Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-28, 19:38   #2131
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
-50% na ciuszki.

Widziałam też do -60 na inne marki np Skip Hop ale raczej można się pośmiać z tej obniżki niż coś kupić ;-)
Dziekuje chcialam wejsc sprawdzic, ale mnie to oczekiwanie zniechecilo 😀
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 19:42   #2132
ma_i
Zadomowienie

Cytat:

Padłam... :-D
żeby stać w kolejce w sklepie internetowym... I jeszcze pewnie nikt Cię jako ciężarnej nie przepuścił

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 19:46   #2133
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was kupiła kołyske?

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

znowu ubranka w lidlu i termometr
https://issuu.com/iulotka.pl/docs/li...73891/39177485
Ja mam kołyske

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
żeby stać w kolejce w sklepie internetowym... I jeszcze pewnie nikt Cię jako ciężarnej nie przepuścił

paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 19:47   #2134
doooti
Zadomowienie

Cytat:

żeby było śmieszniej, po tym jak czekasz 30 min nagle pojawia się błąd "Ups.. coś poszło nie tak" albo jak w końcu uda się wklikać w jakiś produkt to jest "Nastąpił NIEOCZEKIWANY błąd" aż po godzinie jest "Przerwa technicza która informuje że Smyk może nie być w stanie zrealizować wszystkich zamówień które dzisiaj zostały złożone"

No nic, szkoda że miałam te rzeczy w koszyku i też mi usunęli i nie kliknęłam wcześniej realizacji..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 19:50   #2135
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
żeby było śmieszniej, po tym jak czekasz 30 min nagle pojawia się błąd "Ups.. coś poszło nie tak" albo jak w końcu uda się wklikać w jakiś produkt to jest "Nastąpił NIEOCZEKIWANY błąd" aż po godzinie jest "Przerwa technicza która informuje że Smyk może nie być w stanie zrealizować wszystkich zamówień które dzisiaj zostały złożone"

No nic, szkoda że miałam te rzeczy w koszyku i też mi usunęli i nie kliknęłam wcześniej realizacji..
Pewnie ktos inny szybciej zrealizowal zamowienia i nie zalapalas sie. Oni chyba nie rezerwuja produktow ktore sa w koszyku.
Stary 2016-09-28, 19:53   #2136
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:

Popłakałam się :-D
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 19:54   #2137
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Pewnie ktos inny szybciej zrealizowal zamowienia i nie zalapalas sie. Oni chyba nie rezerwuja produktow ktore sa w koszyku.
burdel mają i tyle; jaki bulwers na fb smyka jest biorą się za promo której nie są w stanie obsłużyć i robią z ludzi idiotów..
Stary 2016-09-28, 19:56   #2138
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie dzis w laboratorium chcieli przepuscic. W takim szoku bylam, ze az odmowilam 😀
Stary 2016-09-28, 20:12   #2139
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dziś zjadłam u mamy obiad: zupę krem z batatów (na mleczku kokosowym i z imbirem) i szaszłyki warzywne. Mama mnie rozwaliła, twierdząc uparcie, że są wegetariańskie. Bo do każdego dodała plasterek boczku. Ale TYLKO plasterek.

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Może moje się trafiły felerne
Za to jestem bardzo miło zaskoczona jakością ciuszków z KIK ! Naprawdę nie odbiegają od tych z h&m czy c&a

Masz paragon? Siostra zwracała buty, które zaczęły się rozklejać i nawet nie bawili się w reklamację, tylko od razu oddali gotówkę. Poskręcane ciuchy też powinni przyjąć, mają fajną politykę jeżeli chodzi o zwroty i wymianę...

Cytat:
jest promo w Smyku -50% na wszystkie ciuchy ale zamówienie czegokolwiek graniczy z cudem..
Młyn na stronie, ale udało mi się coś kliknąć. Dzięki za info, niby mam subskrypcję, a maila nie dostałam.

