|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec?
Dziewczyny a co myślicie o piosence Sary May "Nie odejdę"??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Konto usunięte
|
Bardzo romantyczna
![]() My tańczymy walca angielskiego do melodii "Oczarowanie" Układ mamy już gotowy teraz trzeba tylko wytanczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Przyczajenie
|
http://www.wrzuta.pl/audio/f6rskJOdk...y_eyes_off_yo u czy można do tego zatańczyć jakiś układ z tańca towarzyskiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=7L0R9cOysKA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
Mi się strasznie podoba piosenka I can't help falling in love ELVISA. Czy do tego można tańczyć walca? Niestety w tańcu jestem laikiem. W tym miesiącu idę z narzeczonym na kurs. ha!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Zaczęło nam się podobać: Bajm "Być z Tobą"
![]()
![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez beatka880509 Czas edycji: 2011-01-03 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na grupowych zajęciach (zalezy ile jest par), głównie zwraaca się uwagę na kroki, ale każda instruktorka powinna równiez korygować postawę. My na lekcjach indywidualnych zaczeliśmy od walca angielskiego i tam nie tylko mamy zwrócona uwage na kroki, ale opadania, unoszenia; ramę - układ rąk, dłoni a nawet palców, no i oczywiście głowę. Mieliśmy trzy lecke a umiemy wlaca angielskiego w zakresie (konkretne wejście, rozpoczęcie tańca, krok podstawowy, po kwadracie, krok po kole, krok wahadłowy, zakończenie z obrotem, ukłon i zejście), poza tym nauczyliśmy się disco samby z obrotami damskim i męskim. To owoce trzech lekcji, więc chyba nieźle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
czy myslisz, ze jesli ja poprosze abyzwracala na to uwage u nas to sie zgodzi? kurcze nie wiem jak ona to odbierze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że możesz, a nawet musisz zwrócić jej na to uwagę... jak na to zareaguje? Myślę, że dobrze, bo w końcu chcesz się dobrze nauczyć, a za lekcje pewnie płacisz, to wymagasz, żeby ktoś nauczył Cię DOBRZE tańczyć, a nie tylko stawiać kroki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niesttey fakt jest faktem, ze przy dużych grupach nie czesto gdzieś ta uwaga umyka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Najwazniejsza jest postawa,a potem kroki
![]() Co do unoszen w walcu angielskim do slubu srednio polecam,gdyz pozniej w slubnej sukni (przewaznie dlugiej) i wysokich obcasach haczy sie o suknie. Polecam cwiczenie w halce i butach do slubu.Naprawde duzo wyjasnia ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#885 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o tym tancu???
http://youtube.com/watch?v=fIWjW10-OYY Zobaczyłam i zakochałam sie ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Średnio mi się podoba:/
Taki bardzo sztuczny ten taniec...wybrałabym zdecydowanie coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym jestem zwolenniczka, jak goście tańczą w kółku, a nie siedzą za stołami i jedzą schabowego ;-) Poza tym jak chodziłam na kurs to nasza instruktorka zwracała uwagę na różne szczegóły i tutaj przyjrzałam sie temu co mówiła i i miała rację. pan Młody trzymając rękę na plecach ma mieć złączone palce. Panna Młoda zamkniętą dłoń i również złączone palce i co najważniejsze, jak mężczyzna trzyma za rękę kobietę to musi mieć zamknięty kciuk, a nie wskazywać jest OK. ktoś może powiedzieć, ze instruktorka się czepia, ale nam się podoba, że zwraca uwagę na szczegóły. Mam jeszcze do Was pytanie - podpinacie tren na pierwszy taniec?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Przyczajenie
|
Dot.: pierwsza piosenka na weselu
Jeśli planujecie tańczyć walca na pierwszy taniec, to rewelacyjną piosenką jest "You light up my life"- najlepsza wersja w wykonaniu Bianci Ryan, ale W. Houston też niezła. Ja zmusiłam swój zespół do nauczenia się tej piosenki (w zespole były dwie kobiety śpiewające) i wyszło naprawdę rewelacyjnie, mielismy ułożony układ- dosyc łatwy, bo mój mąż raczej nie jest tańczący, ale do tej piosenki bardzo pasował. Słowa piosenki też ok. Niepbieska piosenka- piękna, ale nie jestem pewna, czy odpowiednia na tę chwilę, bo słowa trochę nie pasują. Jako ostatni taniec wybraliśmy "Szukaj mnie" E. Geppert, ale moim zdaniem na pierwszy taniec też pasuje- a piosenka jest przecież niesamowita. Jak do niej tańczyliśmy, to wszyscy mieli łzy w oczach- my również
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
tiffi myślę że zależy to od długości trenu i rodzaju tańca. Jeśli tren jest niewielki a pierwszy taniec będzie powolny ( tzw. przytulaniec) to może warto zostawić tren. Ale jeśli taniec jest bardziej skoczny i obrotowy ( walc itp) to bez podpięcia trenu się nie obejdzie. w niektórych sukniach tren można zawiesić na dłoni..musi to pięknie wyglądać podczas walca
![]() Reasumując..jeśli Twój tren jest okazały a taniec wychodzi poza granicię chwiania się z nogi na nogę to nie ryzykowałabym z odpiętym trenem. A jeśli chodzi o sam taniec...to nie sądzę aby "zwykli" goście zwracali uwagę na takie szczegóły jak ułożenie palca ale zgadzam się z Tobą że piękno tkwi w szczegółach. Ja zrezygnowałam z klasycznego tańca ze względu na TŻ dla którego taniec to pięta Achillesowa:/ Zatańczyliśmy coś innego..nie był to żaden taniec klasyczny...goście nie widzieli jak to wygląda w orginale więc nasze błędy i niedociągnięca też były niewidoczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Przyczajenie
|
Uważam, że na pierwszy taniec powinno się przygotować coś specjalnego, bo i gościom będzie milej i samej młodej parze jakoś tak szczególnie. Walc angielski jest chyba najbardziej widowiskowy i wcale nie trzeba mieć bardzo skomplikowanego układu, wystarczy, że dobrze opanuje się trzy czy cztery kroki i połączy je dopasowując do muzyki. A w długiej sukni podnoszenie i opadanie jest tak samo możliwe jak i w krótkiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Raczkowanie
|
<usunięte przez moderatora>
upsss... to tak jest jak się nie przeczyta regulaminu. ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez betty_wawa Czas edycji: 2008-02-13 o 14:39 Powód: złamany 6 pkt regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
ja piosenke już mam
![]() biały latawiec..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście tren jest nie duży ale w walcu będzie przeszkadzał..lepiej nie ryzykować i podpiąć go ![]() Tiffi masz jakieś zdjęcie w sukni...ale musisz bosko wyglądać! Ps. suknia cudowna...zresztą też na nią chorowałam ale cenowo mnie znokautowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
Co na pierwszy taniec?
Cześć, a co myślicie o piosence " zawsze tam gdzie ty" LadyPank?
Myślałam raczej o tańcu w szybszym tempie jak piosenka Bruca Springsteena Hungry Heart ( szczerze - to bardzo mi się ona podoba) Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-19 o 16:03 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze nie mam swoich zdjęć w tej sukience poneiważ jestem przed miarą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Zadomowienie
|
My już wybraliśmy. Będzie to "Niebieska piosenka" jak ją pierwszy raz usłyszałam to prawie sie w niej zakochałam
![]() ![]()
![]() |
#900 |
Przyczajenie
|
![]()
witam wszystkich
poszukuję tytułu do piosenki poniżej bardzo prosze o odpowiedź meil: kaskaroza@wp.pl http://pl.youtube.com/watch?v=fIWjW10-OYY pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.