|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jasny podkład - zbiorczy
Cytat:
bodajze mineralize satinfinish NC15. Na mnie ciut za ciemny, ale tak lekki i polyskliwy, ze twarz nie odcina sie od dekoltu
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Rozeznanie
|
A ja zawsze myślałam, że c-cold, w-warm
Tak to sobie wymyśliłam Zawsze się człowiek czegoś nowego na wizażu dowie
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Przyczajenie
|
Hej Wizażanki,
mam powtarzający się problem, mianowicie nie mogę znaleźć odpowiedniego podkładu do swojego typu i koloru cery. Skórę mam baaaaaardzo jasną, nawet bladą (ludzie mówią, że ciągle wyglądam jakbym była chora :/), sam kolor sprawia, że odpowiednio jasny podkład (bo musi być naprawdę jasny) zdaję się być czymś niemożliwym do znalezienia, a jak się do tego doda, że podkład musi nawilżać buzię i niepodrażniać jej, gdyż parę lat temu miałam AZS (atopowe zapalenie skóry) i wszelkie kosmetyki do twarzy muszą być delikatne, to już w ogóle!!! Przez jakiś czas stosowałam podkład Vichy Dermablend odcień 15 (oczywiście jaśniejszego nie było) i wydawał się działać naprawdę dobrze jednak ostatnio zaczął sprawiać problemy i nie wygląda tak dobrze jak podczas pierwszych miesięcy używania. Macie może nazwy jakichś sprawdzonych, jasnych podkładów? |
|
|
|
#1177 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bardzo jasna cera - jaki do niej podkład?
Kolastyna i soraya - naturalny kolor. Mnie odpowiadają te dwa podkłady.
|
|
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
Co jest z tymi podkładami
Nie wiedziała, gdzie mam założyć ten wątek więc wybrałam "Moje makijaże". Obserwuję tendencję do przyciemniania tonacji podkładów u większości firm. W zasadzie nie mogę sobie dobrać podkładu na co dzień, bo jest zbyt pomarańczowy, żółtawy lub też nadmiernie różowy. Zakupiłam najjaśniejszy odcień La Roche Posay, ale używam go w charakterze korektora, ponieważ wydaje mi się za bardzo kryjący. Mam jasną i bardzo wrażliwą skórę, a zatem nie opalam się w solarium. Schodzący samoopalacz w moim przypadku wygląda kosmicznie źle. Czy któraś z Was może mi doradzić markę produkującą podkłady dla bladolicych, które nie chcą wyglądać jakby nałożyły sobie na twarz warstwę tynku?
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co jest z tymi podkładami
wyszukiwarka na pewno pomoże
|
#1180 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Co jest z tymi podkładami
proszę zapoznać się z zasadami MM, tu umieszczamy swoje makijaże.
Wątek przesuwam i łaczę z wątkiem o jasnych podkładach. |
|
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
poszukiwany bardzo bardzo jasny podklad
Szukam podkladu, ktory w koncu bedzie pasowal do koloru mojej twarzy. Jestem jasna blondynka, a moja skora jest BARDZO blada
Poszukuje podkladu, ktory NIE bedzie pmaranczowy, a do tego bedzie na tyle jasny, zeby stopic sie z moja trupio-blada cera. Prosze o pomoc, szczegolnie dziewczyny, ktore mialy taki sam problem i moze udalo im sie znalezc cos odpowiednio jasnego. Aktualnie cena i inne wlasciwosci fluidu nie maja dla mnie znaczenia. Poki co poszukuje tylko odpowiedniego koloru; a jesli uda mi sie takowy znalezc bede bardzo szczesliwa, nawet jesli nie bedzie to fluid idealnie kryjacy czy matujacy. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: poszukiwany bardzo bardzo jasny podklad
Widzę, że jesteś nowa na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki, wątków o jasnych podkładach jest bardzo dużo.
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: poszukiwany bardzo bardzo jasny podklad
Drogie wizażanki,
czy ma któraś z was podkład Rimmel Recover 100 ivory lub 101 porcelain? Jak bardzo jasne one są? Wpadają w żółty czy róż? Niestety w Rossmanach u mnie dostępnych najjaśniejszy nr to 103, który jest dla mnie za ciemny Chciałabym najpierw zasięgnąć języka a potem ewentualnie kupić na Allegro któryś z tych jaśniejszych.Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mialam jakis czas temu recover 100 ivory, bardzo ladny jasniutki bezyk, raczej neutralny ale jeslli juz w cos wpada to raczej w zółć.
|
|
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie niestety najlepszy jasny podklad,to jak dotad Avon Color Trend Ivory Beige
Niestety,bo poza jasnym odcieniem ma same wady Ale kolor swietnie stapia sie z moja skora.Tez mam Rimmel Recover nr.103 i wczesniej wydawalo mi sie,ze jest ok,ale wolalabym jednak jasniejszy Niestety u mnie tez 103 jest wlasnie tym najjasniejszym
|
|
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem blada i każdy najjaśniejszy odcień podkładu jest za ciemny
ale znalzłam ostatnio taki, którego najjaśniejszy kolor jest akurat - i do tego ani nie różowy, ani zolty, tylko neutralny - bo mają do wyboru na "każdym poziomie ciemności, jasności" 3 tonacje zółtą różową i neutralną - i taką ja właśnie wybrałam i nic się nie odznacza, jak to było w każdym podkładzie .A podkład ten to Mary Kay - podkład mocno kryjący, ja mam kolor 100 ivory. Kupiłam na allegro
|
|
|
|
#1187 |
|
zielony stworek
|
Właśnie wróciłam z wycieczki w poszukiwaniu jasnego podkładu w okolicznych drogeriach
![]() Najbardziej jasne wg mnie z tych tańszych to Mincer puder w kremie do cery wrażliwej(pastelowy odcień) ok 8zł, Mincer z retinolem(jasny) ok 12zł, Kolastyna Satin make up(jasny beż) ok 12zł i Vipera, ale niestety nie było jasnych odcieni. Zakupiłam Mincer |
|
|
|
#1188 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Kupiłam dzisiaj Estee Lauder Double Wear kolor Bone, niedostępny w PL. Mam nadzieję, że będzie wystarczająco jasny
Zgodnie z próbnikami powinien być bardzo jasnym beżem bez różu. Tutaj można zobaczyć odcienie: http://www.esteelauder.com/templates...CT_ID=PROD7654
|
|
#1189 |
|
zielony stworek
|
Według mnie to on trochę w róż wpada właśnie
![]() Mincer też wpada i dlatego kupiłam,Kolastyna w żółty za to zdecydowanie więc zrezygnowałam. |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
aco myslicie o kolorku 71 podkladu bourjois 10 hours sleep?
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1192 | |
|
|
Cytat:
może to wszystko kwestia monitora! ![]() Reese, zrobię Ci próbkę jak dojdzie, żebyś mogła się przekonać, że jest wstrętny
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Modlę się właśnie żeby go szybko wykupili bo się nie powstrzymam
|
|
#1194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=663392 Z tego co pamiętam, nie ma ona raczej wpływu na to co będzie mieć w ofercie, jaki dostanie kolor. Mój się zupełnie biały, i teraz go doceniam w 100% Z niepokojem patrzę na zmniejszającą się ilość podkładu. Też by mi sie taki marzył, dostępny u nas Fresco jest strasznie ciemny
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś (znowu w przeciągu ostatniego tygodnia
) wybieram się w poszukiwaniu jakiegoś jasnego podkładu
|
|
|
|
#1199 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
uzywala go ktoras bladolica wizazanka?moze taka co sie szybko czerwieni?
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

bodajze mineralize satinfinish NC15. Na mnie ciut za ciemny, ale tak lekki i polyskliwy, ze twarz nie odcina sie od dekoltu

Tak to sobie wymyśliłam

Chciałabym najpierw zasięgnąć języka a potem ewentualnie kupić na Allegro któryś z tych jaśniejszych.
Ale kolor swietnie stapia sie z moja skora.

może to wszystko kwestia monitora!
) wybieram się w poszukiwaniu jakiegoś jasnego podkładu