Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-03, 09:14   #3541
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Laura współczuję... Ciążowe czy coś Ci kiedyś zaszkodziło?)

We wro dziś leje....ciekawe jak pójdzie protest w takich warunkach...

Mój brzuch czasami tak się odznacza w jedną to w druga i wtedy mąż całuję a ja bardzo głaszcze )) sama miłość

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
laurka

Też się witam. Pogoda u mnie już dziś tragiczna. Zostałam pracować z domu żeby się zbytnio nie przeziębić. Nie wiem jak jest w firmie... budynek jest spory, ludzi w nim niewiele a ogrzewania jeszcze tam nie ma. W domu przynajmniej jak mi będzie zimno to zarzucę sweter czy kocyk
Dziękuję za ojojanie, znienacka mnie wzięło, przy szykowaniu się z dzieckiem do przedszkola. Ciążowe, nic nie zjadłam. Jeszcze dodam że od 2 nie mogłam zasnąć, chyba zaraz się położę na godzinkę. Aaa jeszcze hit, zapomniałam przebrać dziecku bucików w przedszkolu Budyń jak nic, forma zaawansowana.

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis juz 20+0 a ja nadal nie czuje ZADNYCH ruchów dziś ide do tej gin na nfz jeśli raczy być to ja wypytam bo teoretycznie jest to możliwe skoro to moja pierwsza ciaza ale z drugiej rzadko spotykane i smutne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wiem co czujecie, w 1 ciąży w 18, teraz już 20 i nic. Doczytałam że w 1 ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie ale na dnie macicy więc bardzo wysoko, wyżej się nie da Teraz jest niżej. No i jeszcze warstewka tłuszczyku.

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Ojej bidulka...

I do tego jeszcze jakies ciasteczka i goraca herbatka

Dzien dobry w ten brzydki deszczowy poranek

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Witam mamusie w ten jakże piękny dzień Nastawiłam się, że podreptam z dziewuchami chociaż jedną rundkę w czarnym proteście, a tu pogoda nie rozmieszcza wyskoczył mi dzisaj na fb filmik z najczęściej popełnianymi błędami, przez rodziców noworodków

i w tym filmiku jako błąd wymienione jest przegrzewanie dziecka, poprzez ubieranie je w myśl zasady "warstwa plus"... no i teraz ogłupiałam, to jak to w końcu jest z tym ubieraniem ?

https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=Q04JPu1g9-U
Ja to zrozumiałam tak, że grzechem jest przegrzewanie, a jako rozwiązanie podają że powinno się ubierać jak siebie plus 1 warstwa, więc wszystko się zgadza.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:22   #3542
minula
Wtajemniczenie

Witam ja od rana na konferencji. Pogoda nie rozpieszcza, kropi od rana.
Weekend mnie zmeczyl i najchetniej schowalabym się dziś pod kołdrą, ale na 16 muszę do drugiej pracy jechać.
Milego dnia

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 09:38   #3543
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja tez dzis rano tak mialam To mi się zdarza tylko jak leze całkiem na płasko
tak tak u mnie tez glownie jak leze jak stoje to dopiero z tydzien ruchy czuje
Stary 2016-10-03, 09:58   #3544
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam, pogoda u nas beznadziejna, pada od rana
Stary 2016-10-03, 10:22   #3545
Opiumalfa
Zakorzenienie

W Bru tez pada :/
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:36   #3546
malgos_87
Raczkowanie

U mnie też pogoda do kitu i do tego nastrój nie taki...
Do tego mam dzisiaj wizytę u lekarki ale nie mojej, bo moja prowadząca ma jakieś problemy zdrowotne i nie będzie jej z pół roku. Więc na drugą połowę ciąży muszę znaleźć sobie kogoś nowego... Dzisiaj na kontrolę umówiłam się do jedynej która miała termin i już się boję...

A tak w ogóle witam się w 23 tygodniu czyli 6 miesiącu. Ale ten czas leci...
malgos_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 10:45   #3547
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgos_87 Pokaż wiadomość
Do tego mam dzisiaj wizytę u lekarki ale nie mojej, bo moja prowadząca ma jakieś problemy zdrowotne i nie będzie jej z pół roku. Więc na drugą połowę ciąży muszę znaleźć sobie kogoś nowego... Dzisiaj na kontrolę umówiłam się do jedynej która miała termin i już się boję...

A może ta też będzie w porządku? Jak nie, to popytaj znajomych kogo polecają - na pewno znajdziesz kogoś równie kompetentnego.

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-03, 10:50   #3548
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem czy prowadzisz ciążę panstwowo czy pywatnie, ale jak prywatnie, to napisz do mnie na priv, znam 3 godnych polecenia ginekologów z Warszawy, ze świetnym sprzętem do usg, wszystkimi certyfikatami i bardzo empatycznych
Stary 2016-10-03, 10:56   #3549
malgos_87
Raczkowanie

Cytat:
A może ta też będzie w porządku? Jak nie, to popytaj znajomych kogo polecają - na pewno znajdziesz kogoś równie kompetentnego.

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
nie wiem czy prowadzisz ciążę panstwowo czy pywatnie, ale jak prywatnie, to napisz do mnie na priv, znam 3 godnych polecenia ginekologów z Warszawy, ze świetnym sprzętem do usg, wszystkimi certyfikatami i bardzo empatycznych
Dzięki dziewczyny. Ja prowadzę ciążę w Medicoverze bo mam przez firmę wykupiony pakiet, czyli prywatnie ale za nic nie płacę.
Ta moja prowadząca była bardzo oblegana, z bardzo dobrymi opiniami i udało mi się do niej zapisać i prowadziła moją pierwszą i tą ciążę... Byłam z niej bardzo zadowolona a tu klops... W Medicoverze niestety ciężko chyba z dobrym ginem, a jak jest to nie da rady zapisać się... Do tego mam preferencje, że chcę kobitkę... No nic.. zobaczymy...
malgos_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:06   #3550
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Ja prowadzę ciążę w Medicoverze bo mam przez firmę wykupiony pakiet, czyli prywatnie ale za nic nie płacę.
Ta moja prowadząca była bardzo oblegana, z bardzo dobrymi opiniami i udało mi się do niej zapisać i prowadziła moją pierwszą i tą ciążę... Byłam z niej bardzo zadowolona a tu klops... W Medicoverze niestety ciężko chyba z dobrym ginem, a jak jest to nie da rady zapisać się... Do tego mam preferencje, że chcę kobitkę... No nic.. zobaczymy...
Zależy w której placówce, chyba w każdej są dobre lekarki, polozne pomagaja umowic wizyty jak jest taka potrzeba
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 11:14   #3551
mariea
Zakorzenienie

a to jak to musi byc koniecznie medicover to nie pomogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-03, 11:52   #3552
ferimori
Zadomowienie

Wyniki moczy bardzo się poprawiły, nie wiem czy to dzięki antybiotykowi czy może czynnikom zewnętrznym. Czekam teraz w kolejce do Pani Doktor która na szczęście jest

Stary 2016-10-03, 12:23   #3553
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja zawsze chodziłam przed ciążą do kobiet, jakoś tak nie chciałam do faceta, pierwszą ciąże u kobiety, genetyczne i połówkowe miałam u faceta, i różnica w badaniu była ogromna, tak samo jak leżałam już w szpitalu, kobiety tak bez czucia badają a faceci tak delikatnie, teraz wybrałam faceta i już chyba nikt mnie nie przekona do kobiety
Stary 2016-10-03, 12:31   #3554
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja zawsze chodziłam przed ciążą do kobiet, jakoś tak nie chciałam do faceta, pierwszą ciąże u kobiety, genetyczne i połówkowe miałam u faceta, i różnica w badaniu była ogromna, tak samo jak leżałam już w szpitalu, kobiety tak bez czucia badają a faceci tak delikatnie, teraz wybrałam faceta i już chyba nikt mnie nie przekona do kobiety
podpisuje sie rekami i nogami kiedys tylko do babki jak musialam isc do ginekologa i nigdy nie bylam do konca zadowolona, po wizycie w szpitalu zmienilam na faceta do ktorego chodze caly czas i jestem zachwycona, delikatny, dokladny, empatyczny, moge mnozyc zalety. moze to przypadek, ale nie pierwsy raz sie spotykam z takim zdaniem, ze do gina tylko do faceta
jeszcze mam zal do baby ginekologa u ktorej bylam 2x w zeszlym roku, a ma ponad 100 opinii pozytywnych w necie, mowiac jej zeby mi zrobila usg bo planuje ciaze, a ona powiedziala ze wszystko super i tylko sie starac, nie skierowala na zadne badania, ja sie wtedy na tym nie znalam i dopiero niedawno wzielam od niej wydruk w ręce na ktorym jak byk, ze bylam w 15 dniu cyklu chwila przed owulacja a endometrium zaledwie 4 mm, a ona ani słowa. nigdy jej tego nie zapomnę.
choc wiadomo, jak sie pierwszy raz idzie to przewaznie dziewczyna woli do kobiety, ale nie ma co na to patrzec, mama mi kiedys powiedziala, ze sama sie z czasem przekonam i miala racje

