|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Papaya moze mama dzis wysprzatala dom bo sobota i sie uczepila?
Wypierz u siebie i juz ![]() Czy ktos moze przyblizyc o co chodzi z mamaginekplog bo na fb nic nie widze |
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Migdałku mój mąż wie że ostatni raz się napije 19 listopada w swoije urodziny i to bez szaleństw. Potem w razie "W" nie. Ale wyjście raz na jakiś czas na piwko czy coś to spoko
mój własnie poszedł na godzinę z kumplem pogadać i na piwko bo żona mu dała wyjściowe ( mają małe dziecko )---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Iwonka ona poroniła
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiła sobie usg i nie było akcji serca ...
Ja jej nie ślędzę ale weszłam sobie na jej instagrama i tam jest tyle super wpisów !
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
W Biedronce od 03.10 będą rajstopy ciążowe za 15zł
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
A czlowiek mysli ze ginekogow takie rzeczy nie spotykaja...
|
|
|
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
A w ktorym tyg byka ta mama ginekolog, wiem że ból ten sam..też raz poronilam..
Migdalku u mnie mezus sam doszedł do wniosku ze nie może juz pić..miał nie pić od poczatki 7 miesiaca ale byl ten obiad rodzinny tydzien temu tez cos a i w ta srode imieniny wujka..no ale juz powiedzial ze koniec ale ja mu nie bronię i nie zakazuje, cieszę sie ze o tyn wogole pomyslal..dzis juz tez odmówił procentow
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
z której gazetki bo nie widzę??
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- w sierpniu się dowiedziała że jest w ciąży
|
#4839 |
|
Zadomowienie
|
Panimigdalek u mnie tz pije juz od jakiegos czasu max 1 piwo bo po takiej ilosci w UK mozna prowadzic. Wiecej nie pije, choc pod koniec miesiaca planujemy u nas w domu mala impreze na hallowen i pewnie wypije cos wiecej ale sama zdecydowalam, ze moze bo na imprezie bedzie moja znajoma niepijaca wiec wiem, ze bede mogla na nia liczyc w razie czego. Smieje sie, ze od kiedy jestem w ciazy to barek jest pełny i tz nawet za nic mocniejszego nie sięga... wczesniej razem wieczorami pilismy winko albo jakis likier. Nawet jest wino, ktore mielismu wypic w piatek 22 kwietnia... to wtedy dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
hejo niedawno wrocilam, u mnie burza sie zaczela
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
moj TŻ pije jedno-dwa piwka jak sie spotka z kumplem. dzisiaj idac na imprezke mowil mi, ze wypije max dwa drinki. Ja jestem za tym zeby sie chlopak dzisiaj nawalil, bo nastepna okazja bedzie dopiero na jego pepkowym. Ale nie chciał
![]() Fajnie, musze podejchac po te rajstopy ![]() Nie mam w ogole humoru. Już tyle razy w zyciu matka probowala mi uswiadomic ze jestem nic nie warta, ze w tym momencie po prostu przegiela. Z całym szacunkiem, ale nie wyobrazam sobie miec ciezarna corke i powiedziec jej, ze zaraz jej wpie.dole ![]() Nie chce miec nic wspolnego z wnukiem, to nie, łaski bez. Jutro rano stąd wyjezdzam i nie za predko ja odwiedze. Problem z wypraniem u mnie polega na tym, że jeszcze przez 29 dni "u u mnie" znaczy - albo u mamy albo u teściowej wypiore u teściowej, nie mam wyjscia
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
ja ani insta ani snapa nie mam i mnie nie ciagnie.. takze no nie znam tej mamyginekolog..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- super chcialam zacytowac i nie moge :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- mi dzisiaj kolezanka ciagle mowila ze pieknie w ciazy wygladam a druga ze ciagle nie tyje hehe milo mi sie zrobiloWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- papaya - nie fajnie... wez wypierz u tesciowej Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Grudniowe mamy 2016 torby szykują, ciasto drożdżowe jedzą i plotkują - część IV" To tylko przykład. Osobiście lubię minimalizm i jak dla mnie może nawet być "Grudniowe mamy 2016 - część IV"
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak wczoraj bylam na zakupy w sklepie w ktorym sobie wakacyjnie kiedys dorastalam to wyszlam rozpromieniona, bo wszyscy mysleli ze ja to max 20 tydz ciazy i ze mi sluzy od razu lepiej sie robi czlowiekowi U mnie w domu najblizszi mowia ze ja mam za maly brzuch i tylko twgo slucham co już mnie powoli irytuje..no mam jaki mam, skoro z dzieciatkiem wszystko e porzadku to no chyba ok.a potwierdze na wizycie czy ok 10 pazdziernika. ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Papaya z małą nie miła sprawa...mnie to zadne słowa tak nie bolą jak wypowiedzianr z jej ust a uwierz nie mało od niej się wysluchalam. I pewnie gdybym tu nie mieszkala to byla bym rzadkim gościem a że nie mamt wyjścia i tu siedzimy u niej to ona powyzywa ja pojde poplakac do siebie alr na drugi dzien normalnie muszę sie z nia spotykac. I strasznie zazdroszczę zawsze zazdroscilam moim kolezankom dobrego kontaktu i stosunkow z mamami. |
|
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 28 tc!!
Rety jak ten czas teraz leci, tygodnie pędzą! Nie to co na początku ciąży ![]() Też macie takie wrażenie? A brzuch to ostatnio rośnie mi w oczach ![]() Ostatnio sporo sprzątałam, głównie w ciuchach małej i młodego, bo mąż tego nie zrobi. No wiem, że nie powinnam, że muszę leżeć, ale usiedzieć trudno ![]() Wczoraj rozmawiałam z koleżanką która urodziła corke w maju i zaproponowała że będziem i oddawać ubranka ale sięu cieszyłam!A wczoraj nawet z mężem rozmawiałam o przemeblowanie i zmianach w mieszkaniuc o, uwierzcie, jest ewenementem Mąż nie jest skory do takich przedsięwzięc więc to już dużo.Co do picia ewentualnego piwa, to co któryś dzień pije, w domu, najwyżej do szpitala pojedziemy taksówką w razie czego ![]() Od wczoraj grzeją kaloryfery, mimo skręconego w sypialni, dla mnie za ciepło, za duszno i za sucho... nie lubię. Macie już torbę spakowana do szpitala? Przepraszam jeśli pisałyście a ja nie zauważyłam- jak zwykle ogarniam z opóźnieniem ![]() Miłej niedzieli, idę was nadrabiać
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-10-02 o 07:36 |
|
|
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
Torba do szpitala?
jeszcze czeka na mnie w sklepie )
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam wczoraj torbe do szpitala, hurrra!!! Jeszcze tylko cale wypelnienie
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 28 tygodniu
![]() Dziś nawet się zważyłam i 5 kg na plusie,to chyba spoko jak na taki etap ciąży ![]() Cytat:
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
5kg od poczatku ciazy?? Malutko.
Pajero tez fajny
|
#4852 | |||
|
Zadomowienie
|
Znalazłam je w gazetce z narzędziami
![]() Cytat:
Ja też mam mamę o dość nietypowym charakterze, dlatego wizyty u niej zmniejszyłam do minimum. Po prostu wiem, że jakbym siedziała dłużej, to znajdzie się powód dla niej do palnięcia niemiłego tekstu, obrażenia się o pierdołę lub kłótni, więc wiem jak to jest. Za niedługo będziesz odbierać klucze i będzie o niebo lepiej ![]() Cytat:
Zaklepuję i oficjalnie wstawiam ![]() Cytat:
Nie masz może nawilżacza powietrza? Na pewno się przyda równiez przy niemowlęciu ![]() Ja chciałabym w tym tygodniu (32) spakować się. Idę tworzyć nowy wątek, bo dzisiaj nie będę miała absolutnie czasu z tą gościną. Oczywiście tradycyjnie dobijamy tu do 5000 i wtedy przechodzimy
|
|
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Witam sie w ta leniwa niedzielę. Sniadanko zrobione i zjedzone... Pytacie o torby do szpitala? Mowilam sobie, ze spakuje w 7 miesiacy... no bo przeciez trafiaja sie wczesniaki. Tak naprawde to nie mam wypranego.ani jednego ciuszka. Nawet tz sie mnie juz pytal czy nie chce kupic pampersow i kompletowac powoli torby. Jeszcze nie okazalo, ze brat to mnie wpada za 3 tyg. Na weekend byc moze z mama więc sobie obiecuje, ze na bank ogarnę torbe w ciagu 3 tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie nowy wątek, bo dziś już nie będę mieć czasu.
Także możecie już naparzać i kończyć ten ![]() Dobijajcie do 5000! ![]() Oczywiście wszelkie zmiany proszę śmiało proponować. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post65926111
|
|
#4855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej to dla mnie ale torby brak :P zobaczymy czy w ogóle zdążę Cytat:
Co do wagi to ja nie wiem ale z 6-7 kg przybyło, tylko nie wiem czy nie zejdzie jak tak dalej będę jeść, dziś na śniadanie było... zimne jajko i dwie kanapki czerstwego chleba z masłem :P Dziś niestety ktg wykazało regularne skurcze, więc teraz leżę pod kroplówką z magnezem. Chyba możliwe, że założą mi ten pesser na szyjkę macicy żeby się nie skracała, zobaczymy |
||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wkurza mnie ten wizaż, znowu cytowanie nie działa ![]() super tytuł nowego wątku, choć jak kociulek napisała, że w tej części zaczną się rozpakowywania, to prawie zemdlałam ![]() po rajstopy ciążowe na pewno polecę do biedry, bo akurat 29.10 mam wesele i się wybieramy z tż mimo, że ja się w nic nie mieszczę ![]() ogromne zazdrooooooooo dla tych, które przytyły 5-7kg, ja mam dwa razy i tyle i waga ciągle rośnie, boję się 3 z przodu przy porodzie...
07.11.2015 - Żona ♥ 27.11.2016 - Mama ♥ 15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍 Edytowane przez itstoolatex3 Czas edycji: 2016-10-02 o 10:35 |
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
ewelinus - no racja
pewnie sa kobiety z malymi brzuszkami widocznie tez tak mamy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może magnez pomoże. Najważniejsze, że jesteś już w bezpiecznym tygodniach Trzymam za Ciebie i dzidzie kciuki, żeby jak najdłużej w brzuszku rosła ![]() Papaya, ja to w Listopadzie mogę nawet rodzić, więc muszę wcześniej ![]() Właśnie smażę filet z kurczaka. Będzie sałatka z ananasem
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-10-02 o 11:13 |
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku ja też muszę wcześniej, bo czuje,że moje dziecię nie wytrzyma do grudnia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

)