|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Zgadzam się z Kasią - Rav śliczna jesteś
![]() Co do błogosławieństwa.. szczerze nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi gośćmi którzy mają odprowadzać gdzieś Madzię.. My mieliśmy błogosławieństwo, mąż jest głeboko wierzący, ja noo powiedzmy ale chcieliśmy by tak było. Błogosławieństwo odbyło się przy rodzicach tylko i świadkach.. to był bardzo wzruszający moment.. Rodzicom drzał głos.. byli wzruszeni. Na prawdę powiedzieli nam kilka pięknych słow i było bardzo nastrojowo Ale nie chciałabym by w tym momencie w tle stało 100 innych osób, to zbyt osobisty moment wg. mnie..
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
No cóż. Mi też się to "wiejsko" kojarzy. Ale nasze błogosławieństwo było miłe, dobrze je wspominamy. Z wiejskim błogosławieństwem kojarzy mi się orkiestra w domu panny młodej, pół rodziny obserwującej to przedstawienie. A u nas było cicho, skromnie. Taki wyraźny moment, kiedy rodzice powiedzieli: "cieszymy się że już jesteśmy jedną wielką rodzinką, że wy zakładacie swoje gniazdko, (że nie musimy już was utrzymywać [żartuję
]), że sie kochacie" a mamy dodały: "my chcemy pierwszą wnusię, koniecznie wnusię". Na co ja: "Znacie moje stanowisko w tej kwestii. Ja chce siusiaka! "Dokładnie tak, jak pisze kulbit. U nas było normalne, wręcz naturalne że błogosławieństwo będzie.
|
#1593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyz mam taką ciotke, z ta roznica, że jets koło 80. jej ulubione zajęcie wtrącanie się w rodzine i nadgorliwośc, a to co nam ostatnio zorbiła to juz przebrała miarkę. Tak nabroiła,że moja najbliższa rodzina posądzała mnie i mame, że my to zrobiłysmy, za to mama ich. Dobrze, że nie dosżło do kłotni...........Tez mam ją zaprosić na przyjecie, bo to chrztsna mojej mamy. Cytat:
|
||
|
|
|
#1594 |
|
*sportaddict*
|
Rav, ślicznie wygladaliście
|
|
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
ale pojechalas z ta harmonijka i tamburynem daj namiary musze zamowic bo pewnie maja wszystkie terminy zawalone moze gdzies mnie wcisna na 2010
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami sa takie diamenciki Jak w najbliższym czasie coś znajde do podeśle |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak to moja babcia kilka dni po ślubie powiedziała: "Nie wiem kto cię tak zrobił, ale tak pięknie wyglądałaś w sobotę, a ty na codzień taka piękna nie jesteś" Ucieszyłam się na ten komentarz (który możnaby potraktować jako uszczypliwość), bo jak każda, chciałam wyglądac w ten dzień wyjątkowo, i z efektu byłam zadowolona. A że się sama malowałam, to komplement dotarł podwójnie.
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Podobnież endorfiny wpływają na nasz wyglad- rav musiała miec ich w ten dzień ponad norme
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Wecie, najzabawniejsze jest to, że moja mama nie chodzi do kościoła wcale praktycznie, za to w święta odwala szopkę pełną hipokryzji tak samo z tym błogosławieństwem. Tym cięzej mi ustąpić..bo gdyby to faktycznie było dla niej ważne w sensie religijnym..a to jest tylko bełkot z cyklu " bo tak ma być".
Rav faktycznie ślicznie
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Ale powiem Wam, ze niektorzy nie maja wyczucia... zadzwonil do mnie zrozpaczony dobry znajomy(29l.) i powiedzial, ze po 3,5 roku bycia razem w walentynki jego dziewczyna sie pyta, czy do kina moze z nimi isc jej kolega z klasy :/
Rav, slicznas! |
|
|
|
#1604 |
|
Konto usunięte
|
O, lemoorka
Dawno cię nie czytałam....na wizażu ![]() Magda - u mnie jest nieco śmieszna dla mnie sprawa z błogosławieństwem otóż moja mama ma sprawy wiary w głębokim poważaniu. nie jest niewierząca, nie jest wierząca - jest obok tego. Nie potrzebuje i już. No a rodzice TZta są wierzący, choć dalekie to jest od fanatyzmu radia M. No i moja mama nigdy w życiu nie była na żadnym weselu! poważnie. i jeszcze chyba nie jest świadoma tego, ze istnieje coś takiego, jak błogosławieństwo Ale jak już dowiedziałam sie, m.in. z tego forum, to wcale nie musi być błogosławieństwo stricte religijne - wystarczą dobre, ciepłe słowa na nową drogę życia. |
|
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czy siak, nie chciałybyście mnie oglądać dzisiaj. Ja naprawdę wtedy wyglądałam dobrze, więc coś w tym wszystkim prawdy jest (w znaczeniu endorfinki itp.).
Przypomina mi się dowcip opowiadany przez jednego kolesia na YouTube: - kobieta w dniu ślubu jest jak nowy samochód z salonu - w chwili w której ją dostajesz jest w najlepszej formie w jakiej może być. A z każdym dniem nowa ryska, odrapany lakier, i jak mijasz na ulicy nowe modele to krzyczysz "AJAJAJAJAJAJJJJJJJ" ....A ja właśnie wymyśliłam nowy plan niespodzianki walentynkowej .... zaraz wam go przedstawię
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
CZesć szaja
Ja też przed chwilą usłyszałam bardzo ciekawe hasło w związku z dzisiejszym świętem- Dzisiaj Walenty, jutro alimenty Rav pochwal sie
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Dowcip świetny acz przerażający.
Ja też chcę wyglądać najlepiej jak mogę ...
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
no to czekamy na relacje prezencikowo-walentynkowa
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boje,ze dostane okres, lub będe przed okresem. A ja przed okresem i w trakcie mam wysyp pryszczy jak u nastolatki
|
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to odpada ze wzgledu na żoładek
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1613 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc, plan jest taki. Mąż wchodzi z pracy do domu, i od przedpokoju widzi ścieżkę z czekoladek serduszek prowadzącą do sypialni. Przy pierwszej znajdzie karteczkę z napisem: "Czekam :-*" Powinien więc coś pomruczeć, i udać się w tamtym kierunku, spodziewając się znaleźć tam wiadomy prezent.
A tutaj: zamiast mnie na łóżku będzie leżał ten oto koleś co w zdjęciu, z załączoną karteczką "Jestem Roman. Pokochaj mnie" (czy coś w tym stylu), a ja będę siedzieć w sypialnianej szafie, i obserwować reakcję... Trochę to dziecinne, ale na pewno go zaskoczy...
|
#1615 |
|
*sportaddict*
|
Rav, dobre
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi sie taki pomysl
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam problem z zoładkiem i watroba, nie moge niektorych lekow, warzyw, mocno smazonych potraw, grzybów. taka moja uroda. Wiec do konca moj układ nie trawiłby hormonow i konczyłoby sie wiecznymi mdłosciami, a nawet gorzej.
Taka troche wybrokowana jestem ![]() Rav super |
|
|
|
#1618 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() plus jest taki, że się nie trujesz
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czasami az zaluje................
|
|
|
|
#1620 |
|
Wtajemniczenie
|
cieszę się, że nie zanegowałyście pomysłu. Do tego dostanie kolację przy świecach, a jak się sytuacja później rozwinie, to się okaże
.lemoorka - ja mam podobnie. Po jedych tablekach non stop miałam mdłości (i przytyłam 8kg, krew z nosa mi się lała ). Za to po innych - zero pryszczy, spadek wagi, libido jak ta lala, zero mdłości. Tak więc jak się trafi. Jedno wiem - chcę spowrotem tabletki...
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

ale chcieliśmy by tak było. Błogosławieństwo odbyło się przy rodzicach tylko i świadkach.. to był bardzo wzruszający moment.. Rodzicom drzał głos.. byli wzruszeni. Na prawdę powiedzieli nam kilka pięknych słow i było bardzo nastrojowo
]), że sie kochacie" a mamy dodały: "my chcemy pierwszą wnusię, koniecznie wnusię". Na co ja: "Znacie moje stanowisko w tej kwestii. Ja chce siusiaka! 

Jak w najbliższym czasie coś znajde do podeśle

bardzo ladna

). Za to po innych - zero pryszczy, spadek wagi, libido jak ta lala, zero mdłości. Tak więc jak się trafi. Jedno wiem - chcę spowrotem tabletki...