|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() Wczoraj mialam jakiś skurcz a'la mocny okres - trwał pare sekund dosłownie - i od razu pomyslałam, że to ten przepowiadający... Tyle że one ponoć nie bolą? To skąd wiadomo, że są?? Dzisas - porodowych skurczy chyba nie przegapię co?
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-10-01 o 00:01 |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem to to samo, tylko kwestia ilości...
Czy nie bolą? Rzecz względna. Można to różnie opisywać. Jest to co najmniej niekomfortowe uczucie rzekłabym jak tak mocno brzuch ściska.
|
#4743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do porodowych, mam nadzieję że mi na szkole rodzenia powiedzą bo są tam lekcje "po czym poznać że to już :P " ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Pewnie się tam lekko podśmiechujesz czasem z naszych pytań
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
ja niby cos czuje ale nie wiem czy to ma byc caly brzuch twardy czy jak..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Ja w sumie wczoraj miałam pierwszy raz taki skurcz. A tak to nic, ani krótkich, ani długich, ani częstych, ani rzadkich. Jedyne co jeszcze czuje to czasem takie uczucie ciężkiego brzucha jakby mi ktoś macice wypchał kamlotami.
Kurde człowiek taki stary a taki głupi ![]() ![]()
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-10-01 o 00:45 |
|
|
|
#4746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, zupełnie nie. Czasem natomiast się zastanawiam, czy Wam się tu nie wtryniam za bardzo nie zawsze pytana i czy potrzebujecie takiego mentora, co swoje 3 grosze do każdej sprawy dorzuca ![]() Ja np dziś wieczorem zaczęłam liczyć te skurcze, bo drugi wieczór z rzędu mam taki, że było ich trochę, a w ciągu dnia też kilka miałam. Naliczyłam 6 w ciągu 2h, a potem przeszło, więc myślę, że nie jest źle. Zastanawiam się czy nie zacząć brać magnezu. Przy Kaju oprócz tego Fenoterolu brałam dość spore dawki (chyba 8 tabl na dobę), więc myślę, że jakąś małą dawkę spokojnie można wziąć. Jakby mi się pogorszyło, to pewnie bym dzwoniła do położnej, co robić. Ciekawa jestem w ogóle jak tu podchodzą do takich sytuacji. Staram się wyluzować, ale gdzieś tam z tyłu głowy jest, że jakby się pogorszyło, to gdzieś tam w dalszej kolejności może to faktycznie prowadzić do przedwczesnego porodu. Ale nie chcę Was straszyć, tylko ja jestem przewrażliwiona, bo na tym etapie z Kajem miewałam po 30, a czasem i 40 na dzień. Ale potem i tak przenosiłam i urodziłam 3 dni po terminie ![]() Dlatego jak mam kilka takich dni z rzędu, że mam więcej tych skurczy, to przede wszystkim staram się więcej odpoczywać... jak np. dziś wieczorem, dlatego co chwilę coś tu na wątku stukam ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Lucky, Ty raz chyba miałaś taką akcję ze skurczami i dzwoniłaś do szpitala, tak? Co Ci wtedy kazali brać? Pomożesz? Bo nie wiem, czy się do tego w Twoich postach dokopię.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-10-01 o 01:16 |
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do magnezu moj gin powiedział że będę czuła ile mam brać, a że to mi nie zaszkodzi (w szpitalu dawali 3x2tabl). Było to dziwne dla mnie (jak mam czuć ze potrzebuje magnezu?) ale faktycznie, biorę czasem jedna dziennie, czasem dwie, a czasem wcale. Tylko jak nie biorę kilka dni to od razu częściej brzuch twardy i skurcze łydek się zaczynaja. Wiec teraz staram się minimum tą jedna dziennie wziąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na moje twardnienia brzucha biorę magnez 3×2 tab. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jesli twardnialby mi regularnie i czesto to pojechalabym na ip. Jak mi twardnial to tak z 5 razy w ciagu dnia tylko i o nieznanych porach ale moze wiecej wypowiedza sie dziewczyny u ktorych twardnienie bylo niebezpieczne ![]() Dzien dobry TZ jedzie dzis na pepkowe a ja do mamy wyprac pierwszy sort ubranek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Ja tez bardzo lubie jak nam folinko tutaj mamujesz i ladnie wszysyko opisujesz Mam pytanie, raczej z serii tych dziwnych ![]() Do dziewczyn ktore juz rodzily ![]() Czy bol podczas skurczu lydek jest porownywalny do bolu podczas skurczu macicy przy porodzie? bo co jakis czas lapie mnie ogromny skurcz lydek, strasznie to boli i tak sie zaczelam zastanawiac... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Ja biore sobie magnez 1x2 tab. I na razie starcza mi ta dawka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prezent najlepiej kasa+ mala zabawka/pamiatka |
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Te twardnienie brzucha to takie dziwne uczucie..jest normalny a za chwile taki twardy i sterczacy jak głaz, przynajmniej u mnie tak to wygląda
i zdarza mi sie kilka razy w ciagu dnia, i regularnie po sprzataniu, ale wtefy odpoczynek i przechodzi U mnie dzis sobota bez męża, bo pojechal pomagać szwagrowi w gospodarstwie ale za to przyjechała siostra ona jest teraz w 23 tc i juz ma na plusie 7kg wiec chyba ze mna nie tak zle jak mam tyle ale w 30 i to jeszcze tak nie cale 7![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Swoją drogą ciekawe ile mozemy przybrać jeszcze kg w tych ostatnich dwoch miesiacach ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- I jeszcze buzka mi sir cieszy bo wczoraj już szkielet szafy mezus zlozyl zostaly do zrobienia szuflady i fronty i cieszę sie ze Bede miała tyle miejsca dla malenstwa w pokoju juz calkiem ciasno ale jak jeszcze stolik wymienimy na miejszy taki zgrabniutki to powinnismy dac radę jakos tak pozytywnie zaczelam myśleć od wczoraj..noby tylko szafa a jak cieszy
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinus - gratuluje szafy w takim razie! Ja sama za miesiac bede sie cieszyla z takich drobnostek na pewno
na razie musze czekac ![]() Ale wiecie co? Od dzisiaj moge smialo mowic ze juz w tym miesiacu dostajemy klucze do mieszkania nie moge sie doczekacWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dostane jakies fotki to wrzuce do klubu bo ja nie mam ani jednego zdjecia u siebie ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Przelecialam Was!!!!!
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona - przelecialas? 😨😨😨 i to tak na sucho? 😨😨😨
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczorajszy obchód wyglądał tak jak mówiła Monia: jak się Panie czują? I lekarz poszedł... także no |
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Papaya ! Dobre pytanie z tym porównaniem bólu Jak miałam te skurcze łydek to też ból był taki, że chciałam po ścianach chodzić i nic nigdy nie bolało mnie bardziej, no chyba że przy tych wycinkach na zywca (w sumie podobna skala bólu) więc jak to jest porównywalny to jeszcze zdzierżę, ale jak to pikus przy porodowych to ja juz mdleje :P---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Dzin dybry w 31 tygodniu. Cycory zaczely mnie bolec
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Względnie dobrze
przede wszystkim o dziwo w końcu się wyspałam, chociaż dziwnie się szło siku w nocy po tych przygaszonych szpitalnych korytarzach. Liczę że dziś chociaż powiedzą mi co ze mną planują, bo wczoraj sterydów na płucka mi nie dali, chyba że ich celem jest sama obserwacja
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry październiku !!! W przyszłym miesiącu będą u nas pierwsze porody wspomnicie moje słowa !!!
Powiało grozą ? Ide nadrabiać
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tabletki, ktore ja biore (wzielam 2 i mam brac jak najmniej -tylko jak mam silne skurcze i wcześniej skonsultuje to ze szpitalel, np telefonicznie). W sumie mam 14 w opakowaniu i maxymalnie taka dwake moge przyjąć przez cala ciaze, zeby sie nie uzaleznic. Brzmi strasznie ale wtedy od razu pomogly. Nazywaja sie dohydrocodeine 30mg. Nie moge brac wiecej jak 1 na 6 godzin. Mam nadzieje, ze tak przeleza w mojej torebce i juz nigdy ich nie wezme. Choc wczoraj mialam dziwny skurcz. Mialam problem z zalozeniem buta tak mnie zlapalp ale trwalo max z 8 sekund. Witam sie z wami w pazdzierniku. Pogoda taka sobie. Dokladnie 6 lat temu 1 października bylo 29 stopni i bylismy pod namiotami... szkoda, ze w tym roku nie zapowiada sie taka jesień w UK. Wczoraj po calym tygodniu jezdzenia i szukania w koncu zmieniliśmy samochód? Takze teraz bezpiecznie bede mogla uzywac bazy isofix na fotelik Liliany. Moja znajoma z pracy miala miec wczorak6 wywolywany porod po 10 dniach po terminie... az jestem ciekawa co tam u niej. Leze.w.lozeczku i csekam6 grzecznie na sniadanko. Dzis jedziemy odebrać lozeczko a potem pewnie na swojski obiad do polskiej restautacji ![]() Folinka... kiciuke... podpowiedzcie mi cos. Mamy w sypialni turkusowe sciany. Dosc mocny kolor. Jak to jest z takim malenstwem? Czytalam, zeby pomieszczenie w którym spi noworodek bylo w stonowanych kolorach. Co prawda na scianie, której bedzie koc mojrzesza lub lozeczko jest kwitnaca wisnia i gory ale tak mysle, czy to faktycznie moze przeszkadzac noworodkowi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4762 | ||
|
Zakorzenienie
|
nasmaruj je czosnkiem, może pomoże
Cytat:
obys sie dowiedziała, bo takie lezenie bez celu musi byc wkurzajace ![]() Cytat:
![]() Lucky ty pisałaś kiedyś, że zbierasz skłądanke na youtubie piosenek dla Lili. Mogłabys sie podzielic linkami? Bo ja chetnie tez cos takiego sobie przyszykuje dla synka
|
||
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie smieje, ze po calym dniu na komputerze w pracy w domu nawet nie chce mi sie laptopa dotknąć. Ja to lubie tez takie kolysanki melodyjne bardziej jak spiewane ale mam mix;* wstawie-obiecuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całkowicie cie rozumiem z brakiem czasu i nawet checi na wlaczanie lapka - jak pracowalam to mialam tak samo ![]() nie spieszy sie, do porodu jeszcze mam dwa miesiace |
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 | |||
|
Zadomowienie
|
Wspaniale, oby i tym razem tak było
![]() Cytat:
Położna stwierdziła co robić: Jeśli się to zdarza często, to wziąć dodatkowy magnez, wypić melisę i odpocząć. Jeśli nie mija lub staję się to wyczuwalne, w sensie że lekko bolesne, to brać no-spę. Jeśli po 2 godzinach nie mija lub są co 10 minut regularnie, to wtedy jechać na IP. Cytat:
![]() Gratki za 31 i ojojoj za cycory ![]() Cytat:
Ja chcę w tym tygodniu (od poniedziałku) spakować już walizkę do szpitala, bo w przyszłą sobotę jadę jakieś 250km do mamy na urodziny siostry i w razie W wolę mieć ze sobą walizkę...
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
P.Migdalek, nacieram, nacieram i por do tego
W nocy zlapaly mnie pierwsze skurcze...lydek 😂 chyba tez natre 😄
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
a przy twardnieniu brzucha cos was boli??
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
papaPapaya a co zle sie z tym czujesz?
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wczoraj mi zaproponowano zebym w sylwestra urodzila raz dwa i przyszla na zabawe do remizy
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2016-10-01 o 10:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

ale jesli twardnialby mi regularnie i czesto to pojechalabym na ip. Jak mi twardnial to tak z 5 razy w ciagu dnia tylko i o nieznanych porach
TZ jedzie dzis na pepkowe a ja do mamy wyprac pierwszy sort ubranek 

Jak miałam te skurcze łydek to też ból był taki, że chciałam po ścianach chodzić i nic nigdy nie bolało mnie bardziej, no chyba że przy tych wycinkach na zywca (w sumie podobna skala bólu) więc jak to jest porównywalny to jeszcze zdzierżę, ale jak to pikus przy porodowych to ja juz mdleje :P