|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
A waga różni się na innym sprzęcie w woj. mają samsunga.
|
|
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Frustrata mam - od kilkunastu dni usiluje znalezc online jakas niedroga kurtke lub plaszcz i za chiny nie rozumiem, czemu przy odziezy ciazowej nikt nie podaje wymiaru na wysokosci brzucha?????
|
|
|
|
#4683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem ile pieniędzy chcesz przeznaczyć, ale ja kupiłam z h&m mama zieloną parkę za 150 zł i jest rewelacyjna, teraz mam ną ściągniętą na brzuchu, a potem będę sobie rozluźniać, bo jest bardzo uniwersalna. Starczy mi na pewno do końca ciąży. Nie mam zamiaru kupować zimówki, bo nie pochodzę w niej długo. Ta zielona parka jest fajna, bo gruby sweter pod spód i też się brzuszek zmieści. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj moge odebrac juz paczke ze smyka, ale fajnie!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Ja licze na to ze na poczatku grudnia bedzie cieplo i nie bede potrzebiwac zimowej kurtki ciazowej - bo w jesienna sie mieszcze i chyba do konca mi starczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje ze nie ma sensu kupowac kurtki zimowej bo jednak zazwyczaj jedziemy gdzieś autem itp.
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Sama nie wiem ile chce wydac. Krakowski centus we mnie nie chce wydac zbyt duzo na cos w czym pochodze max 2 miesiace.
Chcialam to zalatwic po namniejszej linii oporu i kupic online ale ten brak wymiarow mi to uniemozliwia Ech, jakas nerwowa ostatnio jestem
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam takie dni, że się czuję jak taki brzydki wieloryb na kijkach, z dołami pod oczami, suchą skórą na dłoniach, w brzydkich ciuchach, już prawie wszystkich za ciasnych.... Ale co zrobisz? Uroki ciąży Hormony też nam "pomagają" w tych złych odczuciach. Ale to wszystko minie.Swojemu tż wytłumacz jak się czujesz i co odczuwasz i powinien zrozumieć. Ja też bałam się, że mnie zdradzi, ale teraz mam takie podejście, że jeśli dałby się zwieźć, to ja podziękuję za takiego faceta ![]() Chwile osamotnienia też mam... Często. Wtedy też smutam i płaczę, ale to wszystko normalne Wypłacz się jeśli chcesz, śmiej jeśli chcesz, krzycz i tupaj nogami
|
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Planuję uszyć kilka serduszek z filcu wieczorem albo zrobię sobie domowe spa. Co do zdrady to ja nawet nie biorę takiej możliwości pod uwagę.\ Migdałku, dziękuję za dopisanie mnie Ktoś wspominał o ktg, ja jeszcze nie miałam ani razu. Wizytę kolejną mam za miesiąc, bo jest wszystko ok, ale moja gin mówiła że jeśli coś by się działo to mogę przyjechać wcześniej ale ona na chwile obecną nie widzi takiej potrzeby. |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz Tż, że czujesz się źle, niatrakcyjnie i to dlatego nie masz nastroju na zbliżenia. Powinien to zrozumieć. Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że kochany, oddany facet mógłby zrobić skok w bok z powodu tymczasowego braku seksu. Chyba, że to zwierzak nie panujący nad sobą.Nie bądź sama ze swoim smutkiem, koniecznie trzeba Ci jakiejś odskoczni i nabrania energii. Kosmetyczka? Może upatrz coś w hm na necie a potem tylko podejdź do sklepu przymierzyć. Mnie też męczą dłuższe trasy, pochodzę trochę i już mi się nie chce ale śmiać mi się chce z tego. A co Ci się w sobie nie podoba? |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Warto znaleźć sobie dodatkowe zajęcie ![]() Ja chyba uszyję zawieszkę nad łóżeczko w postaci imienia z pomponikami ![]() WIECIE JAK SIĘ WKURZYŁAM?!?!?!? Skracając mocno: Ludzka menda w postaci żony właściciela byłego mieszkania wlazła dziś tam na chama bez mojej wiedzy i zadzwoniła do mnie twierdząc, że tam syf, bajzel i mieszkanie w stanie żałosnym!!! Że gwoździe w ścianie! (Jak miałam obraz powiesić??) Że taśma na kontakcie! (To sobie ją zdejmij...) Że trzeba wszystko na nowo malować! (Że co?) Że plama na kafelkach w kuchni! (Ło matko bosko!) Że w łazience zmieniona słuchawka od prysznica! (Nie dość, że ma nową, sprawną, to jeszcze marudzi) Ogólnie podtekstami nawyzywała nas od brudasów, psujów i niedbalstwo. Oczywiście wszystko po to, żeby nie oddać kaucji. Po długiej kłótni telefonicznej ( w ogóle jakim prawe weszła do mieszkania bez mojej wiedzy?! Twierdzi, że ona może kiedy chce bo to jej!!) mój tż się zdenerwował, zwyzywał ich od żydów darmozjadów, pojechał po moje dwie palemki (które właśnie niby ten bajzel robiły...), klucze pewnie pierdyknie do skrzynki i stwierdził, że niech się udławią tą kasą i nie chce mieć z nimi nic do czynienia. Z jednej strony ma racje, jednak z drugiej czemu ja mam im sporą sumkę ot tak oddać? Ale nie mam na to nerwów...Poryczałam się, brzuch mi stwardniał i próbuję się uspokoić przy melisie.
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż zrobić.. |
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To po pierwsze a po drugie: ty sie nie denerwuj, ale twoj TZ niech walczy o kaucje, babie sie nie nalezy kasa!!! Nie rozumiem skad w ludziach tyle jadu :/ Dziewczyny - tak na szybko - jakie polecacie ksiazki do kupienia o wychowywaniu dzieci? Taka mniej wiecej do roku, zeby uksztaltowac sobie pewne poglady na rozne sprawy i takie tam. No wiecie, pierwszy raz bede matka i chetnie poczytam cos ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie tylko raz wynajmowalam mieszkanie ale wlascicielka NIGDY nie wchodzila do niego sama, zawsze sie umawiala i przychodzila kiedy my bylismy obecni. |
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam sie ze troche mi to bylo na reke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje nie zapinac mojej kurtki zimowej, a pod spod cieplejszy sweter
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem ciekawa jak to wygląda z tym ktg. Mój gin jest tylko raz w tygodniu a ktg nie ma. To mam do szpitala jeździć? Ale wtedy ma być jakieś skierowanie od lekarza? Czy mam sobie sama załatwiać prywatnie?
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
I nie odebralam tych gufnianych wynikow bo do 16 otwarte, bylam 10 po. Slyszalam, ze tam jest do 18 otwarte i teraz se czekaj do poniedzialku
Za kare nakarmie te ☠☠☠ robaki i nazre sie czekolady! FOCH ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Migdalek, nasraj jej jeszcze na srodku tego mieszkania! Co za poje baba!
|
#4701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O no to super, mam nadzieję, że też szybko zwrócą. Cytat:
|
||
|
|
|
#4702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ktg to się w ogóle na razie nie martwcie. W prawidłowej ciąży rodząc np. w 39 tc możliwe, że w ogóle go nie będziecie mieć. Jak nic się nie dzieje, to przeciętnie dopiero w 40 tc się chodzi, czyli w ostatnim tygodniu przed tp, po tp częściej co 2 dni albo i codziennie jak lekarz powie. Robi się w szpitalu. Gdzie dokładnie to już od organizacji szpitala zależy - albo w przychodni przyszpitalnej, albo na oddziale. Skierowanie... cieżko mi powiedzieć, już nieco mnie pamięć zawodzi. W Krakowie chyba po prostu przychodziłam do poradni przyszpitalnej i zajmowałam kolejkę do ktg (osobną niż do lekarza) bez żadnego skierowania, a w Tarnowie na oddziale było i tu coś mi świta, że pluli się o płacenie, bo chodziłam prywatnie do gin. Ale to już Wasi lekarze jak przyjdzie na to czas powiedzą Wam co i jak, bo pewnie między miastami i szpitalami może się to wszystko organizacyjnie różnić.
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Ty się nie wykłócaj, nie denerwuj, oddaj to Tż-owi Kumpel miał 3 tys kaucji bo mieszkało kilka osób i na koniec też własciciel wszedł jak ich nie było i że im kaucji nie odda bo ściany są do malowania (po 2 latach wynajmu? no dziwne...). To postraszył go, że jak nie odda kaucji to on pójdzie na policję i oskarzy go o włamanie i powie że na mieszkaniu był drogi sprzet i teraz go nie ma, wiec pewnie wlasciciel ukradł :P Od razu zmiękł Tak samo, kto Wam udowodni, że nie zostawiliscie tam telewizora, którego teraz nie ma? Takie "uszkodzenia" o których piszesz wynikają z normalnego użytkowania, nie mówiąc że na własny koszt wymieniliście baterię,,. A przy oczekiwaniu na dziecko każda kasa ważna, więc nie dajcie sobie wmówić że dla spokoju odpuścicie, bo o to jej chodzi Dużą kwotę Wam trzyma?---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Mnie też wyrzucili body z paczki w Smyku! ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Mam ten sam problem, chciałam odkupić jakąś używaną nawet, na te 2 msc, no ale ja nie potrzebuje rozmiaru XXXL , tylko żeby na brzuchu była luźniejsza... I cieżko cos znaleźć jak nie ma najwazniejszego wymiaru ...
|
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Blondi, ja to bym chętnie tak zrobiła, ale na prawdę chcę już o tym zapomnieć i się nie denerwować.
Mieli do oddania 1000zł, może mało, może dużo, ale już nie chce o tym myśleć.
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczny jest ten pajacyk ze smyka, warto bylo czekac w kolejce na stronke
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i kupilam ksiazke w empiku, ma az ponad 700 stron i mam nadzieje ze jqk ja przeczytam to juz bede na 100% perfekcyjna matka
1475255006203.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
papaPapaya zapomniałam Ci napisać że super ten ochraniacz modułowy !
![]() Dziewczyny co do tego uczulenia to kosmetyki miałam stare tzn opakowania których już dłużej używałam więc nie wiem dlaczego. Dziś jest ok, brzuch nie swędzi i nie mam wysypki. Posmarowałam się zwykłym mleczkiem z BabyDream które używałam od 1 miesiąca i super więc pojechałam dokupić nową butelkę bo miałam resztkę. Pierwszy raz zostałam dzisiaj wywołana z kolejki w Rossmanie ! Pani otwierała kase i mnie poprosiła o podejście, oczywiście jakas baba się wepchała i zaczęła wyciągać rzeczy a kasjerka do niej że ta pani w ciązy ma pierwszeństwo , szok Bardzo miło mi się zrobiło , mąż też w szoku ale stwierdził że ta babka co się zepchała miała minę jakby mnie chciała szturchnąć z łokcia Zabrałam męża do maka na obiad, ale był szczęśliwy a na kolacje zażyczył sobie pizzę ! więc bardzo zdrowy dzień ale był dziś bardzo grzeczny bo pozwolił mi pochodzić spokojnie po sklepach. Non stop gadał : widzisz nawet nie marudzę ![]() Miałam iść dziś zrobić badania ale wstałam o 11 ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Kaziowa mi też wyrzucili z wczorajszej paki takie paselowe z sówkami... na szczęście te z alfabetem i grochami będę mieć ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Emoszku trzymaj się tam dzielnie ![]() Marlen - super łóżeczko ! ![]() Co do walizki do szpitala to ja biorę torbę bo potem wrzucę ją do pralki i wypiorę. Jakoś nie przemawia do mnie walizka na kółkach której potem w środku nie wyczyszczę itp. a szpital do same zarazki itp. Wiadomo że na kółkach wygodniej ale mi się to z wakacjami kojarzy. Torbe i tak będzie niósł mąż a w najgorszej sytuacji poproszę taksówkarza żeby mi zaniósł haha
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-09-30 o 19:16 |
|
|
|
#4708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W mojej przychodni ciezarne i rodzice z dziecmi do chyba 3 rz moga wchodzic na pobranie bez kolejki, ale juz bylam np swiadkiem sytuacji jak jakis babiszon naskoczyl na ciezarna ze ona (babiszon) jest honorowym dawca krwi i jakos czeka w kolejce a ciezarna sie pcha Rozgryzam od wczoraj temat krwi peopwinowej i trafilam wlasnie na: http://rodzicielstworadosci.com/ciaz...ew-pepowinowa/ http://rodzicielstworadosci.com/ciaz...o-odpepniania/ http://rodzicielstworadosci.com/ciaz...nowa-z-anemia/ i juz sie zamotalam
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

tylko jak ja sobie zrobię teraz shaka :P

powiedz Tż, że czujesz się źle, niatrakcyjnie i to dlatego nie masz nastroju na zbliżenia. Powinien to zrozumieć. Dla mnie to jest nie do pomyślenia, że kochany, oddany facet mógłby zrobić skok w bok z powodu tymczasowego braku seksu. Chyba, że to zwierzak nie panujący nad sobą.