|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Cytat:
powiedział mi na niecałą godzinę przed ich przyjazdem wiec lecielismy kupić ciasto a na obiad zamówiliśmy pizze a jedna z sióstr była z dzieciakami - 3 lata i 1.5 roku słodziaki <3Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
stwierdziłam ze tanie to zamówię moja siostra miała do pierwszego 10 i było ok a do drugiego 15 i tak ulewal ze było za mało ;PWysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupuje któraś z Was takie literki z imieniem dzidzi?
http://allegro.pl/showitem/description/6524462430.html Może kupiliście jakieś podobne i możecie polecić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czuję się jak kuternoga
nie wiem czy to rwa kulszowa czy co ale nie jestem w stanie stać na lewej nodze bo prawa mi "drewnieje" jak wstaje to spojenie mnie tak na ku r wia ze chodze zgarbiona. Od kilku dni z tą nogą tak mam ale to się zdarzało dostłownie raz na kilka dni, a dzis mam tak od 14stej... jak leze to tez boli niewiem co z tym zrobic zaraz poproszę tż o termofor moze trochę to rozgrzeje...
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
Rwa kulszowa. Miałam. To boli jak cholera niestety i czasami jak zlapie to nie chce tak łatwo puścić. Mozesz iść do lekarza jakby nie odpuszczalo i przepisze Ci coś przeciwbólowego mocniejszego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenka bardzo współczuję Co nerwów, ale najważniejsze że synuś już jest i wszystko odbyło się pod dobrą opieką. Trzymam kciuki za szybki przyrost wagi!
Baletnica Natasza trzymam też kciuki za Twojego męża, po pierwsze żeby operacja była szybka i bez żadnych komplikacji a po drugie żeby mąż wrócił szybciutko do sprawności żeby móc pomagać przy dzieciaczku😊 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#3036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3037 |
|
Wtajemniczenie
|
Soso, jakiś dobry fizjoterapeuta?
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś podczytywałam lipcówki i zapadło mi w pamięć, że tam jedna dziewczyna pod koniec ciąży bardzo cierpiała z powodu rwy kulszowej i wizyty u specjalisty przynosiły jej ulgę.
|
|
#3040 |
|
Rozeznanie
|
widze ze coraz wiecej nas cierpiacych jest
dziewczyny ktorym sie brzuchal obnizyl tez macie takie wrazenie ze gumka od majtek dziecko uciskacie? |
|
|
|
#3041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak z karmieniem? Mozesz przystawiac już do piersi? Czy póki co odciaganie tylko wchodzi w grę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę więc czekać aż mi minie.
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza?
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Może w końcu mamusie pospały jak ludzie
![]() Ja się wyspałam Wstałam z mężem, zrobiłam sobie wodę z miodem i cytryną, wypiję i lecę jeszcze spać z godzinkę
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja pospalam i nadal mi sie nie chce wstac. Za oknem paskudny, deszczowy dzien :/
|
|
|
|
#3046 |
|
Konto usunięte
|
witam się z kawką
Dzisiaj pierwsze co zrobiłam po wstaniu z łóżka to poszłam do wc. Oczywiście napotykając babcię Tż-ta w progu jej pokoju Pomyślałam jednak, że ja mam w końcu dwa pęcherze do opróżnienia i poszłam do wc pierwsza mówiąc radośnie ''cześć babciu''. Mała rzecz a cieszy! Kto pierwszy ten lepszy |
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
A tam pospaly... Ja dopiero kolo 4 się położyłam ale nie chciałam już spamowac. Teraz wstałam, zrobię chłopakom kanapki do szkoly/pracy, odprowadze małego do szkoły, zhdm śniadanko i lecę dalej spać 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Ja dzis mialam jedna pobudke ok 2 w nocy, ale po 30-45 minutach juz spalam, wiec noc fantastyczna 😀 tylko zle lezalam bo boli mnie noga od biodra do kolana i nie umiem tego ani rozchodzic ani rozmasowac.
|
|
|
|
#3049 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Ja pospałam po raz pierwszy od dłuższego czasu. Miałam tylko jedną pobudkę na siku
Byliśmy na weselu- trochę potańczyłam (co wolniejsze kawałki), pojadłam i masakrycznie się zmęczyłam. Czy tylko mnie irytuje już pytanie "jak się czujesz"? Usłyszałam je jakieś 150 razy w ciągu jednego wesela ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Ale zimno
|
#3051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na to magiczne pytania odpowiadam jak w ciazy i wszyscy odpuszczaja ![]() mnie najbardziej irytuja obce stare baby ktore nie wiem czemu mysla ze moga dotykac mi brzucha jak mnie to wkur.... stoi czlowiek w sklepie a podchodzi lampucera i cie dotyka , w kolejce zeby przepuscic to nie widzi ze w ciazy ![]() ja mialam nascie pobudek az w koncu wstalam bo mialam dosc :/ |
|
|
|
|
#3052 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to robi moja teściowa - gadu gadu i bach, łapsko na mój brzuch.. Bardzo tego nie lubię ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3054 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale dziś pochmurno, ciemno, dobrze, że nie muszę na razie nigdzie wychodzić. Zaraz biorę się za zamawianie ostatnich potrzebnych rzeczy dla dzidzi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65951176]witam się z kawką Dzisiaj pierwsze co zrobiłam po wstaniu z łóżka to poszłam do wc. Oczywiście napotykając babcię Tż-ta w progu jej pokoju Pomyślałam jednak, że ja mam w końcu dwa pęcherze do opróżnienia i poszłam do wc pierwsza mówiąc radośnie ''cześć babciu''. Mała rzecz a cieszy! Kto pierwszy ten lepszy co racja to racja hehehe
|
|||
|
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65951591]też tak odpowiadam jak babcia Tż-ta pyta ''jak się czujesz?''
z tym, że przedwczoraj odpowiedziała mi, że ''teraz będzie ci coraz ciężej'' [/QUOTE]Na weselu ciotka zapytała ile przytyłam - dla mnie to żaden problem więc mówię że ok. 9 kg (tak na marginesie ostatnio lekarz mówił że mam rewelacyjną wagę) to usłyszałam że.. teraz w końcówce ciąży to dopiero przytyję.. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam wesele mojej przyjaciolki 15 pazdziernika...nastepnej nocy jest pelnia..nastawiac sie, ze urodze po weselu???
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eee, wesele to nienajlepsza pora ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Odezwałam się pierwsza a teraz nadrobić nie mogę bo takie tempo macie :-P
Mnie teściowa raz za brzuch złapała, ale chyba na moją odpowiedź że nie ma tak dobrze że mała kopie na żądanie to odpuściła. Ale mam koleżankę w pracy, która zawsze się zapyta czy może dotknąć i uważam że to jest spoko Dobra dopijam kawę i spadam do pracy :-D |
|
|
|
#3059 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za to na pewno bym nie chciała żeby babcia Tż-ta mnie po brzuchu głaskała. Na szczęście odważyła się tylko raz, jak byłam w 6 miesiącu ciąży i chyba widząc moje zniesmaczenie więcej tego nie powtórzyła ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Ja mam dzisiaj wizytę więc pewnie i ważenie... Dzisiaj już pewnie ujrzę 7 z przodu |
||
|
|
|
#3060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli jest to ktos znajomy i zapyta tez nie mam z tym problemu ale jak bez ostrzeżenia wyciaga lapy to raz ze czlowiek sie przestrasza 2 obce osoby nie powinny sie az tak zbytnio osmielac. Co do wagi ja utylam chyba najwiecej z was bo 20 kg ale juz dawno przestalam sie tym przejmowac urodze i schudne a chamy z docinkami ze jaka to gruba nie jestem chamami pozostana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

powiedział mi na niecałą godzinę przed ich przyjazdem wiec lecielismy kupić ciasto a na obiad zamówiliśmy pizze
słodziaki <3
to chyba dobrze, nie?
rozsądek zachowałaś. 
Myślałam że torba od wózka wystarczy, ale słyszałam że w praktyce bywa różnie.
nie wiem czy to rwa kulszowa czy co ale nie jestem w stanie stać na lewej nodze bo prawa mi "drewnieje" jak wstaje to spojenie
mnie tak na ku r wia ze chodze zgarbiona. Od kilku dni z tą nogą tak mam ale to się zdarzało dostłownie raz na kilka dni, a dzis mam tak od 14stej... jak leze to tez boli niewiem co z tym zrobic

myslalam ze się obejdzie ale chyba nie da rady. sie zastanawiam jak mi to wymasuje jak na brzuchu przeciez sie nie położę? Chyba że mają takie dziury na cycki i brzuch hahaha

Byliśmy na weselu- trochę potańczyłam (co wolniejsze kawałki), pojadłam i masakrycznie się zmęczyłam.