|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Ja ostatnio zamawiałam
Ale paczka przyszła cudownie zapakowana, w życiu nie dostalam tyle folii bąbelkowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
-może być zimno, co wiąże się z dodatkowymi ubrankami, które użyję tylko raz. - restauracje mogą policzyć sobie więcej z racji pracy w święta. Z kolei siostra tż mieszka 500km od nas, a na święta i tak przyjadą. Dlatego zastanawiam się czy nie przesunąć tego w okolice czerwca. Ja nie wiem z kolei kogo dać na chrzestnego, mój brat jest nie za bardzo wierzący, zresztą nie widzę, żeby się rwał by być chrzestnym. Ja go też nie mam zamiaru do niczego zmuszać, bo to że jest moim bratem do niczego go nie zobowiązuje Bardziej miałabym kogo wziąć na chrzestną, ale mąż ma siostrę i pewnie by się obraził, gdybym powiedziała, że ona chrzestną nie będzie
|
||
|
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz nie martw się na zapas.Co do chrzcin, mam podobne odczucia. Już z synem był problem, brat męża fochy robił że z nim nie uzgadnialiśmy daty, bo on pracuje Jeden termin nie pasował, drugi też więc kogoś innego poprosiliśmy. Teściowa z mordą na mnie wyskoczyła że mogłam wcześniej chrzcić i co ja sobie myślę, obraza majestatu i w ogóle. Nie przyszedł nikt z rodzinki męża na chrzciny. NIKT. Dla mnie to był szok. Potem przez pół roku w dupie nas miała i się nie interesowała zupełnie wnukiem. Drugi raz cyrk zrobili, że nie przyjdą na roczek bo... moi rodzice nie odpowiadają. I oni przyjdą dzień wcześniej jak ja miałam kupę roboty z przyjęciem. Wkurzyłam się strasznie, mąż też im powiedział że nas nie będzie i koniec! Wiecie że przyjechała na przeszpiegi rowerem? I znów obraza i pół roku bez kontaktu. Teraz się wreszcie uspokoili i wiedzą że nie ma z nami co pogrywać, bo nie będziemy tańczyć jak nam zagrają. Ale już się chyba nie dziwicie, czemu moja teściowa kochana nadal nic nie wie o ciąży? Cytat:
|
|
#3363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Pod to ewentualnie body z krótkim rękawem. Tak będzie wygodnie i dla mnie i dla dzidzi. Najwyżej na większe wyjście założę coś bardziej człowieczego U mnie jest jeszcze taki problem z chrzcinami, że od mojej strony zaprasza się wszystkich (bo jesteśmy blisko ze sobą), czyli ok 30 osób, a u tż z kolei wszystko odbywa się w atmosferze, my, teściowa i jego siostra z mężem i dziećmi. Z ciotkami i wujkami też są blisko, ale jakoś nie mają w zwyczaju zapraszać na chrzciny. No i trochę głupio by wyglądało, gdyby z mojej strony było 30 osób, a od męża 6 Ależ mam przemyślenia ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Kurcze dziewczyny, od wczoraj zaczęłam mieć jakieś mdłości… Zaczęło się po spaghetti (chyba było dobre, cały czas w lodówce ). Myślałam, że zwymiotuję, ale dałam radę. Po kolacji to samo i dzisiaj po śniadaniu też Zęby mi było ciężko wymyć, bo od razu niedobrze… Nie wiem co mam zrobić
Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2016-09-30 o 10:39 |
||
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zadnych kaftaników i spiochów ani półspiochów. Ewentualnie spodenki i sweterek na body na wyjscia. |
||
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam taki sam plan Wszystko po kolei, najpierw będę musiała nauczyć sie ubierać w najprostsze rzeczy a na kolejne miesiące zaryzykuje pewnie dopiero kupowanie trudniejszych |
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Osobiście nie lubie kaftanikow bo sie podwijaja, a body zawsze zostaje jak trzeba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też nigdy kaftaników nie ubierałam, niewygodne to to było. Na początku bodziak i pajac, a jak ciepło (u nas bardzo ciepło zimą) to bodziak i dresik, to mi się najlepiej sprawdzało.
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2016-09-30 o 17:07 |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, głupie pytanie - czy dziecko w takim kombinezonie do gondoli wkłada się jeszcze w jakimś spiworku, pod kocem czy coś?
Tak wiem, że to pewnie kwestia temperatury, załóżmy, że jest luty i temperatura ok 0st
|
|
|
|
#3371 | |||
|
Zadomowienie
|
wow ale też mnie ciekawi czy np. pod wszystko trzeba zakładać body?? W sensie np. pod pajacyka? albo nom chce jakaś bluzeczke i polspiochy i pod to tez musi byc body? Cytat:
![]() Cytat:
jest progres ![]() do spochow to chyba wlaśnie body albo kaftanik, do pajaca body. tak mi sie wydaje ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
nie ma głupich pytan, a jesli swoje uważasz za głupie to bądz pewna, że ja nie raz zadam jeszcze bardziej głupie
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Mala Mi to zalezy od temperatury. Zazwyczaj sie ubiera malucha o jedna warstwę więcej niż siebie. Body sa najlepsze bo nic nie podciaga się, jest ciepło i łatwo przebrać. Naszą bazą bedą body bo po co sie pchac w kaftaniki? Potem przyjdzie czas na bluzeczki i spodenki.
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez o tym myslalam. Ja bym położyła jeszcze jakis kocyk pod plecy i przykryła jeszcze czyms. No i jest jeszcze ta nakładka na gondole, ona tez chroni troche. |
|
|
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzis kompletnie brakuje weny, mam takiego lenia, że aż mnie to przeraża... od godziny szukam sił do posprzatania lazienki :/ Ale za to na obiad kupilam sobie slonego sledzia i juz jednego zjadlam a reszta sos koperkowy, ziemniaki i jajko gotowane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny CUD!
CUD normalnie! Lekarz nie dowierzał moim badaniom moczu (mimo, że zawsze łapałam środkowy strumień) i razem z położną kazali mi powtórzyć, ale teraz jeszcze rano się dodatkowo umyć i dopiero potem łapać ten środkowy strumień. I nie mam w moczu ani krwi ani bakterii!!! Aż mi się nie chce wierzyć
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam na chwile u rodzicow. Posiedziałam na słoneczku taka cudowna pogoda. Wracając wstąpiłam z moim do biedry i w momencie oblalam sie potem i zrobiło mi sie słabo az zjadłam pół bułki w sklepie. Miałam problem zeby wyjsć do góry moj sąsiad po 60 szybciej wszedł niz ja. Pierwszy u raz mi sie tak stało az sie wystraszyłam
|
|
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry kochane mamusie
Odebrałam wyniki. Toksoplazmozy nie miałami, i dalej nie mam Glukoza po kolei 75,96,81 przy normie 70-99, więc mam nadzieje, że te 96 godzinę po wypiciu glukozy, to nie jest jakiś zły wynik.Wymyśliłam sobie sok z buraka bo w szpitalu powtórzyli mi morfologie i niby w tydzień hemoglobina mi spadła z 13,6 do 12,1 zastanawiam się czy to że brałam kroplówki mogło mieć wpływ na to?Kupiłam więc 3 duże buraki, 3 wielkie marchewki starłam i przepuściłam przez moją przedpotopową sokowirówkę... 1,5 godziny mi to zajęło, umęczyłam się jak głupia, syfu narobiłam co niemiara a zyskałam szklankę soku Musze popatrzeć w pobliżu gdzie mają 100% sok z buraka
|
|
|
|
#3380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super. a nie zawsze myłaś się przed pobieraniem? bo to powinno zawsze sie tak odbywac
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Mała Mi jak masz ciepło w domu to można chyba.
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Sobotnie zamówienie ze smyka dotarło, a te kolorowe body dostałam w prezencie od koleżanki
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chrzestnym będzie mój brat a chrzestną kuzynka Tż, z którą mamy super kontakt
Będziemy prosić tylko rodziców, mojego brata z dziewczyną, dziadków i kuzynke Tż (chrzestną) z mamą. Łącznie z nami daje to 14 osób. Chrzciny to nie wesele, więc prosimy tylko najbliższych- chcąc zaprosić ciocie, wujków i kuzynostwo wyszłoby nam 50 osób
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
W takich momentach żałuję, że jestem jedynaczką i to z bardzo małej rodziny
|
|
|
|
#3387 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
![]() Ja coś czuję,że urodzisz jeszcze w styczniu ![]() Ale jak to? Normalnie maluszka wyczuwasz czy chodzi o ruchy? Nie zdarzyło mi się wyczuć maluszka przez skórę Cytat:
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Silver - mi jest ciezko odróznić jelita od ruchów dziecka tak na codzien, jak chodze czy siedzę, ale dziś rano leżąc na boku, podłożyłam rękę pod brzuch i wyraznie czułam kopanie. To nie mogły być jelita
|
|
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
Ja poczułam tak raz jak Mala naprawde szalała 😊dziwne uczucie poczym jak dotknęłam brzucha to było cos twardego hmm taki nasz palec długie i chude podejrzewam ze moze to była raczka albo nóżka. Nie wierzyłam ze to tak moze byc ale co by to było innego?
|
|
|
|
#3390 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zawsze się myję zanim pobiorę mocz Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Chrzestnymi do mojej pierwszej córki jest moja siostra i brat mojego męża. Teraz do drugiego dziecka mam nadzieję,że będzie mąż mojej siostry i żona od brata tż Całe szczęście i ja i tż mamy rodzeństwo.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

Ale paczka przyszła cudownie zapakowana, w życiu nie dostalam tyle folii bąbelkowej 
Bardziej miałabym kogo wziąć na chrzestną, ale mąż ma siostrę i pewnie by się obraził, gdybym powiedziała, że ona chrzestną nie będzie 
Jakos naturalnie wyszlo kto raczej bedzie.

Btw ile mogą kosztować zwyczajne chrzciny w knajpie (obiad+kawa)? Mam tylko jedną knajpę w pobliżu ale warto to przemyśleć... Myślałam ostatnio o chrzinach i doszłam do wniosku, że nie mam kompletnie kogo wziąć na chrzestną:| Zero, kompletnie zero potencjalnych osób.

zastanawiam się czy to że brałam kroplówki mogło mieć wpływ na to?