|
|
#3451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bollywood
Oj dizewczyny tylko ta wiadomoscia zajelyscie tak moja biedna glowke ze widze tylko Szaruka w Dard-E-disco mhhhh........ a tu trzeba pracowac
ale za to kupilam a raczej kolega z pracy GW z "Kroki w chmurach" bedzie co ogladac w Walentego Ach dziewczyny zapomnialam wam powiedziec ze STRRRRASZNIE MI MILO ZE O MNIE PAMIETACIE ![]() BUZKI DLA WAS!!!!!!
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
eternal, poznalismy sie przez internet, ponad 5 lat temu. wlasciwie, to juz chyba z 6 lat mija
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Bess ja cały czas myślę, co wezmę ze sobą, jak już będziemy jechały
( poważnie!) Jeżeli ON przyjedzie do Polski, to mnie już napewno nic nie powstrzyma, od kilku dni żyję tym, co laski ( w tym Malinqa) piszą, więc jak nasz zbiorowy sen się ziści- umawiamy się i już nas nie ma! rano byłam po odłożone kroki w chmurach, leżą obok mnie i na dniach się za nie biorę ![]() A z tym Shapem to mozecie poczekać jak chcecie, ja go i tak kupuję, więc mogę zobaczyć co to za płytka w nim będzie, dam Wam cynk i wtedy kupicie ( albo i nie;p )
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
Justin jeszcze nie mamy daty, ale pewnie bedzie w tym miesiacu. Bedzie to malenki nieformalny slub, taki troszke nietypowy
![]() Meili a wtedy bylaw w polsce czy w Indiach ? bo jesli w polsce, to gratuluje odwagi... I masz racje ze kobiety z zachodu raczej nie wygladaja dobrze w sari... a przyklad tu http://www.sarisafari.com/howbengali.html Nie wiem czego im brakuje, moze w sari czeba czuc sie jak w sukni wieczornej... MalinQua mam jeszcze jedno pytanie Czy on tanczyl na scenie ? edit: oto moj pokaz mody ![]() Troche nie najlepiej ulozylam to sari, ald jak na probe chyba moze byc ![]() Styl Gujarati Maharashtrian, troche bardziej awangardowo Styl Maharashtrian, tradycjonalnie
Edytowane przez eternalvoyageur Czas edycji: 2008-02-13 o 16:21 |
|
|
|
#3455 |
|
Rozeznanie
|
Eternal, jak dla mnie-bomba! super wygladasz w tym sari... tylko pozazdroscic!
![]() co do twojego pytania, poznalismy sie jak bylam w polsce, ale oczywiscie wtedy jeszcze nie decydowalismy o tym, gdzie zamieszkamy to zajelo nieco wiecej czasu
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie dziekuje ! Lubie sari, i potrafie jakos je nosic... nie mam pojecia skad to sie mi wzielo. Ale pamietam w Indiach w szkole na jakas uroczystosc kazali nam przyjsc w sari, to byl moj pierwszy raz. Nie tylko moj, ale i wiekszosc innych dziewczyta w klasie. No i kzda nazekala ze wogole nie potrafi chodzic w sari... a ja w nim bieglam
![]() Ale w krotkiej spodnicy nie potrafie sie wlasciwie poruszac, a zwlaszcza siadc ![]() A wiec podoba Ci sie opcja nr 2 ? Mi chyba tez. Musze kupic jeszcze jakies buciki, tylko nie mam pojecia jakie... chyba jakies cale, bo inaczej zamarzne. A wogole to mam zamiar ubrac jakies cieple legginy pod spod czy cos, by nie zmarzac ![]() To ciekawe ze Twoj maz jest ateista.... to zadkosc w Indiach. No i mialas odwage by przeprowadzic sie do Indii. Ja mialam na odwrot, praiwe cale zycie bylam w Indiach, a za miloscia pojechalam nagle do niemiec... kraju o ktorym przenigdy nie myslalam jako miejsce dla mnie ! Ale do lepszych warunkow materialnych latwo jest sie przyzwyczaic.
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Super. Ale opad szczeki zaliczyłam
super wygladasz eternal.Tez mi się dwójka najbardziej podoba, tylko czy Ty tak nie zmarzniesz. chociaż pogoda ostatnio niezła jest, cieplutko.
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jaka bizuterie bedziesz miala do tego? widzisz, co ta milosc robi?! obie opuscilysmy kraj, w ktorym spedzilysmy wiekszosc swojego zycia, by byc z tym jedynym, ukochanym mam nadzieje, ze chlopaki to doceniaja no i mam pytanko: czy mieszkajac w Indiach przez tyle lat nie czulas sie tam troche obco? tzn. czy Indusi traktowali cie jako "jedna z nich", czy raczej jako obcokrajowca?
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
pięknie wyglądasz eternal!! mnie również najbardziej podoba się druga opcja
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Luba i Suzaranka dzieki !!!
Legginsow przeciez nie bedzie widac ! Juz tak nieraz "oszukiwalam" w zimie w Indiach, i kolezanki dzwonily zebami a ja nie. No i mam zamiar na to zalozyc jakis szal, moze zakiet na dworze... a mam nadzieje ze wiekszosc czasu bede w sroku budynkow. Bizuterie do tego sfotografuje jutro. A wiec rzeczywiscie chyba wybiore opcje 2... tylko bede musiala przypiac z przodu agrafke, zeby zapiecie bluzeczki z przodu bylo zakryte. meili nie wiem, to chyba wrodzone czy cos, mama czytala Ramajane jak byla w coazy, moze pomoglo... i nawet nadala mi Indyjsie ime, chociaz potem mialam z tego wzgledu problemy w Indiach (docinki). A w Indiach.... kolezani i dobrzy znajomi traktowali mnie jak swoja, oczywiscie pod warunkiem ze potrafilam sie zachowac. Troche musialam grac, udawac, np. uleglosc wobec straszszych, skromnosc i wstydliwosc dziewczeco, oposzczac oczy kiedy czeba, itp. (troche siebie przez to nie lubilam). No ale obcy... zawsze rikszarze i sklepikarze probowali mnie oszukiwac, czulam sie jak wieczny turysta... "hello hello" "where are you from" itp itd ciagle i ciagle... i inne jeszcze glupsze... gapiene sie na mnie z otwarta "geba"... A jak im ostro odpowiadalam w Hindi, to mi mowili jakajac sie "przepraszam, myslalam ze pani jest cudzoziemka..." a ja sie zloscilam "to co, do cudzoziemek wolno byc chamem ?" Troche sie zachowywalam jak ta Gita na poczatku w Swadesh...
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego te docinki z powodu imienia? Co im się nie podobało?
|
#3462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo by mi sie to przydalo. czasami mam po prostu dosc tego ich gapienia sie. albo szybko zaopatrze sie w burqe, albo niedlugo obije komus gebe
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
Eternal nie będę oryginalna, także dwójka przypadła mi do gustu. Ślicznie wyglądasz w sari
|
|
#3464 |
|
Konto usunięte
|
Sliczne stroje tu pokazujecie
Zazdroszcze ślubu w sari, bedziecie na pewno pieknie wygladac dziewczyny ![]() Eternal, nie tancyzl na scenie, ale po premierze filmu (ja mialam bilet na ten pozniejszy seans, wiec mnie na tym nie bylo) przyszedl i odpowiadal na pytanie publicznosci ![]() BTW chcialam sie przyznać, że coś ukradłam z Gate Club, gdzie była impeza bolly.... http://i232.photobucket.com/albums/e.../Zdjcie002.jpg |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Mi również najbardziej dwójka bądź trójka, chociaż co tu dużo gadać-na wszystkich trzech zdjęciach wyglądasz super!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Malinqa no w tym przypadku ta kradziez to nie kradziez to instynkt samozachowawczy
zobaczyc taki plakat i go nie zgarnac przy sposobnosci ale moj TŻ chyba nie bylby zadowolony jak bym miala taki cuuuudowny plakat!!!Etrnal ja umiejetnosc siadania i chodzenia w mini chetnie bym oddala za umiejetnosc biegania w sari!!!! Co do zdjatek nic wiecej tylko PIEKNIE i czekamy na zdj. bizuterii.
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
oo Maliqo, dopiero teraz zauważyłam Twojego posta
i zgadzam się z Kluchą, to żadna kradzież!! ![]() Ja tez chcę taki!! |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mysle ze pojedziemy,ale czy on przyjedzie to juz inna sprawa.Tzn mysle ze moze ale nie tak szybko ,bo to przeciez organizacja,sponsorzy itd itpCos Ty Luba,taka szybka nie jestem,jeszcze go nie mam ale ta piosenka z latawcem tak bardzo mi sie spodobala Klucha kobieto!!! ja myslalam ze wyjechalas i nie masz dostepu do netu,albo ze sie odkochalas Zagladaj tak czesto jak mozesz ,szkoda ze juz tak nie wariujemy jak dawniej to byly czasy ![]() Justin widze,ze niesmialo promujesz Salmanka,prawidlowo ![]() Eternal ślicznie wygladasz w sari,tak kobieco i z wdziekiem,ja bym wybrala 2 albo 3 sposob ale chyba z naciskiem na 3. Zerknelam dzis na Kroki w chmurach ale tylko pare minut,na monologu Ash na hustawce robilam tak ,a pierwsza piosenka byla juz moze po 3 minutach.Ogladalam tak i myslalam o tym o czym pisala Eternal,co powiedza ludzie dla których to bedzie pierwszy film bolly ojej I wylaczylam w koncu walentynki dzisiaj.Malinqa ale masz fajny plakat(i jak ladnie wyszlas), a Szaruk go dotknal??? ![]() tez mam taki z Czasem słońce Ja chyba coraz bardziej sklaniam si eku Saifkowi,zauwazylam ze ciagle dodaje do ulubionych piosenki tylko z nim ![]() Moze ktoś opowie jakies ciekawostki na jego temat??? edit:tez chcialam wkleic jakiegos Salmana ale nie moge w ogole ladowac zalacznikow
Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-02-14 o 20:27 |
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Bess wyręczyłabym Cię z Salmankiem, ale cała jego galeria jaką miałam na kompie :p gdzieś się zagubiła
![]() Meili Ty tam musisz zacząć działać skoro jesteś na miejscu, nie możesz pozwolić żeby Saif i Kareena coś tego Trzeba ich rozdzielić! W ogóle on jest chyba zdesperowany, skoro wybrał sobie Kareenę ![]() Ja powiedziałabym, że Szaruczka i Księciunia tak na równi, chociaż jak tak patrze na tą scenę z Parineety to już sama nie wiem.. A z drugiej strony jest Dard-e-Disco hehe jestem rozdarta ![]() edit: Z wrażenia zapomniałam fotek Salmanka o kurcze, ja też nie mogę dodawać fotek, co to ma znaczyć |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Saif w Eklavya wygląda bosko rzęsy to ma na kilometr. ale co najważniejsze, to naprawdę dobrze zagrał, bardzo mi sie podobał w tej roli, wyszedł wreszcie z konwencji takiego chłopaczka- podrywacza i zagrał dorosłego faceta z problemami.Też zauważyłam, ze Justin tak troche z Salmankiem tu wchodzi, dobrze, dobrze, żebysmy nie zapomniały Żabiego oczka czasami ![]() Klucha, juz nie odchodz
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiec wiekszosc glosuje za sari nr 2
![]() A oto moja bizuteria. To jest komplet nashyjnik, kolczyki (na lancuszkach ktore sie zaczacz o wlosy z boku) I maang-tikka czyli ozdoba na przedzialek. W sklepie ten naszyjnik byl wielki i ciezki, taka obroza zlocista, ale to bylo na mnie za wielkie wiec sklepikarz odlaczyl ten wisior co byl do niej przymocowany, i zalozyl na lancuszek. Wtedy bylam zadowolona. Wogole to strasznie trudno bylo kupic cos w kolorzeciemnego zlota, bo wtedy akurat modne bylo takie jasne jaskrawe... Na drugim zdjeciu jest inne maang-tikka, nie pasuje tak bardzo do kompletyu, ale jest mniejsze i troche bardziej pasuje do ksztaltu mojej twarzy. MalinQa strasznie mi sie podoba Twoja mina przed tym platakem, cos w stylu: wiem ze bylam nieghrzeczna, ale co z tego ? Luba hmmm... po wierwsze bylo zbyt latwe do zapamietania i powtarzania, i czasem niezjajomie chlopy wolaly mnie na ulicy... strasznie tego nie lubilam, wiec zaczelam uzywac imie europejskie, ktore bylo dla nich trudniejsze do zapamietywania. A po drogie, to bylo takie imie.... hmmm... dla porownywania wyobraz sobie ze masz na imie Julia, i codziennie po kilka razy slyszysz "gdzie Romeo" ? I do tego wyobrazaja sobie jacy to oni oryginalni i dowcipni. Tyko ze w polsce tak by Ci nie mowili, to tylko hindusi potrafia byc tak infantylni. No i do tego to troche pewchowe imie, cos jak Helena (z Troi). Tylko ze Helena zdradzila w koncu meza, a tamta byla kobieta dosknala, i robila wszystko dobrze, tylko niestety zycie miala nieszczesliwe. Meili pewnie sie juz domysla jak mam na imie ![]() Meili a wiec na pytania odpowiadalam Tum / aap se matlab ? (Co Ci do tego ?) Na gapienie po prostu : Kya dekh rahe ho ? Na nachalnosc :Tameez se aat karo A na gorsze przypadki: Ani maa ko bhi aise hi bolto ho ? Na razie tylko sobie przypominam ![]() I tez mi sie czasem marzyla burqa ![]() A na obicie to niektorzy zasluguja.
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Eternal, mnie się wszytsko podoba i bardzo Cie prosze, wstaw kiedyś zdjęcia ze slubu
Ja wiem jak masz na imię tylko raczej mentalnośc Hindusów jest mi obca
|
#3473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) a tak masz go Ty i nikt od tego nie zbiednieje![]() Bess podobno w czerwcu ma być znów w Berlinie, więc odkładaj już kasę( ja mam "już" 50 zeta odłożone
Jak porządny wariat z miejsca odrzucam podejrzenia o moje szaleństwo. I'd rather hurt than feel nothing at all... Edytowane przez suzuranka Czas edycji: 2008-02-15 o 12:26 |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie może co to za piosenka i z jakiego jest filmu? http://pl.youtube.com/watch?v=jKtCyI...eature=related
pytam w tym wątku bo tu najwięcej fanek Bollywood ![]() z góry dziękuję za odp
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko miałaś w opisie przy piosence na YouTube
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za odp ![]() tytuł piosenki widziałam, że "chori chori" (u góry pisze) ale nie widziałam tego z boku i dlatego pytałam ![]() teraz już widzę
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
Eternal strasznie mi sie podoba bizuteria!!! Pieknie bedziesz wygladac ja niestety tradycjyjna suknia ale juz mysle o wprowadzeniu elementow hinduskich na weselu moze jakas piosenka albo wlasnie bizuteria ;]
Bess Luba i wszystkie WY Obiecuje ze juz nie odejde !!!!!!!! bo mi tez brakuje szczegolnie naszych foto story ![]() PS. Dziewuszki o co chodzi z tym SHAPEM ????? i jakas plytka dolaczona ?????
|
|
#3478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eternal, wielkie dzieki za slowniczek ![]() bizuteria rowniez bardzo mi sie podoba,a ta ostatnia maang tikka to w ogole cudenko wlasnie takie male sa the best! Justin, masz racje... Saif musial byc chyba naprawde zdesperowany, ze zaczal cos kombinowac z Kareena. a z ciekawostek dodam, ze Saif ostatnio pojawia sie bardzo czesto w reklamach. najbardziej podoba mi sie rekalama herbaty Taj Mahal, w ktorym Saif gra przystojenego elegancika. niech no tylko znajde jakies video albo zdjecia a to piosenka dla wszystkich zakochanych (taki spozniony prezent walentynkowy ode mnie). mam nadzieje, ze sie wam spodoba: http://pl.youtube.com/watch?v=lFNXOYRHmuE ps. piosenka pochodzi z fimu, wiec pojawiaja sie tez dialogi (to tak na marginesie dla mniej cierpliwych) Enjoy!
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
Te ktore zgadly moje imie, czyli Meili i Luba : gratuluje bystrosci
![]() Moja ulubiona piosenka nadajaca sie na Walentynki to chyba Tujhe dekh dekh (z Kalyug) http://pl.youtube.com/watch?v=voHaafuzOUw
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
parę zwrotów;
sirf tum - only you sirf tumhare - only yours pyar amar (ishq amar) - love forever mera dil tumhare - my heart is yours Mera dil tumhare liye dhadakta hai - my heart beats for you tum mere ho - you are mine hum aapke hai - i am yours hum aapke rahenge hamesha - i am yours forever jak bedę miała troche wiecej czasu to musze przysiąsć i poczytać wasze perypetie ;D widzę , że śluby sie szykuja ;p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

ale za to kupilam a raczej kolega z pracy
GW z "Kroki w chmurach" bedzie co ogladac w Walentego

to zajelo nieco wiecej czasu 

obie opuscilysmy kraj, w ktorym spedzilysmy wiekszosc swojego zycia, by byc z tym jedynym, ukochanym 
,a pierwsza piosenka byla juz moze po 3 minutach.Ogladalam tak i myslalam o tym o czym pisala Eternal,co powiedza ludzie dla których to bedzie pierwszy film bolly
A z drugiej strony jest Dard-e-Disco
wlasnie takie male sa the best!