Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 17:29   #3391
Lilotka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
To u nas podobnie ze Swietami. Takie jezdzenie od jednych do drugich i generalnie wizyty rodzinne. Maluszki beda mialy wtedy po okolo 2 miesiace, wiec srednio mi sie to podoba. Z kolei na zorganizowanie u siebie nie mam miejsca, a juz na pewno nie bede miala sily ani ochoty wtedy...
Ja chrzciny robię w Wielkanoc. Bedzie wtedy u mnie bedzie okolo 20 osób. 🙈

16/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 17:40   #3392
paulinka009
Zadomowienie

Też myślałam o Wielkanocy ale w moim przypadku miesiąc to moze byc krótko nie wiem czy się ogarnę. I chyba wyjdzie tak że poczekam aż będzie cieplej może w maju, czerwcu. Nie trzeba będzie tyle ubranek na raz kupowaĆ.

Też jestem jedynaczką W dodatku najmłodszą w rodzinie więc kuzynostwo mam kolo 40stki i wiecej. Ale myślę że z pierwszą parą chrzestnych nie będzie problemu o ile się zgodzą. Trudniej będę miała znaleźć dla drugiego dziecka. I też zapraszamy najbliższych żadnych ciotek

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2016-09-30 o 17:45
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 17:43   #3393
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja pierwszą córkę chrzciłam w połowie kwietnia, a urodziła się w styczniu.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-30, 17:56   #3394
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny CUD!

CUD normalnie!

Lekarz nie dowierzał moim badaniom moczu (mimo, że zawsze łapałam środkowy strumień) i razem z położną kazali mi powtórzyć, ale teraz jeszcze rano się dodatkowo umyć i dopiero potem łapać ten środkowy strumień.

I nie mam w moczu ani krwi ani bakterii!!!

Aż mi się nie chce wierzyć
Super! Mam nadzieje ze juz sie tego pozbyłas na stałe

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Sobotnie zamówienie ze smyka dotarło, a te kolorowe body dostałam w prezencie od koleżanki
Ale ładne ubranka

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Silver - mi jest ciezko odróznić jelita od ruchów dziecka tak na codzien, jak chodze czy siedzę, ale dziś rano leżąc na boku, podłożyłam rękę pod brzuch i wyraznie czułam kopanie. To nie mogły być jelita
Tez ostatnio poczułam takiego kopniaka. Ale tylko raz czekam na następne

Dziewczyny jak myślicie jaka wanienkę lepiej kupic? Zwykła ze stelażem czy składana ze Stokke?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 18:01   #3395
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Super! Mam nadzieje ze juz sie tego pozbyłas na stałe

Ale ładne ubranka

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Tez ostatnio poczułam takiego kopniaka. Ale tylko raz czekam na następne

Dziewczyny jak myślicie jaka wanienkę lepiej kupic? Zwykła ze stelażem czy składana ze Stokke?
Ja kupuje Stokke
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 18:15   #3396
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja chciałam Stokke ale dostaje od szwagierki taka normalna na stelażu. Stokke kupie pózniej
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 18:40   #3397
mariea
Zakorzenienie

cześć kochane dopiero wizaz odpaliłam, strasznie zarobiona dzis byłam. przerażacie mnie, już rozmowy o chrzcinach, o ja pitole my będziemy mieć problem z chrzestnym, bo chrzestną może być moja siostra, a ze strony TZ cała rodzina to ateiści, więc cięzko byłoby kogoś namówić na bycie chrzestnym

mnie dziś ze 3x krótkie kłucia w podbrzuszu łapały. nie lubię tego okropnie.

a któraś z Was planuje kąpać malucha w wiaderku, czy wszystkie w wanience? moja szwagierka kąpała w wiaderku, ale ja nie wiem czy bym potem dziecko wyłowiła stamtąd

MartaMagda gratuluję naprawy moczu a PH masz jakie?

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-09-30 o 18:41
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 18:42   #3398
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
cześć kochane dopiero wizaz odpaliłam, strasznie zarobiona dzis byłam. przerażacie mnie, już rozmowy o chrzcinach, o ja pitole my będziemy mieć problem z chrzestnym, bo chrzestną może być moja siostra, a ze strony TZ cała rodzina to ateiści, więc cięzko byłoby kogoś namówić na bycie chrzestnym

mnie dziś ze 3x krótkie kłucia w podbrzuszu łapały. nie lubię tego okropnie.

a któraś z Was planuje kąpać malucha w wiaderku, czy wszystkie w wanience? moja szwagierka kąpała w wiaderku, ale ja nie wiem czy bym potem dziecko wyłowiła stamtąd
Ja bym sie jakos bała w tym kapać chyba sie zdecyduje na Stokke
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 18:58   #3399
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mariea ja sie na to wiaderko napalalam ale wydaje mi sie ze mi by było ciezko dotrzeć we wszystkie zakamarki. Może z drugim dzieckiem sie odważę
Stary 2016-09-30, 19:48   #3400
gapulinka
Wtajemniczenie

Hejo! My chyba zorganizujemy chrzciny w maju. chce żeby było ciepło. Nie wiem niestety kogo wziąć na chrzestnych..

Ja wanienka będę używala po synku. najzwyklejsza z ikei. te wiaderka trochę mnie przerażają.

Kurcze chce się zabrać za hybrydy ale mam leniaa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 20:00   #3401
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U nas chrzest w święta odpada, tak mi się wydaje, że święta to święta, niech rodzina spędzi je jak chce Córka urodziła się na początku lutego a chrzest był ok 20 marca, było całkiem dobrze, teraz chyba tez jakoś zrobimy marzec, kwiecień Mieliśmy w restauracji, był obiad i kawa.
Stary 2016-09-30, 20:02   #3402
Krysilla
Rozeznanie

Ja nie wiem kiedy będziemy chrzcic. Zalezy to od tego ile mąż zostanie w kraju. Wszystko przed nami

Ja szydelkuje kocyk by zajac czyms rece i relaksuje sie ogladajac Xmenow od poczatku

A co do wiaderka- brzmi przerażająco, ale problem rozwiązał sie sam, bo dostalam od siostry wanienke ze stelazem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge
Stary 2016-09-30, 20:05   #3403
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Mariea ja sie na to wiaderko napalalam ale wydaje mi sie ze mi by było ciezko dotrzeć we wszystkie zakamarki. Może z drugim dzieckiem sie odważę
wlasnie ja bym nawet nie pomyslala o wiaderku, ale moja szwagierka tak sie rozplywa nad tą metodą kąpania, że silą rzeczy myślę o tym. dziecku cieplutko, bo cale w wodzie, kolki mijają, cuda wianki. jakbym jej nie znala to bym pomyslala, ze jest dystrybutorem tych tummy tubów a oni z pierwszym dzieckiem od razu się odważyli na wiaderko
Stary 2016-09-30, 20:43   #3404
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
super. a nie zawsze myłaś się przed pobieraniem? bo to powinno zawsze sie tak odbywac
Cytat:
A nigdy tak nie robiłaś? Ja tak robię,pisałam Wam tu kiedyś
Szczerze to nikt mi nigdy o tym nie mowil, ale tez nigdy nie mialam az takich problemów z moczem. A tu przeoczylam ta informację. Tak czy inaczej dzisiejszy wynik mnie cieszy

Cytat:

piękna waga
Ja coś czuję,że urodzisz jeszcze w styczniu
Tez mam takie przeczucie

Cytat:

MartaMagda gratuluję naprawy moczu a PH masz jakie?
6 a norma jest do 7, wiec będę dalej pić sok z żurawiny.

Stary 2016-09-30, 21:08   #3405
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam taką najzwyklejszą z termometrem
http://www.bdsklep.pl/okt-kids-hippo...ieci,id-214942
Cytat:
nie wyobrażam sobie kąpać w takim wiaderku
Stary 2016-09-30, 21:30   #3406
sunny_eyes
Zakorzenienie

Mam wanienke pk starszym, taka najzwyklejsza i postawiam ja sobie na lawie w pokoju, a jak zacznie siadac to juz i tak wanna.
Jakos nie chcialabym sie kapac w taki wiaderku wiec dziecka sobie tez nie wyobrazam.

Z chrzcinami najpierw czeka nas przeprawa z ksiedzem... u nas sa chrzty tylko(!) na mszy o 18, a ja chce ok 15-16. Nasz 2 latka, osoba ktora ma byc chrzestna kilkumisieczne dziecko bd miala wtedy, nastepne dzieci 5 i 7lat. W kosciele o 18, na sali o 19, a o 20 maly zacznie mi krzyczec, że chce nyny.
Nie wspominajac, że gdy chrzczone dziecko zacznie płakać to wyprasza z nim do zakrystii
Jak sobie przypomne jak z malym sie stresowalam żeby mi się nie rozplakał...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-30, 21:47   #3407
mariea
Zakorzenienie

kurcze dziewczyny a jak myslicie, jak mam w prysznicu gleboki brodzik, to czy nie wystarczy kupic takiej gąbki do kąpieli niemowląt, klasc ta gabke prostokątną w brodziku, na to dziecko i voila czy trzeba miec wanienke. juz glupieje od tych "must have'ów"
moj Thor mnie kopnąl kilka razy na wieczór az mnie w pępolu poderwało : D

MartaMagda, jeszcze bez tragedii, ja ostatnio ph 7,5 mialam
Stary 2016-09-30, 21:53   #3408
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Nie wspominajac, że gdy chrzczone dziecko zacznie płakać to wyprasza z nim do zakrystii
o Boziu.... Szok ! :/

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
kurcze dziewczyny a jak myslicie, jak mam w prysznicu gleboki brodzik, to czy nie wystarczy kupic takiej gąbki do kąpieli niemowląt, klasc ta gabke prostokątną w brodziku, na to dziecko i voila czy trzeba miec wanienke. juz glupieje od tych "must have'ów"
moj Thor mnie kopnąl kilka razy na wieczór az mnie w pępolu poderwało : D

MartaMagda, jeszcze bez tragedii, ja ostatnio ph 7,5 mialam
też mam głęboki brodzik,ale niewygodnie byłoby mi kąpać dziecko tak. Musiałabym je myć klęcząc albo się schylać. Wolę zwykłą wanienkę na stół dać.
Stary 2016-09-30, 22:04   #3409
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Mam wanienke pk starszym, taka najzwyklejsza i postawiam ja sobie na lawie w pokoju, a jak zacznie siadac to juz i tak wanna.
Jakos nie chcialabym sie kapac w taki wiaderku wiec dziecka sobie tez nie wyobrazam.

Z chrzcinami najpierw czeka nas przeprawa z ksiedzem... u nas sa chrzty tylko(!) na mszy o 18, a ja chce ok 15-16. Nasz 2 latka, osoba ktora ma byc chrzestna kilkumisieczne dziecko bd miala wtedy, nastepne dzieci 5 i 7lat. W kosciele o 18, na sali o 19, a o 20 maly zacznie mi krzyczec, że chce nyny.
I nic z tym nie zrobiliście? Na jakiej podstawie wyprasza dziecko? Kościół jest dla każdego, dziecko nie rozumiem jest głodne albo zmęczone to płacze, ja bym mu dała wypraszanie, go bym wyprosiła, burak......migusiem bym skargę do kurii pisała

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

To nie te czasy, że proboszcz może sobie pozwoli na takie zachowania, gdzie nie spojrzę to proboszczów zmieniają jak rękawiczki, i bardzo dobrze, bo już za dużo sobie pozwalają.
Nasz proboszcz jest normalny, da się lubić,i mam nadzieję, że jeszcze długo z nami zostanie.
Stary 2016-09-30, 22:09   #3410
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
I nic z tym nie zrobiliście? Na jakiej podstawie wyprasza dziecko? Kościół jest dla każdego, dziecko nie rozumiem jest głodne albo zmęczone to płacze, ja bym mu dała wypraszanie, go bym wyprosiła, burak......migusiem bym skargę do kurii pisała
Wierzysz, że kuria coś z tym zrobi? Bo ja ani troche jak wiem z czym oni księży kryją.
Nasz nawet jak w niedziele o 12 jest msza dla dzieci to potrafi przerwać, aby zwrócić uwagę, że dziecko chodzi/mowi/placze itp. Wg niego dziecko 2letnie ma siedzieć godz w ławce i się skupić na mszy. A sory ostatnio podobno stwierdzil ze likwiduje msze dla dzieci, bo w kościele w ogóle nie ma dzieci... ciekawe czemu.

Nie wiem jak to jest, gdybym chciała w innym kościele niż my nalezymy, czy ja muszę mieć jakąś jego zgode na to, czy od razu mogę iść do innego księdza/parafii.
Stary 2016-09-30, 22:32   #3411
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Wierzysz, że kuria coś z tym zrobi? Bo ja ani troche jak wiem z czym oni księży kryją.
Nasz nawet jak w niedziele o 12 jest msza dla dzieci to potrafi przerwać, aby zwrócić uwagę, że dziecko chodzi/mowi/placze itp. Wg niego dziecko 2letnie ma siedzieć godz w ławce i się skupić na mszy. A sory ostatnio podobno stwierdzil ze likwiduje msze dla dzieci, bo w kościele w ogóle nie ma dzieci... ciekawe czemu.

Nie wiem jak to jest, gdybym chciała w innym kościele niż my nalezymy, czy ja muszę mieć jakąś jego zgode na to, czy od razu mogę iść do innego księdza/parafii.
Warto napisać taką skargę, jak każdy będzie tak myślał, to nic się nie zmieni
Ty nie potrzebujesz zaświadczenia, tylko chrzestni, możesz iść do innej parafii
Stary 2016-09-30, 22:58   #3412
Opiumalfa
Zakorzenienie

Słuchajcie wczoraj czytałam artykuł o ludziach którzy chcieli sie wypisać z kościoła, poszli to księdza a on wezwał policję! Czaicie? To jest jakaś paranoja! Takze skarga do kurii chyba maloby dała jak takie rzeczy dzieją sie na codzień.
Stary 2016-09-30, 23:14   #3413
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Można. Pajacyk też będzie trzymał pieluche. To zależy od temperatury w mieszkaniu czy na dworze.
Cytat:
Mała Mi jak masz ciepło w domu to można chyba.
dzięki swoją drogą zastanawiam się nad temperaturą w domu, często piszą, że 18 stopni to ok, ze dzieci nie należy przegrzewać. Ile wy macie w domu stopni? Bo ja przy 18 to bym nie umiała funkcjonowac, dla mnie to strasznie zimno :/

Cytat:

ja dostałam taką składana, ale nawet nie wiem czy to stokke i stelaż do niej. Także mam temat z głowy

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Szczerze to nikt mi nigdy o tym nie mowil, ale tez nigdy nie mialam az takich problemów z moczem. A tu przeoczylam ta informację. Tak czy inaczej dzisiejszy wynik mnie cieszy

to jeśli nigdy nie myłaś się przed oddaniem moczu to z tego pewnie wynikją te bakterie w moczu. mi gin powiedział, że jak są bakterie a nie ma leukocytow to nie ma infekcji
Stary 2016-09-30, 23:26   #3414
Opiumalfa
Zakorzenienie

Mała mi- w sypialni mamy tak z 18 stopni chyba. W dziennym pokoju 20-21.
Stary 2016-09-30, 23:47   #3415
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:

Straszny ten ksiądz... przez takich księży ludzie odwracają się od kościoła...

My musieliśmy mieć zgodę z naszej parafii, żeby ochrzcić córkę w innej... To pewnie zależy od wymagania konkretnej parafii, do której się udacie.

Co do temperatury w domu, to mnie jest zimno już przy 22 stopniach 23 to już jest ok, 24 optymalna ale ja straszny zmarzluch jestem... Zazwyczaj mamy w domu około 22-23 stopnie.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Słuchajcie wczoraj czytałam artykuł o ludziach którzy chcieli sie wypisać z kościoła, poszli to księdza a on wezwał policję! Czaicie? To jest jakaś paranoja! Takze skarga do kurii chyba maloby dała jak takie rzeczy dzieją sie na codzień.
Zdaje się, że ten ksiądz się przeliczył, bo chyba sam dostał mandat od tych policjantów, których wezwał albo mu pogrozili mandatem i to za bezpodstawne wezwanie policji
Stary 2016-09-30, 23:56   #3416
Opiumalfa
Zakorzenienie

Chyba tak Mojra, ale fakt jest ze ksiądz sie czuje na tyle bezkarny, ze wzywa policję w takim przypadku. W doopach im sie poprzewracało i tyle.
Stary 2016-10-01, 06:11   #3417
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Chyba tak Mojra, ale fakt jest ze ksiądz sie czuje na tyle bezkarny, ze wzywa policję w takim przypadku. W doopach im sie poprzewracało i tyle.
W dwóch miejscowościach obok mnie przez wakacje wyleciało dwóch księży, którzy czuli się całkiem swobodnie na swoich parafiach. Nowe pokolenie księży jest inne, inaczej patrzą na rzeczywistość, nie są tak skorumpowani, zresztą papież teraz tez im na rękę nie idzie, kościół musi się zmienić, bo inaczej ludzie się odwrócą, dlatego trzeba działać a nie czekać i narzekać, bo inaczej nic się nie zmieni

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Ale dziś się bobasy w nocy ruszały, normalnie spać nie mogłam, jak jedno się uspokoiło to drugie z boku zaczęło pukać, niesamowite

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Karnataka co u Ciebie? Jak się czujesz?
Stary 2016-10-01, 07:06   #3418
sunny_eyes
Zakorzenienie

My jesteśmy osobami wierzacymi, ale nie wierzymy w instytucje kościoła. Niestety chrztu bez kościoła się nie załatwi
Może faktycznie rozważę opcję napisania czegoś zamiast się potem z nim użerać...

Lolita jak czasami jedno broi to cały brzuch mi się trzasl, a co dopiero przy dwójce będzie się działo

Dziś poczułam pierwszego nieśmiałego kopniaczka
A potem w 9msc będzie jak z malym, kopniak prosto w pęcherz, kilka sekund żebym się zdążyła ogarnąć i bieg do łazienki
Stary 2016-10-01, 07:35   #3419
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
dzięki swoją drogą zastanawiam się nad temperaturą w domu, często piszą, że 18 stopni to ok, ze dzieci nie należy przegrzewać. Ile wy macie w domu stopni? Bo ja przy 18 to bym nie umiała funkcjonowac, dla mnie to strasznie zimno :/

ja dostałam taką składana, ale nawet nie wiem czy to stokke i stelaż do niej. Także mam temat z głowy

to jeśli nigdy nie myłaś się przed oddaniem moczu to z tego pewnie wynikją te bakterie w moczu. mi gin powiedział, że jak są bakterie a nie ma leukocytow to nie ma infekcji
Ja mam ustawione 22-23 nie po to mam dom i ktoś wymyślił grzejniki żebym siedziała w dresie bluzie i skarpetkach zima chodzę w luźnych rzeczach

Zresztą..czy do kapania małego nie ma być super ciepło? Jakiś nagrzany pokój? Po kąpieli do 18 stopni to i ja bym marzzla...

Dziś połówkowe I polowanie na fotelik i wyjazd do teściów )
Dobry dzień się zapowiada.. Wczoraj zasnęłam o 20:30-21 tak mnie głowa rozbolala i dziś już koniec spania
Stary 2016-10-01, 07:41   #3420
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja na początku wanienke ze stojakim wnosiłam do pokoju, było mi wygodniej, a że to zima, to taka temp pokojowa 23 st była
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości