Szukam chętnych na wspólne zakupy! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-13, 13:13   #2251
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Nie wiem. Ja i Sabbath na pewno nie

Papuga bierze najwięcej to mniemam, ze ona rozlewa
Ok już pamiętam, że Papużka prosiła Sabbath o atomizerki, a więc to Ona rozlewa.
Tylko jeszcze mnie zastanawia jak zoragnizować jedną współną wpłatę za Borneo dla Sabbath ?.

Santorio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:17   #2252
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Napisane przez Santorio Pokaż wiadomość
Ok już pamiętam, że Papużka prosiła Sabbath o atomizerki, a więc to Ona rozlewa.
Tylko jeszcze mnie zastanawia jak zoragnizować jedną współną wpłatę za Borneo dla Sabbath ?.
Jeżeli rozlewa Papuzka to przelejcie na jej konto kaskę a ona jako "ambasaror" Borneo wpłaci na konto Sabbath pełną kwotę

Tylko kto porobi te wszystkie obliczenia za przesyłki...
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 13:19   #2253
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
Tylko kto porobi te wszystkie obliczenia za przesyłki...
No brzmi strasznie.

Stary 2008-02-13, 16:38   #2254
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Aktualny kurs Euro według NBP 3,74 i wciąż idzie do góry. Moja karta przelicza z górką - poprzednio wyszło ok 2 %. Myslę, że przy obecnym wzroście kursu musimy się nastawić na przeliczanie Euro po 3,8 albo i drożej. Swoją drogą myślę, że poprzednia pomyłka wynikała właśnie ze spadku złotówki w stosunku do Euro od czasu liczenia, do czasu wpłaty.

Wedle przelicznika 3,8 jedna flaszka wychodzi 399 zeta, co daje 5,32 za mililitr.

Odpowiednio:
10 ml = 53,20
15 ml = 79,80
20 ml = 106,40

Przesyłka 76 zeta do podziału.

To rachunki wstępne, koszta orientacyjne.

399 zł za flakon perfum

76 złotych to koszty przesyłki z Paryża do Polski dzielone przez 13 osób ( 5- Borneo, 5- Chergui, 1- Bois de Violette i 2- Bois Oriental ) to wynosi 5, 85 na osobę, proponuję zaokrąglić do 6 zł.
Według cennika Poczty Polskiej:
Paczka pocztowa priorytetowa do 1kg – 8 zł
Paczka pocztowa z zadeklarowana wartością ( np. 400zł) – 16 zł
Dla przykładu ja wpłacę Sabbath 399 zł za cały flakon Bois Oriental + 12 zł ( za siebie i Gajową) za przesyłkę z Francji do Polski + 16 zł za przesyłkę do mnie ( wolę nie ryzykować i ubezpieczyć paczkę)
Razem - 427
Zanim wyślę do Gajowej paczkę, rozliczamy się między sobą. Ona zapłaci za dekant i przesyłkę ode mnie do niej plus 6 zł za przesyłkę zagraniczną.
Jeśli Tymena bierze Chergui , to płaci 399 zł za flakon + ( 5* 6 = 30 zł za przesyłkę zagraniczna) + przesyłkę od Sabbath do niej 8 lub 16 zł
Razem – 437 ( bez ubezpieczania) lub 445 ubezpieczona .
Podobnie Martwa Papuga za Borneo.
Eenax płaci za flakon Bois de Violette 399 zł + 6 zł + przesyłkę od Sabbath do niej 8 zł lub 16 zł .

Chyba dobrze obliczyłam
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 17:00   #2255
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Lutensy pałacowe - zakupy robi Sabbath.

Większosć osób pisała, że nie ma nic przeciwko terminowi początek marca. Proponuję termin 3 marca - tego dnia przelejemy na konto Sabbath pieniążki za 4 flaszki:

# CherguiTymena (wpłaca za cały flakon, wysyła dekanty do pozostałych 5 - Nebraska 10ml, Agnyska81 10ml, Gwaihally 10ml ?)

# Bois Oriental- Kijanka ( wpłaca za cały flakon,dzieli się z Gajową - dekant 30ml)

# Bois de Violette – Eenax (wpłaca za cały flakon, ewentualnie pomyśli o odlewkach, jak będzie miała flaszkę)

# Borneo 1834 - Gwaihally 10 ml, Papuga 25 ml, Santorio 10ml, Elve 20 ml, Kajol 10 ml. ( 5 osób)

Nieśmiało proponuję, żeby dziewczyny i chłopaki od Borneo zrobili jedną wpłatę na konto Sabbath - tak będzie o wiele czytelniej dla Sabbath
Dziękuję Tymeno.

Wedle tej listy to jest 12 osób. Koszty przesyłki wyliczę zgodnie z kursem Euro z końcówki lutego i podam tutaj.
Przepraszam, że tak, ale kursy są teraz bardzo niestabilne.

Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Ja byłam na 10ml Chergui.
No dobra, w takim razie, jak ja mam dekant i Borneo i Chergui, to będę je dostawać od różnych osób i płacić dwa razy koszty przesyłki?
Gwaihally, nie miej proszę żalu.
Nie chodzi o to, że mi się nie chce - skoro obiecałam te zakupy, widzisz sama, że się nie wycofuję, przelać też bym mogła (szczególnie Chergui, bo już nawet mam specjalną strzykawkę do tego zapachu ). Poprzednio robiłam odpsiki i mnie nie ubyło.
Chodzi o to, że te pałacówki nie mają normalnych zakrętek, ani atomizerów, tylko takie wkładane koreczki - obawiam się, że jeśli odkorkuję taki flakon, nie będziemy już mieli pewności, że szczelnie zamknięty przetrwa przesyłkę. Dlatego mam zamiar rozesłać wam te buteleczki otwierając ich w ogóle (nawet w celu powąchania). I stąd też mój pomysł, by butelkę rozdziewiczała osoba, u której ona zostaje. Ktoś ma lepszy koncept, to słucham chętnie.

Swoją drogą, gdybym wiedziała, że zakupy będą w marcu i że będą współchętni na Bois Oriental sama chciałabym się załapać. Pisałam o nich długo, przestałam w końcu, a teraz za późno.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 17:11   #2256
Konto usunięte

Sabbath, a czy dekant 10 ml Bois Oriental by Cię zadowolił?? , czy to za mało
Masz PW

Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Czas edycji: 2008-02-13 o 17:23
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 18:54   #2257
Sabbath
Wiedźma

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6581364]Sabbath, a czy dekant 10 ml Bois Oriental by Cię zadowolił?? , czy to za mało
Masz PW [/quote]

Odpisałam.

Ja wycofałam się z Bois Oriental, bo w styczniu naprawdę nie mogłam sobie na nie pozwolić. W marcu mogłabym, ale już za późno. Nie ma równych i równiejszych - nie dopilnowałam to moja wina. I koniec tematu.
Stary 2008-02-13, 22:13   #2258
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6580968]

Chyba dobrze obliczyłam[/quote]

Dziekuję Ci Kijanko W sobotę jeszcze raz popodliczam dla pewności

Kto jeszcze chciał Chergui ( na liście mam Agnyskę, Nebraskę i Gwaihally)??? Musimy wiedzieć na ile osób dzielić przesyłkę Póki co rozparcelowane jest tylko 45ml!!! Nie mam czasu teraz dociekac, w sobotę się tym zajmę Jeżeli ktoś zrezygnował to proszę o info! Ja mogę wziąć cała resztę tylko dajcie znać.

Cytat:
Swoją drogą, gdybym wiedziała, że zakupy będą w marcu i że będą współchętni na Bois Oriental sama chciałabym się załapać. Pisałam o nich długo, przestałam w końcu, a teraz za późno.
Ojoj, nie fajnie wyszło
Stary 2008-02-13, 23:45   #2259
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
# Borneo 1834 - Gwaihally 10 ml, Papuga 25 ml, Santorio 10ml, Elve 20 ml, Kajol 10 ml. ( 5 osób)
Nieśmiało proponuję, żeby dziewczyny i chłopaki od Borneo zrobili jedną wpłatę na konto Sabbath - tak będzie o wiele czytelniej dla Sabbath
Dobrze, ALE. Z powodów takich samych, jak w przypadku Lutensów kanciastych - będę prosiła te osoby o nieco wcześniejsze wpłaty.

Pokrótce: nie mam (i nie mogę mieć) konta internetowego - mój bank ma system przystosowany wyłącznie do pecetów, ja nie posiadam peceta. Księgowanie wpłat będzie się odbywało w ten sposób, że pójdę piechotą do banku i zapytam panienkę z okienka, czy i od kogo podochodziły wpłaty. Kiedy już wszystko będzie na miejscu, wypłacę te pieniądze i wyślę je do Sabbath przelewem pocztowym. Cała operacja w przypadku Lutensów kanciastych trwała dość długo, na przelewy czekałam parę dni, a później jeszcze mój przelew szedł pocztą 2 lub 3 dni, tymczasem ludzie delikatnie mówiąc - niecierpliwili się. Dlatego: Gwaihally, Santorio, Elve, Kajol - proszę o wpłaty przed końcem lutego, dobrze?

Cytat:
Mam ogromną prośbę - nie wiem komu ile dekantów Chergui... Na pewno Nebraska ale kto jeszcze - proszę o info! Co z atomizerkami, mam kupić czy przyślecie ???
Mnie 10 ml. Aha, atomizerka nie będę miała, bo rozdaję je moim wspólnikom od flaszki Borneo.
Nebraska też chce 10 ml. Chyba wszyscy oprócz Ciebie po 10 ml.

Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Ja byłam na 10ml Chergui.
No dobra, w takim razie, jak ja mam dekant i Borneo i Chergui, to będę je dostawać od różnych osób i płacić dwa razy koszty przesyłki?
Chyba tak. Ja tak samo.

Cytat:
Tymeno napisz proszę kto rozlewa Borneo.
Ty, Papużka czy Sabbath?
Chyba ja.

Cytat:
pałacówki nie mają normalnych zakrętek, ani atomizerów, tylko takie wkładane koreczki - obawiam się, że jeśli odkorkuję taki flakon, nie będziemy już mieli pewności, że szczelnie zamknięty przetrwa przesyłkę. Dlatego mam zamiar rozesłać wam te buteleczki otwierając ich w ogóle (nawet w celu powąchania). I stąd też mój pomysł, by butelkę rozdziewiczała osoba, u której ona zostaje. Ktoś ma lepszy koncept, to słucham chętnie.
To chyba jedyny rozsądny pomysł. Bo raz otwarta buteleczka albo okaże się szczelna, albo nie. A jak nie, to kiepsko.

Cytat:
Ups, rzeczywiście - nie za ładnie to wyszło.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 23:54   #2260
Kajol
Zadomowienie

Papugo, ja bym mogła wpłacić w najbliższym czasie koniec tego/początek następnego tygodnia. Ale prosiłabym jeśli można o dokładne podanie mi na PW ile mam wpłacić (pierwszy raz biorę udział w takich zakupach i jeszcze nie wszystko łapię, więc nie chciałabym czegoś pokręcić w liczeniu i potem biegać dopłacać) no i numer konta (rozumiem, że mój adres tez Tobie wysyłam?).
Kajol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 01:50   #2261
gwaihally
Zadomowienie

Cytat:

Gwaihally, nie miej proszę żalu.
Nie chodzi o to, że mi się nie chce - skoro obiecałam te zakupy, widzisz sama, że się nie wycofuję, przelać też bym mogła (szczególnie Chergui, bo już nawet mam specjalną strzykawkę do tego zapachu ). Poprzednio robiłam odpsiki i mnie nie ubyło.
Chodzi o to, że te pałacówki nie mają normalnych zakrętek, ani atomizerów, tylko takie wkładane koreczki - obawiam się, że jeśli odkorkuję taki flakon, nie będziemy już mieli pewności, że szczelnie zamknięty przetrwa przesyłkę. Dlatego mam zamiar rozesłać wam te buteleczki otwierając ich w ogóle (nawet w celu powąchania). I stąd też mój pomysł, by butelkę rozdziewiczała osoba, u której ona zostaje. Ktoś ma lepszy koncept, to słucham chętnie.

Jakoś przeżyję. O kurka! Wkładany koreczek? Ale numer! To chyba stworzone są na robienie dekantów na kilka osób. No bo nie wyobrażam sobie, kupić taką butelkę otworzyć i co? Jak tego używać? Chlupać się tym? I w dodatku całe 75ml. A może na raz wylać do kąpieli, jak w jakimś filmie było, że tak ktoś zrobił z butlą Chanel nr5. Albo, że by to wypić? Ciekawe jakby to było gdyby ktoś wypił 75ml Borneo? Czy by ten zapach przeszedł do krwi i potem wydostawał sie przez pory przez jakiś czas i człowiek by pachniał? A może wszystko by się wydaliło z organizmu i np. siuśki by pachniały Borneo? Może jakiś biolog sie wypowie? Co się dzieje o olejkami eterycznymi w przypadku wypicia perfum? To może by się dało wynaleźć takie perfumy w tabletce. Łykasz tabletkę i pachniesz przez dwa dni.
gwaihally jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 10:44   #2262
Konto usunięte

Cytat:
Odpisałam.

Ja wycofałam się z Bois Oriental, bo w styczniu naprawdę nie mogłam sobie na nie pozwolić. W marcu mogłabym, ale już za późno. Nie ma równych i równiejszych - nie dopilnowałam to moja wina. I koniec tematu.
Cytat:
Ojoj, nie fajnie wyszło
Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość

Ups, rzeczywiście - nie za ładnie to wyszło.

Mimo,że wyjaśniłyśmy sobie wszystko z Sabbath na PW, to jednak chciałabym powiedzieć, że byłam gotowa zrezygnować z Bois Oriental , lub podzielić się moją częścią (45 ml) po połowie, ale Sabbath się na taki układ nie zgodziła, choć nalegałam . Chciała, aby Kijanka była zadowolona
Przykro mi,ze tak się stało, ale zwyczajnie nie wiedziałam,że Sabbath jest zainteresowana zakupem BO, bo nie śledzę wątku zakupowego codziennie.
Nic więcej nie jestem w stanie zrobić.
Stary 2008-02-14, 10:59   #2263
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
Dlatego: Gwaihally, Santorio, Elve, Kajol - proszę o wpłaty przed końcem lutego, dobrze?
Dobrze Papużko .

Czekam na dane (nr. konta i kwotę wpłaty za Borneo) na PW.

Stary 2008-02-14, 11:00   #2264
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:

Mnie 10 ml. Aha, atomizerka nie będę miała, bo rozdaję je moim wspólnikom od flaszki Borneo.
Nebraska też chce 10 ml. Chyba wszyscy oprócz Ciebie po 10 ml.

Papużko, zacznę się rozglądać za atomizerkiem 10ml

Czyli flaszka Chergui :

Agnyska81 - 10ml
Nebraska - 10ml
Gwaihally - 10 ml
Papuga - 10ml
Tymena - 15 ml

Razem daje 55 ml
Stary 2008-02-14, 11:53   #2265
Konto usunięte

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6586605]

Mimo,że wyjaśniłyśmy sobie wszystko z Sabbath na PW, to jednak chciałabym powiedzieć, że byłam gotowa zrezygnować z Bois Oriental , lub podzielić się moją częścią (45 ml) po połowie, ale Sabbath się na taki układ nie zgodziła, choć nalegałam . Chciała, aby Kijanka była zadowolona
Przykro mi,ze tak się stało, ale zwyczajnie nie wiedziałam,że Sabbath jest zainteresowana zakupem BO, bo nie śledzę wątku zakupowego codziennie.
Nic więcej nie jestem w stanie zrobić.[/quote]

A jednak jestem w stanie. Właśnie dostałam PW od dziewczyny z Zagranicy, która chce pomóc mi w zakupie flakonu Bois Oriental. To jest wyjście z tej patowej sytuacji, bo w ten sposób wszyscy będą zadowoleni. Sabbath, ja i pozostałe Wizażanki.
Dlatego ogłaszam wszem i wobec,ze REZYGNUJĘ ze wspólnych zakupów. Chciałabym, aby wszyscy wiedzieli, że to nie są żadne fochy z mojej strony. Po prostu lubię, gdy wszystko jest tak, jak powinno być.

Bois Oriental – 30 ml Gajowa, 45 ml Sabbath.
Stary 2008-02-14, 16:50   #2266
Sabbath
Wiedźma

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6586605]

Nic więcej nie jestem w stanie zrobić.[/quote]

Nikt nie śledzi go codziennie, a kwestia BO wypłynęła tak dawno temu... że już sama nie pamiętam kiedy. Przed pierwszymi lutensowymi zakupami, przed podziałem na dwie tury, czyli... w ubiegłym roku na pewno.

Potwierdzam, że kochana Kijanka zgłaszała chęć ustąpienia na PW.

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6587432]
A jednak jestem w stanie. Właśnie dostałam PW od dziewczyny z Zagranicy, która chce pomóc mi w zakupie flakonu Bois Oriental. To jest wyjście z tej patowej sytuacji, bo w ten sposób wszyscy będą zadowoleni. Sabbath, ja i pozostałe Wizażanki.
Dlatego ogłaszam wszem i wobec,ze REZYGNUJĘ ze wspólnych zakupów. Chciałabym, aby wszyscy wiedzieli, że to nie są żadne fochy z mojej strony. Po prostu lubię, gdy wszystko jest tak, jak powinno być.

Bois Oriental – 30 ml Gajowa, 45 ml Sabbath.[/quote]

Kurczątko!
Kijanko, jesteś pewna, że to nie będzie dla Ciebie kłopot?! Co z robisz z pełną flaszką? Nie chciałaś całej przecież.

Tymeno - co z tą buteleczką Chergui? Brakło nam kogoś do niej?

Paniki nie ma, jest jeszcze czasu sporo do końca miesiąca, ale czy trzeba kogoś zacząć szukać?
Stary 2008-02-14, 17:27   #2267
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli flaszka Chergui :

Agnyska81 - 10ml
Nebraska - 10ml
Gwaihally - 10 ml
Papuga - 10ml
Tymena - 15 ml

Razem daje 55 ml
Cytat:

Paniki nie ma, jest jeszcze czasu sporo do końca miesiąca, ale czy trzeba kogoś zacząć szukać?

Dziewczyny z moich poszukiwań wynika, że jeszcze mango bzik i dzika truskawa były chętne na Cherqui

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 17:29   #2268
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Sabbath, strasznie sie cieszę, że załapiesz sie na Borneo

Cytat:

Dokopałam się do grudniowych postów i wychodzi na to, że , że chętna jeszcze była Dzika Truskawa i Mango Bzik - napisałam już do nich PW, żeby się określiły co i jak

Jeżeli się okaże, że rezygnują to biorę wszystko co zostaje Będę się kąpać w Chergui
Tylko musimy to wiedziec, żeby poobliczac koszty przesyłki

ps. o widzę, że Nebraska mnie wyprzedziła
Stary 2008-02-14, 18:16   #2269
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Dziewczyny z moich poszukiwań wynika, że jeszcze mango bzik i dzika truskawa były chętne na Cherqui
Nebrasko - jesteś wielka.

Cytat:
Sabbath, strasznie sie cieszę, że załapiesz sie na Borneo

Tymeno ja mam nadzieję, że nie łapię się na Borneo, tylko na Bois Oriental.

I w tej kwestii - szukam jeszcze kogoś na 10 - 15 ml Bois Oriental. Zapraszam serdecznie.

Cytat:
Dokopałam się do grudniowych postów i wychodzi na to, że , że chętna jeszcze była Dzika Truskawa i Mango Bzik - napisałam już do nich PW, żeby się określiły co i jak
Bardzo dobry pomysł - zamiast tu kombinować, lepiej zapytać.

A kąpiel w Chergui... niezły pomysł.
Stary 2008-02-14, 18:44   #2270
Salisia
Zadomowienie

Cytat:
Lutensy pałacowe - zakupy robi Sabbath.

Większosć osób pisała, że nie ma nic przeciwko terminowi początek marca. Proponuję termin 3 marca - tego dnia przelejemy na konto Sabbath pieniążki za 4 flaszki:

# CherguiTymena (wpłaca za cały flakon, wysyła dekanty do pozostałych 5 - Nebraska 10ml, Agnyska81 10ml, Gwaihally 10ml ?)

# Bois Oriental- Kijanka ( wpłaca za cały flakon,dzieli się z Gajową - dekant 30ml)

# Bois de Violette – Eenax (wpłaca za cały flakon, ewentualnie pomyśli o odlewkach, jak będzie miała flaszkę)

Mam ogromną prośbę - nie wiem komu ile dekantów Chergui... Na pewno Nebraska ale kto jeszcze - proszę o info! Co z atomizerkami, mam kupić czy przyślecie ???

Tymeno byłabym chętna na 10ml Chergui czy jeszcze można się dopisać?
Salisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-14, 18:45   #2271
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:

Tymeno ja mam nadzieję, że nie łapię się na Borneo, tylko na Bois Oriental.
No oczywiście Już mi się w głowie miesza od tego wątku

Salisiu, przykro mi... mamy juz rozparcelowaną tą flaszkę
Stary 2008-02-14, 18:55   #2272
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:

I w tej kwestii - szukam jeszcze kogoś na 10 - 15 ml Bois Oriental. Zapraszam serdecznie.
Sabbath to w takim razie Ja byłbym chętny, i mogę wziąć 10 lub 15 ml.

To zależy od Ciebie.

Deal .

Stary 2008-02-14, 19:01   #2273
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabbath to w takim razie Ja byłbym chętny, i mogę wziąć 10 lub 15 ml.

To zależy od Ciebie.

Deal .
15. Deal. Zmieniam podpis.

Buteleczkę dla Ciebie będę miała.

Pamiętam, że dla Ciebie rozlewa Papużka - mogę wysłać jej Twoją odlewkę już zrobioną. To zaoszczędzi Ci jednych kosztów przesyłki, a zarazem nie zmusi nas do wysyłania odkorkowanej flaszki.

Gajowej też wysyłam bezpośrednio odleweczkę.

Tymenie, Eneax i Papagajce po całej, dziewiczej butelce.
Stary 2008-02-14, 19:08   #2274
Santorio
Zadomowienie

GG do Santorio

Cytat:
15. Deal. Zmieniam podpis.

Buteleczkę dla Ciebie będę miała.

Pamiętam, że dla Ciebie rozlewa Papużka - mogę wysłać jej Twoją odlewkę już zrobioną. To zaoszczędzi Ci jednych kosztów przesyłki, a zarazem nie zmusi nas do wysyłania odkorkowanej flaszki.

Dziękuję . Tak będzie najlepiej.
To na pewno bardzo ułatwi Tobie już dość skomplikowana misję Lutensową.

W takim razie pieniążki za Bois Oriental też wpłacę Papużce razem z tymi za Borneo a ona w jednej paczuszce przyśle mi i Borneo i Bois Oriental.

Czy to dobre rozwiązanie?

Papużko zgadzasz się?

Stary 2008-02-14, 19:21   #2275
Salisia
Zadomowienie

Cytat:
No oczywiście Już mi się w głowie miesza od tego wątku

Salisiu, przykro mi... mamy juz rozparcelowaną tą flaszkę

OK nie ma sprawy
Salisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 12:01   #2276
Gajowa
Raczkowanie

Cytat:

Gajowej też wysyłam bezpośrednio odleweczkę.
Sabbath, czy mam poszukać gdzieś i przesłać do Ciebie atomizer 30 ml na odlewkę, czy może masz taki i doliczyłabyś mi jego koszt do całości?
Gajowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 14:12   #2277
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajol Pokaż wiadomość
Papugo, ja bym mogła wpłacić w najbliższym czasie koniec tego/początek następnego tygodnia. Ale prosiłabym jeśli można o dokładne podanie mi na PW ile mam wpłacić (pierwszy raz biorę udział w takich zakupach i jeszcze nie wszystko łapię, więc nie chciałabym czegoś pokręcić w liczeniu i potem biegać dopłacać) no i numer konta (rozumiem, że mój adres tez Tobie wysyłam?).
Tak, oczywiście - potrzebny mi Twój adres do wysyłki.
Ale niestety - ile masz wpłacić pytaj się mnie, a ja Ciebie wszystko zależy od kursu Euro w dniu zakupów. 10 ml Borneo to koszt w przybliżeniu 60 zł, do tego płacimy za przesyłkę z Fr. do podziału - to też kwota w Euro. No nie mam pojęcia na razie, niestety.

Cytat:
Dobrze Papużko .
Czekam na dane (nr. konta i kwotę wpłaty za Borneo) na PW.
No właśnie... jak wyżej.
Numer konta mogę podać od razu.
Kwotę wpłaty - jedynie w Euro.

Cytat:
Dziękuję!

Cytat:
Czyli flaszka Chergui :
Agnyska81 - 10ml
Nebraska - 10ml
Gwaihally - 10 ml
Papuga - 10ml
Tymena - 15 ml
Razem daje 55 ml
Na pewno było 7 osób i flaszka była w całości rozdrapana.

Cytat:
W takim razie pieniążki za Bois Oriental też wpłacę Papużce razem z tymi za Borneo a ona w jednej paczuszce przyśle mi i Borneo i Bois Oriental.
Czy to dobre rozwiązanie?
Papużko zgadzasz się?
Jaśniutkie. Jak słoneczko.

Więc, tak powoli zbierając to wszystko zusammen do kupy...

Moja wpłata na konto Sabbath to:

- należność za całą flaszkę Borneo i 15 ml BO (około 550 zł?)
- składkową forsę za francuską przesyłkę od 5 osób (około... 50 zł?)
- 10 zł za przesyłkę z Katowic do mnie i
- 10 zł zaległe za Lutki kanciaste.

Jeśli coś mi wypadło z głowy, proszę krzyczeć.
Stary 2008-02-15, 14:24   #2278
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Truskawka odpisała - odstepuje mi swoją część Chergui Czekam jeszcze na decyzję od Mango Bzik.

Ja wpłacam Sabbath składkową forsę za:

# Chergui
# przesyłkę z Fr do Pl
# przesyłkę do Gdańska

Moją wątpliwość rodzi jeszcze jedna sprawa....

Osoby, które biorą dwie odlewki Chergui i Borneo - wydaje mi się, ze nie możemy ich wliczać "podwójnie" za przesyłkę z fr do pl Nie wiem, czy mnie rozumiecie

W zakupach bierze udział 11-12 osób (Agnyska, Nebraska, Gwaihally, Papuga, Sabbath, Gajowa, Eenax, Santorio, Elve, Kajol, Mango Bzik-ze znakim zapytania i ja) a nie jak wczesniej wyliczono 13
Stary 2008-02-15, 14:44   #2279
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Moją wątpliwość rodzi jeszcze jedna sprawa....

Osoby, które biorą dwie odlewki Chergui i Borneo - wydaje mi się, ze nie możemy ich wliczać "podwójnie" za przesyłkę z fr do pl Nie wiem, czy mnie rozumiecie
Oczywiście!
Kwota za przesyłkę z Palais Royal ma zostać rozdzielona na równe 13, czy tam 12 części.
I musimy dokładnie się porozumieć, kto wpłaca w którym rzucie, żeby nie było, że ktoś zapłacił dwa razy.
Ja zapłacę swoją część przy okazji flaszki Borneo, więc Tobie prześlę forsę tylko za Chergui i wysyłkę w Polsce.
Stary 2008-02-15, 14:50   #2280
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Oczywiście!
Kwota za przesyłkę z Palais Royal ma zostać rozdzielona na równe 13, czy tam 12 części. I musimy dokładnie się porozumieć, kto wpłaca w którym rzucie, żeby nie było, że ktoś zapłacił dwa razy.
Ja zapłacę swoją część przy okazji flaszki Borneo, więc Tobie prześlę forsę tylko za Chergui i wysyłkę w Polsce.
Dokładnie tak

W sobotę postaram się wszystko rozpisać. Jeżeli Mango Bzik się nie odezwie to Agnyska bierze jej część.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości