|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65886266]Ale wiesz co, jak normą dla ciebie jest poniżej 36, to te 37 odczuwasz inaczej przecież.
Ja tak samo. Agatka bywa, że przy 39 ma doskonały humor (owszem,jest klapnięta, ale nie jęczy, nie kwęka, słucha czytania na przykład spokojnie i chce słuchać) a przy 37,5 jest mega marudna. Aczkolwiek przy 39 daję, a przy marudzie bo 37,5 to nie ale jak np. narzeka do tego na ból głowy - to dam. Sama nie cierpię bólu głowy :/ Ano, u nas lania się przez ręce nie było chyba nigdy. Cudna jesteś ![]() Lenova! gratuluję pracy, ale bardziej - prawka ![]() A ja sierotka nadal nie poszłam Dziewczyny, która to te rzepowe klocki pokazała? Skutecznie mi się odechciało: http://dzieci.pl/kat,1033605,title,P...uticaid=617d28 moje dziewczyny chcą na pewno to: http://allegro.pl/mlp-equestria-mini...194979733.html te laleczki Equestria mini, kilka różnych jest.[/QUOTE] Cytat:
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Lenova brawo za prawko! i powodzenia w poniedziałek ![]() Deli zdrówka! Ellmi u nas na topie Muminki, wałkujemy codziennie. I od nowa fascynacja Czereśniową, ale to raczej niezbyt do czytania Ja kiedyś byłam w szoku jak Ewa kiedyś z gorączką 39,5 chciała jeść i pić i siedziała ze mną w kuchni w szampańskim nastroju Ja przy takiej temperaturze nie dość, że nie umiem wstać z łóżka to na dodatek mam halucynacje jak po grzybkach Ale u niej to po tacie, bo mój mąż jak jest chory to pozna się to tylko po tym, że nagle siedzi w pięciu swetrach i siedmiu koszulach, byle się nie położyć do łóżka... ![]() Wiecie co, ja siebie nie poznaję, nie wiem co ta ciąża ze mną robi. Właśnie zjadłam jajecznicę. Przy czym nie jadłam czegoś takiego ponad 18 lat, bo nie znoszę i nienawidzę jajecznicy. A najdziwniejsze jest to, że mi smakowało...
|
|
|
|
#2823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naciśnij mnie - razem będą liczyć, dmuchać... Kicia Kocia Przygoda z małpką |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi Pan Kuleczka, Elmer
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę prosić o radę? kurde mam problem, osobiescie mam pajęczą fobie i wczoraj jak kładłam dzieci spać nad łózkiem młodej był wielki wlochaty pająk, wpadlam w panike i histerie i durna przestraszyłam mlodą ta za cholere nie chce wejsc do pokoju, placze nawet jak mamy isc sie bawic i ciagle pyta o pajaka wiem, durna jestem ale nie moglam nad tym zapanować ( jako dziecko ugryzl mnie pajak i dostalam jakiegos wstrzasu, ratowali mnie) ona biedna aż sztywnieje jak ma wejsc do pokoiku tlumaczylam dzis ze ciocia zabrala pająka ( akurat moja siostra pomogla mi go zlikwidować) i że możemy sprawdzić że go nigdzie nie ma ale to ją☠nie przekonuje jejku, co ja mam zrobić? w nocy byla histeria, narobilam strasznego bigosu i nie wiem jak to odkręcic |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z innej beczki. Czy któraś moze chodzila na fitnes na trampolinach? (Fit and jump) lepsze to od aerobiku?? Zastanawiam sie. 3xtydz kosztuje 140zl. To chyba nie jest jakos mega drogo.. Albo open 150, ale częściej niz 3 dni w tygodniu nie dam rady i tak
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chyba probowala obrocic to w zart jakis, zabawe - moze narysujcie i wytnijcie jakies pajaki duze czarne i sie nimi bawcie, robcie im domki, bawcie sie w chowanego z tym pajakiem itp. |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, faktycznie lipa ;/ jutro wzywam lekarza nic mi antybiotyk nie pomaga ;( chuba mam osyre zapaenie wezlow chlonnycj
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, zdrowka bidulko!
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Ellmi ja jakos lubie firanki i tak chyba dziwnie bede czula sie bez ale u nas to okno od polnocy i nawet dobrze aby było najmniej zakryte.drugie od zachodu ma 3m...jak przyjdzie kiedys ten czas moze pomysle nad samymi zasłonami ![]() A co do projektu..zmienilabym na indywidualny gdyby bylo nas stac ale niestety. A tak to jest ok..uklad pomieszczen pasuje. .tylko ze troszke moglyby byc wieksze. Z drugiej strony wystarczy ze salon spory i kuchnia... Gojka gdzie pod ta Warszawe jedziecie???? Lenova gratulacje za prawko! Gdzie zdawalas? A znajac moje szczescie-z opieka mi nie wyszlo. Raz mi odwołali bo niby ktos z rodziny sie znalazl do opieki. Potem zadzwonili ze ten ktos jedmak nie zdecydowany wpaść pije halam na próbę. Umówiłam się na nastepny dzień po kilku dniach. A wczoraj zadzwonili ze jednak nie, ze przepraszaja ale tamta osoba się jednak zdecydowała. Ale moze za 2-3 miesiące więc po tym czasie sie odezwa- zagotowalam się 😨 Dziewczyny pytalam juz ale jeszcze raz-ktoras kupuje spodbie typu legi dla swojego syncia i moze podlinkowac skad gdzie co i jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2016-10-01 o 07:57 |
|
|
|
#2831 |
|
Konto usunięte
|
Neti, ja nie dla syncia
ale zwykłe, gładkie - i tanie do przedszkola super:http://allegro.pl/legginsy-dzieciece...507766491.html |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, a nie wiem. Tz mowil. Ale nie pamiętam. Na pewno nie do Twojego miasta, bo bym pamiętała
Ale nie pojechaliśmy i byc moze uda sie kupic u nas w mieście. Tylko 5tys nam do tego brakuje. Ale może się uda żeby zaczekali na kasę, bo to w komisie u znajomego. Samochód moj nadal u mechanika:\ takze nie mamy jak podjechac cos obejrzeć. A obecny bus tz juz się rozpada, wiec na gwałt musi kupic.
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Sylwietta- a propos firan,zobaaaaaaa http://www.swiat-firan.pl/
|
|
#2834 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem,ze sie powtarzam,ale jak radziliście sobie z bostonke? Wysypało buzie poki co, mowi,ze boli,czymś to smarować?
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, ja pamiętam tylko ze smarowala ja painka PoxCiln. Oczywiście nie jamę ustna tylko ciało. Więcej nie pamiętam. 2lata temu ja przechodziliśmy
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo na afty cos ale u nas i tak to nic nie dalo przez 3 dni mloda praktycznie nie jadla
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
Ch o l e r a mam nadzieje,ze pójdzie sprawnie,udało mi sie skontaktować z naszym lekarzem i polecił mi aperisan do buzi.
Marsi,a jak ty sobie radzisz z dzieciarnia jak sa chorzy a ty masz cos mega w robocie,czego nikt za Ciebie nie zrobi? Nie wiem jak ogarnę temat w poniedziałek ale mam spotkanie za spotkaniem. |
|
|
|
#2838 |
|
Lurker ;)
|
Idziecie na manifestacje w poniedzialek?
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Little ja się chyba wybiorę. Choc nie do konca wierze ze to ma jakikolwiek sens. I tak zrobią swoje..
|
#2840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zdrówka! z jedzenia wchodziły kopytka i mus kubuś ![]() nie wiem, mam blisko, ale mama imieniny ma, i tak głupio mi ją olać, ona w sumie tylko mnie ma do pracy idę na czarno no dokładnie :/ |
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ide, biore wolne pon i wtorek juz lepiej ale nie mam sily na dodatek tz tez chory, amela przeziebiona ....
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dała nam przeciwbólową dawkę paracentamolu, ale tego nie brała, bo nie chciała. Nie jadła przez 3 dni. U nas były tylko w buzi nie było na rękach, nogach i pupie.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2016-10-01 o 21:46 |
|
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 - część... kolejna :D
Deli zdrówka dla Was
u nas poki co jest w miarę spoko, posmarowałam buźkę maścią to nawet sobie pojadł, martwi mnie to,ze dzisiaj zanim pojawiły sie objawy choroby chłopcy jedli rosół z jednej miski,takze chyba mi tylko zostało czekać na to kiedy przeskoczy na Piotrusia, faszerujemy sie wit c, czosnkami i takimi tam to moze nie bedzie tak złe. Ja na marsz nie idę, według mnie ta ustawa i tak nie przejdzie, bardziej martwi mnie,ze w tym samym czasie cichaczem pracują nad umowa o wolnym handlu z USA i Kanada tzw CETA, która da zbyt duzo narzędzi zagranicznym koncernom, ktore dostaną narzędzia pozwalające pozywać rząd Polski kiedy stwierdza,ze państwo w jakis sposób narusza ich interesy. A zdajemy sobie sprawę jakimi budżetami dysponują takie światowe koncerny. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- A myślicie ze trzeba z tym lecieć pokazać sie do pediatry? Bostonka panuje w przedszkolu,stad wiem,ze to to,pediatra napisał mi czym smarować i powinno wystarczyć prawda? Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2016-10-01 o 21:51 |
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Na manifestację nie idę, bo prędzej do lekarza z dzieciarnią pójdę. Znowu chorzy. Ola była w przedszkolu 4 dni i znów karar i kaszel odrazu.
Czeka nas alergolog w tym tygodniu i muszę do laryngologa ją zabrać. Kurde myślałam, że w drugim roku przedszkola będzie lepiej, a tu wcale poprawy nie widzę. |
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Ezzo, bo to celowa robota. Przyćmienie oczy obywatelom. Odwrócenie uwagi. Straszne..
|
#2846 |
|
Konto usunięte
|
Ezzo, tylko wiesz - 80% społeczeństwa i tak ma w dupi.e CETĘ i nie ma pojęcia, czym to się je. A taka ustawa realnie, na co dzień godzi w miliony kobiet. Dlatego ja się nie do końca dziwię zamieszaniu.
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzieki za propozycje książkowe TŻ dzisiaj kończy urlop i zostawia mnie z ekipą od elewacji, ekipą która wyrównuje nam działkę, stolarzem i jeszcze koleś od parapetów ma przyjechać co do manifestacji - u nas na zadupiu nic takiego nie ma ale ciekawa jestem, ile na serio osób zastrajkuje i nie pójdzie do pracyjak już tylko będę coś miała na schodach, to pokażę; teraz mamy próbkę koloru tylko, ale to na małej deseczce; będziemy mieć kolor jak najbardziej zbliżony do naturalnego dębu, ale tak mi się zachciało dębu bielonego, niestety za późno ![]() co do pająka, to nie mam pojęcia co zrobić; ja kupiłam Olce takiego futrzastego skaczącego na lince, jak dawniej na odpustach sprzedawali i najpierw się go bała, ale teraz już jest ok; ja się wyleczyłam z lęku przed pająkami odkąd mój brat trzyma w domu ogromnego paskudnego ptasznika wszystko mniejsze mnie już nie rusza
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
marsi elllmi daje dobry trop. My w trakcie wakacji na Okinawie widzielismy pajaki wielkosci dwa razy takiej jak moja dlon. Kiedy pierwszy raz takiego zobaczylam, to pomyslalam, ze jaskolki je na obiad
I teraz mieszkasz sobie w szczerym polu trzciny cukrowej, wstajesz rano za potrzeba idziesz do lazienki i widzisz takie bydle. Yae byla przerazona, ja rowniez. Jednak to "bydle" wyleczylo ja ze strachu i teraz jak w mieszkaniu zobaczy pajka takiego wielkosci jednej mojej dloni, to zaprasza go do swojego pokoju, zeby tam zamieszkal |
|
|
|
#2849 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj się poryczałam przez D.
Taka się wredota zrobiła, dokucza A., bije ją, zaczepia, milion razy do niej mówię żeby cokolwiek zrobiła. Jak mam z nią gdzieś wyjść, to jestem chora, bo wiem, że najpierw 2h mordęgi z wyjściem będzie - mycie, ubieranie, przeczekiwanie kilku histerii... Jestem bezsilna. |
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

ale jak np. narzeka do tego na ból głowy - to dam. Sama nie cierpię bólu głowy :/ 

ale podobno po jakimś czasie, jak trzeba je będzie znowu zaolejować, to mozna coś przyszlifować i spróbować innym olejem i może się uda; pewnie do tego czasu mi przejdzie

wszystko mniejsze mnie już nie rusza