Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-03, 11:03   #2911
WKasiarr
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Blue Zdrówka!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:05   #2912
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Witam sie ja po wizycie.
Jestem troche zszokowana, bo cały czas mi mówili,ze urodzę duże dziecko, a dzis waga wyszła 2600gr i gin stwierdził,ze urodzę maksymalnie dzieciaczka 3kg.
Teraz sobie myśle,ze w miesiąc przybrał tylko 300gr, to chyba troche mało? Moj gin w ogóle nie zwrócił na to uwagi. Myślicie,ze to normalne na tum etapie? Obecnie 36t5d. A rzeczywiście jak byłam w szpitalu na kolce nerkowej stwierdzili,ze mam dosc stare łożysko, to pewnie dlatego
Szyjka jest juz skrócona wiec jestem zadowolona, natomiast kolejna wizyta umówiona na 17.10. Jak to? Przecież 15.10 rodze L4 mam do 30.10-jak to zobaczyłam po wyjściu to myślałam,ze sie popłacze! Jaki 30.10?! Wtedy to ja juz na spacerki z synem chce wychodzić.

U mnie było identycznie. Najpierw młoda rosła powyżej średniej i prognoza na 3500 a teraz jak bedzie 3 kg to bedzie dobrze. Moja wazyla w 35 t 6 D 2600 i przyrosła 400 g w mies. Lekarz mówił ze wszystko ok. Jutro mam wizytę to sie będziemy ważyć nie martw sie na pewno jest ok. Moze dzieciaczki jeszcze podrosną. Bedzie nam sie łatwiej rodzic
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:10   #2913
Inka_25
Rozeznanie

Pewnie ze zamiennik w lidlu jest..... ale z tego conkojarze, to w lidlu sa raczej spoko rzeczy.... tzn muszę porównać moce z oryginałem, bo jak jakis słabszy to raczej nie zda egzaminu....ehhh
Ja moge dzisiaj rodzic!!!! Zrobiłam nawet sobie wczoraj paznokcie u nóg wiec.....
Jestem GOTOWA!!!!!!

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:17   #2914
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Ana-wlasnie wiem-nowka kosztuje cos ponad 4 tys..... w lidlu jest teraz za 880 zł...... i sie tak zastanawiam........

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Gosiu ile ma? Mój miał 15,5. Był pod lampą dobę a zakładali że będzie 3 doby. Na drugi dzien bilirubina spadła do 5 i odstawili fototerapie. Zapytaj czy nie możesz mieć dziecka z lampą na sali, mnie na drugi dzien młodego z lampą na sale dali. Zresztą duzo dzieci z lampami na salach z mamami było.

W Lidlu to chyba jakiś zamiennik bo raczej nie Termomix oryginalny za którego trzeba dac 4-5 tys...

Tak to jest zamiennik, na taki bym się nie zdecydowała jednak bo pewnie by stał, z tm bym korzystała bo ma aż jedną mise. Ale i bez tego sobie poradzę, mam mikser taki lepszy rozbudowany a dla jednego dziecka będzie w sam raz.
Moja miała zoltaczke koło 6 albo 8 pi swych dniach od ur
Stary 2016-10-03, 11:18   #2915
KC Karolajna
Zadomowienie

A mój Tomek wczoraj wieczorem takiego czadu w brzuchu dawał, że aż w szoku byłam bo ostatnie parę ładnych dni taki spokojniejszy był i stawialam to na mniejszą ilość miejsca juz tak? A tu dzisiaj od rana znowu powtórka. Siedzieć nie dam rady bo tak się wypina i rozpycha i kopie. Łazić tez średnio bo na pecherz tak ciśnie, że już nie wiem czy on chce by matka popuscila czy tylko w kulki gra
Wiec uporządkowalam papiery po wizycie w zus, pochowalam, wlaczylam pranie i do końca cyklu postanowiłam się położyć z nadzieją, że może pójdzie spać w tym czasie i będę potem mogła spokojnie poodkurzac i powiesić pranie.
Dziewczyny co tu robić z tym porodem... okropnie boje się bólu i nie wiem czy dam radę to znieść a w zasadzie obawiam się, że nie dam rady... dodatkowo te mocne krwawienia w połogu (po cc chyba jest lżej? ) i bolace krocze i strsch przed peknieciem i szwami tam....a z drugiej strony chciałabym też szybko na nogach być i jakoś z małym wychodzić póki nie mrozy... yhhh wiem, że myślę tu dość egoistycznie o sobie.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:20   #2916
EveryGirl
Raczkowanie

Hej nie mam czasu Was nadrabiać, widzę tylko po pierwszej stronie, że Gosia i Marticzka mają już swoje pociechy przy sobie - ogromne gratulacje dziewczynyklas ki:

I chciałam się pochwalić, że ja też. Zosia urodziła się wczoraj o 18:14, dokładnie w terminie Potem opiszę Wam dokładnie, bo to był niesamowity poród. Niestety Mała trochę słaba, podejrzewają, że może mieć jakąś infekcję, także nie leży ze mną, tylko na obserwacji ale noc minęła spokojnie i jak na razie wszystko wygląda ok, więc staram się nie nakręcać. Trzymajcie za nas kciuki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20161002_183720.jpg (78,8 KB, 56 załadowań)
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:20   #2917
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ale współczuję chętna jestem skąd w ogóle bierze się ta zoltaczka, i że jedne dzieci mają wysoka a inne niska
Ana czysta fizjologia. U maluchów po pierwsze - czas przeżycia erytrocytów jest mniejszy niż u dorosłego człowieka (+/-90dni), po drugie wątroba nie jest na tyle sprawna aby w tak szybkim tempie pozbywać się bilirubiny, która jest efektem ubocznym rozpadu hemoglobiny.
Jedne dzieciaczki radzą sobie lepiej, inne gorzej. Ale to nic złego. Najgorsze w żółtaczce fizjologicznej jest to, że pojawia się ona (a przynajmniej powinna, aby mówić o fizjologii) w 2-3 dobie życia. Bardzo często w 3 dobie mama z dzieckiem są już w domu. O ile pojawi się ona w szpitalu to lepiej dla obojga - mama może wtedy zostać z maluchem na oddziale. A tak to trzeba się bujać w tą i z powrotem ... i zostawić maluszka samego w szpitalu na naświetlaniu. Ogólnie częste karmienie piersią też pomaga w szybszym usuwaniu bilirubiny z krwi - dlatego tak ważne jest żeby od razu po porodzie przystawiać malucha.

U mnie dzisiaj w miarę dobra, przespana noc.
Wiem co przeżywacie z tymi choróbskami - chorowałam w zeszłym tygodniu, u mnie poza koszmarnymi bólami głowy, katarem, bólem wszystkich mięśni, doszła jeszcze bezsenność, która była chyba najgorsza ...Nic fajnego, powrotu do zdrowia dla wszystkich!
Dominika może po prostu zjadłaś coś co Ci zaszkodziło. Skoro śniadanie weszło w całości, to nie masz się czym martwić
Megilla ja też mam takie drętwienie, zwłaszcza jak śpię całą noc w jednej pozycji. Ja śpię w rogalu, więc jedną rękę zawsze mam pod rogalem i jak spędzę tak całą noc, to rano mogę sobie palca odciąć i pewnie nic nie poczuję

EveryGirl buziaki dla Was i gratulacje!

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-10-03 o 11:22
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:23   #2918
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Dziewczyny co tu robić z tym porodem... okropnie boje się bólu i nie wiem czy dam radę to znieść a w zasadzie obawiam się, że nie dam rady... dodatkowo te mocne krwawienia w połogu (po cc chyba jest lżej? ) i bolace krocze i strsch przed peknieciem i szwami tam....a z drugiej strony chciałabym też szybko na nogach być i jakoś z małym wychodzić póki nie mrozy... yhhh wiem, że myślę tu dość egoistycznie o sobie.

Jesli chodzi o połóg to nie wiem jak z krwawieniem jest po SN ale ja po CC nadal cieknę, (jutro mija 2 tyg), już zdecydowanie mniej ale jednak. Powiedzieli mi że krwawienie może utrzymywać się do 4 tygodni.

Stary 2016-10-03, 11:26   #2919
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Bzyczek - zdrówka dla Synka!

Dziewczyny - ale się posypało, nie dajcie się żadnym choróbskom i zdrowiejcie szybko

U nas było to samo - pierwszy raz po dłuższej przerwie

Oczywiście, że mają, ale porządnych obywateli najłatwiej ścignąć

U mnie w brzuszku ewidentne zmiany - Malutka się ułożyła znacznie niżej. Po pierwsze - jestem w stanie się schylić i zawiązać buty bez braku oddechu i palpitacji po 5 sekundach, po drugie - Jej ruchy stały się znacznie przyjemniejsze. Czuję, jak mocno się wierci, ale tak w dole brzuszka, żebrom dała w końcu spokój Jak dla mnie zmiana na plus
no i super, że ruchy przyjemniejsze są. Mój nieraz też się układa tak, że cały brzuch boli
Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Marrticzka-GRTULUJE-jestes takim moim cichym natchnieniem..... bo sie zbytnio nic u ciebie wczesniej nie działo i szybko sie uporalas wiec.... ja tez sobie tego zycze
Gosia-GRATULACJE!!!!!!!
Ja na weekendzie miałam siostrę w odwiedzinach wiec super spędziłam moj ostatni weekend szwagier mi zrobił sesje brzuszkowa..... cudo
Z tz tez sie pokłóciłam strasznie-nawet go spakowałam i kazałam sie wynosić!!!!! Juz nie mam do niego ani siły ani nerwów!!!!!!!
Co do
Kataru i przeziębienia..... ja mam zatoki i zapalenie ucha...... na katar stosowałam nasivin...... dopóki sie nie dowiedziałam ze nie mozna-bo obkurczają sie naczynia krwionośne i zwiększa sie ciśnienie....... teraz kupiłam prenalen-krople do nosa.....
Ehhh i jak tu rodzic jak jestem cały czas na polopirynie bo mi głowa pęka......
Styska-ja termin mam na piatek wiec..... w weekend prosze mnie tam gdzieś wcisnac
Dziewczyny-z innej beczki pytanie-posiada ktoras takie urządzenie jak termomix??? Bedzie cos takiego w lidlu i sie zastanawiam czy faktycznie przydatne w kuchni jest.....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Bzyczek-zdrówka dla małego..... my Makau termin z moja Zosia na 2 listopada na przyjęcie do centrum zdrowia dziecka..... najpierw podróż 5 godzin a potem 4 dni w szpitalu..... nie wiem co mam zrobic-czy jechac z maleństwem, czy wyslac meza z moja mama...... jak pomyśle o tym to aż mnie terepie, ze akurat taki termin nam dali......!!!!

fajnie, że mimo kłótni z mężem weekend udany.
Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Witam sie ja po wizycie.
Jestem troche zszokowana, bo cały czas mi mówili,ze urodzę duże dziecko, a dzis waga wyszła 2600gr i gin stwierdził,ze urodzę maksymalnie dzieciaczka 3kg.
Teraz sobie myśle,ze w miesiąc przybrał tylko 300gr, to chyba troche mało? Moj gin w ogóle nie zwrócił na to uwagi. Myślicie,ze to normalne na tum etapie? Obecnie 36t5d. A rzeczywiście jak byłam w szpitalu na kolce nerkowej stwierdzili,ze mam dosc stare łożysko, to pewnie dlatego
Szyjka jest juz skrócona wiec jestem zadowolona, natomiast kolejna wizyta umówiona na 17.10. Jak to? Przecież 15.10 rodze L4 mam do 30.10-jak to zobaczyłam po wyjściu to myślałam,ze sie popłacze! Jaki 30.10?! Wtedy to ja juz na spacerki z synem chce wychodzić.
myślę, że waga maluszka całkiem ok jak na ten tydzień haha ale gin poszalał z tym zwolnieniem, ja mam do 20 i też chciałabym już urodzić do tego czasu
Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Ja przeziębiona, katar i trochę gardło. Popijam ciepłą wodę z sokiem malinowym i przynosi mi to ulgę.
Byłam dziś też na Ktg, skurcz na 100 mi się chyba zapisał, mam przyjść w piątek. Kłucia w pochwie trafiają się coraz częściej.

Ja bym chciała rodzić 15-18.10 więc kogoś będę musiała zdublować.
Jutro zamierzam jeszcze skoczyć na ciucholand, może coś się trafi ładnego, w większym rozmiarze.

Kto dziś rodzi? Dzień przestoju?
zdrówka życzę

popijam kawkę i wcinam czekoladę korzystam puki mogę bo potem trzeba się będzie za siebie brać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:26   #2920
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

EveryGirl gratulacje i zdrówka!

Może ktoś po Cc byłby w stanie opisać pierwszą dobę po. Od momentu samego porodu. Kiedy cewnik wyciągają, jak wygląda higiena do momentu pionizacji w praktyce. O wyciąganiu cewnika słyszałam kilka wersji, różnie godzinowo to się przedstawiało.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:29   #2921
Megula91
Zadomowienie

EveryGirl gratulacje !!! Ale się cieszę!! a dla maleństwa dużo siły!! nie martw się, wszystko będzie dobrze

Właśnie sobie uświadomiłam, że... JESTEM NASTĘPNA W KOLEJCE!

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:29   #2922
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Hej nie mam czasu Was nadrabiać, widzę tylko po pierwszej stronie, że Gosia i Marticzka mają już swoje pociechy przy sobie - ogromne gratulacje dziewczynyklas ki:

I chciałam się pochwalić, że ja też. Zosia urodziła się wczoraj o 18:14, dokładnie w terminie Potem opiszę Wam dokładnie, bo to był niesamowity poród. Niestety Mała trochę słaba, podejrzewają, że może mieć jakąś infekcję, także nie leży ze mną, tylko na obserwacji ale noc minęła spokojnie i jak na razie wszystko wygląda ok, więc staram się nie nakręcać. Trzymajcie za nas kciuki.
wielkie gratulacje i zdrówka dla malutkiej, śliczna jest jakie wymiary ma?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:29   #2923
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje dla was! Ślicznotka kciuki masz zapewnione od ciotek trzymajcie sie zdrowo. Jak nabierzesz siły to zdaj relacje . Dziewczyny która dzis rodzi?
Stary 2016-10-03, 11:31   #2924
KC Karolajna
Zadomowienie

Właśnie dziewczyny po cc i sn. Wiadomo, że to indywidualnie może inaczej wyglądać. .. ale opiszcie proszę o swoich odczuciach po sn i cc.... jak połog.. jak funkcjonujecie itd... może to jakoś łatwiej obraz pokaże. .. tak serio bez ogródek.

Stary 2016-10-03, 11:33   #2925
styska1551
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje! Trzymam kciuki! I widzicie? Trzymacie sie super terminów, moja rozpiska nie poszła na marne

Karolajna- ja np. Bardzo bym chciała rodzic CC, ale raczej będzie SN choć strasznie sie tego boje i nie wiem czy dam radę, bo instynkt u mnie zerowy :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:34   #2926
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:

Grunt to dobre nastawienie psychiczne. Nie możesz bać się bólu, który da Ci kogoś, na kogo tak bardzo czekasz. Ten ból jest o tyle inny, że prowadzi do czegoś naprawdę dobrego, jego zwieńczeniem jest Twoje dziecko Myślę że to jest tu kluczowe.
Co do krwawienia - macica musi się oczyścić czy tego chcesz czy nie. Odchody połogowe to kolejna fizjologia, nie unikniesz tego mając CC.
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:38   #2927
Inka_25
Rozeznanie

EveryGirl-GRATULACJE!!!!!! Strasznie sie ciesze!!!!! Takie cos to ja lubie czytać-tez chce tak z nienacka wczoraj nawet swoją torbę szpitalna do samochodu wrzuciłam jakby mnie w pracy zlapalo

Stary 2016-10-03, 11:39   #2928
megilla
Zakorzenienie

EveryGirl, gratuluję! Zobaczysz szybko wylecza Malutka i zaraz będziecie w domu uściski dla Was!

Bluegirl, kolejna chora? Dużo zdrówka!
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:45   #2929
Skitka
Raczkowanie

EveryGirl gratulacje ogromne! Śliczna kruszynka, życzę dużo zdrówka

Dziewczyny, a mi chyba zaczął odchodzić czop! Poza tym ciągnięcie w pachwinach i kłucia. Mam nadzieję, że coś się zaczyna

Megula91 to dawaj raz dwa i obie będziemy po wszystkim
Skitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:49   #2930
Roosko
Rozeznanie

Serdeczne gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych Mam

Miraya zgadza się, już się nie mogę doczekać. I ta ogromna ciekawość .. co dalej, kiedy, jak itp.
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:52   #2931
Inka_25
Rozeznanie

Co do cc-miałam 2 lata temu wiec dobrze nie pamietam ale jak dla mnie to:
Na plus:
-nie peklam ani nie byłam nacinana-okolice intymne w nienaruszonym stanie. Przez to tez potem nie stresowałam sie sexem.....
-nie wiem jak to przy SN ale.... np moja mama tewierdzi ze przez porody ma w podeszłym wieku problemy z trzymaniem moczu..... no i ewentualnie problemy z hemoroidami....
-zachowana większa intymność-tak mi sie wydaje-pamietam jak na IP ginekolog mnie badał-masakra taki niedelikatny był...

Minusy:
-dziecko na chwilkę kładą na piersi, potem dopiero po 2-3
Godz przynoszą....
-moze wystąpić problem z laktacja....
-no i blizna i pionizacja i dochodzenie do siebie..... mi blizna sie ładnie goiła, nie bolała zbytnio (nawet sie dziwili gdy nie chciałam ketonalu w kroplowce).....pionizacja tez nie najgorsza.....potem troche obolała ale chodziłam z mała po korytarzu.....podnosiłam ja..... przebierałam....
Cc naprawdę nie jest złe....szczególnie jak poród trwa np. 7-8 godz i oprócz bólu nic sie nie dzieje-wtedy sie błaga o cc....
Ja miałam szwy rozpuszczalne, wiec przez 1 tydz przemywałam tylko ranę octaniseptem. Rana na dole-w stroju jej nie widac......
Minusem jest moze to, ze potem jak sie chce do figury wrocic bez brzucha to tak dziwnie sie brzuch układa-nad rana taka fałdka mi została-ale mysle ze to kwestia wyćwiczenie mięśni......
Po cc-mozna cos cwiczyc juz ok.3 mies po, ale bez mięśni brzucha..... mięśnie brzucha zaleca sie dopiero po 6 mies......
Co do obkurczania macicy-mi siostry poradziły kupic pas poporodowy i go zakładać-jak dla mnie-rewelacyjnie sie sprawdził!!!!!!wiec zastanówcie sie nad nim.
Ja tydzien po cc byłam na 3 godz na wieczorze panieńskim a 2 tyg po na weselu-i nawet cos tańczyłam wiec...... głowa do gory

Stary 2016-10-03, 12:02   #2932
Ewula88
Wtajemniczenie

Dziewczyny a jakie sa zalecenia po Cc jeżeli chodzi o kolejne dziecko? Ile trzeba czekać? Jakie sa zalecenia? I czy miałyście wybór znieczulenia przy Cc? Ja np strasznie sie boje tego znieczulenia w kręgosłup i nie wiek czy nie wolałabym przespać operacji
Stary 2016-10-03, 12:05   #2933
KC Karolajna
Zadomowienie

Wiecie co może to źle zabrzmi ale ja jeszcze nie czuje takiej więzi i bezgranicznej miłości do małego w brzuchu jak chyba wy. Nie rozczulaja mnie filmiki i małe ciuszki. Podchodzę do tematu porodu tez zapewne dlatego bardziej egoistyczne. Nie wątpię w to, że zakocham się w malucha jak go już zobaczę i się oswoje. Tak po prostu mam. Ale na chwile obecna jeszcze to wszystko dla mnie to czysty surrealizm... dlatego myślę o sobie w kwestii porodu i jak to przeżyć żeby traumy nie mieć. ..

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie sa zalecenia po Cc jeżeli chodzi o kolejne dziecko? Ile trzeba czekać? Jakie sa zalecenia? I czy miałyście wybór znieczulenia przy Cc? Ja np strasznie sie boje tego znieczulenia w kręgosłup i nie wiek czy nie wolałabym przespać operacji
Juz teraz w pełnej narkozie cc się nie robi. Nie wiem jak szczególne warunki musiałyby być (może ty nieprzytomny przed zabiegiem) żeby coś takiego miało miejsce

Stary 2016-10-03, 12:08   #2934
Inka_25
Rozeznanie

Zaleceń jako-tako nie ma... wszystko zależy od matki-jak sie czuje i.... jak długo karmi piersią....
Niby rok po cc mozna planować następne dziecko, jeśli minęło 2 lata pomiędzy cc a tp następnego, wówczas jest możliwość próby porodu SN.... jeśli nie ma 2 lat-wówczas jest ryzyko pęknięcia lub rozejścia sie blizny....
Co do znieczulenia-ja sie nie wypowiem-ja nie miałam wyboru-wbili w kręgosłup i tyle-jak dla mnie-to było spoko-nie bolała mnie głowa potem i nie miałam żadnych przykrych dolegliwości, chociaż dziewczyna obok umierała po tym znieczuleniu-szczegolnie glowa ja bolała....

Stary 2016-10-03, 12:10   #2935
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co może to źle zabrzmi ale ja jeszcze nie czuje takiej więzi i bezgranicznej miłości do małego w brzuchu jak chyba wy. Nie rozczulaja mnie filmiki i małe ciuszki. Podchodzę do tematu porodu tez zapewne dlatego bardziej egoistyczne. Nie wątpię w to, że zakocham się w malucha jak go już zobaczę i się oswoje. Tak po prostu mam. Ale na chwile obecna jeszcze to wszystko dla mnie to czysty surrealizm... dlatego myślę o sobie w kwestii porodu i jak to przeżyć żeby traumy nie mieć. ..

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Juz teraz w pełnej narkozie cc się nie robi. Nie wiem jak szczególne warunki musiałyby być (może ty nieprzytomny przed zabiegiem) żeby coś takiego miało miejsce

No właśnie to chyba zależy od szpitala bo jedna z moich koleżanek miała Cc ze znieczuleniem ogólnym i to nie tak dawno bo w zeszłym roku. Dzis jadę na konsultacje do
Mojego szpitala to sie o to spytam.
Stary 2016-10-03, 12:11   #2936
WKasiarr
Zakorzenienie

Every Gratulacje!! Witamy maleństwo!

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Może ktoś po Cc byłby w stanie opisać pierwszą dobę po. Od momentu samego porodu. Kiedy cewnik wyciągają, jak wygląda higiena do momentu pionizacji w praktyce. O wyciąganiu cewnika słyszałam kilka wersji, różnie godzinowo to się przedstawiało.
Jeśli chodzi o cewnik, to ja miałam wyjęty dopiero rano dnia kolejnego po cc. Pionizowali mnie po 22. Kobietka która się mną opiekowała na sali pooperacyjnej uznała, że skoro mam noc tam spędzić to cewnik mi zostawi, co bym nie musiała biegać do toalety. Inaczej wyjmują zaraz po pionizacji, jeśli kobieta daje radę. Także ja trochę byłam w tej kwestii wybrańcem. Dziewczyny z sali ode mnie cewnik miały natychmiast wyjmowany i w dodatku nakłaniane były do szybkiego zrobienia siusiu samodzielnie.

Higiena do czasu pionizacji wygląda trochę kiepsko. W moim przypadku lało się pode mnie... Nie dali żadnych lignin po cc, jedynie zielone podkłady, ale czułam, że tryska ze mnie cholernie. Po pionizacji wymiana pościeli, podkładów i kobietka pomogła mi się obmyć tu i ówdzie. Na salach natomiast dziewczyny same musiały sobie radzić, jeśli personel widział, że sprawnie wstały i nic się nie działo.

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Nie ma się czego bać, przynajmniej ja to jakoś przyjemnie wspominam. Ze wszystkiego to chyba znieczulenie jest najfajniejsze Jakkolwiek głupio to brzmi. Musiałam usiąść po turecku, wygiąć kręgosłup jakby na koci grzbiet i po kilku chwilach po położeniu się już nic nie czułam.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-10-03 o 12:15
Stary 2016-10-03, 12:19   #2937
megilla
Zakorzenienie

Karolajna, dla mnie to też wciąż abstrakcja. Z tym, że ja wzruszam się na filmikach i uwielbiam kupować ciuszki. Ale tych nowych emocji jest tak dużo, że nie ogarniam, nie dociera to do mnie. Tym bardziej nie dziwię się TŻ, że on tego nie czuje. Choć ostatnio zaczął stresować się porodem, więc coś ruszyło
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:20   #2938
Inka_25
Rozeznanie

Heh-znieczulenie do tek pory wspominam-położyłam sie i tu człowiek kumaty w 100% a tu dotykam mojaj nogi i nie czuje ze To moja noga..... i sobie tak mysle-kurcze-jakie grubasne to udo......tu wiem ze moje, ale na dotyk nie reaguje.... to sobie stwierdziłam ze je uszczypnę...... ni i szczypie a tu nic nie boli

Stary 2016-10-03, 12:27   #2939
marta0o01
Rozeznanie

EveryGirl gratulacje!

Karolajna skoro tak się boisz porodu to ja bym się zdecydowała na cc. Ja się strasznie boje cc i mam nadzieję że nic się po drodze nie wydarzy i będę mogła rodzic sn. A z dochodzeniem do siebie różnie to bywa. Mi to zajęło bardzo długo po sn.

Jak nie ma na dzisiaj chętnych do rodzenia to ja się zgłaszam na ochotnika.
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:29   #2940
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie no nie wierze wielkie gratulacje i jak cichaczem tak tylko przyszłam wspomnieć ze urodziłam brawo dla Zosi za punktualność i dla ciebie kochana. A miałaś skurcze jak to było opowiadaj

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości