Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-02, 19:34   #4891
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny boli mnie podbrzusze od jakichś 20 minut jak na miesiaczke tylko mocniej, nie są to skurcze tylko ciągły bol. Synek rusza sie normalnie, ale nie wiem co robić czy poczekać jeszcze czy panikowac? Pomocy!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I jak tam??
Stary 2016-10-02, 19:37   #4892
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
A ja się witam w 32 tc chociaż w szpitalu to jest 31 bo liczą sobie te zaczęte

Co do wagi to ja nie wiem ale z 6-7 kg przybyło, tylko nie wiem czy nie zejdzie jak tak dalej będę jeść, dziś na śniadanie było... zimne jajko i dwie kanapki czerstwego chleba z masłem

Dziś niestety ktg wykazało regularne skurcze, więc teraz leżę pod kroplówką z magnezem. Chyba możliwe, że założą mi ten pesser na szyjkę macicy żeby się nie skracała, zobaczymy
Regularne skurcze? omg a jak to czułaś?

mój lekarz też na np. 30t4d mówi 30 tydzień a nie 31.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
ja sie na razie nie pakuje, bo podobo to przyspiesza porod W listopadzie dopiero sobie spakuje torbe do szpitala
Nie kracz
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:40   #4893
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dzwoniłam do lekarza, kazał się położyć i czekać, jeżeli ból minie to mam się zgłosić rano, jeżeli będzie dalej tak samo bolało, albo mocniej mam przyjechać w nocy, ale kazał na razie leżeć i rozluźnić się i zadzwonić za 1,5h

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:40   #4894
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do lekarza, kazał się położyć i czekać, jeżeli ból minie to mam się zgłosić rano, jeżeli będzie dalej tak samo bolało, albo mocniej mam przyjechać w nocy, ale kazał na razie leżeć i rozluźnić się i zadzwonić za 1,5h
kciuki zeby sie poprawilo ;-*
wypoczywaj

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:43   #4895
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
A brałaś magnez albo jakąś no-spe? Czy kazał tylko leżeć?
Stary 2016-10-02, 19:47   #4896
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
to leż i zaciskaj nogi! i nie pakuj torby do szpitala bo to jeszcze czas!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 19:47   #4897
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj rano TŻ pierwszy raz pokłócił się z moją mamą - zawsze mówił, że rodziców powinno się szanować, że jak mama chce to niech sobie pogada, przyznawał jej racje - ale dzisiaj wybuchł i sie pożarli. Jestem w szoku, bo nie spodziewałam się, że mnie obroni w tej sytuacji. Ale jestem z niego dumna! Mój kochany TŻ

A za te stresy kupiłam sobie w nagrode vifona ostro-kwaśnego!

Teściowa nie widzi żadnego problemu, żebym sobie u niej wszystko poprała, więc od jutra zaczynam
Miło, że Tż Cie bronił i super, że Tesciowa wyrozumiała
Stary 2016-10-02, 19:48   #4898
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-10-02, 19:51   #4899
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A brałaś magnez albo jakąś no-spe? Czy kazał tylko leżeć?
wzięłam tylko no-spę, tak kazał lekarz i wydaje mi się, że powoli mija

Cytat:
to leż i zaciskaj nogi! i nie pakuj torby do szpitala bo to jeszcze czas!
mąż spakował przedtem w 5 minut i jeszcze musiałam go powstrzymywać, bo chciał lecieć do sklepu po pampersy i chusteczki nawilżone, bo nie mamy kupionych

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny, zawsze można na Was liczyć

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 20:16   #4900
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Jeżeli nie bierzesz magnezu to weź koniecznie. Ja mam brac asmag forte 3x2 a jak mam częstsze twardnienia to nawet 4x2.
Stary 2016-10-02, 21:03   #4901
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Regularne skurcze? omg a jak to czułaś?

mój lekarz też na np. 30t4d mówi 30 tydzień a nie 31.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Nie kracz
Hmmm cały brzuch twardniał a potem po nim całym rozchodził się ból i tak bolało przez minutę i schodziło twardnienie i za 4 minuty znów to samo. Pomagały trochę te oddechy o których pisałaś chociaż nie wiem czy dobrze je robie :P
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 21:39   #4902
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm cały brzuch twardniał a potem po nim całym rozchodził się ból i tak bolało przez minutę i schodziło twardnienie i za 4 minuty znów to samo. Pomagały trochę te oddechy o których pisałaś chociaż nie wiem czy dobrze je robie :P
Oby to był fałszywy alarm i tylko ćwiczenie macicy jak mi twardnieje to też sobie pomagam oddechami.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Istoo i jak u Ciebie?
Stary 2016-10-02, 21:57   #4903
iwona335
Zakorzenienie

Emosz zaciskaj nogi jeszcze troszke

Istoolate mam nadzieje ze juz jest ok?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Mi dzisiaj dziecko strasznie blokuje zebra, i to tylko z prawej strony
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 22:26   #4904
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

mąż spakował przedtem w 5 minut i jeszcze musiałam go powstrzymywać, bo chciał lecieć do sklepu po pampersy i chusteczki nawilżone, bo nie mamy kupionych

dzięki dziewczyny, zawsze można na Was liczyć
Dobrze, ze mija A maz to w sumie mial dobra reakcje
Ale musimy jeszcze poczekac, to za wczesnie...

A moze przestanmy gadac na jakis czas o porodach bo sie nakrecamy i motywujemy Jeszcze kurcze wykraczemy :P

Macie jakas pozycje spania zeby nie chodzic co 2-3 godziny w nocy siku???

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-10-02 o 22:27
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 22:45   #4905
papaPapaya
Zakorzenienie

PaniMigdalku - ja nie walcze z sikaniem w nocy bo przyzwyczajam sie dzieki temu do wstawania do malego jak juz sie urodzi 😁

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-02, 22:54   #4906
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Macie jakas pozycje spania zeby nie chodzic co 2-3 godziny w nocy siku???
ja też tak kursuje, czy to śpie na plecach czy na boku. A nie raz mam tak, że ledwo wyjdę z kibelka i znowu mi się chce

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
PaniMigdalku - ja nie walcze z sikaniem w nocy bo przyzwyczajam sie dzieki temu do wstawania do malego jak juz sie urodzi 😁

Ja też tak sobie myślę jak się budzę na siku
Stary 2016-10-02, 22:58   #4907
iwona335
Zakorzenienie

Wiecie ze jeszcze nie mam problemu z sikaniem... Jedynie jak rano sie obudze musze w trymigi pedzic ale w nocy nie wstaje.
Co innego z popuszczaniem podczas psikania

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 23:06   #4908
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wiecie ze jeszcze nie mam problemu z sikaniem... Jedynie jak rano sie obudze musze w trymigi pedzic ale w nocy nie wstaje.
Co innego z popuszczaniem podczas psikania

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Zazdroszcze! Ja już po 3 razy w nocy wstaje.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-02, 23:36   #4909
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Zazdroszcze! Ja już po 3 razy w nocy wstaje.

Ja też idę do kibelka jak takie zombi i tylko zapalam podświetlenie lustra żeby się za bardzo nie obudzić - czyli tzw sikanie na zombiaka
Jak będę tak wstawać do małego to kiepska ze mnie będzie matka
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 01:31   #4910
folinka
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki
Umieram ze zmęczenia Ale tak pozytywnie! Za mną znowu miły rodzinny weekend. Dziś miałam w planach odpoczywać w pozycji spoczynkowej, ale znienacka wczesnym popołudniem padł pomysł "A może zrobimy ognisko?" i odpoczywałam czynnie skacząc przy ognisku do samego wieczora, co uwielbiam robić. Mieliśmy sporo pościnanego zielstwa z ogrodu, a jeszcze moja trójka chłopaków cięła i donosiła, a ja nadzorowałam ogień, więc miałam robotę cały czas, żeby się to paliło, bo świeże te gałązki były i wiecie co... Przez tyle godzin na nogach i wyginania się przy ognisku nie miałam ani jednego skurczu! Dziwne, że przy myciu naczyń, gotowaniu czy prasowaniu tak dużo mi się ich robi

itstoo, kciuki żeby wszystko było dobrze My Cię tu chyba musimy zacząć pilnować jak kociulka kiedyś Czy Ty się oszczędzasz i leżysz dużo tak jak miałaś? Czy brykasz jak tylko poczujesz się lepiej?

Ja też jeszcze nie wstaję generalnie w nocy, sporadycznie mi się zdarzy.
iwona, może to kwestia wytrenowanego już w tym zakresie pęcherza, że nas w nocy nie budzi Choć z przykrością muszę przyznać, że też jakieś 1-2 mies temu przy kichaniu zdarzało mi się nietrzymanie, ale o dziwo i na szczęście przeszło.

Tyle rzuciłam okiem na razie. Idę doczytać resztę, co tam od wczoraj nastukane

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

A, jeszcze jedno, wczoraj w internetach się natknęłam na taki filmik o nacinaniu krocza, tak dość fajnie, uspokajająco opowiedziane. Wiem, że póki co niewiele u nas było na ten temat, ale może Was zainteresuje

http://m.mjakmama24.pl/filmy/nacieci...za,0_kwp555zo/

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:58 ----------

Kochane! Dziękuję, że miłe słowa odnośnie mojego gadulstwa. Już nie będę, obiecuję, dopominać się pochwał
I za wszystkie magnezowe rady też dziękuję, od jutra zażywam!

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Poza tym, Ty sie nie narzucasz ze swoimi metodami i nie krytykujesz innego myślenia na dany temat ��
Bardzo miło mi to słyszeć, że mi się to udaje! Bo granica między przedstawieniem swojego punktu widzenia a uszczęśliwianiem kogoś na siłę swoimi radami bywa bardzo cienka

Cytat:
Moja mama mnie baaardzo dlugo rodzila, nigdy o porodzie nie mowila w sposob pozytywny. Boje sie ze moje geny dadza ci wycisk

Do dziewczyn ktore juz rodzily
Czy bol podczas skurczu lydek jest porownywalny do bolu podczas skurczu macicy przy porodzie? bo co jakis czas lapie mnie ogromny skurcz lydek, strasznie to boli i tak sie zaczelam zastanawiac...
Ale że za co dadzą MI wycisk??? Mam nadzieję, że to tylko literówka i boisz się, że to Tobie dadzą wycisk A najlepiej niech nikomu nie dają! Trzeba myśleć pozytywnie
W sumie to ja się nie dałam genom, bo moja mama dwa razy rodziła i dwa razy cc, bo albo nie było akcji porodowej jak należy i nie było postępu porodu albo tętno moje czy brata (już nie pamiętam) niezbyt dobre. A ja moje dwa klocuszki przepchałam
Z porównaniem do skurczu łydki nie pomogę bo właściwie nigdy w życiu nie miałam takiego mocnego jak czasem u innych ludzi widziałam, jedynie taki ledwo ledwo kilka razy dosłownie. Ale faktycznie logika podsuwa takie porównanie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Tabletki, ktore ja biore (wzielam 2 i mam brac jak najmniej -tylko jak mam silne skurcze i wcześniej skonsultuje to ze szpitalel, np telefonicznie). W sumie mam 14 w opakowaniu i maxymalnie taka dwake moge przyjąć przez cala ciaze, zeby sie nie uzaleznic. Brzmi strasznie ale wtedy od razu pomogly. Nazywaja sie dohydrocodeine 30mg. Nie moge brac wiecej jak 1 na 6 godzin.

Mamy w sypialni turkusowe sciany. Dosc mocny kolor. Jak to jest z takim malenstwem? Czytalam, zeby pomieszczenie w którym spi noworodek bylo w stonowanych kolorach. Co prawda na scianie, której bedzie koc mojrzesza lub lozeczko jest kwitnaca wisnia i gory ale tak mysle, czy to faktycznie moze przeszkadzac noworodkowi.

O rany, to Ty coś konkretnego mocnego już dostałaś. Oby nie było więcej potrzebne Pierwszy raz o czymś takim słyszę, dobrze wiedzieć
Na razie zdecydowanie zaczynam profilaktycznie brać magnez, zwłaszcza że na drugą połowę października, na ferie muszę być w formie, bo tż planuje jakiś wyjazd-niespodziankę dla mnie i chłopców
Myślę, że kolor ścian nie jest aż tak bardzo istotny

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Zdecydowalam sie rodzic w Koperniku, bo maja bardzo dobre wyposazenie, rodzi sie w pojedynczych salach i w sumie co do porodu opinie sa w necie bardzo pozytywne. Co do opieki poporoowej to na kazdy szpital kazdy ma cos zlego do powiedzenia, ale to sa dwa dni, da sie jakos przezyc. Maz sie ze mnie smial ze sali VIP mi sie zachciewa
To fajnie. Kopernik chyba zawsze miał dobre opinie, jeśli chodzi przede wszystkim o specjalizację, a odstraszał gorszymi warunkami i studentami, ale zdaje się, że tam był remont niedawno, a studenci... Ja w Narutowiczu rodząc Kaja też miałam dwie studentki i zdecydowanie ich obecność była pomocą, a nie zawadą.

Cytat:
No dziś na obchodzie to doktor prawie pretensje miał do mnie i innych dziewczyn z sali, pytania po co tu przyjechałyśmy, mnie się pytał co moja gin uważa że powinni zrobić... ogólnie żenada, nic by mi nie powiedział ale wołałam jak już wychodził co względem mnie planują... i wiem tyle, że w poniedziałek się coś więcej dowiem
Masakra... Co za teksty... Chyba to szpital i jakiś lekarz przy przyjęciu decyduje o tym przyjęciu, to jak mogą mieć jakieś pretensje i pytania, co Twoja gin uważa

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-10-03 o 01:32
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 06:50   #4911
ewelinuus
Zadomowienie

Mi w nocy rzadko sie zdarza zeby wstawac do toalety ale niestety zdarza mi sie popuscic przy psikaniu:/
Ide za godzinke na pobranie krwi..ale jakos mi sie nie chce. S wczoraj jak tylko polozylam się do łóżka to od razu zasnelam nawet nie wiem kiedy
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 07:51   #4912
DoDoo
Zakorzenienie

Elo, elo. Bylam wczoraj w odwiedzinach u kuzyna dziewczyny na 18 listopada ma termin i uslyszalam od niej, ze mam wiekszy brzuch troche mi sie smiesznie zrobilo 😎 bo laska chyba nie ma lustra, u mnie idzie w brzuszek, a ona jest cala rozlana jak to stwierdzil maz. Kurka nie lubie takiego gadania, Ty masz wieksze to czy tamto. Ja takie uwagi zachowuje dla siebie, no ale ona chyba chciala sie dowartosciowac, tym bardziej ze ja teraz jestem 9kg na +, a ona juz tyle byla na + ostatniego lipca
Wgl zadzwonilam czy mozemy wpasc do nich, wpadamy, a oni oboje przeziebieni, mogla mowic, ze sa przeziebieni to bym tam nie jechala, ech.
Ech baby 😎

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Robila ktoras z was pompony z tiulu?
Stary 2016-10-03, 08:03   #4913
ewelinuus
Zadomowienie

Ja nie ale jak juz taki temat poruszony to któraś z Was chyba trochę szyje, czy ciezko uszyc taki kocyk z minky?
A co do kg to ja nie wiem, jakie ma znaczenie to czy któraś ma taki brzuch a któraś tyle przytyla..organizm kazdej z nas jest inny..ja np mam tak z siostra od zawsze ja mialam na wadze mniej niz ona ale ona wyglada duzo szczuplej taka no chudzina ma po prostu zupelbie inna budowę ciała i to że wazy wiecej w ogole sie nie przeklada na to jak wygląda. Tak samo teraz w ciazy ona jest w 23 tyg i juz ma 7 na plusie ja mam teraz tyle w koncowce 30 tyg..i zupelnie inaczej tyjemy ale co to za roznica..ważne aby dzieciątka nasze byly zdrowe
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:06   #4914
DoDoo
Zakorzenienie

Aaaa kocyk, ja jeszcze nie zamowilam haha
Stary 2016-10-03, 08:07   #4915
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Ja nie ale jak juz taki temat poruszony to któraś z Was chyba trochę szyje, czy ciezko uszyc taki kocyk z minky?
A co do kg to ja nie wiem, jakie ma znaczenie to czy któraś ma taki brzuch a któraś tyle przytyla..organizm kazdej z nas jest inny..ja np mam tak z siostra od zawsze ja mialam na wadze mniej niz ona ale ona wyglada duzo szczuplej taka no chudzina ma po prostu zupelbie inna budowę ciała i to że wazy wiecej w ogole sie nie przeklada na to jak wygląda. Tak samo teraz w ciazy ona jest w 23 tyg i juz ma 7 na plusie ja mam teraz tyle w koncowce 30 tyg..i zupelnie inaczej tyjemy ale co to za roznica..ważne aby dzieciątka nasze byly zdrowe
Ja szylam kocyk z minky. Nie jest to łatwy materiał do szycia, ale mi laikowi szyciowemu się udało w internecie jest dużo tutkow i porad jak się za to zabrać teraz będę szyla rożek i kocyk do wózka
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:37   #4916
nudnylogin
Rozeznanie

Hej hej, zaczynamy dzisiaj 7 miesiąc
Nie odzywałam się w weekend ale czytałam 🏻

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:55   #4917
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej !!!
Wczoraj wieczorem pocytowalam i tel mi sie rozladowal.. Rzucilam nim w 3 diably i poszlam spac.

Ja robilam pompony z tiulu !

Dzisiaj mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu
Poki co jestem w laboratorium, jakies 18 osob przedemna.. No ale tu nie ma pierwszenstwa bo co druga w ciazy..

Wybieramy sie dzis na pyszny obiadek i mamy misje znalesc winko 0% upije się ze hej

Emoszku zaciskaj nogi

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

O tym nacinaniu krocza potem poczytam bo u mnie nacinaja 90%przypadkow wiec mnie to bardzo interesuje
Stary 2016-10-03, 09:10   #4918
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej !!!
Wczoraj wieczorem pocytowalam i tel mi sie rozladowal.. Rzucilam nim w 3 diably i poszlam spac.

Ja robilam pompony z tiulu !

Dzisiaj mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu
Poki co jestem w laboratorium, jakies 18 osob przedemna.. No ale tu nie ma pierwszenstwa bo co druga w ciazy..

Wybieramy sie dzis na pyszny obiadek i mamy misje znalesc winko 0% upije się ze hej

Emoszku zaciskaj nogi

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

O tym nacinaniu krocza potem poczytam bo u mnie nacinaja 90%przypadkow wiec mnie to bardzo interesuje
W moim szpitalu nie nacinaja i nawet nie chcą. Twierdza, ze zbyt czesto udaje sie rodzic bez popękania wiec nie ma sensu. Ja jednak zapisze to w planie porodu i uprzedze polozne 5 razy... a w razie w jeszcze wspomne mezowi, zeby dopilnowal i powiedzial jak ja bede oglupiona np. Gazem.

Witamy sie z szalona i tańcząca Liliana w ten zimny poniedzialek! Tenperatura spadla do 8 stopni!!! To jakaś paranoja.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:26   #4919
papaPapaya
Zakorzenienie

folinka - oczywiscie ze chodzilo mi o moje meczarnie

co do nacinania krocza - ja od początku bede mowila ze jak bedzie trzeba to chce. O wiele bardziej wole to niż pęknąć, bo z pęknięcia są później fatale komplikacje z tego co słyszałam. Nawet kilka lat po współżycie może być bolesne :/

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

its zamelduj nam tu jak sie dzis czujesz

13.12.2016 Julian
Stary 2016-10-03, 09:31   #4920
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Elo, elo. Bylam wczoraj w odwiedzinach u kuzyna dziewczyny na 18 listopada ma termin i uslyszalam od niej, ze mam wiekszy brzuch troche mi sie smiesznie zrobilo 😎 bo laska chyba nie ma lustra, u mnie idzie w brzuszek, a ona jest cala rozlana jak to stwierdzil maz. Kurka nie lubie takiego gadania, Ty masz wieksze to czy tamto. Ja takie uwagi zachowuje dla siebie, no ale ona chyba chciala sie dowartosciowac, tym bardziej ze ja teraz jestem 9kg na +, a ona juz tyle byla na + ostatniego lipca
Wgl zadzwonilam czy mozemy wpasc do nich, wpadamy, a oni oboje przeziebieni, mogla mowic, ze sa przeziebieni to bym tam nie jechala, ech.
Ech baby 😎

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Robila ktoras z was pompony z tiulu?
Jak można nie powiedzieć o przeziębieniu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości