Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-02, 12:45   #1231
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II

Aladestra woda morska albo sól fizjologiczna do zakrapiania noska, na noc nasivin soft i depulolem smarować klatkę piersiową lub aromactiv i nie odciągaj dużo, bo to wzmaga produkcję wydzieliny.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

I spacer jak nie ma gorączki i wietrzenie pokoju, w którym śpi Ala.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 16:38   #1232
Rododendron91
Rozeznanie

Witaj Aladestra, moja córa z 28 grudnia i tez zakatarzona wiec przybij piątkę! Do tego wychodzą jej dwójki i dostała biegunki... niedawno zasnela na pierwsza dzis drzemkę i próbuje nadrobić zaległości
Dziękuję za przepis na sok cebulowy, spróbuje zrobić. Co do urodzin małej, to jeszcze prawie 3 miechy ale albo robić w ogóle nie będę, albo w knajpie, bo dużą mamy rodzinkę i nawet opcja najbliżsi to 20 osób dorosłych plus dzieci, więc nie dam rady wszystkich w domu zmieścić. Ale dziewczyny, Wasze menu imprezowe naprawdę imponujące!
Aladestra jak czytam o wyczynach starszakow z to dla nas też kosmos. Zosia narazie robi brawo i pa pa, próbuje raczkowac i wstawać, i tak jak Catherine zastanawiam się czy mała przypadkiem nie ominie etapu raczkowania. Już ok 2 tygodnie raczkujac potrafi sie odrobinę przemieścić, ale tylko do jakiejś zabawki. Jak już dostanie to czego chciała to siada i się bawi, a o raczkowaniu zapomina.... jednak 3 miesiące różnicy u takich maluchów to kosmos
Rododendron91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 17:15   #1233
ukrajinka
Zakorzenienie

Novakia super zakupy. tez bym sie wybrala na pchli targ tylko zawsze mnie len ogarnia. kurcze zmotywuj mnie to pojde za tydzien w niedziele
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 17:27   #1234
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Novakia super zakupy. tez bym sie wybrala na pchli targ tylko zawsze mnie len ogarnia. kurcze zmotywuj mnie to pojde za tydzien w niedziele
Ja za tydzien tez ide na polowanie wiec wybierzmy sie razem 😁 tylko kazda u siebie😁 kurcze fajnie, bo kupilam mu wszystko co chcialam generalnie mu zakupic niebawem i mam z glowy za grosze. Jeszcze chce kupic piłkę i jakas zabawkę do trzepania typu karuzelka, moze tez maskotkę

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Dziewczyny ja tez myslalam ze Grzes nie bedzie raczkowal, nawet rehabilitant tak twierdzil. A on najpierw zaczal stawac, potem chodzic przy meblach i na koniec raczkuje. A tez zdarzalo mu sie kilka kroczkow tylko ale od czegoś musi zaczac przeciez. Cialo sie przygotowuje w ten sposob. Takze wszystko przed nimi, moj teraz biega jak meserszmit 😂
Stary 2016-10-02, 17:28   #1235
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Ja za tydzien tez ide na polowanie wiec wybierzmy sie razem 😁 tylko kazda u siebie😁 kurcze fajnie, bo kupilam mu wszystko co chcialam generalnie mu zakupic niebawem i mam z glowy za grosze. Jeszcze chce kupic piłkę i jakas zabawkę do trzepania typu karuzelka, moze tez maskotkę
ja w poprzedniej ciazy poszlam na targi specjalnie dzieciece i tez bylam mega zadowolona bo znalazlam to co chcialak, czyli hustawke i mate edukacyjna bardzo tanio. teraz ta hustawke pozyczylismy siostrze tz dla jej maluszka, pozniej wezmiemy dla naszego nowego malca, a potem juz puscimy w swiat. teraz jak maly juz siedzi to mi sie marzy taki rowerek na 3 kolka do pchania
Stary 2016-10-02, 17:34   #1236
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Jeeej to Aleks poleciał z rozwojem ruchowym na maxa, a inne rzeczy w nosie. Nie robi brawo, nie robi papa, nie przybija piątki. Pokazuje tylko jaki jest duży, ale nie jak mu powiem tylko jak mu się zachce i ja wtedy mówię "ale duży duży duży chłopak", żeby kojarzył uniesienie rąk do góry z tym właśnie.

