![]() |
#4951 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Mam 30 lat, to moja druga ciąża (córka w styczniu skończy 4 lata), termin waha się między 3-9.04, a to z tego względu, że mój maluch słabo zaczął, ale powoli nadrabia. Samopoczucie fatalne, całkiem inaczej czułam się w pierwszej ciąży, najgorsza jest nadwrażliwość na zapachy. Wszystko muszę mieć bezzapachowe, a i tak mi śmierdzi, nie potrafię otworzyć lodówki no i zasadniczo mogłabym pracować na lotnisku i wykrywać narkotyki bo czuję rzeczy, których nie czuje nikt ![]() Załapałam się jeszcze na końcówkę wątku, od nowego pewnie już będzie mi łatwiej ogarniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zakorzenienie
|
Midusia ten co wkleiła malwiska ma po prostu rozne dźwięki,jak szum morza itp a ten whisbear szum ktory ma odzwierciedlać takie szumy ktore dziecko słyszy w brzuchu mamy
![]() Witam nowa mamusie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Hej szklanka19, witamy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------------- A my po wizycie i Ginka, tz ze mna był ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4955 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś zaczynam 11tc. Ale mnie muli, musiałam wysiąść z tramwaju wracając z pracy bo az mi sie słabo zrobiło :/ z lodówką tez mam problem ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4957 |
Wtajemniczenie
|
u nas jest taka lalka ktora szumi itp
mam nadzieje ze zdjecie sie załadowało
#4958 |
Wtajemniczenie
|
Kiedy te wymioty sie zlituja nade mna, znow wrocilo to co na poczatku czyli wymioty po kazdym zapachu i po kazdej rzeczy ktora polkne ;( ;( i tak od wczoraj...
#4959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piękna, zdecydowanie estetycznie najbardziej mi odpowiada ze wszystkich szumiących pluszaków jakie widziałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Co próbuje Was nadgonić to mi uciekacie (ze stronami) ![]() ![]() Czuję się w miarę dobrze, zapachy już AŻ tak nie doskwierają, ale słaba jestem bardzo. Raz lepsze raz gorsze dni. Dzisiaj miałam załatwienia na mieście to szukałam tylko gdzie ławka bo czułam się jak po maratonie. Sapałam jak lokomotywa i słabo mi było. Boże gdzie ta moja forma? Ale sama dałam maleństwu przyzwolenie by brało ode mnie na co tylko ma ochotę ![]() ![]() A tak w ogóle to ostatnio mnie tatuś uraczył historią, że jak go babcia rodziła to pękła jej obrączka na palcu ! Skubany miał 5,600 kg! ![]() Takich opowieści na pewno mi trzeba ![]() A czy jakieś mamusie (rodzące pierwszy raz) myślą o szkole rodzenia? Ja się chyba wybieram ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też straciłam formę, ostatnio poszliśmy z psem na spacer i miałam problem podejść pod taką małą górkę... Oj widać, że organizm odczuwa ciążę. Ja wybieram się na szkołę rodzenia, też do przyszpitalnej gdzie prowadzą ją położne. Myślę, że będzie to dobre przygotowanie ![]()
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
Hej szklanka. 🌸
16/40 ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Wantxme gratuluję udanej wizyty. 🌹 16/40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie wybieram na szkołę rodzenia, ale jeszcze nie wiem gdzie będę rodzić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4964 |
Zakorzenienie
|
Tusiaczek ja już się zapisałam do szkoły rodzenia, położna wpisała mnie na jakąś listę bo jeszcze jest dużo za wcześnie, będzie do mnie dzwoniła jak uzbiera grupe i jak minie mi 21 tydzień bo od wtedy można chodzić. Też chciałam się zapisać do przyszpitalnej szkoły rodzenia, ale niestety nie odebrali ode mnie telefonu przez tydzień, po tygodniu odebrała jakaś babka i powiedziała zebym zadzwoniła za godzinę jak będzie położna, zadzwoniłam po godzinie i telefon wyłączony. To nie na moje nerwy.
A zależało mi, bo można zobaczyć szpital itp. W końcu zapisalam się blisko domu i w sumie też jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Tusiaczek ta waga sie nie przejmuj. Moj tesc urodzil sie w domu i ważył 6 kg nastepne pokolenia miały normalna wagę 3. 3,5 kg.
16/40 ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Na szkole rodzenia nie bylam nigdy i teraz tez nie mam zamiaru chodzić. 16/40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Rozeznanie
|
Hehe dzięki Lilotka
![]() Super, że wy też się wybieracie. Moi rodzice bardzo to popierają, teściowa również, ale teściu mnie tak podirytował ostatnio komentując, że szkoła rodzenia to jakaś głupota, ściąganie kasy z ludzi, po co to - każda jakoś urodzi, jeszcze jego syna tam ciągać jak ma tyle pracy na głowie... I że o czym można tam mówić na 11 spotkaniach skoro to wszystko można w 1 godzinę powiedzieć. No szlag by mnie trafił. Uwielbiam jego "mądrości" życiowe. Całe szczęście rodzice moi przy tym byli i go ugasili ![]() Zuzolkaa - to się nie dziwię, że odpuściłaś tą szkołę. Nie to nie łaski bez ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście nie chodziłam na szkołę rodzenia, ale bardzo je polecam. Warto wiedzieć co nas czeka na porodówce, czego się spodziewać, jak w ogóle ten poród wygląda. No i jeśli ktoś nie miał wcześniej doczynienia z noworodkiem to można nabrać pewności w pielęgnacji takiego malucha. A już szczególnie namawiam Was na te przyszpitalne szkoły, bo wtedy poznacie konkretne procedury jakie panują w danym szpitalu, nie będzie stresu na izbie przyjęć, a jak będziecie miały szczęście to jeszcze spotkacie przy porodzie jakąś znajomą położną ze szkoły, to dużo daje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci, trochę Wam zazdroszczę, też chciałabym wiedzieć, jakie we mnie szkraby fikają. Zuzolka - małą masz tę dawkę, ja biorę 50 cały czas (schodziłam z 5,5), ostatnio miałam mało, ale cały czas 50 biorę. Ja idę 5 października pierwszy raz do szkoły rodzenia. Wcześnie, ale to ze względu na dwójkę, nie wiadomo, jak długo będę na chodzie, a chciałabym doczekać końca, bo na końcu są te najciekawsze wg mnie tematy. Szpital mam wybrany od samego początku - to klinika, w której pracuje moja pani dr, w razie komplikacji jakichkolwiek też tam trafię. U mnie jest duże prawdopodobieństwo skracającej się szyjki - tak mnie ostatnio lekarka trochę nastraszyła (chociaż na razie wszystko jest ok), więc zaczęłam więcej myśleć o wyprawce już teraz. Np. w sobotę jadę zobaczyć interesujący mnie wózek, bo z tymi bliźniaczymi to jakaś masakra jest... Wózek ewentualnie mogę wybrać, a kupię oczywiście później (będę czekała na jakąś promocję czy coś). Na razie zamówiłam na smyku dziś 2 pary pajacyków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Raczkowanie
|
Aaa a ja zapomnialam krwiaka nie ma whlonal sie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Anemeon a jaka masz dlugosc szyjki ze gin tak zasugerowała?
Ja na szkole rodzenia nie chodziłam. W sumie po obejrzeniu paru odc "porodów" mozna sie dowiedzieć co nas czeka ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Anemeon no właśnie mała dawka, może doktorka chciała od takiej zacząć, no nie wiem. A Ty będziesz miała bliźniaki? Już nie pamiętam a nie ma Cię na pierwszej stronie
![]() ![]() Ja raduśka właśnie chce do szkoły rodzenia, bo jestem zielona we wszystkim, a poza tym siedzę na l4 to się wyrwę z domu, haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Wtajemniczenie
|
witamy nową mamę
![]() ja też nie chodziłam na szkołe rodzenia bo wiedziałam od początku że bedzie cc więc mi nie była potrzebna ![]() ![]() Mi też zapachy przeszkadzają w dodatku u nas ciepła woda śmierdzi zgniłym jajem więc co wy na to ? nie zawsze ale czasem śmierdzi ... i po deszczu z kanalizacji wali zgniłym jajem ![]() jest masakra,lodówki też się staram nie otwierać jak nie muszę .
#4973 |
Zadomowienie
|
Czołem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Zuzolka no jasne zawsze to jakies wyjscie i powod do make up'u hehe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Madziocha gratuluje i szyjkę masz naprawde długa! Moja ma 3,5cm tzn miała na poczatku a 5.10 mam wizyte u mojej gin wiec mam nadzieje ze nie dowiem sie iz doszło do skrócenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do szyjek to oby wszystko było w normie. Edytowane przez madziocha Czas edycji: 2016-09-29 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Dzięki za miłe przywitanie
![]() Przezduzeem jejku żeby Ci to już minęło ![]() Patrysia to ja w takim razie dziękuję Bogu, że nie znam zapachu prosektorium ![]() Ewelcia super, że krwiak zniknął! ![]() Ja miałam we wtorek prenatalne i dzidziuś tak fajnie leżał, z jedną rączką pod głową, a drugą na brzuszku. I chyba spał, bo coś mało ruchliwy był, jak sobie przypomnę prenatalne ze starszą córką to masakra była, bo ona skakała tam jak na trampolinie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szkoły rodzenia - ja będę miała cc, zajmowałam się jako jedenastolatka młodszym bratem (w sensie wszystko potrafiłam przy nim zrobić), ale idę, również ze względu na męża - on akurat jest zielony i chce iść. Powinnam zaczynać z grupą listopadową, ale pozwolono mi zacząć teraz ze względu na bliźniaki, także w grudniu skończę i nowy rok mogę zaczynać spełniona :P Zapisz
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana.
Ja co prawda jestem na l4 2 dzień i będę do środy ale od razu mi lepiej jak nie musze wstać o 5 ![]() Ja się czuje ok oprócz przeziębienia to znów mam tak jakby w ciąży nie była. Wizyta dopiero 21.10 ehh jeszcze tyle czasu Ciekawe czy bagheera jest przygotowana z nowym wątkiem bo dzisiaj juz skończymy na 100% Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy wiecie, ale w 5-10-15 jest wyprzedaż kolekcji letniej i wiosennej do 70%. Kilka rzeczy, ale może coś znajdziecie. Do 10 rano chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez sie witam z rana
![]() Dziewczyny, ile pijecie wody/innego picia na dobe? Ja ostatnio co wypije, to zwracam i boje sie, ze to odbije sie na maluszku. Szczegolnie wlasnie woda wzmaga wymioty, ale herbata i inne tez.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.