Cytat:
Ja mam koszyk skompletowany ale utkwiłam na termometrze i nie wiem czy brac gerathem u nich czy microlife 150 Ciążowy kalafior, problem z podjeciem decyzji. A tak bym juz rano klikneła i zrealizowała zamowienie A wtm zamowiniu gemini mam wszystko, lacznie z proszkiem i plynem do prania. Także bez tego nie wypiore ubrań

Ale mam lozeczko, materac , 2 prześcieradła, przewijak, wanienke, jeden recznik, kocyki, wozek i fotelik zamówiony.No i mam 2 koszule do szpitala. Jeszcze kolyske musze skompletowac.
Dzisiaj stalam w rossmanie i patrzylam na miniatury kosmetykow i myslalam co zabrac do szpitala zeby miec jak najmniej. W sumie nic nie wybralam i wzielam tylko jedną buteleczkę na jakis plynny kosmetyk

Myslicie ze plyn do higieny intymnej facelle z rossmanna nadawałby sie po porodzie? Moglabym go uzywac jako p.do intymnej ale tez myc nim twarz, cialo, czy nawet wlosy. Chcoiaz jak umyje wlosy przed wyjazdem do szpitala a w szpitalu bede dwa dni to bez mycia wlosow sie tam obejdzie.

O tak kucyk
Mam ten microlife 150 i kiedy mierzyłam temp sama sobie, wychodziły mi jakieś cuda, za to mierząc np Tżtowi, pomiary były jednakowe +/- 0,1 stopnia różnicy. A już go chciałam reklamować

Dla mnie facelle był ok, do ciała, włosów, twarzy i hig. intymnej (używałam w szpitalu). Biały jeleń wg mnie pachnie dużo lepiej i też z powodzeniem możesz się nim umyć cała.

Cytat:
Ja nawet jak długie miałam to mylam codziennie i możecie się śmiać ale jak mam nie umyte włosy to się źle czuje, kręci mi się w głowie i robi mi się slabo, serio !

Całe szczęście nie mam takich objawów ale włosy muszę umyć codziennie. Chyba że mogę naciągnąć na łeb czapkę i nie muszę jej ściągać przy ludziach, ale potem od razu lecę myć głowę i prać czapkę.

Cytat:
Jestem po wizycie u ginekologa. Moja dziecko 34w2d wazy niecale 2200. Lekarz powiedzial, ze nie wyglada jak dziecko cukrzycowe. Co mnie bardzo cieszy.

A teraz najlepsze na koniec.

Dwa tygodnie temu w szpitalu niby moje dziecko obrocilo sie z poprzecznej pozycji, na prawidlowa- glowke w dol. Dzis okazalo sie, ze moje dziecko ma jednak glowke zwrocona w gore. I, ze skacze mi po pecherzu. Lekarz stwierdzil, ze ten ktory badal mnie w szpitalu chyba zle popatrzyl. Bo stwierdzil, ze nie chce mu sie wierzyc aby tyle razy sie obrocilo. Stwierdzil, ze dziecko ma malo miejsca. Za 2 tygodnie mam kolejna wizyte. I bedziemy ustalac co dalej. Ale na ten moment przwiduje cesarke 23-30 pazdziernika.
Gratuluję wizyty Wolisz poród sn czy cc, bo nie wiem za co trzymać kciuki

Cytat:

Padłam... :-D
O matulu, żarty se robią.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
https://www.google.pl/search?q=wa%C5...w=1366&bih=667

akurat u mnie to jest max 5 minut, z zalozeniem i sciagnieciem wiec robota zadna. jak zakladam doslownie 4 walki na sam czubek wiec zbytnio sie nie zmecze. chodzi mi tylko zeby podniesc wlosy u nasady.
no i tak jak bym suszyla wlosy w lazience, bo raczej nie na sali poporodowej gdzie beda przeciez noworodki , to i tam szybko pyknelabym sobie tez te walki. Nikt nawet nie zauwazy ze mialam walki, no chyba ze zapomne ich sciagnac
wezme je, w koncu to tylko 4 walki a zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
lekki mejkapik, zrobiona fryzura i od razu czlowiek inaczej by sie poczul
Wałki pikuś. Moja teściowa zamiast wałków ma takie obłe, duże szczoty do modelowania i wyciągania włosów. I ona je sobie zakłada jak te wałki i łazi tak po domu, 5-6 szczotek na łbie, rączki sterczą na wszystkie strony, a ona ma wyłożone. Po kiego jej wałki skoro ma nadmiar szczotek
Jak pomyślę o tych szczotkach to nawet wałki na oddziale położniczym wydają mi się akceptowalne

Albo wizyta w ladies room podczas imprezy sylwestrowej, elegancka restauracja, granitowe zlewy, a tam trzy laski wykładają torbiszcza przy lustrach, każda wyciąga po prostownicy i dawaj po włosach. A ja poszłam tylko tapetę poprawić.

Cytat:
bylam dzis w kiku - a tam co? stoisko z ozdobami bozonarodzeniowymi
To już? Oł je

Cytat:
Ja czekam na zamowienie z gemini 😀 i bede mogla sie pakowac. Mam jednak opory przed kupnem koszuli do karmienia. Dla mnie to sa pieniadze wyrzucone w bloto bo nie bede nigdy wiecej jej uzywac poza szpitalem 😀
Tez robie liste na zakupy w rossmanie choc wielkich potrzeb kosmetycznych nie mam, wrecz przeciwnie staram sie schodzic z zapasow. Ale na pewno biore korektor Loreala pod oczy i jakies cudo do brwi. 😀
Ostatnio zrobiłam podejście po latach do henny na brwi i jest ekstra. Do porodu będę sobie robić regularnie i jeden problem mam z głowy.
Stary 2016-09-28, 20:16   #2140
EmRzet
Rozeznanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65804086]Popatrzyłam na pierwszą stronę i wg mnie nie bardzo

Kurczę, chyba mi aż ciśnienie z tych emocji podskoczyło [/QUOTE]

No dobra,pokręciłam coś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:37   #2141
paulinika
Zakorzenienie

TZ przeprosił. No niech mu będzie. Zaliczyłysmy we trzy prysznic Alba ja i Sofía i teraz lezymy. Oczywiście Sofía tak mi daje po zebrach ze chyba mi jakieś polamie gdzie sie tak rozpycha...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 20:37   #2142
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
wiesz co, w instrukcji piszą zeby zacząć 3-4 tyg przed porodem. Ja za chwile zaczynam 35 tc więc jak zacznę za tydzień to chyba nie ma dramatu. Tym bardziej że mój dzieć większy i termin usg mam na tydzień wcześniej.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

omg napompowałam aniballa do 30 cm obwodu i nie wyobrażam sobie że za 4 tygodnie zmieści się to we mnie

jakie duże główki mają dzieci ?
no to rzeczywiście czas najwyższy to i ja w przyszłym tygodniu zamawiam i może tak z 5 tygodni przed terminem coś delikatnie zacznę - kurcze jak ten czas zapierdziela teraz...
z tych opinii co czytałam to z aniballem najlepiej dojść do tych 30 cm, niektóre dziewczyny do 32 dochodziły, niektóre do 28 cm i też było dobrze, a główki najcześciej chyba w granicach 32-35 cm obwodu mają

Cytat:
nigdy się nad tym nie zastanawiałam tz ma raczej mała, ja jak tak teraz patrze to mam chyba większą gdzieś się ta inteligencja musi w końcu mieścić

no w sumie ja też mam większą
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:40   #2143
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
tz zdecydowal za mnie :P Ja mu pokazałam jakie mam na oku i wybrał microlife nc 150. A i wział sobie do serca porady z warsztatów malucha i chce kupic monitor oddechu babysense, a tak przy okazji niane elektroniczna w komplecie. Kazalam mu rozejrzec sie za czyms tanszym ;p

Aaaa i jestem z siebie dumna, miesiac kompletowalam koszyk gemini i w koncu kliknełam. Nie mam wszystkiego tam, ale na allegro zamowie reszte :
to gratki że wreszcie poszło ciekawe kiedy ja klinknę dziś zaczełam kompletować

a powiedz dużo Ci tego wyszło?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:43   #2144
sosowhat
Wtajemniczenie

wrocilam wlasnie z kina z bridget jones- sie usmialam jak dawno nie ! polecam

i dobry humor nie opuszcza jak widze co piszecie po czym stwiedzić czy mam dużą głowę albo np. tż? wałki na halinę kiepską nie przepuszczanie ciezarnej w kolejce w sklepie internetowym:haha ha:

ja uzywam jelenia do intymnej o takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...giene-gel.html
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:45   #2145
EmRzet
Rozeznanie

Ja wróciłam z warsztatów Bezpieczny maluch i jak dla mnie szału nie było

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 20:47   #2146
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Mam microlife nc 150 i jest spoko jak się bawię to pomiary się powtarzają moja siostra tez go ma od jakiegoś czasu a ma dwójkę dzieci wiec używa często i jest bardzo zadowolona
Też ten kupiłam i wydaje się być ok, chyba dobrze mierzył temp jak sprawdzałam ale nie mam porównania z żadnym innym bezkontaktowym.

Cytat:
Dziewczyny, do jakiego wieku dziecku zakłada sie body ? Bo tak sobie myśle o kupnie jakiś ubranek 68-74 i teraz pytanie czy jak dziecko ma kolo roczku to tez normalne nosi body? Ale pewnie pajacyków juz nie? Tylko bardziej jakieś bluzeczki etc ?
Ja największe miałam rozm. 98 czyli teoretycznie na 3 lata, ale przestałam zakładać body jak córka przestała nosić pieluchę, czyli jak skończyła 2 lata. Body dużo lepiej sprawdza się właśnie przy pieluszkach bo je trzymają dodatkowo a i w nocy czy w chłodne dni są spoko bo nie podwijają się na pleckach.

Cytat:
Dla tych co nie mają fb; 'Hej. Synek już z nami Miałam dziś cesarke bo zapis ktg był zły - niby ruchów dużo a jednak z tetnem nie tak. 48 cm i 1880g więc malusi i to drugi powód cesarki.'
O matko aż mną wstrząsnęło!😱 zdrówka dla niej i maluszka , ale wcześnie, Ale ważne że dzieciątko zdrowe całe szczęście!

Super że napisałaś bo ja w ogóle nie mam fbwięc pewnie bym się nie dowiedziała 😜

Cytat:
Jestem po wizycie u ginekologa. Moja dziecko 34w2d wazy niecale 2200. Lekarz powiedzial, ze nie wyglada jak dziecko cukrzycowe. Co mnie bardzo cieszy.
Najważniejsze że z dzieciaczkiem wszystko dobrze , z czasem coś się jeszcze może zmienić 😊

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Dziś zjadłam u mamy obiad: zupę krem z batatów (na mleczku kokosowym i z imbirem) i szaszłyki warzywne. Mama mnie rozwaliła, twierdząc uparcie, że są wegetariańskie. Bo do każdego dodała plasterek boczku. Ale TYLKO plasterek.

