|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zara, zariusz, zaromania, zaromaniaczki - kolejny wątek zarowej story ;)
Cytat:
|
|
|
#3242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to zależy od typu człowieka chyba, od jego charakteru a nie pokolenia. tak myślę. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- pytanie do gabi, nie chce mi zacytować: poza uzupełnianiem dziennika elektronicznego co robisz? |
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Zero papierologii?? Widać że nie masz bladego pojęcia. Nie będę tego komentować.
|
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Normalnie do tej pory mnie trzęsie po tym co przeczytałam
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
ale ja nie chciałam nikogo urazić przecież!
|
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
kaasiaa66 - mi też nie cytuje.
Na pewno masz rację jeśli chodzi o pokolenie, że to nie do końca taka kwestia. Bardziej chciałam odbić oskarżenie o roszczeniach, wymaganiach w tak młodym wieku - jak się ma powody, wiedzę i chce się pracować to dlaczego dać się wykorzystywać? Młody wiek nie dyskryminuje od większych zarobków, fajnego stanowiska - o ile człowiek się nadaje, a potem na nim sprawdza Dla przykładu totalnej ignorancji i niekompetencji - mam okazję czasem rozmawiać służbowo z kierownikiem regionalnym marki Douglas. Maile tej pani są bez ładu i składu, skaczą z tematu na temat, nie ma w nich przecinków, poprawnej ortografii, a jedynie same roszczenia wobec miejsca, w którym pracuję. I abstrahując od jej wieku (wyglada na 35-40 lat) kto ją dopuścił do pracy na takim reprezentatywnym stanowisku? Za co, ja się pytam? ![]() Wiem, że jest cieżko z dobrymi ludźmi do pracy, ale żeby aż tak?
|
#3248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, gdzie Wy spotykacie tylu takich zaangażowanych na 300% nauczycieli ![]() Przypomnę jeszcze, że moja wypowiedź dotyczyła głównie niezgody na niemiłe komentarze dotyczące osób, którym się nie chce robić za 1400. A że wypowiedziały się nauczycielki pracujace na kilku etatach, napisałam że trudno porównywać pracę w wymiarze 20 h plus rozliczne dni wolne, z pracą w pełnym wymiarze 40h. I gdyby ktoś nie wiedział, to praca w korpo czy gdziekolwiek indziej również wymaga pracy dodatkowej, przygotowywania papierów i udziału w szkoleniach ![]() PS. Moje dziecko ma np 2 matematyki rozdzielone przyrodą, bo inaczej pani od przyrody miałaby okienko. Cieszę się, że może wcześniej wyjść do domu
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Robie co miesiąc testy diagnostyczne, z których następnie sporzadzam raport. Co miesiąc przperowadzam zebranie zespołu n-li uczących w mojej klasie - spisuje protokół, przygotowuje karte dla 12 uczniów z opiniami PPP tzw. KIPU (pewnie wiesz co to jest wiec nie będę wyjaśniać), która aktualizowana jest co miesiąc (walczymy o to żeby co dwa miesiące) Raz w miesiącu przeprowadzam zebranie ZJO jestem liderem wiec protokokol wnioski i rekomendacje same się nie napisza. Z każdej rozmowy z rodzice m sporządzam notatkę - co, w jakim celu, jakie efekty, uzasadnienie wizyty, udokumentowuje współpracę z pedagogiem i psychologiem - raport na koniec każdego miesiąca. Przygotowuje pisemne!! dostosowanie potrzeb do uczniów z PPP zgodnie z zaleceniami i ptowadze dla każdego z nich osobny zeszyt odnotowując po każdej lekcji postępy, zachowanie etc. Na każde spotkanie z rodzicami przygotowuje tzw pedagogizacje (wiesz co to zapewne). To tak z marszu na gorąco. Resztę dopisze jak zerkne do swojej teczki
I żeby był jasność - ja nie narzekam na swoja prace wynagrodzenie etc i zawsze o tym pisalam. Napisalam tylko ze dziwi mnie ze ktoś woli nie pracować niż pracować za X zl ( bo widze ze się wszystkie dowalily do tego przykładowego 1400) Nikt nikomu nie broni być bezrobotnym nauczycielem lekarzem milionerem. Dziękuje za uwagę. IDE tracić pieniadze
Edytowane przez gabi1234 Czas edycji: 2016-10-01 o 11:07 |
|
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jestem przekonana, że nie każdy nauczyciel tobi CO MIESIĄĆ testy diagnostyczne, tylko na przykład raz na rku lub półrocze, notatni też nie z każdej rozmowy każdy sporządza. wiem co mówię bardzo dobrze, nie będę nikogo do niczego przekonywać, wyrażam tylko swoje zdanie, ale nauczyciel nauczycielowi nie jest równy. na pewno wiecie o co chodzi. w każdej grupie zawodowej tak jest, to, że Ty tyle robisz, nie oznacza, że inni tak robią. pracujesz m.in. w podstawowce? to chyba najtrudniejsza szkoła (moim zdaniem) ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- co jest z tym cytowaniem? gabi: Napisalam tylko ze dziwi mnie ze ktoś woli nie pracować niż pracować za X zl ( bo widze ze się wszystkie dowalily do tego przykładowego 1400) Nikt nikomu nie broni być bezrobotnym nauczycielem lekarzem milionerem. Dziękuje za uwagę. IDE tracić pieniadze zgadzam się z Tobą udanych zakupów !!!! ![]() ![]() Edytowane przez kaasiaa66 Czas edycji: 2016-10-01 o 11:10 |
|
|
|
|
#3251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż pracuje w korpo i mówi że za nic nie zamieniłby się na taką pracę nauczyciela
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Nie obchodzi mnie jak pracują inni i co robią. Obchodzi mnie wyłącznie to, co robie i co muszę zrobić ja. I nie robię tego dlatego ze nie mam co robić, ale ze mam to po prostu w zakresie swoich obowiązków - czy mi się o podoba czy nie.
|
|
#3253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rady zaczynają się w ostatni tydzień sierpnia, lipiec i sierpień z reguły są wolne. wycieczek praktycznie brak, ale wyjścia do kina czy teratru z grupą osób z szkoły podst to pewnie nic fajnego, rozumiem. szkoła szkole nie jest równa, nauczyciel nauczycielowi też. dziękuję, dobranoc! ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- gabi, nie cytuje mi znowu ![]() cieszę sie, że pracujesz w taki sposób, ale nie wiem czy to każdy musi robić? jeśli tak, to nie każdy to wykonuje. i tyle. (chodzi mi o testy diag co miesiąć i obowiązkowe notatki z każdej rozmowy z np rodzicem). i dobrze, że nie patrzysz na innych, bo pewnie poziom Twojej pracy by spadł. ok, koniec offtopu. miłego zakupowego popołudnia ![]()
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
My tak mamy odgórnie narzucone przez dyrekcje. Wisi przydział obowiązków i z nim się nie dyskutuje.
Na wycieczki nie jeździe bo to dla mnie żadna frajda a ogromna odpowiedzialność. Wystarczy ze 13ty rok prowadze wymianę pl-de i cały tydzień robię za darmowego tłumacza niemal 24 na dobe
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie odważyłabym się komentować i krytykować czyjejś pracy, zwłaszcza jeśli nie ma się o niej pojęcia. I żałuję że tu dzisiaj weszłam. Przez cały tydzień domowych i służbowych (nauczycielskich) obowiązków nie miałam czasu tu zajrzeć, a dziś chciałam się tu zrelaksować, a zrobiło mi się przykro. Czasem nie wiem w co mam ręce włożyć. Mąż jest na mnie zły że tyle pracuję w domu, że ciągle coś piszę. A jak nie piszę to sprawdzam. I drukuję wszystko w domu na swoim papierze i na mojej własnej drukarce. I dodam, że mam tylko jeden etat w jednej szkole. A tego wszystkiego co trzeba zrobić jest coraz więcej i więcej. Rodzice mają coraz większe wymagania, a społeczeństwo i tak uważa, że jesteśmy nierobami 🙁
Edytowane przez Agnes18 Czas edycji: 2016-10-01 o 12:00 |
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Chyba nie, jedyne co kajarze to ich akcje recyclingowe, wtedy mozna miec znizke 20% |
||
|
|
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy zmienić pracodawcę, bo widocznie gdzie indziej można się dorobić milionów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowujac:
WSZEDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Tak 2100 brutto za 168-184 godzin tygodniowo plus 2 pełne weekendy czyli plus jeszcze 32 godziny.
Nie jestem rozpuszczona i rozpieszczona ale wg mnie pracować 200h za takie pieniądze jest jednak nie do przyjęcia, jeśli dla Was jest nie neguje tego w żaden sposób Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3260 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakies zupelnie niepotrzebne emocje sie pojawily... nikt nie pisal, ze wszyscy mlodzi ludzie sa nierobami, ale sorry... wiekszosc z ktorymi sie spotkalam jest, moze mialam takiego pecha. Poza tym - co kto i za ile robi to jego prywatna sprawa... mozna siedziec na tylku i nic nie robic i tez spoko jesli ktos ma taki plan na zycie to swietnie
nie wiem w jakim swiecie niektore z Was zyja, ale np to 1400zl ktore dala w przykladzie Gabi zarabia duza czesc spoleczenstwa w Polsce, w miasteczku gdzie mieszkaja moi rodzice jak ktos zarabia 2tys/m-c to jest szczesciarzem
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez Agnes18 Czas edycji: 2016-10-01 o 12:04 |
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
ANIES CO DO TWOJEGO : OBYŚ CUDZE DZIECI UCZYŁ ps> tylko te z podstawówki, bo w podstawówce przecież najtrudniej...
co za bzdety mozna opowiadac dżizus...
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2016-10-01 o 12:07 |
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
I nie wiem po co te wszystkie zlosliwosci - ze nauczyciel nierob a w banku to miliony - takie są stereotypy i nie zwalczymy ich nawet zlosliwosciami.
Nie lepiej cieszyć się ze mamy prace i i stać nas na to co mamy?
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze powiedziawszy stwierdzenie, ze tylko w podstawowce nauczyciele pracuja...a reszta....nie robi żywcem nic, troche mnie ruszyła.
Ale nie bede komentowac wpisu kogoś kto o mojej pracy pojecia nie ma.
|
#3267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale rozumiem dlaczego niektóre dziewczyny mają do Ciebie taki stosunek a nie inny. przepraszam, może powinnam to przemilczeć, ale nie potrafię. |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No można zarabiać z 36 tys dziennie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
nie napisałam, ze w podstawówce się nie pracuje, tylko tam jest tej pracy więcej, bo takie dzieciaki są jakie są. niestety cos o tym wiem.
koniec tematu dla mnie. z innymi można wymieniać argumenty, z Tobą chyba nie. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- dziewczyny, dlaczego my nie wymyśliłyśmy Zary ? żaden prezes by nam nie podskoczył |
|
|
|
#3270 |
|
Kici kici miau miau
|
Peace and love!
Ide dzis na zakupy wydawac miliony chociaz nie wiem czy cos dostane.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

happy mum 

1400 to napidalam ja - przykładowo!!!!! Bo tak!!! Wolalabym pracować za 1400 niż żyć z oszczędności. Zapraszamy do szkoły kochanienka - tez byś miała 20 godzinek w tygodniu, odpykalabys i luzik