|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Wrzucam grafiki do pokoju Bartusia (na początek to będzie tylko kącik w naszej sypialni
)
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widać grafik
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Już chyba widać, więc wrzucam dalej
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, wróciłam dzisiaj do żywych po tej glukozie... Ogólnie też mi się wydaje, że badanie obciąża organizm. Jak już wspominałam zazdroszcze tym, które w miare przeszły przez to, u mnie tragedia. Mam tylko nadzieje, że wyniki będą dobre.
Szczerze współczuje Wam tej cukrzycy... Bo ja nie umiałabym się chyba tak pilnować z jedzeniem... To jakaś udręka by była naprawde jesteście dzielne. Co do prezentu dla "chłopaka" to ja ograniczam się jednak do dnia mężczyzny szczerze nawet nie mialabym pomysłu... Chociaz... Wiem.... Zrobie mężowi naleśniki
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
I ostatnia tura.
Oczywiście nie będę drukować wszystkich, zobacze, na co akurat będę miała ochotę
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Współczuję Wam dziewczyny tych problemów z cukrzycą ![]() udreka z tą dietą i mierzeniem cukru![]() Oby po ciązy się skończyłoNiebie piękne grafiki
|
#3307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65826941]Dzień dobry [/QUOTE]Dzieeeeeń dobry! Pozdrawiam z łóżka ![]() Cytat:
piękny początek dnia! ![]() Furjatka nie denerwuj się na zmywarkę, ona napewno chciała Ci umyć te naczynia, ale coś niezatrybiło... NiEBiE też nie widzę grafik, ale później skorzystam z komputera to chętnie obczaję ![]() U nas dziś słońce! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3308 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no właśnie tak myślałam co kupić mojemu jak on ma jutro usuwaną 8 i ani piwa ani słodkiego hmm muszę pomyśleć Cytat:
kciuki!Ja mam dziś usg i pooglądam Ole ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może córka mi żołądek skopała
|
||||||
|
|
|
#3309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zawsze daję TŻ całą torbę z żelkami- on się zawsze bardzo cieszy....a ja tego kompletnie nie rozumiem. Wolałabym kawałek sernika ![]() Mam już wyniki z wczorajszych badań. Glukoza na szczęście wyszła (niby) ok Na czczo: 79.5 (dziwne, po z glukometru w zabiegowym wyszło mi 90) Po 1 godzinie: 111,8 Po 2 godzinach: 98,5 Martwię się jednak hemoblobiną. Norma jest od 11,2 i tyle właśnie mam pomimo suplementacji żelaza. No i pije sok wyciskany z buraków Erytrocyty już poniżej normy... Jak ustrzec się anemii??
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szpinak, sałatę, natkę pietruszki
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Konto usunięte
|
Też nadal mi się zdarzają wymioty, głównie właśnie przy okazji mycia zębów
![]() humor trochę lepszy, ale cała zapuchnięta jestem od wczorajszego płaczu. Mąż jest dla mnie mega wsparciem, wczoraj pod nos sam mi podsuwał odpowiednie posiłki, dziś jest w pracy i pisze smsy, żebym zjadła drugie śniadanie itd. Kochany jest Posiedziałam ze dwie godziny przy mgr i brzuch mnie boli od ucisku przy tej pozycji, musiałabym trochę poleżeć, ale zbieram się do księgowej i potem do gina, proszę o kciuki, żeby skierował do diabetologa, a nie szpitala! |
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie choroby ciąg dalszy, mam nadzieję, ze wieczorem uda mi się wygrzać i jutro będzie lepiej. Współczują wam dziewczyny tych cukrowych chorób |
|
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczi, Lidka, Orlica - kciuki za wizyty!
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wszystkie wizyty, czekamy na szczegółowe relacje po
![]() Grafiki są piękne i na pewno będę któreś drukować, dzisiaj zajdę do Pepco zobaczyć jakie są ramki do kupienia. Oczywiście ja szukałam tylko grafik w moim wymyślonym klimacie leśno - zwierzęco-indiańskim. Jest tego o wiele wiele więcej!Orlica przykro mi, że tak Cię to mocno dotknęło. Pamiętaj, że cukrzyca jest teraz niestety bardzo popularna i można sobie z nią poradzić.
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
NiEBiE i cała ściana będzie w tych grafikach? Tak obrazek obok obrazka, pod obrazkiem, nad obrazkiem? Masz jakąś inspiracje jak to będzie wyglądało?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież pisałam, że nie wydrukuję wszystkich, tylko te, które akurat mnie natchną.
Myślę, że maksymalnie 3 pasujące do siebie.
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już rozumiem. Po prostu tyle grafik wstawiłaś że myślałam że chcesz użyć wszystkich. I zaczęłam się zastanawiać czy to nie będzie zbyt pstrokate. Dlatego padło pytanie
|
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisałam to, co mi się podobało, bo tyle ładnych znalazłam. Najwyżej będę wymieniać co tydzień. ![]() A wstawiłam wszystko, żebyście mogły sobie wybrać, jak będziecie miały ochotę.
|
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak w Smyku zamówiłam pajacyk w Sowę dla mojej psiapsióły ktora rodzi za miesiąc, bo takie miała nazwisko panieńskie i tak wszyscy do niej mówią miałam juz nic z ciuchow nie zamawiac, ale w smyku dla siebie jeszcze zamówiłąm pajacyk z wzorem garniturku bedzie na Święta widze ze paczka niby idzie...
|
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Konkardia, Lidka99, NiEBiE dzięki za kciuki Lidka mam nadzieję że na USG będzie przyjemnie Ja może też dzisiaj synka pooglądam.Orlica super, że masz wsparcie w mężulku. Mój też się stara wspierać, ale jego skorpionowaty charakter sprawia, że wygląda to tak: Tż, schowaj te ciastka, nie chcę żeby robiły mi smaka... a Tż: Moniczi, musisz być dzielna. Te ciastka to próba Twojej silnej woli. Wierzę, że się nie poczęstujesz. ![]() Biorę się za gotowanie ziemniaków nr 2. Tym razem do obiadu, choć rozum podpowiada: Weź ryż... Weź ryż... |
|
|
|
|
#3321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do ziemniaków, to ich IG spada po ostygnięciu (zmienia się struktura skrobii). Nie wiem co prawda do ilu spada, ale w wielu źródłach się spotkałam z taką podpowiedzią, żeby jeść odgrzewane ziemniaki, które po ugotowaniu leżały kilka godzin w lodówce
|
|
|
|
|
#3322 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Wczorajsza uroczystość bardzo udana. Zaliczylam pierwszy spacer w ciążowych rajtkach - jak nie znoszę tego typu gadżetów, to tak te były wygodne. Jedyny minus to szwy wzmacniajace, które bardzo odcinają się na brzuchu. Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65815691]Hmm, tak wyczytałam w internetach, że w przypadku cukrzycy ciążowej często wywołują poród 2-3 tygodnie przed czasem [/QUOTE]Nie czytaj za dużo internetów. Jeśli wyniki są w normie, dziecko ma wagę w normie, nie indukują porodu Cytat:
![]() Cytat:
Co do niemowlaka - polecam, jeśli tylko dziecko nie ma problemów nefrologicznych. Biedna Cytat:
![]() W sklepie na pewno będą na mnie dziwnie spoglądac - ciążowy bebzon i zgrzewka piwa. Cytat:
Cytat:
Waga to nie wszystko. Przytyłam ponad 18kg, zrzuciłam 15kg mimo problemów z tarczycą (aniedługo potem dwie kreski na teście). Moja znajoma przytyła tylko 6kg, a przez ponad rok po porodzie ma kilogramy na plusie i ogromny brzuch. Cytat:
Może dietetyk kliniczny coś zaradzi? Co do poziomu hemoglobiny - niektóre źródła piszą, że Twój poziom jest jeszcze w normie. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Choć przyznam szczerze, że motyw z pandą też jest bardzo wdzięczny.
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 |
|
Konto usunięte
|
NiEBiE, Oj, no bo widzisz, za dużo u mnie komplikacji, myślałam, że chociaż cukier będę miała w porządku
A tak to nadciśnienie, niedoczynność tarczycy, problemy z nerkami, dziwne skurcze... I ciążące ciągle nade mną widmo mgr, z którym ciągle coś mi wadzi. Czasem mam ochotę zakopać się pod kołdrą i tak terapeutycznie przeryczeć cały dzień. Jestem już w kolejne do lekarza jako druga, ale lekarz będzie tu dopiero ok. 14:30 |
|
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Sałatę jadam niestety tylko na kanapkach;/
ech...;/ Cytat:
nie mam pojęcia co to! Nigdy nie robilam tej ferrytyny.... Poziomy b12 i kw. foliowego też nie... moja gin nic o takich rewelacjach nie wspominała kurcze ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65840346]NiEBiE, Oj, no bo widzisz, za dużo u mnie komplikacji, myślałam, że chociaż cukier będę miała w porządku A tak to nadciśnienie, niedoczynność tarczycy, problemy z nerkami, dziwne skurcze... I ciążące ciągle nade mną widmo mgr, z którym ciągle coś mi wadzi. Czasem mam ochotę zakopać się pod kołdrą i tak terapeutycznie przeryczeć cały dzień. Jestem już w kolejne do lekarza jako druga, ale lekarz będzie tu dopiero ok. 14:30 Z każdym dniem będzie coraz lepiej. Ciekawe co powie Ci teraz lekarz. Daj znać koniecznie. Cierpliwości! Edytowane przez Amalte Czas edycji: 2016-09-29 o 13:42 |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami jako dodatek do obiadu. Za to nadrabiam szpinakiem i natką pietruszki. Natka pasuje mi do wszystkiego. A nad szpinakiem muszę pomyśleć bo na rybę nie mam ochoty, a i naleśników prędko nie zjem
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
za wszystkie dzisiejsze wizyty!!Cytat:
Też jestem skorpionem i wiem coś o tym złośliwym charakterku
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Surka mnie postawił na nogi prenalen i 3x 3 łyżki soku z żurawiny 100%
Oszukałam przeziębienie ![]() Moniczi co za tż haha zabiłabym! Cormflower nie mam na szczęście wagi w domu... Ale zaczynałam z 62kg przy 1,74m , na wizycie ostatniej było już 68,5 kg, myślę że teraz napewno 70kg ;( Nigdy tyle nie ważyłam... Czuję wyrzuty sumienia po każdym posiłku, boję się że sobie z tym nie poradzę Amalte chyba czerwone mięcho, słonecznik, orzechy Orlica powiem Ci że taki dzień ryczenia pod kołdrą nie pomaga... U mnie kolejny taki. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3329 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż z kolei ma fazę właśnie na sówki. Więc będzie u nas cały las.Cytat:
Cytat:
![]() A ziemniaki nie sa takie złe, tez jadam raz na jakiś czas i cukier zawsze ok. Cytat:
![]() Na pewno wyglądałaś bardzo ładnie. ![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65840346]NiEBiE, Oj, no bo widzisz, za dużo u mnie komplikacji, myślałam, że chociaż cukier będę miała w porządku A tak to nadciśnienie, niedoczynność tarczycy, problemy z nerkami, dziwne skurcze... I ciążące ciągle nade mną widmo mgr, z którym ciągle coś mi wadzi. Czasem mam ochotę zakopać się pod kołdrą i tak terapeutycznie przeryczeć cały dzień. Jestem już w kolejne do lekarza jako druga, ale lekarz będzie tu dopiero ok. 14:30 Nie patrz na to z tej strony! Ciesz się, że Wiktoria zdrowa, rośnie odpowiednio, ma silne serduszko. Takich komplikacji i problemów każda z nas może wymieniać i wymieniać, ale po co? Trzeba się cieszyć z naszego stanu i tego, że niedługo nasze bąble będą z nami. Reszta nie jest ważna Cytat:
![]() Dziewczyny, dzisiaj idę rozpisać sobie jazdy na prawko!
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jak urodzę i będę już "sama ze sobą" to dam radę takie danie jeść. Ale póki co nie ma takiej opcji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

)

szczerze nawet nie mialabym pomysłu... Chociaz... Wiem.... Zrobie mężowi naleśniki

bardzo chętnie poczytam o jakichś pomysłach 

Już rozumiem. Po prostu tyle grafik wstawiłaś że myślałam że chcesz użyć wszystkich. I zaczęłam się zastanawiać czy to nie będzie zbyt pstrokate. Dlatego padło pytanie 

[/QUOTE]