|
|
#811 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LX
|
|
|
|
#812 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A w sumie, nawet jesli, to i tak w końcu przestanie sie palić
![]() Rosiołek robię, ktoś chętny?
|
#813 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#814 | ||
|
Panaroja
|
snad kawusi
![]() Cytat:
![]() 2.ależ oczywiście, zajrzyj sobie do jakiejś starej książki kucharskiej , tylko naprawdę starej, najlepiej przedwojennej a jeszcze lepiej XIX-wiecznej 3.znaczy chrupiące ciasto na wierzchu a pod spodem kalosz ![]() 4.ale teraz już będzie lepiej ![]() 5.teraz mi cytło od razu 6. Cytat:
Zapisz Zapisz ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Jeszcze dla porównania https://www.youtube.com/watch?v=dFaKg6cq4Yg I kompletnie dziś zapomniana polsko-ukraińska wspaniała sopranistka Salomea Kruszelnicka https://www.youtube.com/watch?v=JD7LZznBV_A https://www.youtube.com/watch?v=IgVceg2nL6Q ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Jak kiedyś brzmiała opera : https://www.youtube.com/watch?v=Bp55O332pHo
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#815 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
H. słyszac Kruszelnicką spytał, czy to Florence Foster Jenkins
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#816 |
|
To ja :)
|
O, coś się nie cytuje, a chciałam napisać, że ja rosołek owszem... Czuję się, jakbym z krzyża odpadła, a całe wesele przy jednej lampce wina spędziłam...
Niedługo jadę obczajać salę na wystawę, trzymajcie kciuki
|
#817 |
|
Piers do przodu
|
Rosołek zawsze na propsie
![]() U mnie dziś kaczuszka całkiem spora, mogę się podzielić
|
#818 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() Kciuki trzymane
|
|
#819 | |
|
Mother of Cats
|
Macham znad jesieni średniowiecza na twarzy - wysyp pryszczy, wągrów i czerwonych placków plus piegi wybroczynowe i popękane naczynka na skutek użycia maseczki (węgiel aktywny z glinką Bielendy
) mającej uspokoić pryszcze A na domiar złego rozpoznawanie twarzy w nowym telefoniku mówi, że jestem 40-letnim mężczyzną - w sumie nie wiem: śmiać się czy płakać ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Sądzę, że Rejcz ma rację, bo figurę masz świetną! A to, co pokazałaś ani wyzywające, ani odrzucające. Ktoś sobie humor poprawia Twoim kosztem. ZapiszZapiszZapisz
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co, po lecie moja skóra wygląda na normalnie problematyczną, czyli super. No lepsza już nie będzie. U mnie to maksimum sukcesu. Ale już czuję oddech jesiennej syfiozy na plecach, plus wciąż liczę się z hormonalną burzą na okoliczność ciąży, więc szykuję się na armagedon. Jednak w ewentualnej ciąży nie za bardzo będę mogła mu zaradzić, bo salicylany zakazane. A zmierzam do tego, że kapitalnie wszystkie syfiastości załatwia kwas salicylowy. W zwykłych tonikach 2 %. No dobra miałam PAula's Choice, ten biały, ale małe opak starczyło mi na pół roku, nie stosowałam codziennie. Różane olejki /wyciągi również bardzo fajnie działają, mają w sobie kwas retinowy (z którym w ciąży też będę musiała się pożegnać ) Dla mnie to dwa topowe składniki robiące porządek z cerą. Jeszcze tamanu i tea tree, masz? A na takie ostre podrażnienia - pantenol. Mnie Bielenda szkodzi zawsze
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-02 o 15:23 |
|
|
|
|
#821 | |
|
To ja :)
|
![]() Miejsce obczajone, z zewnątrz wygląda, jak składowisko złomu, wnętrze nowoczesne i ascetyczne, podoba mi się Na dodatek ma status łodzi ![]() Cytat:
Ja wyjlądam, jakbym brodę zapuszczała -mam na linii podbródka ze 4 syfy, a u mnie, to bardzo dziwne, bo ja schnę, nie syfuję zazwyczaj... Zapisz
|
|
#822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech posłucha prawdziwej Jenkins - jeśli nie usłyszy różnicy, to się wtedy zdziwię Cytat:
Cytat:
![]() Rozpoznawanie było może PO maseczce? (to dla rozładowania sytuacji) W ogóle zarysował się pewien dysonans w odbiorze zdjęć - kobiecy i męski. Resztą nawet nie warto się zajmować.
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2016-10-02 o 19:52 |
|||
|
|
|
#823 | ||||
|
Mother of Cats
|
Dziękuję Wam, tego potrzebowałam
Cytat:
Tylko maść ichtiolową i tonik PHA 6%. Od dłuższego czasu wyskakiwały mi tylko pojedyncze gule przed okresem, na które kładłam maść asfaltową, żeby szybko znikały. Tę masakreskę zawdzięczam chyba jedynie diecie - w ostatnich dniach pozwalałam sobie na glutenowce, chipsy, więcej mlecznych. I niespodzianek faktycznie było nieco więcej. Ale po tym wczorajszym nieszczęsnym kuraku dziś się prawie popłakałam, patrząc rano do lustra. Na dodatek TŻ stwierdził, że - niecałą godzinę po prysznicu - wydzielam dziwny smrodek, ani to nie był pot, ani perfumy, jakby przez skórę się coś wydzielało Przy kwasie salicylowym trzeba się filtrować? A na Bielendy maseczkę się skusiłam, bo bardzo lubię ichni peeling enzymatyczny w saszetkach ("dotleniający") ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wyczytałam w internetach, że powstaje serial na bazie "Amerykańskich bogów" Gaimana ![]() Zapisz
|
||||
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Juz chyba ostatni tak ciepły weekend na wycieczki...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-10-02 o 20:43 |
|
|
|
#825 |
|
Mother of Cats
|
I dla odmiany coś pozytywnego: znalazłam dezodorant (prawie) idealny
Z dwojga złego wolę się spocić i nie podśmiardywać, niż mieć sucho pod pachami i rozsiewać nieświeżość, bo drogeryjne chyba przestały ze mną współpracować (ostatnio tylko TŻ-owa kulka - Ziaja "Jego" - dawała radę) No i na szczęście wydajny jest skubaniec - 4-5 miesięcy będzie jak nic |
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testuję i czasem ponoszę straty. Mnie się też to zdarzało. Cyba każdemu się zdarza, tylko nie każdy ma tego swiadomość, mało kto zwróci uwagę etc. 2. No trzeba, ale ja go nie używam w nasłonecznione dni, tak nim manewruję, żeby nie musieć się filtrować, bo tego nie cierpię. 3. Czekam żeby to ocenić na wersję na kompiku. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Edit: zaczęłam dodawać do koszyka i moich typów - miodki, śliwki, cynamony, i inne fruity, brak towaru Ze mną drogeryjne współpracują, ale ja ich nie lubię Więc analizuję te składy, żeby sobie z głupiej niewiedzy sporej krzywdy nie zrobić.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-10-02 o 23:02 |
||
|
|
|
#827 | ||||
|
BAN stały
|
Znad herbaty
Cytat:
![]() Widocznie ja taki nadwrażliwy, wybacz ![]() Cytat:
W mojej starej książce kucharskiej Scheiblera (jeszcze gotykiem pisana), w rozdziale "O przetworach" nie ma konfitur (ale są za to: przetwory w puszkach, owoce w cukrze, owoce we francuskiej brandy, owoce i soki owocowe w butelkach, soki owocowe z cukrem, galaretki, marmolady (musy), przetwory w occie, warzywa konserwowane w soli) A jaki myk na marmoladę z wiśni! Otóż rozłupane pestki należy zagotować z odrobiną wody, przecedzić i dodać do reszty, sprytnie ![]() Cytat:
Dzięki za muzyczne linki (szczególnie ten ostatni, z Caruso I jeszcze Erna Berger śpiewająca w osiemdziesiątym roku życia (coś się synchronizacja "rozjechała") Nie wierzę! Biere! ![]() Cytat:
![]() Dąb Bartek? ![]() Uwielbiam! |
||||
|
|
|
#828 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nie, w środę bede miała, razem z paczkami
![]() A teraz moge zaoferować ostatnie 2 kawałki makowca
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ogólnie - mnie film trochę zasmucił, bo przecież ewidentnie jest o tym, że za pieniądze można mieć wszystko - nawet Carnegie Hall i Toscaniniego jako nauczyciela, który udaje, że jest cudownie. Nie było w tym filmie właściwie ani jednego wydźwięku negatywnego dla takiego postępowania. Mąż Florence prowadził podwójne życie, ale ukazany jest jako kochający Florence, takie trochę to było upudrowane. Tylko dziennikarz z New Yorkera nazwał rzeczy po imieniu, ale został przedstawiony jako bezduszny i nie rozumiejący konwencji. Film zagrany jednak bardzo dobrze. Poza tym moda tam ukazana Maju, co tam jest wyryte na tym kamieniu? Wygląda bardzo interesująco
|
|
#830 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#833 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Bo w środę bede w okolicach tej ciastkarni
![]() No i gitara po makowcu zatem
|
#834 |
|
Piers do przodu
|
A ja zjadłam sobie nieco pseudo bigosu z kapuchy i mnie rozdęło
|
#835 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#836 |
|
Piers do przodu
|
Gryx kapucha bez kwaszonej
tyko biała do tego trochę wędzonych żeberek i fury kopru długo duszona. Była zamrożona a dziś rozmroziłam i dorzuciłam do obiadu i teraz cierpię
|
#837 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry znad deszczu Kto idzie dziś protestować? Ja się wybieram o ile nic mi nie przeszkodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#839 |
|
BAN stały
|
Znad
i śniadania
|
|
|
|
#840 | ||||
|
Panaroja
|
snad chrypy i gluta
![]() Cytat:
mnie na razie jakieś pojedynczaki wyskakują , wiec jesień swoje robi bo bezproblemowym lecie ![]() 2. ja bym się cieszyła - telefon maskujący , na wypadek konieczności ukrywania się , a nie wiadomo co teraz będzie , lepiej być gotowym Cytat:
![]() 2.jest to możliwe przy pierwszym stopniu muzykalności - rozróżnia, kiedy grają, a kiedy nie ![]() Cytat:
2.bo konfitury to raczej wynalazek od wschodniej strony ,więc w polskoczcionkowych trzeba szukać Disslowa, Monatowa, Ćwierczakiewiczowa i takie insze ![]() 3.na początku lat 80 w Trójce była fantastyczna audycja "Galeria starych mistrzów" , prowadzona przez Jana Webera, który wynajdował absolutne cuda . Jak będę mieć chwilę czasu , pokopię w internetach i jakichś wykonawców wrzucę a jeszcze ad sinupret Callas - de facto ona była mezzosopranem , sopranem zrobiła się sama na siłę i na złość tym , którzy twierdzili , że nie da rady , co mocno wpłynęło na jej barwę , mocno metaliczną, natomiast absolutnie najgenialniejsza Carmen jaką słyszałam , to była właśnie Callas w swoim naturalnym rejestrze, do którego nie chciała się przyznawać . Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

Przecież konfiturę (jak sama nazwa wskazuje 

Zaznaczam posta i klikam, a tam puste pole i wiatr hula 

(to charczenie dławiących się współbiesiadników

No widzisz. Mozna? Można.
i śniadania