|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Cytat:
Takimi najczęstszymi są u mnie więc teraz ciasta owocowe przeróżne, serniki albo wypieki "fit". Uwielbiam np ciasto fasolowe a'la brownie przełożone "kremem" z białego sera Często więc w cieście mam takie produkty jak: twaróg, fasola, cukinia, marchew, orzechy, płatki jaglane, płatki owsiane.... Jest więc w miarę wartościowo. A, no i raczej nie używam zwykłej pszennej mąki. Raz na ruski rok przyjdzie mi "chcica" na zwykłe drożdżowe pszenne czy coś takiego
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2016-09-28 o 22:45 |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To takie mało ciastowe te ciasta if you know what I mean
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Axn te na słono to bardziej quiche
![]() Ja mam fazy na pieczenie. Ale od dawna żadna nie przychodzi. Piekłam chleb dość często. Uwielbiam szarlotkę z kruszonka i beza ale na to to trzeba pol dnia... |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Opiumalfa, na słono to tak ale ja właśnie robię cukiniowe/fasolowe itp normalnie na słodko. Smakowo zwyczajny "murzynek" z tego wychodzi
![]() szarlotka z kruszonka i beza to dla mnie max 30min roboty nie licząc czasu w piekarniku
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak robisz codziennie to masz wprawę.
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znaczy spala się, a w środku mokra. Kombinowalam już z piekarnikiem, ale do zjadliwej daleko. A no i często opada mi później.
|
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze cos takiego kiedys upiec
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Jest fajny blog mojewypieki. com tam jest mnostwo sprawdzonych przepisow i porad. Czesto pieke stamtad i zawsze wychodzi. Na beze jeszcze nie mialam weny ale musze sprobowac kiedys
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie weekend bez ciasta, to weekend stracony, zawsze musi być
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje wypieki faktycznie mają bardzo dużo kalorii, ale są bardzo odżywcze i wartosciowe, tym bardziej, ze masz sporo treningów, zaraz po treningu mozna cos takiego zjesc i nic sie nie odklada w tluszczykznowu sie wizaz popsul i na glownej stronie nie widze najnowszych postów
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-09-29 o 07:22 |
|
|
|
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale u nas czuć wychlodzenie w domu, a na dworze jaki nieprzyjemny wiatr... Paulinka z bezą sprobuj dakłasa - rewelacyjny tort i bardzo szybki. Co prawda ja mam przepis trochę inny niż na moje wypieki, ale beze piekę wg jej przepisu. Też co tydzień coś słodkiego musi być bo mój potem szuka do kawki czegoś. Od dłuższego czasu mam apetyt na ciastka piwne, ale za dużo roboty... ![]() Ehh mój mały uciska mi nerw kulszowy - to samo co miałam z Michasiem. W nocy mnie tak w pośladku bolało, że nie wiedziałam jak do łazienki dojść Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Mnie wlasnie tez posladki bola ze ledwo chodze. To nerw kulszowy? Jest na to jakis sposob czy do konca gorzej bedzie?
Z dobrych wiadomosci(odpukac) kregoslup mnie juz nie boli
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na cieście to bezy najczęściej przypominają w środku jednak piankę a nie takie prawdziwe beziki. W niektórych przepisach piecze się osobno ciasto, osobno blat bezowy... ale to już więcej roboty jednak. Z ciekawostek - wiesz, że można zrobić bezę bez użycia jajek? Na wodzie po ciecierzycy
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2016-09-29 o 07:46 |
|
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś zaczęłam 20 tydzień brzuszek znowu większy i ruchy mocniejsze Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#3197 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam torcik beżowy hmm☺️Beza na to śmietanka i maliny pycha
ja pieke tak najpierw 10 min w temp 160 pozniej zmniejszam na 120-130 i pieke przez 1.5 h oczywiscie nie wolno. Otwierać piekarnika i jak skończy sie piec zostawiam go tak na noc zeby ostygł a nie opadł Mi zawsze wychodzi z tego przepisu ☺️ |
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już przez plecy i nacisk na nerw wylądowałam na l4.. Po 2tyg pt 4h w samochodzie i 8h siedząc w pracy po prostu padłam...Ani wstać ani się obrócić... Teraz też raz na jakiś czas czuje ale jestem w stanie to rozchodzic
i ogarniam basen
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja jeszcze w łóżku, ale muszę się zbierać do pracy, przynajmniej dziś trochę cieplej Wczoraj zaczelam 22 tydz, wg belly 6 miesiąc zaraz malutka będzie z nami.Nie działa mi cytowanie, więc spróbuję z pamięci ![]() Axn- też większość robię z moje wypieki male bezy wychodzą, ale Pavlova nie. Podobno czasami to kwestia piekarnika, ale nie wiem na ile to prawda. Z drugim sposobem nie próbowałam MalaMi- jak się oswoisz z myślą to chlopaczki są super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3200 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Muzyka dla dzieci w brzuszku. Podobno już od czwartego miesiąca ma to sens
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio dostałam w prezencie płytę "Relaks dla mamy i brzuszka" ale jeszcze nie słuchałam.
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka moja gin mowila ze dobry masazysta moze cos zdzialac, ale nie mam na to czasu. Pod koniec ciazy mi pomagalo lezenie z cebuszka.
Co do bezy to ja pieke z termoobiegiem na 150najpierw 15minut, a potem 100 na lekko rozszczelnionym piekarniku i tak dlugo az nie uznam ze juz wystarczy - ok 1,5h zazwyczaj. Teraz jeszcze nie puszczalam muzyki, Michas w brzuszku sluchal stinga, phila collinsa glownie. Kiedys mu puscilismy klubowke to tak zaczal sie wiercic - chyba mu się nie spodobalo Poza tym puszczalam mu konika z fisher price, a po porodzie w ogole go nie lubił słuchać...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunny_eyes Czas edycji: 2016-09-29 o 09:15 |
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
minula, już 6 miesiąc ? Wow! Ani się obejrzymy i zaraz będziemy pakować torby do szpitala.
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
silver, to brzmi lekko przerażająco
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
ale pomyśl,że będziemy pakować te torby żeby wkrótce przywitać nasze kochane małe szkraby
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na razie radość i ekscytacja miesza się z przerażeniem
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajna opcja z pracą z domu Uwazaj tylko z ta opcja wiekszej kasy. Nie wiem kiedy mialas poprzednie l4, ale nowa podstawa naliczenia liczy po przepracowaniu pelnych 3 miesiecy. Juz kilka razy slyszalam, ze ktos sie na to nacial (ja w sumie troche tez), wiec polecam sie dowiedziec ![]() Chyba nie zadziałało mi multicytowanie ![]() Ciasta - w domu rodzinnym bylo ciasto w kazdy weekend i bardzo lubilam piec (zazwyczaj na spolke z mama cos robilysmy). Teraz nie mam za bardzo dla kogo (sama nie zjem calej blaszki), wiec bardzo rzadko sie zdarza. silver, Ty zaczynasz 20 tydzien? Jakos tak chyba blisko siebie mamy terminy, nie? ![]() Zaraz ide do dentysty...
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja nie wiem, weszłam dzisiaj na wagę i od początku ciąży utyłam 8 kg!
Nie jem dużo, przez 16 tc wymiotowałam, więc nie tyłam, potem miałam 4 kg skok wagi, bo zaczęłam jeść, a teraz od jakiś 2-3 tygodni unormowałam posiłki, ograniczyłam słodycze, jem o wiele więcej błonnika a nadal szybko tyję.Czy taka nadwyżka wagi może być spowodowana, że trochę mi się woda w organizmie zatrzymała? Nie wiem, co robić, bo nie chcę dużo przytyć. Liczyłam na max. 12 kg - 15 kg... a już mam 8 Trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nigdy dziecka nie miałam na rękach, pocieszam się, że natura to jakoś wymyśliła i może intuicja dużo podpowie
dziś powinnam dostać paczkę ze smyka, jeszcze z c&a dokupiłam resztę rzeczy, jak to poprzychodzi to powinnam już mieć mniej więcej komplet ciuchów na początek... mam taką nadzieję. teraz komoda i wyrko następne na liście do odhaczenia ![]() własnie gotuje bulion, który potem wykorzystam do dyniowej zupy krem już się nie mogę doczekać obiadku ![]() mam nadzieję, że prędko wizaż naprawią, nie znoszę tego błędu, pamiętam, że był kilka tygodni temu taki sam problem.
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Shiruvii
Powodzenia u dentysty. Ja idę włosy farbować
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-09-29 o 09:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

Twoje wypieki faktycznie mają bardzo dużo kalorii, ale są bardzo odżywcze i wartosciowe, tym bardziej, ze masz sporo treningów, zaraz po treningu mozna cos takiego zjesc i nic sie nie odklada w tluszczyk
Poza tym puszczalam mu konika z fisher price, a po porodzie w ogole go nie lubił słuchać...

już się nie mogę doczekać obiadku