|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Cytat:
16/40 |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Też myślałam o Wielkanocy ale w moim przypadku miesiąc to moze byc krótko nie wiem czy się ogarnę. I chyba wyjdzie tak że poczekam aż będzie cieplej może w maju, czerwcu. Nie trzeba będzie tyle ubranek na raz kupowaĆ.
Też jestem jedynaczką W dodatku najmłodszą w rodzinie więc kuzynostwo mam kolo 40stki i wiecej. Ale myślę że z pierwszą parą chrzestnych nie będzie problemu o ile się zgodzą. Trudniej będę miała znaleźć dla drugiego dziecka. I też zapraszamy najbliższych żadnych ciotek
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2016-09-30 o 17:45 |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszą córkę chrzciłam w połowie kwietnia, a urodziła się w styczniu.
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
#3394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
czekam na następne ![]() Dziewczyny jak myślicie jaka wanienkę lepiej kupic? Zwykła ze stelażem czy składana ze Stokke? |
|||
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałam Stokke ale dostaje od szwagierki taka normalna na stelażu. Stokke kupie pózniej
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
my będziemy mieć problem z chrzestnym, bo chrzestną może być moja siostra, a ze strony TZ cała rodzina to ateiści, więc cięzko byłoby kogoś namówić na bycie chrzestnym ![]() mnie dziś ze 3x krótkie kłucia w podbrzuszu łapały. nie lubię tego okropnie. a któraś z Was planuje kąpać malucha w wiaderku, czy wszystkie w wanience? moja szwagierka kąpała w wiaderku, ale ja nie wiem czy bym potem dziecko wyłowiła stamtąd MartaMagda gratuluję naprawy moczu
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-09-30 o 18:41 |
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sie zdecyduje na Stokke
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Mariea ja sie na to wiaderko napalalam ale wydaje mi sie ze mi by było ciezko dotrzeć we wszystkie zakamarki. Może z drugim dzieckiem sie odważę
|
|
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo! My chyba zorganizujemy chrzciny w maju. chce żeby było ciepło. Nie wiem niestety kogo wziąć na chrzestnych..
Ja wanienka będę używala po synku. najzwyklejsza z ikei. te wiaderka trochę mnie przerażają. Kurcze chce się zabrać za hybrydy ale mam leniaa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chrzest w święta odpada, tak mi się wydaje, że święta to święta, niech rodzina spędzi je jak chce
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem kiedy będziemy chrzcic. Zalezy to od tego ile mąż zostanie w kraju. Wszystko przed nami
Ja szydelkuje kocyk by zajac czyms rece i relaksuje sie ogladajac Xmenow od poczatku ![]() A co do wiaderka- brzmi przerażająco, ale problem rozwiązał sie sam, bo dostalam od siostry wanienke ze stelazem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a oni z pierwszym dzieckiem od razu się odważyli na wiaderko
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 6 a norma jest do 7, wiec będę dalej pić sok z żurawiny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.bdsklep.pl/okt-kids-hippo...ieci,id-214942 Cytat:
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wanienke pk starszym, taka najzwyklejsza i postawiam ja sobie na lawie w pokoju, a jak zacznie siadac to juz i tak wanna.
Jakos nie chcialabym sie kapac w taki wiaderku wiec dziecka sobie tez nie wyobrazam. Z chrzcinami najpierw czeka nas przeprawa z ksiedzem... u nas sa chrzty tylko(!) na mszy o 18, a ja chce ok 15-16. Nasz 2 latka, osoba ktora ma byc chrzestna kilkumisieczne dziecko bd miala wtedy, nastepne dzieci 5 i 7lat. W kosciele o 18, na sali o 19, a o 20 maly zacznie mi krzyczec, że chce nyny. Nie wspominajac, że gdy chrzczone dziecko zacznie płakać to wyprasza z nim do zakrystii ![]() Jak sobie przypomne jak z malym sie stresowalam żeby mi się nie rozplakał...
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze dziewczyny a jak myslicie, jak mam w prysznicu gleboki brodzik, to czy nie wystarczy kupic takiej gąbki do kąpieli niemowląt, klasc ta gabke prostokątną w brodziku, na to dziecko i voila czy trzeba miec wanienke. juz glupieje od tych "must have'ów"
![]() moj Thor mnie kopnąl kilka razy na wieczór az mnie w pępolu poderwało : D MartaMagda, jeszcze bez tragedii, ja ostatnio ph 7,5 mialam
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- To nie te czasy, że proboszcz może sobie pozwoli na takie zachowania, gdzie nie spojrzę to proboszczów zmieniają jak rękawiczki, i bardzo dobrze, bo już za dużo sobie pozwalają. Nasz proboszcz jest normalny, da się lubić,i mam nadzieję, że jeszcze długo z nami zostanie.
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz nawet jak w niedziele o 12 jest msza dla dzieci to potrafi przerwać, aby zwrócić uwagę, że dziecko chodzi/mowi/placze itp. Wg niego dziecko 2letnie ma siedzieć godz w ławce i się skupić na mszy. A sory ostatnio podobno stwierdzil ze likwiduje msze dla dzieci, bo w kościele w ogóle nie ma dzieci... ciekawe czemu. Nie wiem jak to jest, gdybym chciała w innym kościele niż my nalezymy, czy ja muszę mieć jakąś jego zgode na to, czy od razu mogę iść do innego księdza/parafii. |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie potrzebujesz zaświadczenia, tylko chrzestni, możesz iść do innej parafii
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie wczoraj czytałam artykuł o ludziach którzy chcieli sie wypisać z kościoła, poszli to księdza a on wezwał policję! Czaicie? To jest jakaś paranoja! Takze skarga do kurii chyba maloby dała jak takie rzeczy dzieją sie na codzień.
|
|
|
|
#3413 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą zastanawiam się nad temperaturą w domu, często piszą, że 18 stopni to ok, ze dzieci nie należy przegrzewać. Ile wy macie w domu stopni? Bo ja przy 18 to bym nie umiała funkcjonowac, dla mnie to strasznie zimno :/Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Mała mi- w sypialni mamy tak z 18 stopni chyba. W dziennym pokoju 20-21.
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My musieliśmy mieć zgodę z naszej parafii, żeby ochrzcić córkę w innej... To pewnie zależy od wymagania konkretnej parafii, do której się udacie. Co do temperatury w domu, to mnie jest zimno już przy 22 stopniach 23 to już jest ok, 24 optymalna ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak Mojra, ale fakt jest ze ksiądz sie czuje na tyle bezkarny, ze wzywa policję w takim przypadku. W doopach im sie poprzewracało i tyle.
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ---------- Ale dziś się bobasy w nocy ruszały, normalnie spać nie mogłam, jak jedno się uspokoiło to drugie z boku zaczęło pukać, niesamowite ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Karnataka co u Ciebie? Jak się czujesz?
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
My jesteśmy osobami wierzacymi, ale nie wierzymy w instytucje kościoła. Niestety chrztu bez kościoła się nie załatwi
![]() Może faktycznie rozważę opcję napisania czegoś zamiast się potem z nim użerać... Lolita jak czasami jedno broi to cały brzuch mi się trzasl, a co dopiero przy dwójce będzie się działo ![]() Dziś poczułam pierwszego nieśmiałego kopniaczka A potem w 9msc będzie jak z malym, kopniak prosto w pęcherz, kilka sekund żebym się zdążyła ogarnąć i bieg do łazienki
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie po to mam dom i ktoś wymyślił grzejniki żebym siedziała w dresie bluzie i skarpetkach zima chodzę w luźnych rzeczach ![]() Zresztą..czy do kapania małego nie ma być super ciepło? Jakiś nagrzany pokój? Po kąpieli do 18 stopni to i ja bym marzzla... ![]() Dziś połówkowe )Dobry dzień się zapowiada.. Wczoraj zasnęłam o 20:30-21 tak mnie głowa rozbolala i dziś już koniec spania
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początku wanienke ze stojakim wnosiłam do pokoju, było mi wygodniej, a że to zima, to taka temp pokojowa 23 st była
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

)
czekam na następne

chyba sie zdecyduje na Stokke