|
|
#1261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II
Witam się... Wyspana 😂 jedna pobudka w nocy na cyca o 1.40, o 5.40 wzięłam go do łóżka. On dalej śpi a ja już nie mogę
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia extra.... u nas w drugą stronę zmiany.... co 3 h budzi mi się w nocy - rece opadają. Nie widzę jakoś odstawienia tej nocnej butli. A do tego raz wodą musze oszukiwać bo nie zaśnie. Ehh
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Grześ Igor Maja Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2016-10-03 o 07:06 |
|
|
|
#1263 |
|
Przyczajenie
|
Witamy sie z rana. Ciekawie u nas ostatnio najpierw sama goraczka, dwa dni bez to matka wzieła wczoraj dziecko na spacer, a dziś katar i kaszel :-(. Nocki też koszmar, pobudek milion z płaczem. Eh...
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Ja wstalam, młoda jeszcze śpi, na 9 mamy wizyte w poradni wczesnej interwencji, ciekawe jak ocenia rozwój Klaudusi. Jak na moje to ostatnio porządnie ruszyła no ale zobaczymy ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1265 |
|
Konto usunięte
|
Diablica no to współczuję.
Ja z jednej strony się cieszę, bo wstałam przed nim, spokojnie poszłam do toalety, powiesiłam pranie i jeszcze wróciłam poleżeć w łóżku, a z drugiej to oznacza coraz mniej cyca, w tej chwili już tylko 4 razy na dobę... Nie wiem czy uda się u trzymać kp rano i wieczorem jak on tak będzie mało jad, a z drugiej strony wiem, że nie ma nic lepszego niż samoodstawienie... W ogóle mój agent znalazł sobie nową rozrywkę 😂 wstaje przy krzesełku do karmienia, chwyta się brzegów tacki i podciąga się do góry 😂😂😂 ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Ewelciak zdrówka ![]() Cynamon co to za poradnia? |
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda, ostatnio jak bylam u pediatry napomknęłam ze mała troszeczkę słabo ruchowo, mało jeszcze umie (tylko pełzała 10 msc) więc dala nam skierowanie do poradni, żeby może ja poćwiczyli trochę, umowilam się a ona ni z gruchy ni z pietruchy zaczęła wstawać
moim największym zastrzeżeniem jest to ze nie siada samodzielnie, no zobaczymy co powiedzą niech ją sprawdząWysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#1267 |
|
Konto usunięte
|
Cynamon rozumiem. Czyli to coś jak poradnia rehabilitacyjna tylko inaczej się nazywa?
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda, chyba tak
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamon a Klaudia pcha ten pchacz co kupilas? Powodzenia na wizycie, daj znac jak poszło
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65952191]Diablica no to współczuję. Ja z jednej strony się cieszę, bo wstałam przed nim, spokojnie poszłam do toalety, powiesiłam pranie i jeszcze wróciłam poleżeć w łóżku, a z drugiej to oznacza coraz mniej cyca, w tej chwili już tylko 4 razy na dobę... Nie wiem czy uda się u trzymać kp rano i wieczorem jak on tak będzie mało jad, a z drugiej strony wiem, że nie ma nic lepszego niż samoodstawienie... W ogóle mój agent znalazł sobie nową rozrywkę 😂 wstaje przy krzesełku do karmienia, chwyta się brzegów tacki i podciąga się do góry 😂😂😂[/QUOTE] Wszytko nam się sypie... liczę ciągle, że to skok... Już Wam pisałam o widmie braku drzemek - wczoraj spał w dzień 2h... Wytrzymywał od rana do 13-14 - wczoraj padł o 12 ![]() Ładnie kaszkę rano jadł - dzisiaj znowu pół porcji Nie dojada w dzień i tą cholerną nocą nadrabia - już pomijam fakt, że trzeba do niego wstawać - ale lepiej chyba dla niego by było, by miał nieprzerywany sen jak najdłużej ![]() Niezły, jest Twój agent ![]() Grześka nauczyłam "cacy cacy"- jak stał wczoraj przy Lubym powiedział mu by zrobił cacy cacy tatusiowi... mina Tż bezcenna - jaki rozpromieniony był ![]() Cytat:
Dzieci są przekorne. Miałam podobne obawy do Twoich - Grześ do 7 miesiąca nie obracał się, poszłam do rehabilitantki i ona oczywiście mnie nastraszyła...i co na drugi dzień młody fikał z plecków jak ta lala.No ale mimo wszystko, czasem opinie i pomoc specjalistów są nam potrzebne - kciuki za wizytę
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Aladestra dziekujemy 😘
to tylko 2 dziewczyny uzywaja podusi? Domek pospal dzis do 7 olala. i nawet wiecej kaszki zjadl na sniadanie. on w nocy budzi sie raz na jedzenie, ale mi to nie przeszkadza bo on chuderlak.
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
A sto lat dla Domcia
![]() Ja uzywam poduszki od dawna. Srednio ona plaska, z kompletu z koldra z ikei. Zaczelam mu klasc bo jak uczylam samemu zasypiac w lozeczku to byl problem, a jak polozylam poduszke to sie wtulil i elegancko spal.
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65936601]
No i tu mam pytanie - jak często i jak długo powinno się dziecku pokazywać te wszystkie papa, brawo i inne, żeby załapało o co chodzi?[/QUOTE]Ja w ogóle nie uczę, nie widzę sensu w tym Brawo w ogóle nie uczylismy, nawet nie robilismy i sam zaczął klaskać. Papa nie uczymy, robimy po prostu adekwatnie do sytuacji - ktos wychodzi, czy my wychodzimy, to macha mu papa, ja macham do tej osoby papa, a Witek nic nie robi. I jest okej.Nie wiem, jakos nie czuję potrzeby uczenia go tego. Od uczenia mam psa ![]() Cytat:
![]() My bez poduchy i raczej dlugo tak pośpi. |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka no chyba kazdy uczy np papa adekwatnie do sytuacji😊 codziennie rano gdy tz idzie do pracy macha mu i mowi papa, ja mowie papa i macham tz i Grzes sam zaczal robic. Nie sadzam malego na srodku pokoju i nie mowie-teraz bedziesz sie uczyl papa 😁 gdy ktos wychodzi mowimy papa i machamy zrozumiales? Wszystkiego dziecko uczy sie sytuacyjnie i przez zabawe. I naprawde porównanie z psem nie podoba mi sie tu, to nie jest tresura...
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie czy jak dostalyscie dla dzieci jakies ciuszki od znajomych czy rodziny po ich dzieciach, to dawalyscie cos w zamian lub w podziekowaniu?
|
#1277 |
|
Konto usunięte
|
Dotka też dobrze, czytałam właśnie ostatnio, że dzieci często łapią to wszystko bez nauki
![]() M |
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65958506]Dotka też dobrze, czytałam właśnie ostatnio, że dzieci często łapią to wszystko bez nauki
![]() M[/QUOTE] Nocnik tez? 😁
|
#1279 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Ukrajinka moja spi z plaska poduszka, ale traktuje ja jako przytulanke,
Novakia ja jak dostalam ciuszki to kupilam raz w podziekowaniu jakis komplecik i cos slodkiego, ja dostalam ze 3 siatkii |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeezu tyle się napisalam i wszystko się skasowało grrrr
No więc my po wizycie, ogólnie jestem zadowolona ![]() Babeczka mnie zszokowala bo weszliśmy do sali, Tz wziął mała na kolana, ona siedziała sobie wyprostowana, nie podparta o jego ciało z rączkami w takiej jakby pozycji obronnej, a babka mówi "wiem z czym przyjechaliscie, nie siada samodzielnie i nie raczkuje " szacun... Ogólnie jest wporządku, mamy z nią ćwiczyć w domu, pokazala dwa ćwiczenia i za 2 msc do kontroli. Pytalam o buty, no więc pięta ma być sztywna, a paluszki do zgiecia miękkie, Bartek jest do d*** , elefanten spoko Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ukrajinka, moja tez spi z płaską podusia Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Novakia, u nas to działa na zasadzie wymiany, my pozyczylismy kuzynce wózek na czas wozenia w gondoli a ja dostaje trochę ciuszkow po jej córeczce ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Niezle cynamon! Ale babka ma oko
a z tą piętą... Mi mowila odwrotnie, i kogo tu sluchac😳 chyba ze Klaudia zle stawia nóżki?Ja wczoraj bylam w ccc i mamy duzy wybor butow. Jeszcze zajrze do deichmana ale widze bedzie ok
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Novakia, no mnie zatkało
ona jeszcze nie drepcze więc ciężko powiedzieć jak stawia nóżki, a to ze przy meblach wstaje to bardziej się podciąga za pomocą rąk póki co, tak babeczka mowila. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
#1284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Haha no wlasnie. Cytat:
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65958506]Dotka też dobrze, czytałam właśnie ostatnio, że dzieci często łapią to wszystko bez nauki
![]() M[/QUOTE] Bo to chyba po prostu kolejny etap, tak jak dziecko przeklada zabawkę z jednej rączki do drugiej, potem uderza zabawkami o siebie, tak i uczy się klaskac ![]() Co do nocnika, to zalezy tez co dla kogo znaczy UCZYĆ nocnika. Ja po prostu sadzam rano, po posiłkach, po spaniu i przed kąpielą i tym sposobem wyłapujemy kilka siku i praktycznie każdą kupę. Mnie nie chodzi o uczenie nocnika, a o to, ze mlody się lepiej wyproznia na nocnik - jest 1-2 duże kupy dziennie, a w pieluchę kilka malych i gorzej mu zrobic (bo zla pozycja). Poza tym jakoś tak sobie myślę, że małemu człowiekowi jednak przyjemniej usiąść na nocnik i zrobić kupę, a nie zrobić w pieluchę i siedzieć w tym (a przecież nie zawsze wyłapiemy od razu, ze jest kupa, jesli dziecko się bawi, a czasem mlody robi bez napinania,to ciezko wylapac ten moment). |
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka to zapraszam do mnie, Grzesiowi w ogole kupa nie przeszkadza w gaciach, a z nocnika ucieka, usiedzi moze 5sekund, zlapalam jak dotad 2 kupy i to z rykiem, zadnego siku. Także nie generalizumy. Poza tym dziecku raczej nie przeszkadza pielucha i ma inne odczucia niż dorosly, a w pewnym wieku zaczyna odczuwac przyjemność bo jest mokro i ciepło i wtedy w ogole odpieluchowac jest ciężko. Mowimy o wieku już 2- 2.5 roku. Przepraszam ze sie mądrzę ale jako pedagog i to w przedszkolu musze znac temat i sluchalam roznych madrych glow w polsce i po prostu się z Tobą nie zgadzam. Nie bez powodu nazywa sie to treningiem czystości.
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czy ja pisałam o Grzesiu? Ja pisałam o swoim dziecku, bo to swoje dziecko sadzam na nocnik i u swojego dziecka obserwuję, że woli kupę robić na nocnik, a nie w pieluchę.
|
|
|
|
#1288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
No ale mowisz ze go nie uczysz a po prostu sadzasz. Ja tez tak robię i wg mnie to nauka. Jednemu przychodzi łatwo a drugiemu nie, bo potrzebuje wiecej czasu na naukę wlasnie. No i ze lepsze wyróżnienia do nocnika to wg Ciebie, tak naprawdę nie wiemy jak dziec to odbiera, w sensie skad wiesz ze mu łatwiej? Jest taki maly
mojemu latwiej walic w pieluche, czuje ze u nas to będzie problem. Albo pewnego dnia zaskoczy i w koncu bedzie ok. Ale konsekwentnie go tego ucze, jakkolwiek tego nie nazwac
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Hej,ja sie wlasnie tak zbieram do kupna nocnika i co na zakupach jestem to zapominam:-\mysle ze Lenka powoli by lapala o co chodzi,bo teraz sporo nowych rzeczy sie uczy,najfajniej jej tanczenie wychodzi
tzn dla nas jest to taniec a ona sobie siedzi i sie buja smiesznie w tyl i przod i jeszcze raczka macha,przeslodkie to jest;-)ost dwie nocki super przespala cale z pobudka o 6 na jedzonko i do 8spala:-PCo do butkow to ja juz wkoncu teraz nie wiem jakie kupic:-\ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

moim największym zastrzeżeniem jest to ze nie siada samodzielnie, no zobaczymy co powiedzą niech ją sprawdzą