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-10-03 o 12:35
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:42   #3555
sQuaara
Zakorzenienie

ja tylko raz bylam u babki...tzn chodzilam do jednej... i ona byla srednia..ale do srednich facetów spotkalam wiec nie mam takiego zdania, ALE czesto to slysze wiec chyba cos w tym jest ))
Stary 2016-10-03, 12:47   #3556
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
u mnie od nocy leje (z przerwami) dobrze, że dziś tylko na poczte musze wyskoczyć

Oby w Radomiu mieli wszystko czego szukasz podoba Ci się jakiś konkretny kolor?
Jak pisałam z miesiac temu to mieli jeszcze bede musiala sie do nich idezwac zeby sie nie okazało, ze wykupili mieli chyba kolor Gris, ale akurat mi wszystko jedno jaki, byle nie czarny bo dziecko mi sie ugotuje latem

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja genetyczne i polowkowe tez miałam u faceta, ale jakiejś różnicy nie zauwazylam po prostu badał przez brzuch, wielkiej delikatności i empatii nie potrzebowałam mimo wszystko ja nadal wole kobiety. Jak widziałam na korytarzu lekarza starszego od mojego taty i jak sobie wyobraziłam ze mam mu mowic o moich problemach i pokazywać mu sie nago od pasa w dół to az mnie ciarki przeszły do facetów nigdy sie nie przekonam.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 12:51   #3557
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
podpisuje sie rekami i nogami kiedys tylko do babki jak musialam isc do ginekologa i nigdy nie bylam do konca zadowolona, po wizycie w szpitalu zmienilam na faceta do ktorego chodze caly czas i jestem zachwycona, delikatny, dokladny, empatyczny, moge mnozyc zalety. moze to przypadek, ale nie pierwsy raz sie spotykam z takim zdaniem, ze do gina tylko do faceta
jeszcze mam zal do baby ginekologa u ktorej bylam 2x w zeszlym roku, a ma ponad 100 opinii pozytywnych w necie, mowiac jej zeby mi zrobila usg bo planuje ciaze, a ona powiedziala ze wszystko super i tylko sie starac, nie skierowala na zadne badania, ja sie wtedy na tym nie znalam i dopiero niedawno wzielam od niej wydruk w ręce na ktorym jak byk, ze bylam w 15 dniu cyklu chwila przed owulacja a endometrium zaledwie 4 mm, a ona ani słowa. nigdy jej tego nie zapomnę.
choc wiadomo, jak sie pierwszy raz idzie to przewaznie dziewczyna woli do kobiety, ale nie ma co na to patrzec, mama mi kiedys powiedziala, ze sama sie z czasem przekonam i miala racje
Mi też wszyscy powtarzali, lepszy facet a ja swoje, każdy musi się przekonać
Faceci którzy mnie badali wszyscy tacy właśnie delikatni, troskliwi, jak się Pani czuje, może coś zaradzimy, a kobieta która prowadziła mi ciąże, czasami miała takie humory, że strach się było odezwać, tak samo jak te w szpitalu,jak to kobiety mają i tak rach ciach, ja jak siadałam na fotel i widziałam, że ubiera rękawiczki to już się bałam, ale wtedy myślałam, że boli bo tak jest?
Stary 2016-10-03, 12:58   #3558
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja chodzę i chodziłam zawsze do facetów. Raz miałam babkę i dobrze jej nie wspominam.
Stary 2016-10-03, 12:59   #3559
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Jak pisałam z miesiac temu to mieli jeszcze bede musiala sie do nich idezwac zeby sie nie okazało, ze wykupili mieli chyba kolor Gris, ale akurat mi wszystko jedno jaki, byle nie czarny bo dziecko mi sie ugotuje latem
Właśnie, żeby nie było tak, że się wybierzesz na wycieczke a tu się okaże, że w sklepie ani jednego
Ale zamawiać planujesz przez internet?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:09   #3560
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, żeby nie było tak, że się wybierzesz na wycieczke a tu się okaże, że w sklepie ani jednego
Moja droga mozesz mi przypomniec jaki masz model spodni z New Look? Ja zamówilam druga parę z Mama Licious, ale odsyłam bo sa jakies twarde.

Wziełam jeszcze z Mama Licious legginsy (w porównianiu z h&M super jakosc) i yoga pants (moga byc jak pizama czy po domu, super miekkie).
Stary 2016-10-03, 13:21   #3561
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Moja droga mozesz mi przypomniec jaki masz model spodni z New Look? Ja zamówilam druga parę z Mama Licious, ale odsyłam bo sa jakies twarde.

Wziełam jeszcze z Mama Licious legginsy (w porównianiu z h&M super jakosc) i yoga pants (moga byc jak pizama czy po domu, super miekkie).
Kochana, mam dokładnie te https://www.zalando.pl/new-look-mate...9a002-k11.html
Podaj mi proszę linka do tych legginsów z Mama Licious
Stary 2016-10-03, 13:28   #3562
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, mam dokładnie te https://www.zalando.pl/new-look-mate...9a002-k11.html
Podaj mi proszę linka do tych legginsów z Mama Licious
Dzięki! Jaki brałas rozmiar?

To legginsy https://fr.zalando.be/mama-licious-t...9b00h-q11.html

A to te spodnie po domu/pizama https://fr.zalando.be/mama-licious-r...9b01h-k11.html

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2016-10-03 o 13:29
Stary 2016-10-03, 13:28   #3563
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak, ale na razie jak sie orientowałem to w Radomiu i tak maja najtaniej. Chociaz wolałabym kurierem do domu, to by mi od razu wniósł
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-03, 13:40   #3564
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki! Jaki brałas rozmiar?

To legginsy https://fr.zalando.be/mama-licious-t...9b00h-q11.html

A to te spodnie po domu/pizama https://fr.zalando.be/mama-licious-r...9b01h-k11.html
Dzięki obczaje sobie
Ja wziełam 36x30

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Pewnie tak, ale na razie jak sie orientowałem to w Radomiu i tak maja najtaniej. Chociaz wolałabym kurierem do domu, to by mi od razu wniósł
Może mają opcje zamówienia w sklepie i wysyłki kurierem, ja tak zamówiłam w Krakowie i wysyłke mają darmową
Stary 2016-10-03, 13:43   #3565
ferimori
Zadomowienie

Uwaga uwaga mam info na pierwszą stronę pani Doktor nie znalazła żadnych oznak męskości a więc PRAWDOPODOBNIE będzie to dziewczynka dziś wieczorem odbędzie się narada odnośnie imienia hihi mnie się podoba Amelia ale Tż kręci nosem więc wiecie..

Poza tym w środę moje dziecię wazylo 250 g a dziś 305 hmm nie wiem czy to błędy pomiarowe czy rzeczywiście tyle przybrało przez te kilka dni

A co do ruchów powinny być na dniach (dziś zaczelam 21 tydzień), wg dr za dwa tygodnie (taki mam termin polowkowego) przyjdę już z dobrą nowina a więc na razie się jeszcze nie martwie

Stary 2016-10-03, 13:48   #3566
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga uwaga mam info na pierwszą stronę pani Doktor nie znalazła żadnych oznak męskości a więc PRAWDOPODOBNIE będzie to dziewczynka dziś wieczorem odbędzie się narada odnośnie imienia hihi mnie się podoba Amelia ale Tż kręci nosem więc wiecie..

Poza tym w środę moje dziecię wazylo 250 g a dziś 305 hmm nie wiem czy to błędy pomiarowe czy rzeczywiście tyle przybrało przez te kilka dni

A co do ruchów powinny być na dniach (dziś zaczelam 21 tydzień), wg dr za dwa tygodnie (taki mam termin polowkowego) przyjdę już z dobrą nowina a więc na razie się jeszcze nie martwie

Gratuluje córeczki!
Stary 2016-10-03, 13:51   #3567
mariea
Zakorzenienie

ferimori gratuluję córeczki
ja własnie ogladam ciążowe sukienki, chciałabym sobie jakąś ładną kupić m.in. na święta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-03, 13:54   #3568
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
ja własnie ogladam ciążowe sukienki, chciałabym sobie jakąś ładną kupić m.in. na święta
ja tez bym chciala ale nie worek odcinany pod biustem tylko cos co podkresli brzuszek
Stary 2016-10-03, 13:55   #3569
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Ooo racja przydałaby się jakaś wyjściowa hmm ale teraz jeszcze chyba za szybko bo nie wiadomo jaki ten brzuch będzie w grudniu

Dziękuję Dziewczyny

Stary 2016-10-03, 13:58   #3570
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

fermiori, gratulacje

Dziewczyny, czy pamietacie nazwy tych bezplatnych warsztatow dla przyszlych mam? Macie moze gdzies pod reka? Ewentualnie linki do stron. Kojarze bezpiecznego malucha tylko

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości