|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Emosz zaciskaj nóżki , my trzymamy kciuki
![]() Papaya nie przejmuj się mamą. Ja moją kocham nad życie ale jak za długo przebywamy razem to nic z tego dobrego nie wychodzi bo mamy takie same charaktery i zawsze jedna drugiej nagada. Tylko ze jak ja nagadam to foch , łzy i w ogole jak mogłaś tak matce powiedziec ale jak ona mi nagada to luzik ![]() ![]() Jeśli chodzi o drinkowanie TZ to mój tez sobie piwko, dwa wypije, na dzień chłopaka sama mu whisky kupiłam , tak jak pisała któraś z Was najwyżej do szpitala pojedziemy taxi. Zresztą nie nawala sie w trupa, a w razie akcji porodowej mysle ze adrenalina mu tak skoczy ze szybko wytrzeźwieje ![]() ![]() . Piszecie tak o tej torbie ze chyba w tym tyg tez zacznę ja pakować... wlasnie spojrzałam na 1 stronę nowego wątku i uświadomiłam sobie ze we wtorek zaczynam 8 miesiąc !!!! Juz powiedziałam TZ ze ja wyjeżdżam a on niech sam poród ogarnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam w pracy zawieźć zwolnienie , wszyscy mówili mi ze dobrze wyglądam w ciazy i ze mi służy tylko, że.... wszyscy patrząc na moj brzuch sadzili ze za chwile rodzę ![]() ![]() Tak wiec w sumie nue wiem czy sue cieszyć z ich komplementów
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-10-02 o 11:33 |
|
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Dzien dobry. torbe dla siebie mam gotowa, rzeczy dla małej powoli gromadzę w drugiej.
Ja w srodę zaczne 8 miesiąc. Męzulek skreca komode dla małej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() Cytat:
wiec nie bede wywoływać wilka z lasu ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Dzisiaj rano TŻ pierwszy raz pokłócił się z moją mamą - zawsze mówił, że rodziców powinno się szanować, że jak mama chce to niech sobie pogada, przyznawał jej racje - ale dzisiaj wybuchł i sie pożarli. Jestem w szoku, bo nie spodziewałam się, że mnie obroni w tej sytuacji. Ale jestem z niego dumna! Mój kochany TŻ ![]() A za te stresy kupiłam sobie w nagrode vifona ostro-kwaśnego! ![]() Teściowa nie widzi żadnego problemu, żebym sobie u niej wszystko poprała, więc od jutra zaczynam
|
||
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za tydzien zaczynam 8 miesiac, ludzie przeciez niedawno konczylysmy 8 tydzien 😂
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zaczne pakowac pewnie w listopadzie
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- papaya - to super ze tż stanal w twojej obronie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rodzina to mi już cała szafkę jedzeniem wypełniła, teściowa nawet przekazała dla mnie tż litrowy słoik miodu no ale tego to już tu nie zmieściłam :PCytat:
![]() Cytat:
vifon na pewno Ci wynagrodzi te niedogodności Mi dziś rodzice mają przywieźć frytki belgijskie |
|||
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY POTRZEBUJE WASZEJ RADY!!!
MAM COS NA SUTKU. WYSKOCZYLO MI CHYBA DZIS. sama nie wiem co to jest. 2 malenskie czarne kropeczki w samym centrum sutka. Do tej pory nic nie lecialo i nie leci. Swedza mnie sutki od kilkunastu dni. Troszke sie przestraszyłam bo to wyglada jak dwie kropelki zaschnietej krwii... a wogole poersi ani sitkow nie drapie. Raczej delikatnie masuje jak bardzo swedza. Chyba ze zrobilam cos nieumyslnie w nocy... czy zdarzylo sie to ktorejs z was? Mamy doswiadczone wiecie od czego to moze byc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez mam takie czarne kropki jakby troche wystajace i to jest normalne w cuazy i podczas karmienia
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
znowu pusto, a cytowałam !!
Papaya brawo dla tż, a Ty sie nie przejmuj i wypierz wszystko u teściowej ja też zaczynam jutro powoli wszystko praćja nie mam niczego takiego na sutkach, a jeżeli jest to normalne to co to w ogóle jest? mi do tp zostało 59dni
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 81 dni do tp.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
ale czas leci
|
#4872 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Dziewczyny zamówiliśmy wózek i nosidełko !! Normalnie wczoraj 1,5 godz w sklepie , dzisiaj kolejne 1,5 godz
![]() ale w końcu wybrane. Wózek to pikus bo juz wczesniej stanęło ze bedzie anex sport ale z nosidłem mieliśmy straszny dylemat. Sprawę rozwiązał ...samochód. Okazało się ze król nosidełkowych testów czyli kiddy evoluna do mojego auta jest za sztywne tylną kanapę mam pod takim kątem , ze po zamontowaniu bazy i wpięciu fotelika tez nie jest on pod dobrym kątem i dziecku może opadać głowa. Wzięliśmy cybex cloud q bo ma regulowane wpięcie bazy i wtedy ten kąt kanapy juz nie ma znaczenia. Uffff cieszę sie ze mam to juz za sobą
|
|
|
|
#4873 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
W tym tygodniu w ogóle nie miałam czasu na wizaż... i raczej szybko się to nie zmieni, bo rano zawsze coś jest do roboty, a kurs mam od 14 do 18 i tak cały dzień zlatuje... Z nowości to mamy już łóżeczko Złożone stoi w naszej sypialni a my stopniowo przyzwyczajamy się do jego obecności Zamówiłam też komplet pościeli z ochraniaczem i pewnie we wtorek już będzie Z Ikei przywiozłam ostatnio wanienkę, ręcznik z kapturkiem, grzechotkę i duży wkład materiałowy do szafy, który bardzo dobrze sprawdza się jako 'szuflada' pod łóżeczkiem We środę miałam tzw. małą glukozę - po śniadaniu 1 pobranie krwi po godzinie od wypicia bardzo smacznego soczku Serio, byłam przygotowana na najgorsze, a tu pielęgniarka mi podaje kubeczek rzadkiego soku a'la aroniowo-porzeczkowego Niestety glukoza wyszła nieco za wysoka, więc jeździłam w piątek na tzw. dużą glukozę, czyli na czczo, pobranie przed wypiciem, godzinę i dwie po wypiciu. Mam nadzieję, że we wtorek moja gin nie zadzwoni ze złymi wiadomościami.... A po wizycie nasza 'kruszynka' mierzy już 35cm i waży około kilograma Niestety zdjęcia nie dał sobie zrobić ![]() A i 2 maluszkowe prania mam już za sobą Musiałam wyprać te odkupione rzeczy i takim sposobem mam całą komodę pełną po brzegi Nie kupowałabym już nic, ale we wtorek nowa kolekcja ubranek w Lidlu wchodzi no i... muszę coś kupić
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-10-02 o 16:42 |
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 69 😁
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
U mnie 65 dni do TP...
Już po gościnie. Jestem zmęczona jakbym z wesela wróciła
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie ogarnelam pizze
|
#4878 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o taxi to mamy pewne doświadczenia. Gdy krwawilam w 7 tyg a mąż wypił cała (!) Butelkę wina, graliśmy taksówką do szpitala i wytrzezwial w te pędy. Potwierdzam Co prawda było czuć alkohol ale czystość umysłu była zadziwiająca![]() A torba, no właśnie, ja tak myślę pod kątem mojej krótkiej szyjki że powinnam mieć spakowana. No i ciuszki małej- tylko nawet jeszcze ich nie popralam
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4880 |
|
Raczkowanie
|
Mi do TP zostało niby 85 dni...
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wylewalam za kolnierz przed ciaza ale czas wydoroslec, kurde on to powinien przeczytac
|
#4882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-10-02 o 23:02 |
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny boli mnie podbrzusze od jakichś 20 minut jak na miesiaczke tylko mocniej, nie są to skurcze tylko ciągły bol. Synek rusza sie normalnie, ale nie wiem co robić
czy poczekać jeszcze czy panikowac? Pomocy!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
itstoolatex3 dzwonilas do swojego lekarza lub do poloznej? Jak nie mija to chyba lepiej jechac na IP
|
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
|
itstoolate ja też miewam takie bóle, nawet dzisiaj, ale jeszcze nie trwały tak długo. Ja bym zadzwoniła do lekarza albo położnej.
Weź magnez, wypij melise, jak nie pomoże weź no-spe. Ale dzwoń do lekarza.
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Itstoolate ja bym dzwoniła do lekarza i jechała na IP. Lepiej to sprawdzić i byc spokojnym.
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
its ja bym zadzwonila do lekarza i pojechala na ip zwlaszcza, ze juz dwa razy musialas tam jechac
![]() lepiej dmuchac na zimne |
|
|
|
#4888 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale kusisz!!!
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky, moj moze wypic i wypic i sie normalnie zachowuje ale w oddechu czuc, ze ma wypite.
Depilacja juz przy lustrze
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
mademoiselle - gratuluje wozka i nosidelka
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- snufey - pokaz lozeczko ![]() oo to malenstwo rosnie ladnie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

tylną kanapę mam pod takim kątem , ze po zamontowaniu bazy i wpięciu fotelika tez nie jest on pod dobrym kątem i dziecku może opadać głowa. Wzięliśmy cybex cloud q bo ma regulowane wpięcie bazy i wtedy ten kąt kanapy juz nie ma znaczenia. Uffff cieszę sie ze mam to juz za sobą