![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. II
Haha jestem w top gadułach ? Nie sądzłiam
![]() ![]() Własnie wróciłam od lekarza i mam antybiotyk zrobił wymaz z gardła i test i powiedział,że to wirusowe ale mam cos na gardle i mam bardzo spuchniete itp itd i że za dlugo mnie to trzyma trzeba już to zwalczyć antybiotykiem koniecznie. monisia- wiem że to nie tylko rodzenie na szkole rodzenia ale po prostu nie chciałam iść ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Tak w ogóle wracając od lekarza zajechalam do polskiego sklepu i zjadlam pączka 😂😂😂 wiem ze nie powinnam ale był taki smaczny a to było moj pierwszy posiłek o 11.00 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#32 |
Wtajemniczenie
|
To ja właśnie nie obchodze dnia mezczyzny 😉 mlody idzie na drzemke, chyba to wykorzystam i kimne sie z nim godzinke 😁 w ogóle znowu ma jakis kaszel 🤔 menia narobilas mi smaka na paczka, dawno nie jadlam 😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku! Mam nadzieję udzielać się teraz częściej. Jesteśmy już w Polsce. Wczoraj byłam na wizycie u Pani doktor. Dzidziuś ma już 6,5 cm. Niestety mam tyłozgięcie macicy i jest głęboko usadowiony i nie mogła określić przezierności karkowej, ale w poniedziałek mam genetyczne to zobaczymy co i jak. Zastanawiam się tylko czy robić test PAPA, chyba odpuszczę, bo nie chcę się dodatkowo narażać na stres. A Wy robiłyście?
Jako że kończymy 12 t poinformowaliśmy rodzinę, wszyscy szczęśliwi ![]()
#34 |
Zakorzenienie
|
Mojego tz nie ma więc nic nie dostanie hi hi w niedziele może pójdziemy do pizzy hut na obiad i to będzie taki.moj prezent.
Menia ja tam jem paczki i nie mam wyrzutów hehe ty tym bardziej jak ciągle wymiotujesz. Raduska miałam wcześniej pisać. Ja myślałam o tuli tez teraz dla.mojego dziecka. Niby jest wybiegana ale ma dni ze chce na ręce, a widziałam na stronie ze nawet kobiet w ciąży ja noszą. No i jakby nam się udało od września następnego roku posłać ja do przedszkola publicznego to chciałam ja rano odprowadzać razem z mala w wózku. Rano Ne męczyła bym jej na piechotę tylko właśnie w tuli. Niby moje dziecko jest bezwozkowe , ale właśnie czasem chce na ręce dlatego pomyślałam że kupię szybciej ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2016-09-30 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Ja chodziłem na szkołę rodzenia i bardzo sobie chwalę. Uczylismy się jak pielęgnować dziecko, kąpieli, dużo też było o porodzie i łagodzeniu bólu. Były pielęgniarki z oddziału noworodkowego, odpowiadały co sie dzieje w pierwszych dniach z dzieckien. Mówiły o szczepieniach. Był lekarz ginekokog, pediatra. Do tego dziewczyny w podobnych tygodniach ciąży, możne nawiązać super relacje. Ja mam szczescie że w mojej gminie szkoła rodzenia jest darmowa dla mieszkanek. Chodziłem w pierwszej ciąży i teraz też będę chodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chodziłam do szkoły rodzenia. W naszym mieście jest za darmo bez konieczności wybierania położnych czy szpitala. Teraz też chyba pójdę tylko bez tz bo właśnie fajne próbki.mozna dostać które czasami starcza na bardzo długo. Np sudocreem którego używałam sporadycznie to starczyl mi na bardzo długo a opakowanie chyba 10-15ml dodatkowo to co nie uczulalo mojej córki może uczylic kolejne dziecko wiec fajne są takie próbki które naprawdę starczaja na poczatku
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
malwiska-ja mam wyrzuty sumienia bo jednak troche za duzo ważę i nie chce przytyc jak w poprzedniej ciązy
![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
No ja niestety przytylam
Niby ostatnio nic ale teraz czuję że coś tam jest na plusie. Tyle że waga poprzednia a teraz przed ciążą to 5kg na plusie. Mam zamiar zapisać się na zajęcia dla kobiet w ciąży - a co mi szkodzi ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
u mnie w niedziele 14 tc bedzie skonczony a waga bez zmian
![]() ![]() ![]()
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#41 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to wczoraj odkryłam tajemnicę mojego męża odnośnie preferencji płci dzidziusia. Ja od początku mówiłam, że wolałabym córkę (to nie oznacza, że nie pokochałabym synka, że gorzej bym go traktowała czy coś!) a mój mąż na pytanie co by wolał dyplomatycznie odpowiadał, że mu to wszystko jedno byleby było zdrowe. Jednak jak wczoraj opowiadałam mu, że mi się ciągle wydaje, że mamy dziewczynkę, ciągle śni mi się córeczka, do tego po ocenie wyrostka płuciowego (zgodnie z mamaginkolg :P) wychodzi, że to jednak dziewczynka to mój mąż stwierdził- super, że dziewczynka. Po czym odwrócił się i chował swój uśmiech (który wszystko zdradza!). No i w końcu powiedział mi, że on w sumie tez bardziej marzy o córeczce, no ale najważniejsze by było zdrowe. Także znając nasze szczęście będzie chłopczyk bo u nas zawsze jest na odwrót ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym watku-ale pedzicie z postami
![]() Ja walcze z zaparciami ![]() Pozatym jestem smutna bo moja siostra jutro juz leci do Polski-6 tygodni zlecialo strasznie szybko☹️ Remont chalupy w koncu sie ruszyl-TZ wstawia juz sciany,potem podlogi i jakos pojdzie.Musze niedlugo obecny dom przygotowac na sprzedaz ![]() Gratulacje wizyt i witam nowe mamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie w nowej części
![]() Ja korzystam z wolnego i dużo odpoczywam, niestety dopadła mnie przeziębienie i zdycham... Wczoraj spotkałam się z znajoma położona i fajnie sobie pogadaliśmy. Niestety boli mnie jeden pośladek i położna uświadomiła mi że to może być początek rwy kulszowej oczywiście nie musi ale może... ;( Zobaczymy jak to brdizem wyglądać. Dzisiaj zaczęłam 11 Tc! Czuję się czasami tak paskudnie że nie chce się wychodzić z łóżka... ja w końcu w smyku nic nie kupiłam... ale znów od 10 będą w lidlu cudne rzeczy na maluszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Jabłka fajnie dzialaja
![]() ![]() Malwiska wow nie odważyłabym sie w ciazy dzwigac 3 latke :p gin wyraźnie mi powiedziała ze mam dziecko dzwigac jak najmniej. Co do pappa to lekarz na genetycznych wyraźnie powiedział ze samo usg bez badania krwi jest niekompletnym badaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć kochane, witam sie w nowym wątku
![]() Mało sie udzielam bo 1) nie dam głowy, ale o ile dobrze widzę córce idzie 6 zębów na raz :O 2) cierpię na bóle głowy mdłości i bezsenność ![]() Dziś mówimy teściom o ciazy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczucia ![]() Tez mi sie nie chce jogurtu. Planuje moze zjesc owsianke z suszonymi sliwkami.No i jablka tez dobry pomysl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Taaak jakblka śliwki suszone morele. Mi gin tez polecała owoce z drobnymi pestkami jak kiwi winogrona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja również melduje się w nowej części wątku
![]() Nie było mnie od rana bo dziś wybraliśmy się na weekend do moich rodziców, a tu tyle postów do nadrobienia ![]() Jutro zaczynam 2 trymestr a czuję się z dnia na dzień coraz gorzej, dziś miałam mega mdłości. Mam jednak nadzieję, że już niedługo przejdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie w nowym watku
![]() ![]() ![]() Ja odkąd jestem w ciąży nie mogę pic za bardzo wody.. Strasznie mi nie wchodzi a przed ciąża to piłam spokojnie z 2l dziennie ![]() ![]() ![]()
#51 |
Zakorzenienie
|
O albo polecam na zaparcia słoiczek dla dzieci "sliwka"
![]() Tz przyniosl na moje życzenie pyszne pierogi ruskie i z soczewica czerwona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja prenatalne tez mialam w zestawie z PAPPA
![]() ![]() ![]() lubicie tymbaliki ? ![]()
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mężowi wczoraj kupiłam rybkę do akwarium w ramach prezentu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
i tez mam zaparcia
![]()
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do prezentów to my z mężem już od kilku lat robimy sobie sami prezenty, ja się nie znam na tych jego sprzętach, a on zawsze coś z elektroniki chce, jakbym mu kupiła to bym pewnie nie trafiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2016-09-30 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i zazdroszczę Ci trochę, że TZ tak się z córy cieszy, mój nigdy nie ukrywał, że chciałby chłopaka, a tu się druga córa szykuje. Ostatnio nawet powiedział, że trzeba będzie spróbować trzeci raz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Ecia my też marzyliśmu o dziewczynce a już wiemy ze bedzie chłopak. U Nas też zawsze na przekur.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Bylam na zakupach kupilam sobie legginsy I tunike a I baze pod makijaz ooo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Malawrednioszka o nas to się nazywa galat albo galart.
Ja dzisiaj dostalam na maila wyniki badania krwi. Wszystko w porządku, tylko mi napisali że była ograniczina widoczność przez BMI pacjentki. Lekarz nic takiego nie mówił 😯 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.