No i tu mam pytanie - jak często i jak długo powinno się dziecku pokazywać te wszystkie papa, brawo i inne, żeby załapało o co chodzi?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:04   #1237
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rododendron91 Pokaż wiadomość
Witaj Aladestra, moja córa z 28 grudnia i tez zakatarzona wiec przybij piątkę! Do tego wychodzą jej dwójki i dostała biegunki... niedawno zasnela na pierwsza dzis drzemkę i próbuje nadrobić zaległości
Dziękuję za przepis na sok cebulowy, spróbuje zrobić. Co do urodzin małej, to jeszcze prawie 3 miechy ale albo robić w ogóle nie będę, albo w knajpie, bo dużą mamy rodzinkę i nawet opcja najbliżsi to 20 osób dorosłych plus dzieci, więc nie dam rady wszystkich w domu zmieścić. Ale dziewczyny, Wasze menu imprezowe naprawdę imponujące!
Aladestra jak czytam o wyczynach starszakow z to dla nas też kosmos. Zosia narazie robi brawo i pa pa, próbuje raczkowac i wstawać, i tak jak Catherine zastanawiam się czy mała przypadkiem nie ominie etapu raczkowania. Już ok 2 tygodnie raczkujac potrafi sie odrobinę przemieścić, ale tylko do jakiejś zabawki. Jak już dostanie to czego chciała to siada i się bawi, a o raczkowaniu zapomina.... jednak 3 miesiące różnicy u takich maluchów to kosmos
Masz rację... kosmos taka różnica. Jeszcze trochę i się będzie zacierać

Ale bywa tez tak....ze czasem młodsze robią to czego starszaki nie potrafią

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65936601]Jeeej to Aleks poleciał z rozwojem ruchowym na maxa, a inne rzeczy w nosie. Nie robi brawo, nie robi papa, nie przybija piątki. Pokazuje tylko jaki jest duży, ale nie jak mu powiem tylko jak mu się zachce i ja wtedy mówię "ale duży duży duży chłopak", żeby kojarzył uniesienie rąk do góry z tym właśnie.

No i tu mam pytanie - jak często i jak długo powinno się dziecku pokazywać te wszystkie papa, brawo i inne, żeby załapało o co chodzi?[/QUOTE]
Gryzia. Ja "papa" uczyłam 4 miesiące
A "piątkę" nauczyłam w dwa dni... chyba reguły nie ma

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

A i się pochwalę - prezent dla Grzesia od mojego taty (człowieka z ogromnym poczuciem humoru - mój syn to pierwszy od wielu lat członek rodziny o płci męskiej )

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2016-10-02 o 17:59
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:08   #1238
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
ja w poprzedniej ciazy poszlam na targi specjalnie dzieciece i tez bylam mega zadowolona bo znalazlam to co chcialak, czyli hustawke i mate edukacyjna bardzo tanio. teraz ta hustawke pozyczylismy siostrze tz dla jej maluszka, pozniej wezmiemy dla naszego nowego malca, a potem juz puscimy w swiat. teraz jak maly juz siedzi to mi sie marzy taki rowerek na 3 kolka do pchania
Grzes rowerek dostanie na urodziny takze mam z bani

Gryzelda chyba nie ma reguly na nauke, ja dlugo uczylam papa a brawo szybko. A teraz już mu sie nie chce papowac i ma w nosie😂
Stary 2016-10-02, 18:40   #1239
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aladestra Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mogę dołączyć?
Jestem mama dziewczynki z grudnia i podczytuje o waszych dzieciakach które jedzą same łyżeczka albo wchodzą do łóżeczka dla nas to jeszcze kosmos

Co do roczku to tez planowałam tort, ciasta, zimna płytę z sałatkami, wędlinami, nam wypada w drugi dzień świat wiec mam nadzieje ze goście bedą mieli juz dość jedzenia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gorzej jak goscie sie nastawia, że w świeta bedzie wyżerka 😂

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
ALADESTRA witamy

GRYZIA dla synusia za nockę.

Mój w dzień mniej ostatnio je i odbija się to na nocy...dalej budzi się 2 razy... o północy oszukuje go wodą... o 3 jemy...

No i ostatnie kilka dni spał do 7.30-8.30 a dziś kiedy tż ma wolne obudził się po 6 hehe (no ale przesikał pampka to usprawiedliwiony ) - zabralam go do salonu i czekamy aż tatko wstanie

kurcze to ja chyba nie mam co narzekac na moja córcie, bo od kilku dni na prawde daje mi odpoczac, tyle tylko że ja jakas nerwowa sie zrobilam i mam problemy z zasnieciem... bede u lekarza w tygodniu to musze go poprosic o jakies tabletki 😐
Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Milenka zaczela raczkowac, juz pare dni szla po kilka krokow, a od wczoraj juz na calego pedzi na czworakach. A juz myslalam, ze ominie calkowicie ten etap.
super 😊
Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
A u nas pobudka o 7:30 i czuje aie jakbym obuchem dostalaz stanowczo za wczesnie, tymbardziej, ze w nocy znowu walka dwugodzinna o spanie. Jeszcze przypaletalo sie odparzenie az do krwi, kur... Jutro lekarz, niech mi masc apteczna przepisze bo masakra na tylku. Wszystko sie ciagnie od tego czasu jak mala dosc dlugo w wozku siedziala w te upaly w polowie wrzesnia i sie lekko odparzyla, nie wyleczylo sie do konca, ale juz prawie zniknelo, a tu dzis niespodzianka. Ostatnio robi takie kupy plastelinowe po 3 w dzien, pewni to tez swoje zrobilo.
bidulka... 😯
Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Wrocilam z pchliego targu, ale nakupowalam zabawek! Piramidke z kolkami, trzy ksiazeczki materialowe, duze klocki, 6 ksiazeczek tematycznych i sorter z klockami z fp! A wszystko za 39zl 😂 jestem mega zadowolona
u nas nie ma czegos takiego 😠

Cytat:
Dzięki dziewczyny za ciepłe przyjęcie

Moja córcia ma na imię Alicja i rzeczywiście święta spędziliśmy w szpitalu 25 o 9 byłam juz na patologi a 26 po 15 urodziła się Ala

Gratulacje przesypianych nocek u nas dziś -spać mogę ale tylko z mama- straszna maruda, a rano katar... Pierwszy raz- biedactwo, co dziewczyny polecacie? Wysłałam tż po witC i ściągam frida

witaj 😊
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65930186]Aladestra woda morska albo sól fizjologiczna do zakrapiania noska, na noc nasivin soft i depulolem smarować klatkę piersiową lub aromactiv i nie odciągaj dużo, bo to wzmaga produkcję wydzieliny.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

I spacer jak nie ma gorączki i wietrzenie pokoju, w którym śpi Ala.[/QUOTE]
jeszcze do tego nawilzam powietrze nawilzaczem ☺
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65936601]Jeeej to Aleks poleciał z rozwojem ruchowym na maxa, a inne rzeczy w nosie. Nie robi brawo, nie robi papa, nie przybija piątki. Pokazuje tylko jaki jest duży, ale nie jak mu powiem tylko jak mu się zachce i ja wtedy mówię "ale duży duży duży chłopak", żeby kojarzył uniesienie rąk do góry z tym właśnie.

No i tu mam pytanie - jak często i jak długo powinno się dziecku pokazywać te wszystkie papa, brawo i inne, żeby załapało o co chodzi?[/QUOTE]
u nas to roznie, jaka duza o brawo to zalapala szybko, z papa i mniam dlugo sie meczyla zeby zalapac, a sroczke jej pokazalam 2x i juz powtarza 😉 to chyba zależy tak na prawde od checi dziecka 😊

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Diablica fajne tylko troche wczesnie 😉 ale widac chce dziadzio go na twardziela i rozrabiake wychowac 😂

a moja mnie dzis rozbawila... zrobila kupsko jak zwykle w porze mojego jedzenia, wiec postanowilam skonczyc jesc obiad i wziasc sie za smierdzaca robote, to mi wywlekla na przedpokoj chusteczki i pampersa, bo tata ja podjudzal 😂
w ogole to jestem zazdrosna bo mala jest straszna córeczka tatusia. jemu nie marudzi, pozwala sobie wszystko zrobic, caluje go tuli, a ja sie czuje jak ta gorsza 😐

Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 18:45   #1240
diablica80
Zakorzenienie

Daisy, padłam z tym pampkiem

Grześ strasznie za Tż'tem jest. Czasem też mi trochę przykro ale z drugiej strony wiem, że to nie jest przecież złośliwe

Tż jest mniej stanowczy....więcej się wydurnia....

Ale za to cały czas mówi "mama"... nawet do tż'ta

Stary 2016-10-02, 18:59   #1241
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy, padłam z tym pampkiem

Grześ strasznie za Tż'tem jest. Czasem też mi trochę przykro ale z drugiej strony wiem, że to nie jest przecież złośliwe

Tż jest mniej stanowczy....więcej się wydurnia....

Ale za to cały czas mówi "mama"... nawet do tż'ta

moze faktycznie o te wyglupy chodzi a moze ma tate malo i nadrabia 😊

powiedzcie mi... daje malej kaszke do mleka, na 240ml półtorej miarki, czyli nie dużo, daje smoczek trojprzeplywowy a mimo wszystko jak zje ta butle to na spodzie zostaje gesciara, Wy tez tak macie???

zaklejalyscie czyms dziurki od zabawek do kapieli? ja chcialam zakleic nowe bo cieżko sie z nich wode wylewa i boje sie że beda mi plesnialy w środku, a mala mi memla je w buzi... myslalam o kleju na goraca ale sie nie utrzyma...

Stary 2016-10-02, 19:31   #1242
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
moze faktycznie o te wyglupy chodzi a moze ma tate malo i nadrabia 😊

powiedzcie mi... daje malej kaszke do mleka, na 240ml półtorej miarki, czyli nie dużo, daje smoczek trojprzeplywowy a mimo wszystko jak zje ta butle to na spodzie zostaje gesciara, Wy tez tak macie???

zaklejalyscie czyms dziurki od zabawek do kapieli? ja chcialam zakleic nowe bo cieżko sie z nich wode wylewa i boje sie że beda mi plesnialy w środku, a mala mi memla je w buzi... myslalam o kleju na goraca ale sie nie utrzyma...

Ja mam książeczki do kąpieli...te gumowe zabawki wywaliłam bo bałam się pleśni
Teraz chce kupić jakieś przyczepiane / przyssawki do kafelków bo i tak większość czasu młody stoi w misce pod prysznicem

Co do mleka z kaszką - kurcze przy takiej ilości kaszki jeszcze na dnie Ci gęste zostaje? ja na taką ilość mleka dawałam do 5 miarek i naprawdę niewiele zostawało. W trakcie jedzenia z dwa razy wyciągałam młodemu butlę i potrząsałam - może tak spróbuj
Stary 2016-10-02, 19:34   #1243
novakia
Zakorzenienie

Daisy ja nawet nie pomyslalam o tych zabawkach do kąpieli 😲

A co do kaszki w butelce to co prawda zdarzylo mi sie tylko kilka razy dac ale też zostawaly na dole gluty, mialam wrażenie ze większość tam zostala.

Moj ma nadal lek separacyjny choc juz lżejszy. Ale dluzej z tz nie chce siedziec. I ciagle tylko mamamama
Stary 2016-10-02, 20:14   #1244
Catherine86
Zakorzenienie

Papa dosc dlugo ale taka duza i brawo szybko, latwo tez poszlo z misiem gdzie ma oczka nosek uszy, nauczylam tez podawac pilke i wkladac male pileczki do koszyczkow.

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 20:32   #1245
myszkak
Raczkowanie

Najlepsze do kapieli sa gumowe ksiazeczki, daisy moze takie kaczuszki to zaklej jakas mocna tasma klejąca może chwile sie utrzyma
U nas tez lek sepwracyjny, jak widzi mame gdzies w zasięgu wzroku a tz go bawi to placz ze mama ma byc blisko, jak gdzies wyjdę to ok,
Co do urodzin to ja zwykle przy starszym dawalam np schab z ziemniakami i surowka potem tort potem dwie salatki i wedlina i jakies 2 placki, nie ma co za wysoko poprzeczki dawac bo goscie sie przyzwyczaja
Diablica czy żurek dawalas taki z butelki,?
Witam nowa mame

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Daisy dobre z ta pielucha
Kurcze u nas nie ma takiego pchlitargu, jest coś podobnego ale straszne dziadostwo tam jest, szwagierka w Anglii fajne rzeczy poluje na tzw. Carbut czasem jak jada do Polski samochodem to cos przywiezie
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 20:37   #1246
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkak Pokaż wiadomość
Najlepsze do kapieli sa gumowe ksiazeczki, daisy moze takie kaczuszki to zaklej jakas mocna tasma klejąca może chwile sie utrzyma
U nas tez lek sepwracyjny, jak widzi mame gdzies w zasięgu wzroku a tz go bawi to placz ze mama ma byc blisko, jak gdzies wyjdę to ok,
Co do urodzin to ja zwykle przy starszym dawalam np schab z ziemniakami i surowka potem tort potem dwie salatki i wedlina i jakies 2 placki, nie ma co za wysoko poprzeczki dawac bo goscie sie przyzwyczaja
Witam nowa mame

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Kurcze u nas nie ma takiego pchlitargu, jest coś podobnego ale straszne dziadostwo tam jest, szwagierka w Anglii fajne rzeczy poluje na tzw. Carbut czasem jak jada do Polski samochodem to cos przywiezie
Jest taki jeden "żurek śląski" w butelce. Same naturalne składniki. Dałam dosłownie dwie łyżki do wywaru z warzywami i ziemniaczkiem ... dodalam troche jajka i wcinał

Stary 2016-10-02, 20:41   #1247
Daisy 85
Wtajemniczenie

to ja juz nie wiem o co chodzo z ta kaszka. tak jak novakia mam wrazenie ze wszystkonzostaje na dnie... moze inny rodzaj dam bo teraz mam 3zboza z holle.

ad.zabawek to my mamy ta doczepiana ale my nadal w wanience wlożonej do wanny sie kapiemy a tam nie da sie przypiac za bardzo 😉

Diablica a jakie Ty kaszki kupujesz. wiem że gustujemy w jednej marce, tylko ktore dajesz do butli?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez myszkak Pokaż wiadomość
Witam nowa mame

oooo to jest mysl z ta tasma 😊

oj mi strasznie brakuje angielskich pchlich targow 😭

Stary 2016-10-02, 20:49   #1248
diablica80
Zakorzenienie

Daisy ja juz do butli kaszki nie daje.

Do butli z hippa kaszke dawałam jaglano-kukurydziano-ryzową.

A teraz Grześ już je z miseczki wieczorem.. tzn.ja go karmię
Z Holle mamy teraz kaszkę z tapioką (ona bardzo gęstnieje ), wieliozbozowa z musli - do butli raczej nie , razową pelnoziarnistą 3 zboża.

Stary 2016-10-02, 21:49   #1249
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć!
Miałam ogromny problem z zalogowaniem się dzisiaj na wizaż

Moja mała ma na imię Kornelia.
Tydzień temu zaczęła raczkować, idzie jej świetnie. Staje też na nóżki.
Dla nas to wyczyn bo ona od 4 miesiąca miała założoną rozwórkę Koszli. Zdjęli jej miesiąc temu i wszystko nadrabia.
pod koniec października mam usg bioderek. Mam nadzieję, że już będzie dobrze.

U nas płatki jaglane zazwyczaj na śniadanie z owocami.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 22:11   #1250
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy ja juz do butli kaszki nie daje.

Do butli z hippa kaszke dawałam jaglano-kukurydziano-ryzową.

A teraz Grześ już je z miseczki wieczorem.. tzn.ja go karmię
Z Holle mamy teraz kaszkę z tapioką (ona bardzo gęstnieje ), wieliozbozowa z musli - do butli raczej nie , razową pelnoziarnistą 3 zboża.

ja myslalam aby jej kazda butle zageszczac, na razie kaszke jada tylko na sniadanie poza nia obiad i mleczko, dlatego sie zastanawialam czy samo mleko nie jest za rzadkie dla rocznego dziecka 😉
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć!

Dla nas to wyczyn bo ona od 4 miesiąca miała założoną rozwórkę Koszli. Zdjęli jej miesiąc temu i wszystko nadrabia.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Cześć!

a co to jest rozworka? to na bioderka?

Stary 2016-10-02, 22:13   #1251
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Szyna Koszli o kurcze, dzielna mala, troche musiala przejsc juz na starcie ale trzymam kciuki za usg i mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie w porzadku

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 22:17   #1252
diablica80
Zakorzenienie

Daisy, młody butle pije raz w dzień i raz w nocy. Nie zastanawiałam się czy zageszczac....
Nocną bym chciała wyeliminować to może tą w środku dnia zagęszcze....??

Stary 2016-10-02, 22:21   #1253
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy, młody butle pije raz w dzień i raz w nocy. Nie zastanawiałam się czy zageszczac....
Nocną bym chciała wyeliminować to może tą w środku dnia zagęszcze....??

a poza tym ile stalych ma? moja je rano kaszke z ok.120ml mleka, poxniej obiad ok.160/190ml a po leca trzy butle po 200/240ml mm o 16,19 i 22. nocną od tygodnia sama pomija.

Stary 2016-10-02, 22:26   #1254
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
a poza tym ile stalych ma? moja je rano kaszke z ok.120ml mleka, poxniej obiad ok.160/190ml a po leca trzy butle po 200/240ml mm o 16,19 i 22. nocną od tygodnia sama pomija.

Rano kaszka na wodzie z owocem albo kanapka z serkiem ostatnio.

Butla 200ml

Obiadek - zupka 190-250

Drugie danie albo owoc (zależy jak zupke zje i czy ma ochotę )

Kaszka na mleku na noc 210 mleka + 3 łyżki kopiaste kaszki

Butla w nocy 170ml

Tak to wygląda mniej więcej

Stary 2016-10-02, 22:35   #1255
ukrajinka
Zakorzenienie

dziewczyny czy wasze maluchy spia juz na poduchach? tak sie zastanawiam czy by nie wprowadzic plaskiej
Stary 2016-10-02, 22:36   #1256
diablica80
Zakorzenienie

Grześ od miesiąca na takiej bardzo płaskiej śpi

Stary 2016-10-02, 23:04   #1257
ukrajinka
Zakorzenienie

chodzi mi wlasnie o taka b. plaska. wczesniej raczej bylam za tym by wprowadzic poduszke jak najpozniej, ale teraz juz o tym mysle. chce po prostu zobaczyc czy bedzie mu sie przytulniej, milej spalo. choc sama spie bez poduchy. a tak w ogole to dzis nam stuknelo 10 m-cy
Stary 2016-10-02, 23:11   #1258
aladestra
Raczkowanie

Gryzelda dzięki za radę pierwszy raz nam się przytrafił (8 miesięcy na piersi i ani jednego kichnięcia) teraz odstawiłam i odpornośc odrazu spadła:/

Rododendron91 u nas dwa dni temu wyszła ostatnia dwójka i mamy pełną ósemkę (a na marginesie ja tez rocznik 91)

Novakia zazdroszczę targu, u nas nic takiego nie ma:/ jutro idziemy polować na kurtkę po lumpeksach mam nadzieje ze coś trafie

Daisy85 nawet nie strasz mam nadzieje ze goście idący na roczek są na tyle wyrozumiali i rozumieją ze przy maluchu gotowanie nie jest takie proste..
Rośnie Ci córusia tatusia u nas będzie podobnie, czasem jak podchodzę do tż jak bawi się z Ala, i pytam co tam robicie, to mówi ze to ich tajemnica i Ala się śmieje

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Ukrajinka gratulacje 10 i fasolki ja tez bym bardzo chciała, ale wacham się czy dam radę z dwójka takich maluchów:|

aladestra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 23:40   #1259
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Rano kaszka na wodzie z owocem albo kanapka z serkiem ostatnio.

Butla 200ml

Obiadek - zupka 190-250

Drugie danie albo owoc (zależy jak zupke zje i czy ma ochotę )

Kaszka na mleku na noc 210 mleka + 3 łyżki kopiaste kaszki

Butla w nocy 170ml

Tak to wygląda mniej więcej

czyli podobnie jedza z tym ze ja zamiast 2 dania i wieczor kaszki daje butle 😉
Cytat:
dziewczyny czy wasze maluchy spia juz na poduchach? tak sie zastanawiam czy by nie wprowadzic plaskiej
tak ja mojej dalam juz jakis czas temu baaardzo plaska podusie ktora mialam w komplecie z koldra dziecieca, bo moja nie akceptuje pieluszek i przytulanek kolo buzi i chcialam zeby chociaz z ta podusia sie przytulniej czula 😊
Cytat:
Gryzelda dzięki za radę pierwszy raz nam się przytrafił (8 miesięcy na piersi i ani jednego kichnięcia) teraz odstawiłam i odpornośc odrazu spadła:/

Rododendron91 u nas dwa dni temu wyszła ostatnia dwójka i mamy pełną ósemkę (a na marginesie ja tez rocznik 91)

Novakia zazdroszczę targu, u nas nic takiego nie ma:/ jutro idziemy polować na kurtkę po lumpeksach mam nadzieje ze coś trafie

Daisy85 nawet nie strasz mam nadzieje ze goście idący na roczek są na tyle wyrozumiali i rozumieją ze przy maluchu gotowanie nie jest takie proste..
Rośnie Ci córusia tatusia u nas będzie podobnie, czasem jak podchodzę do tż jak bawi się z Ala, i pytam co tam robicie, to mówi ze to ich tajemnica i Ala się śmieje

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Ukrajinka gratulacje 10 i fasolki ja tez bym bardzo chciała, ale wacham się czy dam radę z dwójka takich maluchów:|

ale slodko tak popatrzec jak tata z coreczka sie bawia 😍
ja jak chce zwabic mala do nas to sie tule do meza i mowie ze teraz ja caluje tatusia uo zaraz łajza leci i tez go lize a mnir odpycha 😂

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

dziecko usnelo, meza juz wyprawilam w droge i co tu robic 😉 melisa o do spania 😊 dobranoc

Stary 2016-10-03, 00:34   #1260
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
a tak w ogole to dzis nam stuknelo 10 m-cy
rosną nam dzieciaczki

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
czyli podobnie jedza z tym ze ja zamiast 2 dania i wieczor kaszki daje butle 😉
Mój więcej butli nie przełknie

Poza tym coraz bardziej protestuje jak dostaje coś innego do jedzenia jak my

Musze zacząć wspólne obiadki gotować

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości