|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Cytat:
Tylko jeszcze mnie zastanawia jak zoragnizować jedną współną wpłatę za Borneo dla Sabbath ?.
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kto porobi te wszystkie obliczenia za przesyłki...
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
No brzmi strasznie.
|
#2254 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 399 zł za flakon perfum 76 złotych to koszty przesyłki z Paryża do Polski dzielone przez 13 osób ( 5- Borneo, 5- Chergui, 1- Bois de Violette i 2- Bois Oriental ) to wynosi 5, 85 na osobę, proponuję zaokrąglić do 6 zł. Według cennika Poczty Polskiej: Paczka pocztowa priorytetowa do 1kg – 8 zł Paczka pocztowa z zadeklarowana wartością ( np. 400zł) – 16 zł Dla przykładu ja wpłacę Sabbath 399 zł za cały flakon Bois Oriental + 12 zł ( za siebie i Gajową) za przesyłkę z Francji do Polski + 16 zł za przesyłkę do mnie ( wolę nie ryzykować i ubezpieczyć paczkę) Razem - 427 Zanim wyślę do Gajowej paczkę, rozliczamy się między sobą. Ona zapłaci za dekant i przesyłkę ode mnie do niej plus 6 zł za przesyłkę zagraniczną. Jeśli Tymena bierze Chergui , to płaci 399 zł za flakon + ( 5* 6 = 30 zł za przesyłkę zagraniczna) + przesyłkę od Sabbath do niej 8 lub 16 zł Razem – 437 ( bez ubezpieczania) lub 445 ubezpieczona . Podobnie Martwa Papuga za Borneo. Eenax płaci za flakon Bois de Violette 399 zł + 6 zł + przesyłkę od Sabbath do niej 8 zł lub 16 zł . Chyba dobrze obliczyłam
|
|
|
|
|
#2255 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Wedle tej listy to jest 12 osób. Koszty przesyłki wyliczę zgodnie z kursem Euro z końcówki lutego i podam tutaj. Przepraszam, że tak, ale kursy są teraz bardzo niestabilne. Cytat:
Nie chodzi o to, że mi się nie chce - skoro obiecałam te zakupy, widzisz sama, że się nie wycofuję, przelać też bym mogła (szczególnie Chergui, bo już nawet mam specjalną strzykawkę do tego zapachu ). Poprzednio robiłam odpsiki i mnie nie ubyło. Chodzi o to, że te pałacówki nie mają normalnych zakrętek, ani atomizerów, tylko takie wkładane koreczki - obawiam się, że jeśli odkorkuję taki flakon, nie będziemy już mieli pewności, że szczelnie zamknięty przetrwa przesyłkę. Dlatego mam zamiar rozesłać wam te buteleczki otwierając ich w ogóle (nawet w celu powąchania). I stąd też mój pomysł, by butelkę rozdziewiczała osoba, u której ona zostaje. Ktoś ma lepszy koncept, to słucham chętnie. Swoją drogą, gdybym wiedziała, że zakupy będą w marcu i że będą współchętni na Bois Oriental sama chciałabym się załapać. Pisałam o nich długo, przestałam w końcu, a teraz za późno.
|
|
#2256 |
|
Konto usunięte
|
Sabbath, a czy dekant 10 ml Bois Oriental by Cię zadowolił?? , czy to za mało
Masz PW
Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2008-02-13 o 17:23 |
|
|
|
#2257 |
|
Wiedźma
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6581364]Sabbath, a czy dekant 10 ml Bois Oriental by Cię zadowolił?? , czy to za mało
Masz PW [/quote]Odpisałam. Ja wycofałam się z Bois Oriental, bo w styczniu naprawdę nie mogłam sobie na nie pozwolić. W marcu mogłabym, ale już za późno. Nie ma równych i równiejszych - nie dopilnowałam to moja wina. I koniec tematu.
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6580968]
![]() Chyba dobrze obliczyłam [/quote]Dziekuję Ci Kijanko Kto jeszcze chciał Chergui ( na liście mam Agnyskę, Nebraskę i Gwaihally)??? Musimy wiedzieć na ile osób dzielić przesyłkę Póki co rozparcelowane jest tylko 45ml!!! Nie mam czasu teraz dociekac, w sobotę się tym zajmę Jeżeli ktoś zrezygnował to proszę o info! Ja mogę wziąć cała resztę tylko dajcie znać.Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokrótce: nie mam (i nie mogę mieć) konta internetowego - mój bank ma system przystosowany wyłącznie do pecetów, ja nie posiadam peceta. Księgowanie wpłat będzie się odbywało w ten sposób, że pójdę piechotą do banku i zapytam panienkę z okienka, czy i od kogo podochodziły wpłaty. Kiedy już wszystko będzie na miejscu, wypłacę te pieniądze i wyślę je do Sabbath przelewem pocztowym. Cała operacja w przypadku Lutensów kanciastych trwała dość długo, na przelewy czekałam parę dni, a później jeszcze mój przelew szedł pocztą 2 lub 3 dni, tymczasem ludzie delikatnie mówiąc - niecierpliwili się. Dlatego: Gwaihally, Santorio, Elve, Kajol - proszę o wpłaty przed końcem lutego, dobrze? ![]() Cytat:
![]() Nebraska też chce 10 ml. Chyba wszyscy oprócz Ciebie po 10 ml. Cytat:
![]() Chyba ja. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Papugo, ja bym mogła wpłacić w najbliższym czasie koniec tego/początek następnego tygodnia. Ale prosiłabym jeśli można o dokładne podanie mi na PW ile mam wpłacić (pierwszy raz biorę udział w takich zakupach i jeszcze nie wszystko łapię, więc nie chciałabym czegoś pokręcić w liczeniu i potem biegać dopłacać
) no i numer konta (rozumiem, że mój adres tez Tobie wysyłam?).
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś przeżyję. O kurka! Wkładany koreczek? Ale numer! To chyba stworzone są na robienie dekantów na kilka osób. No bo nie wyobrażam sobie, kupić taką butelkę otworzyć i co? Jak tego używać? Chlupać się tym? I w dodatku całe 75ml. A może na raz wylać do kąpieli, jak w jakimś filmie było, że tak ktoś zrobił z butlą Chanel nr5. Albo, że by to wypić? Ciekawe jakby to było gdyby ktoś wypił 75ml Borneo? Czy by ten zapach przeszedł do krwi i potem wydostawał sie przez pory przez jakiś czas i człowiek by pachniał? A może wszystko by się wydaliło z organizmu i np. siuśki by pachniały Borneo? Może jakiś biolog sie wypowie? Co się dzieje o olejkami eterycznymi w przypadku wypicia perfum? To może by się dało wynaleźć takie perfumy w tabletce. Łykasz tabletkę i pachniesz przez dwa dni.
|
|
#2262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mimo,że wyjaśniłyśmy sobie wszystko z Sabbath na PW, to jednak chciałabym powiedzieć, że byłam gotowa zrezygnować z Bois Oriental , lub podzielić się moją częścią (45 ml) po połowie, ale Sabbath się na taki układ nie zgodziła, choć nalegałam Przykro mi,ze tak się stało, ale zwyczajnie nie wiedziałam,że Sabbath jest zainteresowana zakupem BO, bo nie śledzę wątku zakupowego codziennie. Nic więcej nie jestem w stanie zrobić. |
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam na dane (nr. konta i kwotę wpłaty za Borneo) na PW.
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli flaszka Chergui : Agnyska81 - 10ml Nebraska - 10ml Gwaihally - 10 ml Papuga - 10ml Tymena - 15 ml Razem daje 55 ml
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Konto usunięte
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6586605]
Mimo,że wyjaśniłyśmy sobie wszystko z Sabbath na PW, to jednak chciałabym powiedzieć, że byłam gotowa zrezygnować z Bois Oriental , lub podzielić się moją częścią (45 ml) po połowie, ale Sabbath się na taki układ nie zgodziła, choć nalegałam Przykro mi,ze tak się stało, ale zwyczajnie nie wiedziałam,że Sabbath jest zainteresowana zakupem BO, bo nie śledzę wątku zakupowego codziennie. Nic więcej nie jestem w stanie zrobić.[/quote] ![]() A jednak jestem w stanie ![]() . To jest wyjście z tej patowej sytuacji![]() Dlatego ogłaszam wszem i wobec,ze REZYGNUJĘ ze wspólnych zakupów. Chciałabym, aby wszyscy wiedzieli, że to nie są żadne fochy z mojej strony Bois Oriental – 30 ml Gajowa, 45 ml Sabbath. |
|
|
|
#2266 |
|
Wiedźma
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6586605]
![]() Mimo,że wyjaśniłyśmy sobie wszystko z Sabbath na PW, to jednak chciałabym powiedzieć, że byłam gotowa zrezygnować z Bois Oriental , lub podzielić się moją częścią (45 ml) po połowie, ale Sabbath się na taki układ nie zgodziła, choć nalegałam Przykro mi,ze tak się stało, ale zwyczajnie nie wiedziałam,że Sabbath jest zainteresowana zakupem BO, bo nie śledzę wątku zakupowego codziennie. Nic więcej nie jestem w stanie zrobić.[/quote] Nikt nie śledzi go codziennie, a kwestia BO wypłynęła tak dawno temu... że już sama nie pamiętam kiedy. Przed pierwszymi lutensowymi zakupami, przed podziałem na dwie tury, czyli... w ubiegłym roku na pewno. Potwierdzam, że kochana Kijanka [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6587432] ![]() A jednak jestem w stanie ![]() . To jest wyjście z tej patowej sytuacji![]() Dlatego ogłaszam wszem i wobec,ze REZYGNUJĘ ze wspólnych zakupów. Chciałabym, aby wszyscy wiedzieli, że to nie są żadne fochy z mojej strony Bois Oriental – 30 ml Gajowa, 45 ml Sabbath.[/quote] Kurczątko! Kijanko, jesteś pewna, że to nie będzie dla Ciebie kłopot?! Co z robisz z pełną flaszką? Nie chciałaś całej przecież. ![]() Tymeno - co z tą buteleczką Chergui? Brakło nam kogoś do niej? Paniki nie ma, jest jeszcze czasu sporo do końca miesiąca, ale czy trzeba kogoś zacząć szukać?
|
#2267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny z moich poszukiwań wynika, że jeszcze mango bzik i dzika truskawa były chętne na Cherqui |
||
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, strasznie sie cieszę, że załapiesz sie na Borneo
Cytat:
Dokopałam się do grudniowych postów i wychodzi na to, że , że chętna jeszcze była Dzika Truskawa i Mango Bzik - napisałam już do nich PW, żeby się określiły co i jak Jeżeli się okaże, że rezygnują to biorę wszystko co zostaje Będę się kąpać w Chergui Tylko musimy to wiedziec, żeby poobliczac koszty przesyłki ![]() ps. o widzę, że Nebraska mnie wyprzedziła
|
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Tymeno ![]() I w tej kwestii - szukam jeszcze kogoś na 10 - 15 ml Bois Oriental. Zapraszam serdecznie. Cytat:
A kąpiel w Chergui... niezły pomysł. ![]()
|
|
#2270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymeno byłabym chętna na 10ml Chergui czy jeszcze można się dopisać?
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zależy od Ciebie. Deal .
|
|
#2273 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Buteleczkę dla Ciebie będę miała. Pamiętam, że dla Ciebie rozlewa Papużka - mogę wysłać jej Twoją odlewkę już zrobioną. To zaoszczędzi Ci jednych kosztów przesyłki, a zarazem nie zmusi nas do wysyłania odkorkowanej flaszki. Gajowej też wysyłam bezpośrednio odleweczkę. Tymenie, Eneax i Papagajce po całej, dziewiczej butelce.
|
|
#2274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To na pewno bardzo ułatwi Tobie już dość skomplikowana misję Lutensową. W takim razie pieniążki za Bois Oriental też wpłacę Papużce razem z tymi za Borneo a ona w jednej paczuszce przyśle mi i Borneo i Bois Oriental. Czy to dobre rozwiązanie? Papużko zgadzasz się?
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety - ile masz wpłacić pytaj się mnie, a ja Ciebie wszystko zależy od kursu Euro w dniu zakupów. 10 ml Borneo to koszt w przybliżeniu 60 zł, do tego płacimy za przesyłkę z Fr. do podziału - to też kwota w Euro. No nie mam pojęcia na razie, niestety. ![]() Cytat:
Numer konta mogę podać od razu. Kwotę wpłaty - jedynie w Euro. ![]() Dziękuję! Cytat:
Cytat:
Więc, tak powoli zbierając to wszystko zusammen do kupy... Moja wpłata na konto Sabbath to: - należność za całą flaszkę Borneo i 15 ml BO (około 550 zł?) - składkową forsę za francuską przesyłkę od 5 osób (około... 50 zł?) - 10 zł za przesyłkę z Katowic do mnie i - 10 zł zaległe za Lutki kanciaste. Jeśli coś mi wypadło z głowy, proszę krzyczeć.
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka odpisała - odstepuje mi swoją część Chergui
Czekam jeszcze na decyzję od Mango Bzik.Ja wpłacam Sabbath składkową forsę za: # Chergui # przesyłkę z Fr do Pl # przesyłkę do Gdańska Moją wątpliwość rodzi jeszcze jedna sprawa.... Osoby, które biorą dwie odlewki Chergui i Borneo - wydaje mi się, ze nie możemy ich wliczać "podwójnie" za przesyłkę z fr do pl Nie wiem, czy mnie rozumiecie ![]() W zakupach bierze udział 11-12 osób (Agnyska, Nebraska, Gwaihally, Papuga, Sabbath, Gajowa, Eenax, Santorio, Elve, Kajol, Mango Bzik-ze znakim zapytania i ja) a nie jak wczesniej wyliczono 13
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwota za przesyłkę z Palais Royal ma zostać rozdzielona na równe 13, czy tam 12 części. Ja zapłacę swoją część przy okazji flaszki Borneo, więc Tobie prześlę forsę tylko za Chergui i wysyłkę w Polsce.
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sobotę postaram się wszystko rozpisać. Jeżeli Mango Bzik się nie odezwie to Agnyska bierze jej część. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

?.

No brzmi strasznie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)