Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 10:30   #3361
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ogarniam zamówienie w gemini, masakra
Ja ostatnio zamawiałam Ale paczka przyszła cudownie zapakowana, w życiu nie dostalam tyle folii bąbelkowej

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Zamówiłam dziś pampersy, wydaje mi się, że cena całkiem dobra i darmowa dostawa
Jeju, 228 szt. papmersów - zapas na miesiąc

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie wstępnie plan, żeby w Wielkanoc chrzciny zrobić
Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Niegłupi pomysł ale nie wiem czy ogarnę sama taką imprezę tak szybko :P Btw ile mogą kosztować zwyczajne chrzciny w knajpie (obiad+kawa)? Mam tylko jedną knajpę w pobliżu ale warto to przemyśleć... Myślałam ostatnio o chrzinach i doszłam do wniosku, że nie mam kompletnie kogo wziąć na chrzestną:| Zero, kompletnie zero potencjalnych osób.
U mnie są tylko 2 przemyślenia przeciwko chrzcinom w Wielkanoc:
-może być zimno, co wiąże się z dodatkowymi ubrankami, które użyję tylko raz.
- restauracje mogą policzyć sobie więcej z racji pracy w święta.
Z kolei siostra tż mieszka 500km od nas, a na święta i tak przyjadą.
Dlatego zastanawiam się czy nie przesunąć tego w okolice czerwca.

Ja nie wiem z kolei kogo dać na chrzestnego, mój brat jest nie za bardzo wierzący, zresztą nie widzę, żeby się rwał by być chrzestnym. Ja go też nie mam zamiaru do niczego zmuszać, bo to że jest moim bratem do niczego go nie zobowiązuje Bardziej miałabym kogo wziąć na chrzestną, ale mąż ma siostrę i pewnie by się obraził, gdybym powiedziała, że ona chrzestną nie będzie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 10:34   #3362
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Nasi nie mieszkają bardzo daleko bo 15-20km ale moi są niezmootryzowani i te 15km to dla nich ponad 2h drogi w jedną stronę z kilkoma przesiadkami. Z jakimś jedzeniem czy coś to nie ma opcji żeby przyjechali. A babcia do mnie na 4 piętro już nie wejdzie. Więc zawsze tylko my przyjeżdzamy jak są jakieś święta...

Obawiam się że rodzice TŻ będą mieli spore pretensje bo są bardzo religijni i nie wyobrażają sobie wielkanocy bez wspólnego śniadania u nich.

Niegłupi pomysł ale nie wiem czy ogarnę sama taką imprezę tak szybko :P Btw ile mogą kosztować zwyczajne chrzciny w knajpie (obiad+kawa)? Mam tylko jedną knajpę w pobliżu ale warto to przemyśleć... Myślałam ostatnio o chrzinach i doszłam do wniosku, że nie mam kompletnie kogo wziąć na chrzestną:| Zero, kompletnie zero potencjalnych osób.
Ja bym chyba to tak rozwiązała że teściów bym kazała przywieźć po prostu. Ale powiem ci, że 20 km to niedużo z dzieckiem spokojnie przejedziecie, a 2 miesiące to fajny bobas. Michał miał 3 miesiące na święta i byliśmy u rodziny, fajnie było. A spać nie musicie u teściów, po prostu rano możecie przyjechać na śniadanie Zobaczysz nie martw się na zapas.

Co do chrzcin, mam podobne odczucia. Już z synem był problem, brat męża fochy robił że z nim nie uzgadnialiśmy daty, bo on pracuje Jeden termin nie pasował, drugi też więc kogoś innego poprosiliśmy. Teściowa z mordą na mnie wyskoczyła że mogłam wcześniej chrzcić i co ja sobie myślę, obraza majestatu i w ogóle. Nie przyszedł nikt z rodzinki męża na chrzciny. NIKT. Dla mnie to był szok. Potem przez pół roku w dupie nas miała i się nie interesowała zupełnie wnukiem. Drugi raz cyrk zrobili, że nie przyjdą na roczek bo... moi rodzice nie odpowiadają. I oni przyjdą dzień wcześniej jak ja miałam kupę roboty z przyjęciem. Wkurzyłam się strasznie, mąż też im powiedział że nas nie będzie i koniec! Wiecie że przyjechała na przeszpiegi rowerem? I znów obraza i pół roku bez kontaktu. Teraz się wreszcie uspokoili i wiedzą że nie ma z nami co pogrywać, bo nie będziemy tańczyć jak nam zagrają. Ale już się chyba nie dziwicie, czemu moja teściowa kochana nadal nic nie wie o ciąży?

Cytat:
Wielkanoc z 2 miesięcznym bobasem całkiem spokojnie u nas przeszła, a w drugie święto byliśmy chyba u teściów i ciotki, wszyscy brali małą na ręce i nawet się najadłam spokojnie, to już całkiem fajny bobas będzie
O to to
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 10:37   #3363
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Pajac w sensie taki z dlugim rekawem tez?
A np. body i spiochy czy polspiochy to tez komplet? Czy do tego trzeba jeszcze sweterek albo cos?
A jak wklada sie kaftanik to do tego tez pajac?

Co do chrzcin to najlepiej zapytac, poprosic o przykladowe menu. Mozna pewnie nawet mailowo.
Chrzestnych mialam 'upatrzonych' nawet przed ciaza Jakos naturalnie wyszlo kto raczej bedzie.
Ja stwierdziłam, że na początek, przez pierwsze 2-3 miesiące będę ubierała w same pajace (długi rękaw i długie nogawki ). Pod to ewentualnie body z krótkim rękawem. Tak będzie wygodnie i dla mnie i dla dzidzi. Najwyżej na większe wyjście założę coś bardziej człowieczego
U mnie jest jeszcze taki problem z chrzcinami, że od mojej strony zaprasza się wszystkich (bo jesteśmy blisko ze sobą), czyli ok 30 osób, a u tż z kolei wszystko odbywa się w atmosferze, my, teściowa i jego siostra z mężem i dziećmi. Z ciotkami i wujkami też są blisko, ale jakoś nie mają w zwyczaju zapraszać na chrzciny. No i trochę głupio by wyglądało, gdyby z mojej strony było 30 osób, a od męża 6 Ależ mam przemyślenia

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Ale już się chyba nie dziwicie, czemu moja teściowa kochana nadal nic nie wie o ciąży?
Już wiem

Kurcze dziewczyny, od wczoraj zaczęłam mieć jakieś mdłości… Zaczęło się po spaghetti (chyba było dobre, cały czas w lodówce ). Myślałam, że zwymiotuję, ale dałam radę. Po kolacji to samo i dzisiaj po śniadaniu też Zęby mi było ciężko wymyć, bo od razu niedobrze… Nie wiem co mam zrobić

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-09-30 o 10:39
Stary 2016-09-30, 10:47   #3364
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
A przygotowywałaś wszystko sama już? Ja nie będę miała niestety nikogo do pomocy to trochę się boję, że nie ogarnę. Chociaż kto to tam wie... To może być fajne wyzwanie hehehehe
Tak, na Wielkanoc dużo pracy nie ma, sprzątam sobie wcześniej, jak mała spała, część ciast zrobiłam wcześniej, np biszkopt 2 dni wcześniej a skończyłam w sobotę, pieczeń się sama w piekarniku piekła, spokojnie można ogarnąć, małą miałam w bujaczku albo na macie w salonem a ja robiłam sałatki
Stary 2016-09-30, 10:51   #3365
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
A np. body i spiochy czy polspiochy to tez komplet? Czy do tego trzeba jeszcze sweterek albo cos?

Sorki za te pytania - moze brzmia idiotcznie, ale ja naprawde troche glupieje, a nie mam kogo zapytac za bardzo

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam, że na początek, przez pierwsze 2-3 miesiące będę ubierała w same pajace (długi rękaw i długie nogawki ). Pod to ewentualnie body z krótkim rękawem. Tak będzie wygodnie i dla mnie i dla dzidzi. Najwyżej na większe wyjście założę coś bardziej człowieczego
Jak Escorpio mówi. Ja kupuje tylko body na długi i krótki i pajace http://ri.pinger.pl/pgr120/a1c965740...60_520x560.jpg
Zadnych kaftaników i spiochów ani półspiochów. Ewentualnie spodenki i sweterek na body na wyjscia.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 10:53   #3366
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Jeju, 228 szt. papmersów - zapas na miesiąc
:
nie zapominaj, że ja musze podwójnie, jeszcze raz takie zamówienie puszczę
Stary 2016-09-30, 11:04   #3367
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chyba to tak rozwiązała że teściów bym kazała przywieźć po prostu. Ale powiem ci, że 20 km to niedużo z dzieckiem spokojnie przejedziecie, a 2 miesiące to fajny bobas.
Przejechać to w sumie przejedziemy... może po prostu nie będziemy tam siedzieć cały dzień na jednej kanapie tylko po śniadaniu wrócimy do domu i tyle.... Pożyjemy zobaczymy. Masz rację - nie ma co martwić się na zapas

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Jak Escorpio mówi. Ja kupuje tylko body na długi i krótki i pajace
Też mam taki sam plan Wszystko po kolei, najpierw będę musiała nauczyć sie ubierać w najprostsze rzeczy a na kolejne miesiące zaryzykuje pewnie dopiero kupowanie trudniejszych
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:08   #3368
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Niegłupi pomysł ale nie wiem czy ogarnę sama taką imprezę tak szybkoBtw ile mogą kosztować zwyczajne chrzciny w knajpie (obiad+kawa)? Mam tylko jedną knajpę w pobliżu ale warto to przemyśleć... Myślałam ostatnio o chrzinach i doszłam do wniosku, że nie mam kompletnie kogo wziąć na chrzestną:| Zero, kompletnie zero potencjalnych osób.
U Michasia placilismy 63zl od osoby kolacja, ciasta, przekaski i zimny bufet. Napoje ciasta itp z lokalu, nasz byl tylko alkohol.

Cytat:

Sorki za te pytania - moze brzmia idiotcznie, ale ja naprawde troche glupieje, a nie mam kogo zapytac za bardzo
Zalezy jak masz cieplo w domu itd, ja musialam ok miesiac zakladac malemu body dl rekaw + spiochy i na to pajac bo nie mial typowego tluszczyku dla niemowlaka.
Osobiście nie lubie kaftanikow bo sie podwijaja, a body zawsze zostaje jak trzeba.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:16   #3369
laurka23
Zakorzenienie

Ja w sumie też nigdy kaftaników nie ubierałam, niewygodne to to było. Na początku bodziak i pajac, a jak ciepło (u nas bardzo ciepło zimą) to bodziak i dresik, to mi się najlepiej sprawdzało.

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2016-09-30 o 17:07
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 11:53   #3370
axn22
Zakorzenienie

Uwaga, głupie pytanie - czy dziecko w takim kombinezonie do gondoli wkłada się jeszcze w jakimś spiworku, pod kocem czy coś? Tak wiem, że to pewnie kwestia temperatury, załóżmy, że jest luty i temperatura ok 0st
Stary 2016-09-30, 11:58   #3371
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny! Czuje malucha przez skore jak leżę na boku. Ale czad

wow

ale też mnie ciekawi czy np. pod wszystko trzeba zakładać body?? W sensie np. pod pajacyka? albo nom chce jakaś bluzeczke i polspiochy i pod to tez musi byc body?

Cytat:
Myślałam ostatnio o chrzinach i doszłam do wniosku, że nie mam kompletnie kogo wziąć na chrzestną:| Zero, kompletnie zero potencjalnych osób.
u mnie też kijowo, bo od strony męza mamy kogo wziąc i może to byc zarówno kobieta jak i mężczyzna, a z mojej strony kompletna pustka

Cytat:

.
ja cie rozumie, bo też ciemna masa jestem, choć ubranka już rozróżniam jest progres

do spochow to chyba wlaśnie body albo kaftanik, do pajaca body. tak mi sie wydaje

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Uwaga, głupie pytanie - czy dziecko w takim kombinezonie do gondoli wkłada się jeszcze w jakimś spiworku, pod kocem czy coś? Tak wiem, że to pewnie kwestia temperatury, załóżmy, że jest luty i temperatura ok 0st

nie ma głupich pytan, a jesli swoje uważasz za głupie to bądz pewna, że ja nie raz zadam jeszcze bardziej głupie
Stary 2016-09-30, 12:19   #3372
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mala Mi to zalezy od temperatury. Zazwyczaj sie ubiera malucha o jedna warstwę więcej niż siebie. Body sa najlepsze bo nic nie podciaga się, jest ciepło i łatwo przebrać. Naszą bazą bedą body bo po co sie pchac w kaftaniki? Potem przyjdzie czas na bluzeczki i spodenki.
Stary 2016-09-30, 12:26   #3373
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U Michasia placilismy 63zl od osoby kolacja, ciasta, przekaski i zimny bufet. Napoje ciasta itp z lokalu, nasz byl tylko alkohol.

Zalezy jak masz cieplo w domu itd, ja musialam ok miesiac zakladac malemu body dl rekaw + spiochy i na to pajac bo nie mial typowego tluszczyku dla niemowlaka.
Osobiście nie lubie kaftanikow bo sie podwijaja, a body zawsze zostaje jak trzeba.

To niedużo płaciliście. A skąd jestes? Bo u mnie takie ceny raczej nie wchodzą w grę...

Cytat:
Tez o tym myslalam. Ja bym położyła jeszcze jakis kocyk pod plecy i przykryła jeszcze czyms. No i jest jeszcze ta nakładka na gondole, ona tez chroni troche.
Stary 2016-09-30, 12:37   #3374
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Michasia na pierwszym spacerze w weekend majowy mielismy w kombinezonie takim pluszowym, na to lekki kocyk i ta nakladka na gore bo byl wiatr.

Cytat:
To niedużo płaciliście. A skąd jestes? Bo u mnie takie ceny raczej nie wchodzą w grę...
Za roczek ale tam gdzie mielismy wesele 75zl. Ogolnie sa tu 3 lokale "na kupie" jeden w odleglosci 100m a nastepny 500m, więc jest konkurencja.

Dzis kompletnie brakuje weny, mam takiego lenia, że aż mnie to przeraża... od godziny szukam sił do posprzatania lazienki :/

Ale za to na obiad kupilam sobie slonego sledzia i juz jednego zjadlam
a reszta sos koperkowy, ziemniaki i jajko gotowane.

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 12:50   #3375
MartaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny CUD!

CUD normalnie!

Lekarz nie dowierzał moim badaniom moczu (mimo, że zawsze łapałam środkowy strumień) i razem z położną kazali mi powtórzyć, ale teraz jeszcze rano się dodatkowo umyć i dopiero potem łapać ten środkowy strumień.

I nie mam w moczu ani krwi ani bakterii!!!

Aż mi się nie chce wierzyć
Stary 2016-09-30, 12:51   #3376
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny CUD!

CUD normalnie!

Lekarz nie dowierzał moim badaniom moczu (mimo, że zawsze łapałam środkowy strumień) i razem z położną kazali mi powtórzyć, ale teraz jeszcze rano się dodatkowo umyć i dopiero potem łapać ten środkowy strumień.

Bardzo się ciesze!
Stary 2016-09-30, 12:53   #3377
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Dziewczyny CUD!

CUD normalnie!

Gratki

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 13:24   #3378
Ana064
Raczkowanie

Ja byłam na chwile u rodzicow. Posiedziałam na słoneczku taka cudowna pogoda. Wracając wstąpiłam z moim do biedry i w momencie oblalam sie potem i zrobiło mi sie słabo az zjadłam pół bułki w sklepie. Miałam problem zeby wyjsć do góry moj sąsiad po 60 szybciej wszedł niz ja. Pierwszy u raz mi sie tak stało az sie wystraszyłam
Ana064 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 13:36   #3379
ewemis
Raczkowanie

Dzień dobry kochane mamusie

Odebrałam wyniki. Toksoplazmozy nie miałami, i dalej nie mam Glukoza po kolei 75,96,81 przy normie 70-99, więc mam nadzieje, że te 96 godzinę po wypiciu glukozy, to nie jest jakiś zły wynik.

Wymyśliłam sobie sok z buraka bo w szpitalu powtórzyli mi morfologie i niby w tydzień hemoglobina mi spadła z 13,6 do 12,1 zastanawiam się czy to że brałam kroplówki mogło mieć wpływ na to?
Kupiłam więc 3 duże buraki, 3 wielkie marchewki starłam i przepuściłam przez moją przedpotopową sokowirówkę... 1,5 godziny mi to zajęło, umęczyłam się jak głupia, syfu narobiłam co niemiara a zyskałam szklankę soku
Musze popatrzeć w pobliżu gdzie mają 100% sok z buraka
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 13:40   #3380
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Mala Mi to zalezy od temperatury. Zazwyczaj sie ubiera malucha o jedna warstwę więcej niż siebie. Body sa najlepsze bo nic nie podciaga się, jest ciepło i łatwo przebrać. Naszą bazą bedą body bo po co sie pchac w kaftaniki? Potem przyjdzie czas na bluzeczki i spodenki.
wiem wiem, chyba niejasno się wyraziłam, chodziło mi o to czy można założyć np. sam pajac, bo gdzieś czytałam, że body trzyma pieluche. Pomijajac temperature oczywiscie czy na ciałko pajacyk moze byc

Cytat:
Dziewczyny CUD!

CUD normalnie!

super. a nie zawsze myłaś się przed pobieraniem? bo to powinno zawsze sie tak odbywac
Stary 2016-09-30, 13:49   #3381
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
wiem wiem, chyba niejasno się wyraziłam, chodziło mi o to czy można założyć np. sam pajac, bo gdzieś czytałam, że body trzyma pieluche. Pomijajac temperature oczywiscie czy na ciałko pajacyk moze byc

super. a nie zawsze myłaś się przed pobieraniem? bo to powinno zawsze sie tak odbywac
Można. Pajacyk też będzie trzymał pieluche. To zależy od temperatury w mieszkaniu czy na dworze.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 13:53   #3382
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mała Mi jak masz ciepło w domu to można chyba.
Stary 2016-09-30, 14:23   #3383
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dziewczyny CUD!

CUD normalnie!

A nigdy tak nie robiłaś? Ja tak robię,pisałam Wam tu kiedyś
Stary 2016-09-30, 14:30   #3384
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Sobotnie zamówienie ze smyka dotarło, a te kolorowe body dostałam w prezencie od koleżanki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160930_140423.jpg (94,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2016-09-30, 15:01   #3385
justkonev
Zakorzenienie

U nas chrzestnym będzie mój brat a chrzestną kuzynka Tż, z którą mamy super kontakt
Będziemy prosić tylko rodziców, mojego brata z dziewczyną, dziadków i kuzynke Tż (chrzestną) z mamą. Łącznie z nami daje to 14 osób. Chrzciny to nie wesele, więc prosimy tylko najbliższych- chcąc zaprosić ciocie, wujków i kuzynostwo wyszłoby nam 50 osób
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 15:10   #3386
axn22
Zakorzenienie

W takich momentach żałuję, że jestem jedynaczką i to z bardzo małej rodziny Ani rodzeństwa, ani bliskiego kuzynostwa... eh
Stary 2016-09-30, 15:29   #3387
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos jest dalej z wyprawka?

ja mam parę ubranek kupionych w ciucholandzie, parę po koleżance,ale na razie mało. Mam wózek, wanienkę, łóżeczko zamówione.
Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
To huczna imprezka się szykuje mamuska będzie drinkowac samym soczkiem hehe
no niestety
Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Silver udanej imprezy ja 30 wspominam bardzo miło.
dziękuję
Cytat:
Generalnie byłam po wizycie wykończona. Mała ma się dobrze, waży 570g co jest ponoć normalną wagą dla 22 tygodnia

No i data porodu zmienia się ostatecznie i nieodwracalnie na 2.02
piękna waga
Ja coś czuję,że urodzisz jeszcze w styczniu
Cytat:
Dziewczyny! Czuje malucha przez skore jak leżę na boku. Ale czad
Ale jak to? Normalnie maluszka wyczuwasz czy chodzi o ruchy? Nie zdarzyło mi się wyczuć maluszka przez skórę
Cytat:
Ja jedynie czuję kiedy kopie, a kiedy się całe ciałko rusza Aż niesamowite że gdzieś tam w środku jest 360g człowieczka
tez ciężko mi uwierzyć,że mam w brzuszku takiego człowieczka mimo,że czuję ruchy
Stary 2016-09-30, 15:42   #3388
Opiumalfa
Zakorzenienie

Silver - mi jest ciezko odróznić jelita od ruchów dziecka tak na codzien, jak chodze czy siedzę, ale dziś rano leżąc na boku, podłożyłam rękę pod brzuch i wyraznie czułam kopanie. To nie mogły być jelita
Stary 2016-09-30, 15:48   #3389
Ana064
Raczkowanie

Ja poczułam tak raz jak Mala naprawde szalała 😊dziwne uczucie poczym jak dotknęłam brzucha to było cos twardego hmm taki nasz palec długie i chude podejrzewam ze moze to była raczka albo nóżka. Nie wierzyłam ze to tak moze byc ale co by to było innego?
Ana064 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 16:23   #3390
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
a reszta sos koperkowy, ziemniaki i jajko gotowane.

Uwielbiam
Cytat:
Dziewczyny CUD!

CUD normalnie!

SUPER!!!!!
Ja zawsze się myję zanim pobiorę mocz Też mi gin tak doradziła.

Cytat:
Sobotnie zamówienie ze smyka dotarło, a te kolorowe body dostałam w prezencie od koleżanki
super!
Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
U nas chrzestnym będzie mój brat a chrzestną kuzynka Tż, z którą mamy super kontakt
Będziemy prosić tylko rodziców, mojego brata z dziewczyną, dziadków i kuzynke Tż (chrzestną) z mamą. Łącznie z nami daje to 14 osób. Chrzciny to nie wesele, więc prosimy tylko najbliższych- chcąc zaprosić ciocie, wujków i kuzynostwo wyszłoby nam 50 osób
U nas na chrzcinach było 12 dorosłych osób i 3 dzieci. Teraz też tak będzie

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Silver - mi jest ciezko odróznić jelita od ruchów dziecka tak na codzien, jak chodze czy siedzę, ale dziś rano leżąc na boku, podłożyłam rękę pod brzuch i wyraznie czułam kopanie. To nie mogły być jelita
Aha to kopanie czułaś. Bo zrozumiałam wcześniej,że czułaś normalnie dzidziusia przez skórę.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Chrzestnymi do mojej pierwszej córki jest moja siostra i brat mojego męża. Teraz do drugiego dziecka mam nadzieję,że będzie mąż mojej siostry i żona od brata tż
Całe szczęście i ja i tż mamy rodzeństwo.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości