|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
tylkooliwka nie martw się, ja miałam tak jak ty, zastanawiałam się czy wszystko jest ok, bo ja nic szczególnego na początku nie czułam. a z chwilą skończenia 9 tygodnia zaliczyłam pierwszego pawika. i mimo iż było to bardzo nieprzyjemne doznanie to w jakimś sensie się ucieszyłam
wiem że to głupie. ale mam nadzieję, że juz wiecej się nie zdarzy. a wiecie co jeszcze?? weszłam dzis na wagę i myslałam, że padnę. mam dwa kilo na plusie;/ nie wiem czy to nie za szybko... a może to pomyłka hmmm jasne...
|
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
właśnie zaliczyłam rzyganko
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
|
#934 |
|
Ola-Unhola
|
U mnie jeszcze za wcześnie na pawika, ale nie powiem - czasami mam lekkie mdłości, ale zarazem wieeelką ochotę na coś.
I takie mam teraz mieszane odczucia ![]() A tak w ogóle dzieńdoberek
|
#935 |
|
Rozeznanie
|
eeehh to nie mój pierwszy i zapewne nie ostatni.Wymiotuję średnio co 2 dni.W życiu się nie spodziewałam że tak będzie bo moja mama opowiadała że w ogóle nie miała mgłości
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja też sie do Was zamelduje , najprawdopodobniej termin porodu to 10 pazdziernik.
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Potrzebuje taniego usg w Warszawie, ale takie w miare przyzwoitego. mozecie podac namiary i ceny?
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwna ta jakas moja ciaza, bo obiawow brak ciazowych. Testy tylko ja potwierdzidły na usg ide dopiero 28 lutego i to bedzie gdzies ok. 9 tygodnia. Do tego czasu musze zrobic badania na toxoplazmoze i grupe krwi ( boje sie igły
![]() ).
|
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie nie boje igly tylko pani, ktora to robi. wszystkie ciezarowy w poczekalni o niej gadaly. mialam okazje uslyszec jej glos i stwierdzam, ze to co mowily to prawda
ide 25.02:/
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj się brakiem dolegliwości ciążowych, ja jestem obecnie w połowie 10 tygodnia (kurza twarz ale to zleciało A z pozytywnych objawów to od jakichś 2 lub 3 tyg. mam wilczy apetyt ![]() A powiedziałaś lekarzowi wypisującemu antybiotyk, że jesteś w ciąży?? Jeśli tak Cię to niepokoi to może zrób sobie jeszcze raz test? Będzie dobrze przesyłam dobrą ciążową magię
|
|
#941 |
|
Ola-Unhola
|
Ja pierwszy raz krew miałam pobieraną jak zaszłam w ciążę z synem 5,5 r. temu.
Jak byłam mała, mama zaprowadziła mnie na pobranie, ale po tysiącu nakłuć i wielkich guzach i siniakach na ręku uciekałam z przychodni. Także dopiero jak byłam w ciąży sprawdziłam jaką mam grupę krwi i porobiłam inne badania. Na początku przy pobieraniu krwi robiło się na zmianę szaro, zielono, niebiesko czarno i oczywiście wizyta na leżance ![]() Po nakłuwaniu przez 9 miesięcy, tak się przyzwyczaiłam, że teraz tylko trochę głębiej muszę sobie pooddychać. To chyba wizja maleńkiej istotki i chęci robienia tego dla jej zdrówka tak zadziałała
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Kobietki bedziecie uczeszczac do szkoły rodzenia ? Moze juz ktoras z was chodziła i sie orientuje kiedy sie nalezy zapisac ?
|
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma konieczności umawiania się wcześniejszego, przychodzisz i on to robi od ręki. Oto namiary: Zaremba Roman. Gabinet lekarski, USG tel. 0 22 810 49 15 adres 04-393, Warszawa, Siennicka 38 m. 24 woj. mazowieckie godziny otwarcia: poniedziałek, wtorek 16-20; środa 7:30-12, 18-20; czwartek 10-20; piątek 16-20 Dziewczyny, ja kiedyś panicznie bałam się pobrania krwi! Do 30-stki w ogóle nie miałam żadnych badań porobionych bo nie było potrzeby i jakoś mi się udało tego uniknąć. Ale jak zaczęłam starać się o dziecko to cóż... musiałam się przemóc chociaż byłam blada jak ściana i pielęgniarka od razu mi zaproponowała leżankę Wyobrażałam sobie to okropnie a tu się okazało że ... nawet nie poczułam ukłucia tylko taki jakby ucisk. I teraz to chodzę na luzie na pobranie Zresztą tak samo miałam z dentystą, całe szczęście że mam mocne zęby i tylko 3 plomby, no ale te ząbki też poleczyłam w zeszłym roku przed ciążą. Fajną mam dentystkę na Lubelskiej w W-wie, cudna babka! Wizyta u niej to dla mnie przyjemność nawet przy kanałowym leczeniu![]() Ismenkusia- gratulacje! Dbaj o siebie i fasolinkę I nic się nie martw, wszystko będzie git!Tylkooliwka - ciesz się kochana, że Cię nie nękają te cholerne nudności, bo ja durnowata baba jeszcze parę tygodni temu marudziłam że nic mi nie jest a teraz jestem już wykończona tymi nudnościami. He he ... chyba zrobię z mężem zakład czy uda mi się wytrwać do końca ciąży bezpawiowo ![]() Żabulka- A ha, a ja to wczoraj na badaniu dowiedziałam sie że ciśnienie mam podwyższone (dziw nad dziwy bo ja zawsze taki zdechlak jestem z niskim ciśnieniem) i na dodatek schudłam 0,5 kg... chyba z tego braku apetytu...
|
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Warszawie szkoła rodzenia jest bezpłatna w szpitalu na Madalińskiego dla osób zameldowanych w W-wie, finansuje ją miasto. Nie wiem jak jest w innych szpitalach. Ja mam zamiar chodzić, jak za free to co mi zależy. Ale to dopiero może w maju lub czerwcu bo teraz to chyba za wcześnie Aha no ale też nie ma co czekać aż brzuszek będzie za duży bo trudno jest wtedy wykonywać ćwiczenia.
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
izzi dziekuje.
ja pytalam o szkole rodzenia (u mnie w przychodni tez finansuje miasto - program 'zdrowie, mama....'). podobno chodzi sie od 24 tygodnia
|
|
#946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jak pytałam koleżankę od kiedy ona chodziła to mi powiedziała że zaczęła w wakacje a małą urodziła na początku listopada, no i tak nie wiedziałam od kiedy powinno się chodzić.
|
|
#947 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.narodziny.home.pl/
moja koleżanka chodziła kiedyś do tej szkoły przy szpitalu św. Zofi i wtedy też była refundowana
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pawika tez zaliczylam przedwczoraj. Zachchcianki mam coraz to wieksze i coraz to kwasniejsze. wczoraj zjadlam 40 dkg kwasnej kapusty na raz mmm ale byla pyszna mowie wam...Jutro jade do rodzicow i na obiad bedzie zupa ogorkowa-moje zyczenie i gyros na ostro -tez moje zyczenie mmm slone,ostre i kwasne to moje zachcianki i od czasu do czasu slodkie![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ps osoby ktore np ukonczyly ich szkole rodzenia za jpojedyncza sale (a tylko 2 sa podwojne ) placa 800zl a nie 1000
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
ja szukam szkoly rodzenia we wroclawiu i znalazlam jedna bezplatna ale jeszcze nie wiem czy tam wogole sie zapisze.
Jestem raczej za tym by rodzic przez cesarke bo unika sie w tedy wielu chorob i schorzen u dziecka.... |
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
Zabulko wyslalam ci maila, i jeszcze raz dziekuje
Udalo mi sie wlasnie zaladowac zdjecie wiec wysylam posta i zobacze co z tego wyniknie JEEEEst UDALO SIE !!! Olbrzymek jest do gory nogami i wymachuje nozkami ![]() Czyz nie podobny do mamusi :P |
|
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ps ja jestem dumna Wroclawinką gdzie dokaldnie mieszkasz?
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
Ale Suuuper Szkoda Z Etakie Troszke Nie Wyrazne Ale Widac Co Gdzie I Jak Suuuuper
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ZDAJE SOBIE SPRAWE Z TEGO ZE DLUZEJ BEDE DOCHODILA DO SIEBIE ALE DZIECKO BEDZIE ZDROWE!!! PODCZAS NATURALNEGO PORODU NIGDY NIE MASZ 100% PEWNOSCI ZE NIC SIE NIE STANIE NP NAGLE UTKNIE I TZRBA BEDZIE JE WYCIAGAC KLESZCZAMI CO CZESTO POWODUJE NIEPELNOSPRAWNOSC ITELEKTUALNA-WIDZIALAM LUDZI KTORZY PO TAKICH PORODACH WLASNIE BYLI NIEPELNOSPRAWNI-PRACOWALAM Z NIMI. CZESTO NIEMOWLE ZAWIJA SIE W PEPOWINE I JEST NIEDOTLENIENIE MOZGU WIEC WOLE DLUZEJ BYC W SZPITALU NIZ POTEM ZALOWAC ZE NIE CHCIALAC CC. A LEKARKA MOJA CO MNIE PROWADZI MOWILA ZE TO NIE GLUPIE POSUNIECIE JA MIESZKAM TERAZ W KOBYLEJ GÓRZE A WE WROCLAWIU MAM RODZICOW NA ZAPOROSKIEJ I TAM CZESTO EDE BO WE WROCLAWIU CHCE RODZIC
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Jestem ciekawa jak wygladaja wasze babelki. Zeby porownac i w koncu zebym ustalila ktory to tydzien bo w szpitalu namieszali mi w glowie.
Zdjecie nie wyrazne bo zrobilam tzw zdjecie zdjeciu bo nie mam skanera i musialam cos wykombinowac.
|
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
kasieek wiesz gdzie jest taki przycisk jak 'caps'? jak tak to go wcisnij:/
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
Ja Nie Dostalam Zdjecia Po Pierwszym Usg Ale Juz Nastepnym Razem Powiem By Mi Dali. Ja Jestem W 7tc4d I Moje Malenstwo Ialo Zaledwie 7mm Wiec Nic Procz Serduszka Nie Bylo. A Co Do Ustalenia Terminu To Zawsze Jest Inaczej Mowione I Inaczej W Rzeczywistosci. Odwiedzilam Ostatnio Wtek Mam Lutowych I Prawie Kazda Rodzila Wczesniej Wniosek Taki Pewnie Ze Zle Lekarz Okreslil Dzien Plodu-tak Mi Sie Wydaje Tylko
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#959 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.babyboom.pl/forum/zlota-lista-f51/
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.html http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588 opinie o szpitalach, szkołach rodzenia, ginekologach itp. Miłej lektury
|
#960 |
|
Ola-Unhola
|
Jagna, dzieciątko śliczne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

wiem że to głupie. ale mam nadzieję, że juz wiecej się nie zdarzy. a wiecie co jeszcze?? weszłam dzis na wagę i myslałam, że padnę. mam dwa kilo na plusie;/ nie wiem czy to nie za szybko... a może to pomyłka