Dla mnie facelle był ok, do ciała, włosów, twarzy i hig. intymnej (używałam w szpitalu). Biały jeleń wg mnie pachnie dużo lepiej i też z powodzeniem możesz się nim umyć cała..
Haha dobra mama😆

Właśnie dziś myślałam czy jest sens brać osobny żel pod prysznic czy starczy ten facelle do całego ciała , bo nie chcę tachać fury kosmetyków 😕

U mnie była dziś kuzynka i przywiozła ciuszki dla noworodka, zapełniły na full pralkę i suszarkę. Już marzę żeby zacząć prasowanie😉

Mam delikatną sprawę, macie hemoroidy? Bo ja od kilku dni mam straszny dyskomfort przy odbycie, czasem piecze, czasem swędzi, czasem uciska i nie wiem czy to od papieru toaletowego czy hemoroidy 😕 i co na to stosować ?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:47   #2147
MajWija
Wtajemniczenie

Baletnica, tak zdecydowałam się. Świetne ma te przytulanki

Bluesberry, jeju nie strasz. Mój Mały też ma według ostatniego USG glowke troszkę większą niż reszta wymiarów i pewnie też w górnych granicach będzie przy porodzie, ale ja nie wiedziałam, że duża główka może być powodem do cc... A jak u Ciebie z biodrami? Bo ja nie należę do wąskich.

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:53   #2148
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 20:55   #2149
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

akurat u mnie to jest max 5 minut, z zalozeniem i sciagnieciem wiec robota zadna. jak zakladam doslownie 4 walki na sam czubek wiec zbytnio sie nie zmecze. chodzi mi tylko zeby podniesc wlosy u nasady.
no i tak jak bym suszyla wlosy w lazience, bo raczej nie na sali poporodowej gdzie beda przeciez noworodki , to i tam szybko pyknelabym sobie tez te walki. Nikt nawet nie zauwazy ze mialam walki, no chyba ze zapomne ich sciagnac
jak 5 minut i tylko po to by podnieść włosy u nasady to spokojnie bierz
ja na początku wyobrażałam sobie paradę po porodówce w głowie całej w wałkach

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 20:57   #2150
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Też ten kupiłam i wydaje się być ok, chyba dobrze mierzył temp jak sprawdzałam ale nie mam porównania z żadnym innym bezkontaktowym.

Ja największe miałam rozm. 98 czyli teoretycznie na 3 lata, ale przestałam zakładać body jak córka przestała nosić pieluchę, czyli jak skończyła 2 lata. Body dużo lepiej sprawdza się właśnie przy pieluszkach bo je trzymają dodatkowo a i w nocy czy w chłodne dni są spoko bo nie podwijają się na pleckach.

O matko aż mną wstrząsnęło! zdrówka dla niej i maluszka , ale wcześnie, Ale ważne że dzieciątko zdrowe całe szczęście!

Super że napisałaś bo ja w ogóle nie mam fbwięc pewnie bym się nie dowiedziała

Najważniejsze że z dzieciaczkiem wszystko dobrze , z czasem coś się jeszcze może zmienić

Haha dobra mama

Właśnie dziś myślałam czy jest sens brać osobny żel pod prysznic czy starczy ten facelle do całego ciała , bo nie chcę tachać fury kosmetyków

U mnie była dziś kuzynka i przywiozła ciuszki dla noworodka, zapełniły na full pralkę i suszarkę. Już marzę żeby zacząć prasowanie

Mam delikatną sprawę, macie hemoroidy? Bo ja od kilku dni mam straszny dyskomfort przy odbycie, czasem piecze, czasem swędzi, czasem uciska i nie wiem czy to od papieru toaletowego czy hemoroidy i co na to stosować ?

Ja mam juz od 2 miesiecy.. Niestety za dużo na to nie poradzisz, dobrze jesc dużo błonnika aby nie miec zaparć, ale mi i tak nie chcą same zniknąć. Lekarz powiedział ze póki mnie nie bolą to mogą sobie byc, dał mi tez posterisan i liosterin aby smarować co jakiś czas do momentu ulgi ale to tez nie znika mi na zawsze. Teraz mam taki okres ze znowu mnie męczą i smaruje od kilku dni bo chce sie pozbyć przed porodem.. Ale cos czuje ze skoro mam je cały czas to po porodzie wyjdą tym bardziej. Aaa no i te maści na receptę sa.
Stary 2016-09-28, 21:05   #2151
pstryczek84
Zakorzenienie

Patrycja-hahaha, umieram ze smiechu! Twoja t. wygrala dzis bezapelacyjnie!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
TZ przeprosił. No niech mu będzie. Zaliczyłysmy we trzy prysznic Alba ja i Sofía i teraz lezymy. Oczywiście Sofía tak mi daje po zebrach ze chyba mi jakieś polamie gdzie sie tak rozpycha...
Kurde, a ja do tej pory ani razu nie dostalam po zebrach

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 21:08   #2152
fiii
Rozeznanie

witam sie narescie w domku

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
czy wy też się czujecie takie napuchnięte ? nie jestem spuchnięta ale jakaś napuchnięta wodą... twarz wygląda jak jedna wielka kulka nogi jak parówki ręce zresztą też
mam to samo do wyboru mam 2 pary butow -klapki lub stare kozaki :/

Cytat:
widziałyście!? Hosenka urodziła!!
o mamo co za nowina mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko ok i z hosenka tez

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65803911]to która następna? [/QUOTE]
wg terminow ja mialam byc 1, ale jakos nie spieszy mi sie jeszcze ze 3 tygodnie chce polatac
Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Czyli jednak rozpakowujemy się pomalutku w tej części ☺

a jak mowilam ciekawe czy ktos sie rozpakuje to upieralyscie sie ze nie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65809831]ja muszę myć co dwa dni więc w szpitalu mnie to nie ominie...[/QUOTE]

Cytat:

O matko aż mną wstrząsnęło!😱 zdrówka dla niej i maluszka , ale wcześnie, Ale ważne że dzieciątko zdrowe całe szczęście!

Super że napisałaś bo ja w ogóle nie mam fbwięc pewnie bym się nie dowiedziała 😜

Najważniejsze że z dzieciaczkiem wszystko dobrze , z czasem coś się jeszcze może zmienić 😊

Haha dobra mama😆

Właśnie dziś myślałam czy jest sens brać osobny żel pod prysznic czy starczy ten facelle do całego ciała , bo nie chcę tachać fury kosmetyków 😕

U mnie była dziś kuzynka i przywiozła ciuszki dla noworodka, zapełniły na full pralkę i suszarkę. Już marzę żeby zacząć prasowanie😉

Mam delikatną sprawę, macie hemoroidy? Bo ja od kilku dni mam straszny dyskomfort przy odbycie, czasem piecze, czasem swędzi, czasem uciska i nie wiem czy to od papieru toaletowego czy hemoroidy 😕 i co na to stosować ?

ja mam ale nie dokuczliwy nie stosuje nic jedynie co to uzywam nawilzanego papieru toaletowego dla dzieci z biedronki zamiast normalnego.
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 21:18   #2153
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam juz od 2 miesiecy.. Niestety za dużo na to nie poradzisz, dobrze jesc dużo błonnika aby nie miec zaparć, ale mi i tak nie chcą same zniknąć. Lekarz powiedział ze póki mnie nie bolą to mogą sobie byc, dał mi tez posterisan i liosterin aby smarować co jakiś czas do momentu ulgi ale to tez nie znika mi na zawsze. Teraz mam taki okres ze znowu mnie męczą i smaruje od kilku dni bo chce sie pozbyć przed porodem.. Ale cos czuje ze skoro mam je cały czas to po porodzie wyjdą tym bardziej. Aaa no i te maści na receptę sa.

Też mam posterisan(to jest bez recepty), ale w sumie nie widzę różnicy. Moje akurat bezbolesne. Ważne by dbać o higienę i smarować. Ponoć jest szansa że się same wchłoną po porodzie.
Jak nie to wybiorę się do proktologa i będziemy walczyć, póki co liczę że po ciąży znikną (tym bardziej że zaparć nie mam, więc sama nie wiem czemu wylazły)

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 21:33   #2154
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
ja mam ale nie dokuczliwy nie stosuje nic jedynie co to uzywam nawilzanego papieru toaletowego dla dzieci z biedronki zamiast normalnego.
Ja też mam, ale nie boli, nie swędzi, w niczym nie przeszkadza, ale kiedyś trzeba będzie się go pozbyć jakoś...
Stary 2016-09-28, 21:44   #2155
geosmina
Wtajemniczenie

No ja zauważyłam właśnie że jak mam bardziej "chodzony " dzień to na wieczór i kolejnego dnia jest to dużo bardziej dokuczliwe, tak jakby przez to że za dużo krwi spływa w dolne partie.
I żeby było weselej to mam nietrzymanie moczu 😕 może nie jakieś mega stadium ale rano dobiec do łazienki nie jestem w stanie😕. To się pożaliłam😉

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jak 5 minut i tylko po to by podnieść włosy u nasady to spokojnie bierz
ja na początku wyobrażałam sobie paradę po porodówce w głowie całej w wałkach
I do tego w falbaniastym szlafroczku w kolorze pink i z zieloną maseczką na twarzy😆

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 21:48   #2156
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja tez mam i tez smaruje posterisanem 2 x dziennie i dodatkowo zazywalam przez 10 dni tabletki cyclo3fort. Szczerze roznicy nie widze. Po porodzie mam sie zglosic do proktologa to da jakies konkrety. Te leki przepisal mi gin.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 21:48   #2157
fiii
Rozeznanie

Ciążowe hemoroidy często samoistnie się wchłaniają jeśli nie pomagają maści albo operacja ale to chyba ostatecznośc.

fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 21:50   #2158
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

a to do podnoszenia włosów

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
nie mam niestety zdjęcia ale taka drewniana na kółkach z baldachimem. Właśnie mamy łóżeczko i w dobry materacyk zainwestowałam więc ta kołyska to mi tak średnio leży bo nie mam miejsca na nią nawet
może zostawię ją u rodziców..

o kurde to chyba dość duża?
Ja myślę w salonie za dnia mała mieć kolo siebie
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-28, 21:51   #2159
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja zauważyłam właśnie że jak mam bardziej "chodzony " dzień to na wieczór i kolejnego dnia jest to dużo bardziej dokuczliwe, tak jakby przez to że za dużo krwi spływa w dolne partie.
I żeby było weselej to mam nietrzymanie moczu 😕 może nie jakieś mega stadium ale rano dobiec do łazienki nie jestem w stanie😕. To się pożaliłam😉

I do tego w falbaniastym szlafroczku w kolorze pink i z zieloną maseczką na twarzy😆

Ten błogosławiony stan, taki piękny

Od siebie dla dopełnienia looku dodam różowe kapciuszki z puszkiem
Stary 2016-09-28, 21:59   #2160
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy w Smyku cos darmo daja, ze taka kolejka? 😀

Tak, przez ulozenie +cukrzyca ciazowa + nadcisnienie w ciazy. Dlatego tez min. 2 tygodnie przed terminem. Ale powiedzial, ze jesli cos bedzie nie tak z lozyskiem to jeszcze szybciej.
No to ustawiasz się jako następną w kolejce do porodu

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
to gratki że wreszcie poszło ciekawe kiedy ja klinknę dziś zaczełam kompletować

a powiedz dużo Ci tego wyszło?
300 zł

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
wrocilam wlasnie z kina z bridget jones- sie usmialam jak dawno nie ! polecam

i dobry humor nie opuszcza jak widze co piszecie po czym stwiedzić czy mam dużą głowę albo np. tż? wałki na halinę kiepską nie przepuszczanie ciezarnej w kolejce w sklepie internetowym:haha ha:

ja uzywam jelenia do intymnej o takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...giene-gel.html
My chyba w piątek na to idziemy do kina 😀
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości