Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-03, 07:44   #2881
pannazwanny
Rozeznanie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Ech trafiły nam się porody na sezon chorobowy...

Poszłabym dziś na protest ale boje się wlasnie tłumu, łokcia w brzuch i zarazków.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:21   #2882
Megula91
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Bzyczku tak mi przykro.. mam nadzieję i trzymam kciuki za małego, żeby wyzdrowiał

Gosiu dla Waszego maleństwa tez przesyłam dużo siły

A wszystkim zachorowanym dużo zdrówka!

Dziewczyny wczoraj z TŻ dosłownie rzucilismy się na siebie 🙊🙊 było bardzo przyjemnie 😇 chyba świadomość, że jest po remoncie i zbliżający się TP tak na nas wpłynął 🙊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:24   #2883
megilla
Zakorzenienie

Dzień dobry
Znowu się nie wyspalam. Do tego dłon mam tak zdretwiala, że nie mogę pisać ręcznie. Jak sobie radzicie z ta dolegliwością?

Bzyczek, życzę dużo zdrówka dla Synka! Serce się kraje, że biedaczek tak się męczy!

Gosia, pomysl, że to tylko przejsciowe

Pannazwanny, ja też bym poszła, ale bardziej od przeziębienia boje się, że ktoś mnie popchnie albo uderzy w tym tłumie. Poza tym tam jest za głośno. Ciekawe ile będzie ludzi. W zeszłym roku jak byłam na kodzie to przyszli głównie ludzie w wieku 50+

Dominika, nie daj się! Dużo zdrowia!
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:34   #2884
Ewula88
Wtajemniczenie

Masakra dziewczyny zeby ma sama końcówkę nas choróbsko chwyciło. Ja mam gardło zawalone pół nocy nie spałam. Czy mogę jakieś pastylki brać? Mam spray tantum verde. BZYCZEK dużo zdrowia dla synka. DOMINiKa podobno jakaś jelitówką panuje zdrówka !
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:56   #2885
Miraya
Raczkowanie

Witam się po okropnym weekendzie... Mąż mnie zaraził (tydzień chodził chory, ale dzielnie się dotąd opierałam) i od soboty walczę z przeziębieniem - na razie gardło i katar... Mam nadzieję, że do porodu dam radę się wykurować (mam na to tylko 2 tygodnie!!!), więc ja w tym tygodniu absolutnie nie piszę się na żaden poród. Kurczę, już pal licho ze mną, ale boję się czy w razie czego (gdybym np. nie zdążyła wyzdrowieć) Małego nie zarażę i to nie będzie dla niego niebezpieczne... Normalnie załamana jestem... Poród może być w każdej chwili, a ja chora... W dodatku dziś wizyta u gina, nie mam siły się zawlec tam do gabinetu...

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Łyżeczkę majeranku zalewasz gorącą wodą i parzysz pod przykryciem przez 10 minut. W ciąży pomogły mi też inhalacje z soli fizjologicznej.
morrigan1986 możesz mi napisać, jak często robiłaś sobie te inhalacje, długo Ci katar przechodził? Gardło jakoś leczę miksturami z miodem i cytryną, a na katar w ogóle nie mam pomysłu, a jest coraz gorszy... Z góry dzięki za dobre rady

Ewula88 mam nadzieję, że te choróbska szybko nam przejdą... Mamy zbliżone TP, ja się w tym tygodniu nie piszę na poród, żeby zdążyć się wyleczyć, a Ty?

Roosko i Dominika6 o ile dobrze pamiętam dzisiaj wizytujemy razem, wszystkie trzy ciekawe co tam u naszych dzieciaczków słychać

zai, marrticzka i gosia3103 wszystkim nowym Mamuśkom WIELKIE GRATULACJE Jesteście dzielne dziewczyny! Cieszę się i zazdroszczę, że już tulicie swoje Maleństwa

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez paryzanka84 Pokaż wiadomość
Ja zamawiam 16, na szczęście nikt mi sie nie wepchnął. 16.10.2016 mi sie podoba. Termin fr mam na 19, polski na 13 wiec ten 16 mi pasuje
paryzanka84 oj chyba źle sprawdziłaś nasz terminarz, droga koleżanko 16.10.2016 jest mój i Tomka, i nie oddaję tego dnia nikomu innemu

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Masakra dziewczyny zeby ma sama końcówkę nas choróbsko chwyciło. Ja mam gardło zawalone pół nocy nie spałam. Czy mogę jakieś pastylki brać? Mam spray tantum verde. BZYCZEK dużo zdrowia dla synka. DOMINiKa podobno jakaś jelitówką panuje zdrówka !
Ewula88 no właśnie jak się orientowałam, to generalnie nic nie można, nawet pastylek na gardło tylko ziółkami możemy się leczyć i tradycyjnie: miód, cytryna, imbir, czosnek... Nawet kropli do nosa nie można używać (a ja mam cały nos zawalony), tylko inhalacje i ewent. sól fizjologiczna/woda morska jak u noworodków.... Ehhh, biedne my :-(
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:57   #2886
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
Witam się po okropnym weekendzie... Mąż mnie zaraził (tydzień chodził chory, ale dzielnie się dotąd opierałam) i od soboty walczę z przeziębieniem - na razie gardło i katar... Mam nadzieję, że do porodu dam radę się wykurować (mam na to tylko 2 tygodnie!!!), więc ja w tym tygodniu absolutnie nie piszę się na żaden poród. Kurczę, już pal licho ze mną, ale boję się czy w razie czego (gdybym np. nie zdążyła wyzdrowieć) Małego nie zarażę i to nie będzie dla niego niebezpieczne... Normalnie załamana jestem... Poród może być w każdej chwili, a ja chora... W dodatku dziś wizyta u gina, nie mam siły się zawlec tam do gabinetu...

morrigan1986 możesz mi napisać, jak często robiłaś sobie te inhalacje, długo Ci katar przechodził? Gardło jakoś leczę miksturami z miodem i cytryną, a na katar w ogóle nie mam pomysłu, a jest coraz gorszy... Z góry dzięki za dobre rady

Ewula88 mam nadzieję, że te choróbska szybko nam przejdą... Mamy zbliżone TP, ja się w tym tygodniu nie piszę na poród, żeby zdążyć się wyleczyć, a Ty?

Roosko i Dominika6 o ile dobrze pamiętam dzisiaj wizytujemy razem, wszystkie trzy ciekawe co tam u naszych dzieciaczków słychać

zai, marrticzka i gosia3103 wszystkim nowym Mamuśkom WIELKIE GRATULACJE Jesteście dzielne dziewczyny! Cieszę się i zazdroszczę, że już tulicie swoje Maleństwa

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

paryzanka84 oj chyba źle sprawdziłaś nasz terminarz, droga koleżanko 16.10.2016 jest mój i Tomka, i nie oddaję tego dnia nikomu innemu
Inhalacje robiłam rano i wieczorem. Po inhalacji jeszcze spray z wodą morską i porządnie się wysmarkać. Katar trwał kilka dni, nie pamiętam ile dokładnie, ale inhalacje na pewno złagodziły przebieg. A na gardło są tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, Prenalen. Całkiem niezłe.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:59   #2887
paula1010
Zadomowienie

Trzymajcie sie chorowitki! Oby Wam szybko przeszło

Fasolko jak sie czujesz? Może to byly tylko objawy stresu po sprzeczce z TZ...

Bzyczek dużo zdrówka dla synka!

Ja dzisiaj zaczynam ostatni tydzień pracy przed macierzyńskim i cieszę sie jak małe dziecko

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 08:59   #2888
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez nie rodzę w tym tyg ! Nie wyobrażam sobie jechać na porodówkę z tym katarem i bolącym gardłem. Mój plan to 15.10 : ale tak serio to jestem załamana tym przeziębieniem. Wlewam w siebie mleko miód i czosnek do tego te inhalacje robię i smaruje czoło amolem. Dzis wdrażam majeranek. Płuczę gardło solą albo soda. Najgorsze jest to, ze musze dzis wyjsć z domu po wyniki a potem do lekarza :/ oby nam szybko przeszło i nie rozwinęło sie w nim poważniejszego!!
Stary 2016-10-03, 09:02   #2889
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Inhalacje robiłam rano i wieczorem. Po inhalacji jeszcze spray z wodą morską i porządnie się wysmarkać. Katar trwał kilka dni, nie pamiętam ile dokładnie, ale inhalacje na pewno złagodziły przebieg. A na gardło są tabletki do ssania dla kobiet w ciąży, Prenalen. Całkiem niezłe.
morrigan1986 dzięki za info zaraz wysyłam męża do apteki po te pastylki
Stary 2016-10-03, 09:04   #2890
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez nie rodzę w tym tyg ! Nie wyobrażam sobie jechać na porodówkę z tym katarem i bolącym gardłem. Mój plan to 15.10 : ale tak serio to jestem załamana tym przeziębieniem. Wlewam w siebie mleko miód i czosnek do tego te inhalacje robię i smaruje czoło amolem. Dzis wdrażam majeranek. Płuczę gardło solą albo soda. Najgorsze jest to, ze musze dzis wyjsć z domu po wyniki a potem do lekarza :/ oby nam szybko przeszło i nie rozwinęło sie w nim poważniejszego!!
Majeranek jest najskuteczniejszy na początku kataru, jak Ci się już rozkręcił może nie dać rady. Jeśli chodzi o płukanie gardła to mi zawsze pomagało płukanie wodą utlenioną. To mój wypróbowany sposób na anginę i spuchnięte migdałki. Sama muszę to wdrożyć, bo coś migdałki zaczynają swędzieć, to u mnie zwiastun choroby. Zaraz powinnam iść na KTG, ale chyba wezmę taksówkę. W Białymstoku dziś zimno i pada, w autobusie pewnie pełno przeziębionych ludzi.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:09   #2891
pannazwanny
Rozeznanie

Masakra wszystkie chore! chyba się zamykam w izolatce do porodu!

Megilla mnie ręce dretwieją od wielu miesięcy, niestety nic się z tym w ciazy nie zrobi. Musisz je rano rozruszac, strzepać i tyle.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:10   #2892
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Znowu się nie wyspalam. Do tego dłon mam tak zdretwiala, że nie mogę pisać ręcznie. Jak sobie radzicie z ta dolegliwością?

Bzyczek, życzę dużo zdrówka dla Synka! Serce się kraje, że biedaczek tak się męczy!

Gosia, pomysl, że to tylko przejsciowe

Pannazwanny, ja też bym poszła, ale bardziej od przeziębienia boje się, że ktoś mnie popchnie albo uderzy w tym tłumie. Poza tym tam jest za głośno. Ciekawe ile będzie ludzi. W zeszłym roku jak byłam na kodzie to przyszli głównie ludzie w wieku 50+

Dominika, nie daj się! Dużo zdrowia!
ja też mam dzisiaj taki problem z dłonią. Ja zauważyłam, że sobie ją przeciążyłam bo za bardzo się podpieram jak wstaję na niej. W połowie dnia samo przechodzi
Cytat:
zdrówka życzę, ja psikałam gardło Argentin T
Cytat:
Napisane przez aanuuulaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Przesyłam ogromne gratulacje Gosi i marticzce! Jesteście bardzo dzielne zazdroszczę wam, ze już tulicie maluszki życzę zdrówka i szybkiego wyjścia do domku

Gratuluję też mamusiom które wyszły już do domku

Za wsztstkie mamusie w dwupaku nadal trzymam kciuki!

Mi w piątek ginekolog wyjął pessar, było bardzo ciężko bo strasznie się przyssal, ale dałam radę zalecił dużo sexu (a od początku ciąży mieliśmy zabronione z mężem bo miałam krwiaka) więc jesteśmy mega szczęśliwi z tego zalecenia!! ) termin mam co prawda na 20 ale lekarz mówił, ze do tygodnia powinnam urodzić, więc Styska jeszcze mnie gdzieś musisz upchnąć jeśli mogę prosić a jeśli do piątku nic nie ruszy to mam przyjść na masaż szyjki także mam nadzieję, ze wtedy ruszy ❤ już bardzo chce tulic moja Hanie ❤

mam straszne klucia w pochwie, czy to może coś zwiastowac dziewczyny?
kluciaw pochwie to najczęściej skracająca się szyjka i rozwierająca wic może już coś się dzieje u Ciebie
Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Ja mam jutro rano ktg a jeszcze sie z mezulkiem pokłóciłam i wszystko mnie dzisiaj przerasta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
przytulam, powodzenia na ktg
Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Spokojnie dziewczyny, jutro zrobię listę co do godziny i Wam tu wrzucę! Tylko będziecie musiały sie tego trzymać bo terminy gonią!

Anula- proponuje czwartek albo piątek, takie przyjemne dni myśle ze sie spodobają!

Kasia- dobra to powiedz mi kiedy będzie ok, to wtedy brde pisać tutaj dopiero :p

Withi- taka jestem zdolna, ze znalazłam fanpage z twoim blogiem na fejsie

hahah to mnie dopisz na 12, jeszcze trochę się pobujam w ciąży
Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Ja tez ja też ... 10 omijam z daleka... ale między 5 a 9 super a jak nie to 12 bo ładna data ... później nie rodze ....

A tak wogole tak mnie Tż wqrwil ze aż się przez debila splakalam i mam go dosyć. .. niech wogole nie przyjeżdża bo na oczy go nie chce widzieć

współczuję kłótni i przytulam

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
A ja się witam ze szpitala ale nie z porodowki a dziecięcego. Mój synek złapał jakiegoś wirusa i wymiotuje sama woda nawet wiec odwodniony trafił do szpitala. A ja obok niego leżę teraz na kozetce w 38 tyg ciąży i mam nadzieje tu nie rodzic. Tyle stresu dla niego, nie mogli się wkluc z wenflonem, plakal przeraźliwie a ja razem z nim i musiałam wyjść z sali zabiegowej bo nie mogłam wytrzymać. Mąż go trzymał. Teraz biedny w końcu usnal wyczerpany po całym dniu a ja niewiem jak tu zasne
zdrówka dla synka życzę, biedaczek
Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Dzien dobry po strasznej nocy mam nadzieje, ze nie złapałam jakiegos wirusa. O 3 sie obudziłam i było mi tak niedobrze, ze zwymiotywalam, a ze nie było za bardzo czym to poleciał kwas żołądkowy i mam cały przełyk podrażniony. Boli jak cholera. Mam nadzieje, ze był to jednorazowy epizod... Potem juz średnio spałam bo wszystko mnie bolało masakra !

Bzyczku wspolczuje synusiowi i łącze sie w bólu jak widzisz. A za Ciebie trzymam kciuki zebys niczego nie złapała i nie urodziła na dziecięcym

Gosiu wspolczuje takich atrakcji, ale wierze, ze malutkiego ponaswietlaja i lada moment bedziecie w domu, a synuś nie bedzie mógł sie odczepić od cycusia

zdrówka życzę, oby więcej się nie powtórzyło

Gosia gratulacje, szybko poszło

ja teraz zaciskam nogi co najmniej do czwartku bo męża nie ma. Nie dochodzi dalej do mnie że to już październik i rodzimy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:13   #2893
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Ewula88 OOoo, 15.10, czyli dzień przede mną Też dziś zaczynam akcję pt. "majeranek" Mam nadzieję, że max. do końca tygodnia, po tych wszystkich miksturach i wyleżeniu się w łóżku, to nam przejdzie Innej opcji nie biorę nawet pod uwagę. Jeszcze wezmę może te pastylki na gardło co zaleca morrigan1986
Też masz dzisiaj gina? Ja o 16.00 i kompletnie nie mam siły ani chęci do niego jechać, tym bardziej że u mnie cały czas pada...

paula1010 dzięki niezmiennie Cię podziwiam, że jeszcze pracujesz mam nadzieję, że zbytnio Cię nie męczą w tej pracy?
Stary 2016-10-03, 09:40   #2894
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewula88 OOoo, 15.10, czyli dzień przede mną Też dziś zaczynam akcję pt. "majeranek" Mam nadzieję, że max. do końca tygodnia, po tych wszystkich miksturach i wyleżeniu się w łóżku, to nam przejdzie Innej opcji nie biorę nawet pod uwagę. Jeszcze wezmę może te pastylki na gardło co zaleca morrigan1986
Też masz dzisiaj gina? Ja o 16.00 i kompletnie nie mam siły ani chęci do niego jechać, tym bardziej że u mnie cały czas pada...

paula1010 dzięki niezmiennie Cię podziwiam, że jeszcze pracujesz mam nadzieję, że zbytnio Cię nie męczą w tej pracy?
mój katar chyba jeszcze jest do uratowania bo się dopiero rozkręca więc wierze w siłę majeranku. Dziś mam konsultację z anestezjologiem w szpitalu w którym będę rodzić. Wizytę u gina dopiero jutro.

morrigan1986
dzięki za rady, pastylki kupię bo do pt muszę być zdrowa.
Ale mam nadzieję, że nasze bobaski nie będą chciały wyjść na świat jak jesteśmy takie zaziębione.

Co do kłucia w pochwie to ja mam takie z 2 tyg al nic się nie dzieje( na dzień dzisiejszy to się bardzo cieszę )
Stary 2016-10-03, 09:41   #2895
Fasolka10
Zakorzenienie

Paula przeszło ale to z adrenaliny bo starszak chory i w nocy zaczął mi się dusić od kaszlu aż biedny z wymiotowal
.. latałam sprzątalam. ... I zapomniałam o bólach brzucha... juz powiedziałam młodemu ze ma conajmmniej do środy siedzieć a najlepiej to przyjazdu ojca do piątku ...

Z tż sprawa wygląda tak xe się na nim zawiodłam i tyle ... co ma być to będzie ... są sprawy na które kompromisu nie uznaje ... to jest taka sprawa i nie odpuszczę .... niech spada... przyjedzie do dzieci a do mnie niech się nie odzywa...

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-10-03, 09:50   #2896
lexi_one
Rozeznanie

bzyczek - życzę zdrówka dla synka i żebyście szybko mogli wrócić do domu

Wszystkim wizytującym - udanych wizyt, a choróbkom powrotu do formy

Nadrabiam sobie to, co naskrobałyście i widzę, że już raczej na październik się nie załapię z porodem, bo terminy pozajmowane, więc może to ja zasilę tę grupę w grudniu?
W sumie nie śpieszy mi się jakoś szczególnie, bo lubię mój brzuchol a poza tym boję się porodu i tego, że nie ogarnę dwójki małych dzieci, siebie, domu, itd
Aniołek 15.10.2015r.
...zawsze będę pamiętać...
lexi_one jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:51   #2897
Lunus
Wtajemniczenie

Jestem juz po ktg i wizycie cisza i spokój, lekarz sie ze mną na czwartek umówił na ktg i na kontrole i mowi a pozniej poniedziałek. To po moim spojrzeniu dodał ze jak juz pani urodzi. Chociaż mówił ze teraz sie pogoda zmienia i wszystko sie moze zdarzyć bo aura i ciśnienie tez ma na to wpływ. A położna mówiła ze zdarza sie tak ze na ktg nic nie wychodzi a kobiety rodzą wiec pobitych optymistycznych akcentach wracam do domu.

Ostatnio strasznie mnie suszy czy wy tez tak macie ? Ja przez sama noc wypijam 1,5 L wody a w dzien nawet nie liczę.

Wczoraj popracowałam dużo i juz mi sie nie chciało z tztem rozmawiać. A dzisiaj zrobił mi śniadanie i wyciągał rękę na zgodę wiec sie zgodziłam ale smutno mi dalej trochę bo to tak szybko nie przechodzi człowiekowi a zwłaszcza jak słońca brakuje za oknem

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:56   #2898
bzyczek
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wsparcie! Noc ciężka za nami, syn goraczkowal, zostajemy do jutra napewno, na razie nie wymiotuje ale jest niewyspany i marudny i męczą go lekarze badaniami wiec jest zestresowany. Odnośnie chorób to lekarze mówią ze panuje jakaś wirusowka i ogólne oblężenie w szpitalu ze nie było miejsc dla syna i na początku chcieli nas położyć do dziecka z krztuscem! Potem lekarz się zlitowal, dzwonił po oddziałach bo były tylko miejsca na korytarzu aż w końcu trafilismy na alergologie. Ciężko patrzeć jak dzieci chorują
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:57   #2899
styska1551
Zadomowienie

Ale dzisiaj miałam fajną noc, wyspalam sie jak nigdy. Pewnie spałabym dalej, ale mnie pszczoła obudziła. I mialam jakiś dziwny sen ze mnie ciagle policja łapała...

Gosia- współczuje strasznie :c

Za wszystkie chore dziewczyny trzymam kciuki żeby wyzdrowiały!

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:59   #2900
Dominika6
Zadomowienie

Dziewczyny dziekuje póki co jestem po śniadaniu i jeszcze go nie zwróciłam wiec moze była to jednorazowa akcja. Pozostałym chorowitkom zdrówka zycze

Miraya dokładnie tak, wizytujemy dzis razem ja tylko spotkanie z położna i badanie docipne ale mam nadzieje, ze uslysze, ze cos powoli zaczyna sie dziać

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:12   #2901
KC Karolajna
Zadomowienie

Cześć o poranku. Zdrowka wszystkim życzę! Ja staram się unikać chorych ludzi i nie wychodzić ostatnio za dużo bo teraz łatwo o chorobę. . Ale musiałam dzisiaj do zusu iść się tłumaczyć. Po 4 latach ścigali mnie za 58zl z groszami normalnie miałam ochotę zapytać czy nie mają poważniejszych 'przestepcow' do nękania
A na 16 ktg kontrolne bo teraz mam je robić co 3 dni. A do piątku musze wiedzieć co z porodem a ja dalej... pustka w głowie taka ważna decyzja i nie umiem nic wymyslec

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:12   #2902
Ewula88
Wtajemniczenie

aaaa na innym wątku dziewczyna co miała ten sam TP co ja urodziła 1.10
Stary 2016-10-03, 10:26   #2903
słonik
Zakorzenienie

Bzyczek - zdrówka dla Synka!

Dziewczyny - ale się posypało, nie dajcie się żadnym choróbskom i zdrowiejcie szybko

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj z TŻ dosłownie rzucilismy się na siebie 🙊🙊 było bardzo przyjemnie 😇 chyba świadomość, że jest po remoncie i zbliżający się TP tak na nas wpłynął 🙊

U nas było to samo - pierwszy raz po dłuższej przerwie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Cześć o poranku. Zdrowka wszystkim życzę! Ja staram się unikać chorych ludzi i nie wychodzić ostatnio za dużo bo teraz łatwo o chorobę. . Ale musiałam dzisiaj do zusu iść się tłumaczyć. Po 4 latach ścigali mnie za 58zl z groszami normalnie miałam ochotę zapytać czy nie mają poważniejszych 'przestepcow' do nękania
A na 16 ktg kontrolne bo teraz mam je robić co 3 dni. A do piątku musze wiedzieć co z porodem a ja dalej... pustka w głowie taka ważna decyzja i nie umiem nic wymyslec

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Oczywiście, że mają, ale porządnych obywateli najłatwiej ścignąć

U mnie w brzuszku ewidentne zmiany - Malutka się ułożyła znacznie niżej. Po pierwsze - jestem w stanie się schylić i zawiązać buty bez braku oddechu i palpitacji po 5 sekundach, po drugie - Jej ruchy stały się znacznie przyjemniejsze. Czuję, jak mocno się wierci, ale tak w dole brzuszka, żebrom dała w końcu spokój Jak dla mnie zmiana na plus
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:31   #2904
styska1551
Zadomowienie

A ja sobie tak wkręciłam, ze rodzę w grudniu ze mówię do mamy ze 6 muszę iść do rossmanna a potem 12 a mama do mnie, ze 12 chyba nie zdążę a ja mówię ze jak nie zdążę przecież mam jeszcze czas

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:38   #2905
Inka_25
Rozeznanie

Marrticzka-GRTULUJE-jestes takim moim cichym natchnieniem..... bo sie zbytnio nic u ciebie wczesniej nie działo i szybko sie uporalas wiec.... ja tez sobie tego zycze
Gosia-GRATULACJE!!!!!!!
Ja na weekendzie miałam siostrę w odwiedzinach wiec super spędziłam moj ostatni weekend szwagier mi zrobił sesje brzuszkowa..... cudo
Z tz tez sie pokłóciłam strasznie-nawet go spakowałam i kazałam sie wynosić!!!!! Juz nie mam do niego ani siły ani nerwów!!!!!!!
Co do
Kataru i przeziębienia..... ja mam zatoki i zapalenie ucha...... na katar stosowałam nasivin...... dopóki sie nie dowiedziałam ze nie mozna-bo obkurczają sie naczynia krwionośne i zwiększa sie ciśnienie....... teraz kupiłam prenalen-krople do nosa.....
Ehhh i jak tu rodzic jak jestem cały czas na polopirynie bo mi głowa pęka......
Styska-ja termin mam na piatek wiec..... w weekend prosze mnie tam gdzieś wcisnac
Dziewczyny-z innej beczki pytanie-posiada ktoras takie urządzenie jak termomix??? Bedzie cos takiego w lidlu i sie zastanawiam czy faktycznie przydatne w kuchni jest.....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Bzyczek-zdrówka dla małego..... my Makau termin z moja Zosia na 2 listopada na przyjęcie do centrum zdrowia dziecka..... najpierw podróż 5 godzin a potem 4 dni w szpitalu..... nie wiem co mam zrobic-czy jechac z maleństwem, czy wyslac meza z moja mama...... jak pomyśle o tym to aż mnie terepie, ze akurat taki termin nam dali......!!!!

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:49   #2906
ana909
Erudycja

Inka kiedys chciałam kupić ale to kosztuje tysiące, szkoda mi było, ale gdybym miała kasy sporo to bym nawet się nie zastanawiała
Stary 2016-10-03, 10:51   #2907
Inka_25
Rozeznanie

Ana-wlasnie wiem-nowka kosztuje cos ponad 4 tys..... w lidlu jest teraz za 880 zł...... i sie tak zastanawiam........

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:58   #2908
pearl126
Zadomowienie

Witam sie ja po wizycie.
Jestem troche zszokowana, bo cały czas mi mówili,ze urodzę duże dziecko, a dzis waga wyszła 2600gr i gin stwierdził,ze urodzę maksymalnie dzieciaczka 3kg.
Teraz sobie myśle,ze w miesiąc przybrał tylko 300gr, to chyba troche mało? Moj gin w ogóle nie zwrócił na to uwagi. Myślicie,ze to normalne na tum etapie? Obecnie 36t5d. A rzeczywiście jak byłam w szpitalu na kolce nerkowej stwierdzili,ze mam dosc stare łożysko, to pewnie dlatego
Szyjka jest juz skrócona wiec jestem zadowolona, natomiast kolejna wizyta umówiona na 17.10. Jak to? Przecież 15.10 rodze L4 mam do 30.10-jak to zobaczyłam po wyjściu to myślałam,ze sie popłacze! Jaki 30.10?! Wtedy to ja juz na spacerki z synem chce wychodzić.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:00   #2909
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
No i bilirubina pod górna granica, wzięli już małego na naświetlania. Ma być cały czas u położnych. Mogę przychodzić karmić i ściągać pokarm. Mam się nastawić na minimum 4 dni, a może nawet i tydzień.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Gosiu ile ma? Mój miał 15,5. Był pod lampą dobę a zakładali że będzie 3 doby. Na drugi dzien bilirubina spadła do 5 i odstawili fototerapie. Zapytaj czy nie możesz mieć dziecka z lampą na sali, mnie na drugi dzien młodego z lampą na sale dali. Zresztą duzo dzieci z lampami na salach z mamami było.

Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Ana-wlasnie wiem-nowka kosztuje cos ponad 4 tys..... w lidlu jest teraz za 880 zł...... i sie tak zastanawiam........

W Lidlu to chyba jakiś zamiennik bo raczej nie Termomix oryginalny za którego trzeba dac 4-5 tys...

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-10-03 o 11:03
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:02   #2910
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Ja przeziębiona, katar i trochę gardło. Popijam ciepłą wodę z sokiem malinowym i przynosi mi to ulgę.
Byłam dziś też na Ktg, skurcz na 100 mi się chyba zapisał, mam przyjść w piątek. Kłucia w pochwie trafiają się coraz częściej.

Ja bym chciała rodzić 15-18.10 więc kogoś będę musiała zdublować.
Jutro zamierzam jeszcze skoczyć na ciucholand, może coś się trafi ładnego, w większym rozmiarze.

Kto dziś rodzi? Dzień przestoju?

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości