Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-04, 03:58   #3301
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ooozesz. Mleczarnia pelnym biustem...

Standardowo 3 nad ranem to nie ma spania, imprezaaa. Zjadlam juz pierniki. Zaraz pewnie kakao bede robic.
W innych okolicznosciach wypilabym lampke wina i byloby po robocie
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 04:02   #3302
MajWija
Wtajemniczenie

Ale mnie całą noc nogi bolą, coś okropnego...
Wybudza mnie normalnie ten ból ze snu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 04:15   #3303
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Łączę się w bólu, wiem jakie to męczące

U mnie to samo - ni ma spania.
Wczoraj zasnęłam ciut wcześniej, bo przed 3, specjalnie dziś wstałam wcześnie, żeby wcześnie paść. Nic z tego.

Stary 2016-10-04, 04:22   #3304
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu, wiem jakie to męczące

U mnie to samo - ni ma spania.
Wczoraj zasnęłam ciut wcześniej, bo przed 3, specjalnie dziś wstałam wcześnie, żeby wcześnie paść. Nic z tego.

Ja juz zaczęłam chodzić później spać żeby się nie obudzić i dup#.

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 04:40   #3305
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za przekrecenie i kciuki zeby jednak cie bol nie dopadl!

o kurcze!!!

a tego to nie wiem

ja sie zawsze myje porzadnie zanim zaczne akcje "kubeczek"

od biedy mozna wziac ale zazwyczaj na Boze narodzenie tez sa promocje, najczesciej dwupaki w jakis fantazyjnych pudelkach

No ja to rozumiem ale inaczej by to wygladalo jakby powiedzieli/napisali ze nie polecaja takich i takich bo to i tamto albo ze polecaja jakies tam konkretne bo... niz wprowadzac jakis zakaz. chodzi o forme przekazu
u mnie w szpitalu to nawet listy żadnej nie ma co ze sobą zabrać. Wiem tyle co od mojej położnej i dopytuje koleżanek. A widzisz tutaj koleżanka zabrała te podkłady ze sobą na porodówke to jej skrytykowali ze zle.
Pytałam o szlafrok i koleżanka mówiła ze przy skurczach w nocy taki cieplejszy jej się przydał. Bo ja dalej nic nie mam. Nie chem nowego kupować. W domu mam 2 grube i jeden trochę cieńszy ale krotki. Moja mamuska chciała mi jakieś pożyczyć ale źle się trochę w nich czuje bo są wielkie i niezbyt urodziwe :p

A tak w ogóle to dzien dobry. Pobodka o 4, musiałam oczywiście cos zjeść. Do tego mnie suszy.

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Cytat:
tak na Ciebie paczam i paczam to sie zastanawiam czy jak przyjdzie co do czego to czy Cie wpuszcza w ogole na porodowke?
Ze zdjęć nie widać... :P rano szybko odpalam lapka co by Anulke zobaczyć 😁 i w ogole jej fure.

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65986016]Czasami się zastanawiam jakim cudem Was jeszcze znoszę

Dokładnie

Tak [/QUOTE]

Jesteśmy lepsza odskocznią od babci 😁

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

Cytat:
I przez telefon można sobie nawet pogadac a mleczarnia dziala 😀

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-10-04 o 04:41
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 04:45   #3306
puffa25
Rozeznanie

I ja do was dołączam w bólu. Tylko że mnie ręce tak dretwieja że nie śpię z bólu.
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 04:55   #3307
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Do zestawu brakuje jeszcze bańki na mleko

Jest to trudne, acz wykonalne. Choć przyznam, przy myciu tuptałam w miejscu

Ja się urodziłam z wagą 3,9 kg Tż 2,2 kg (w terminie!), w idealnym świecie byłaby pośrodku
Jak u nas, tylko ja się urodziłam z 2,2 a TŻ 3,6 jakoś. Myślę ze koja Kluska nie powinna być wielka

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość

Standardowo 3 nad ranem to nie ma spania, imprezaaa. Zjadlam juz pierniki. Zaraz pewnie kakao bede robic.
Hehehe😂

---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ja juz zaczęłam chodzić później spać żeby się nie obudzić i dup#.

Nie ma reguly... Ja z tym budzeniem tak mam od drugiego trymestru. Z tym ze wtedy wystarczyło cos zjeść i zaraz zasypialam a teraz nie ma bata....oczy jak 5 zł. A z rana i za dnia mega zmęczenie. W ogóle krocze tak mnie naierdziela ze budze sie przy obracaniu w łóżku. Dziwne ze to się nasila tylko w pozycji leżącej.
Stary 2016-10-04, 04:58   #3308
Kasmaris
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu to nawet listy żadnej nie ma co ze sobą zabrać. Wiem tyle co od mojej położnej i dopytuje koleżanek. A widzisz tutaj koleżanka zabrała te podkłady ze sobą na porodówke to jej skrytykowali ze zle.
Pytałam o szlafrok i koleżanka mówiła ze przy skurczach w nocy taki cieplejszy jej się przydał. Bo ja dalej nic nie mam. Nie chem nowego kupować. W domu mam 2 grube i jeden trochę cieńszy ale krotki. Moja mamuska chciała mi jakieś pożyczyć ale źle się trochę w nich czuje bo są wielkie i niezbyt urodziwe :p

A tak w ogóle to dzien dobry. Pobodka o 4, musiałam oczywiście cos zjeść. Do tego mnie suszy.

---------- Dopisano o 04:37 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Ze zdjęć nie widać... :P rano szybko odpalam lapka co by Anulke zobaczyć i w ogole jej fure.

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ----------

Jesteśmy lepsza odskocznią od babci

---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

I przez telefon można sobie nawet pogadac a mleczarnia dziala

Hej Dziewczny, ja tez spać nie moge, tzeta budzik zadzwoni za 7 minut, wyjdzie za pol godziny, ja sie standardowo dwie godziny porzucam po łożku i dopiero zasnę, wstanę po 9 nieprzytomna! Do tego spojenie boli coraz bardziej, juz nawet obrót z boku na bok robi sie nie do zniesienia!

Listopadowaa miałam te same dylematy ze szlafrokiem i w koncu zdecydowałam sie na nowy, zamówiłam na Allegro od tego sprzedającego za 39 zł, gładki granatowy, nie za gruby ale tez nie całkiem cienki, przyszedł fajniejszy niz na zdjęciach, w ogóle polecam sobie przyjrzeć tez koszule nocne, nareszcie nie jakies obciachowe a w super cenach (do porodu wzięłam ta na ramiączkach z wykończeniem w panterkę za 18 zł- nie bedzie mi szkoda wyrzucić http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17268970

Kasmaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 05:12   #3309
Listopadowaa
Zakorzenienie

Mi szkoda miejsca w szafie na 4 szlafrok 😄 i tak myślę czy się nie pozbyć jednego. Juz nie chodzi o kasę bo za ładny nawet dalabym 100 zł jeśli byłby mi potrzebny nie tylko do szpitala i przyfalby się w domu. Ale gdzie ja się z tym wszystkim pomieszcze. A te moje szlafroki to takie grube są, z frotty, primarokowe, jak złoże w kostkę to gabaryt takiej małej podręcznej torby do samolotu. Pol szafy mi zajmą. Kupiec 4 i tak nie będę używać. I co potem z nim...ale pomyśle bo muszę cos miec . Poki co kardigana nie znalazłam odpowiedniego albo grube albo krótkie albo drogie.

---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

A koszule juz mam 2 i jeszcze kombinuje czy czegos na zapas nie wziąć gdyby jednak mnie zalalo. Ja z tych co wola mieć więcej i nie użyć niż męczyć głowę tym ze co gdy mi czegoś braknie. Tym sposobem biorę zawsze na wakacje polowe więcej rzeczy niż w rzeczywistości potem nosze 😄
Stary 2016-10-04, 05:43   #3310
Kasmaris
Raczkowanie

Cytat:
Mi szkoda miejsca w szafie na 4 szlafrok i tak myślę czy się nie pozbyć jednego. Juz nie chodzi o kasę bo za ładny nawet dalabym 100 zł jeśli byłby mi potrzebny nie tylko do szpitala i przyfalby się w domu. Ale gdzie ja się z tym wszystkim pomieszcze. A te moje szlafroki to takie grube są, z frotty, primarokowe, jak złoże w kostkę to gabaryt takiej małej podręcznej torby do samolotu. Pol szafy mi zajmą. Kupiec 4 i tak nie będę używać. I co potem z nim...ale pomyśle bo muszę cos miec . Poki co kardigana nie znalazłam odpowiedniego albo grube albo krótkie albo drogie.

---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

A koszule juz mam 2 i jeszcze kombinuje czy czegos na zapas nie wziąć gdyby jednak mnie zalalo. Ja z tych co wola mieć więcej i nie użyć niż męczyć głowę tym ze co gdy mi czegoś braknie. Tym sposobem biorę zawsze na wakacje polowe więcej rzeczy niż w rzeczywistości potem nosze

Oj mam dokładnie to samo! W dodatku moj tzet tez, wiec i córa skazana. Na pierwsze wakacje wybierzemy sie pewnie obpakowani jakbyśmy sie mieli z domu wyprowadzać

Kasmaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 06:20   #3311
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
Ja wstalam o 5 na siusiurusiu i od tej pory nie spie :-\
Wsplczuje bolu nog, rak, spojenia i wszystkiego innego.
Ide na sniadanko
Milego dnia!

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 06:44   #3312
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżu, nie mogę, przecież w tym można robić z domu biznesy przez telefon, tak profesjonalnie wygląda
Hahaha you made my day! 😆

Dzień dobry ! Pogoda u mnie taka że najlepiej się zastrzelić 😀

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 07:35   #3313
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 000Kasia000 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, byłam dzisiaj u lekarza i wszystko super córka waży już prawie 2500 g a za dwa tygodnie mamy umówić się na termin cesarski... jak będzie wszystko ok, to dociagniemy do 38 tyg, czyli jeszcze max 4 tygodnie do porodu! nie mogę uwierzyć, że to już tak niedługo
gratki za wizytę!

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Cytat:
Jeżu, nie mogę, przecież w tym można robić z domu biznesy przez telefon, tak profesjonalnie wygląda
Idealne na telekonferencję i słysze juz takie buczenie krowiej dojarki

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
I ja do was dołączam w bólu. Tylko że mnie ręce tak dretwieja że nie śpię z bólu.
Ja mam problem po.wstaniu, ciężko mi zginać i prostować palce, ależ to boli! A wczoraj na wieczór jakie miałam stopy znów

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Tak w ogóle to dziń dybry.
Ja znów wyspana Wstałam tylko po 3 na siku, ale potem.od razu zasnęłam. Katar przechodzi, więc i oddychać mogę
Wypiję swoją miksturkę i idę spać jeszcze z godzinkę

Bierzecie do szpitala smoczka dla dzidzi?
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 07:38   #3314
paulinika
Zakorzenienie

Dobry! Pol nocy nie spalam, mialam skurcze w lydkach do tego cala zakatarzona, z goraczka. Zyc nie umierac
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 07:45   #3315
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dzień dobry
Ja też miałam ciężką noc. Brzuch mnie tak bolał, że już myślałam że rodze a teraz muszę jechać zawieźć l4 do pracy a tak bardzo mi się nie chce przez tą pogodę
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 07:46   #3316
mietowka25
Zakorzenienie

Dzień dobry bardzo u nas noc całkiem dobra wstałam tylko 3 razy

Annulka nie widzę fotek niestety ale jak tak piszecie o tych koszulkach to mi się zapala diabelskie światełko w głowie że teraz na ten mój biust, fajnie wyglądały by te wszystkie seksi koszulki... Tylko brzuch musiała bym jakoś wcisnąć :-D

Dobra to teraz kawusia i szykujemy się do pracy
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 07:50   #3317
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ja się akurat dziś wyspałam na szczęście chociaż sny głupie miałam, śnił mi się jakiś pomidor, który był moim dzieckiem

Gratulacje za wizyty My wczoraj byliśmy na ostatnich już zajęciach w sr, dziś idziemy na Bezpiecznego Malucha

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65979636]Wstawiam bryczke [/QUOTE]
Elegancko

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65985311]Założyłam koszulę Tż-towi bardzo się podoba [/QUOTE]
Pięęęęęknie!

Cytat:
trafna uwaga!
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 07:56   #3318
KarolinaNL
Zadomowienie

Dzień dobry! Ja nawet wyspana jestem zasnelam kolo 3 bo z tz mieliśmy wczoraj dzień przytulanek więcej się smialismy niż dzialalismy bo przez ten brzuch niewiele się da zdziałać ale i tak było warto teraz ja już po sniadanku, chłopaki plecaki uszykowane z prowiantem, Daniel wcina płatki, zaraz trzeba się ubierać i pomalutku wychodzić do szkoły. Zostanie mi jeszcze wyprowadzenie psa i umycie wczorajszych naczyń i mogę odpoczywać a dostałam sms, ze pomiędzy 9 a 11 będzie moja torba

Cytat:
Odpinasz dwa guziki i od razu robi się miejsce

A tam, medelę z gorsetem se kup.

- ale dlaczego dwa?!
- jak to dlaczego... BO MOGĘ

Zapomniałam że przecie pralki są.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Pokazałam tz ten wynalazek to zrobił wielkie oczy i tylko pokrecil głowa ze współczuciem haha. Normalnie jak krowa w oborze haha.

Cytat:
Pytałam o szlafrok i koleżanka mówiła ze przy skurczach w nocy taki cieplejszy jej się przydał. Bo ja dalej nic nie mam. Nie chem nowego kupować. W domu mam 2 grube i jeden trochę cieńszy ale krotki. Moja mamuska chciała mi jakieś pożyczyć ale źle się trochę w nich czuje bo są wielkie i niezbyt urodziwe

Ze zdjęć nie widać... rano szybko odpalam lapka co by Anulke zobaczyć 😁 i w ogole jej fure.

Jesteśmy lepsza odskocznią od babci 😁

Mnie tez cały czas suszy, zwłaszcza w nocy muszę mieć butelkę litrowa przy łóżku i co rano jest pusciutka.

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ja się akurat dziś wyspałam na szczęście chociaż sny głupie miałam, śnił mi się jakiś pomidor, który był moim dzieckiem

Gratulacje za wizyty My wczoraj byliśmy na ostatnich już zajęciach w sr, dziś idziemy na Bezpiecznego Malucha

Elegancko

Pięęęęęknie!

trafna uwaga!
Haha

W ogóle co z tym wizazem, w ogole powiadomienia mi się nie wyświetlają.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 07:59   #3319
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja nawet wyspana jestem zasnelam kolo 3 bo z tz mieliśmy wczoraj dzień przytulanek więcej się smialismy niż dzialalismy bo przez ten brzuch niewiele się da zdziałać ale i tak było warto teraz ja już po sniadanku, chłopaki plecaki uszykowane z prowiantem, Daniel wcina płatki, zaraz trzeba się ubierać i pomalutku wychodzić do szkoły. Zostanie mi jeszcze wyprowadzenie psa i umycie wczorajszych naczyń i mogę odpoczywać a dostałam sms, ze pomiędzy 9 a 11 będzie moja torba

Pokazałam tz ten wynalazek to zrobił wielkie oczy i tylko pokrecil głowa ze współczuciem haha. Normalnie jak krowa w oborze haha.

Mnie tez cały czas suszy, zwłaszcza w nocy muszę mieć butelkę litrowa przy łóżku i co rano jest pusciutka.

---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ----------

Haha

W ogóle co z tym wizazem, w ogole powiadomienia mi się nie wyświetlają.

Pokaż torbę :-P
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 08:01   #3320
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Jak przyjdzie to pokaże pomiędzy 9 a 11 ma być poczta mam nadzieję, ze będzie pasowała do wózka.

Stary 2016-10-04, 08:53   #3321
ma_i
Zadomowienie

Hej 😊
Cytat:
Cześć Dziewczyny, byłam dzisiaj u lekarza i wszystko super córka waży już prawie 2500 g a za dwa tygodnie mamy umówić się na termin cesarski... jak będzie wszystko ok, to dociagniemy do 38 tyg, czyli jeszcze max 4 tygodnie do porodu! nie mogę uwierzyć, że to już tak niedługo

Miętówka, super że byłaś na proteście, też miałam zamiar, ale padało a ja nie miałam z kim zostawić starszej córki a nie chciałam jej ciągnąć w ten deszcz.
Gratulacje za wizytę, córka pokaźna 😄 I już tak blisko do rozwiązania, wow!

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Odpinasz dwa guziki i od razu robi się miejsce

A tam, medelę z gorsetem se kup.

- ale dlaczego dwa?!
- jak to dlaczego... BO MOGĘ

Zapomniałam że przecie pralki są.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Dodatkowa funkcja gratis - wyciąganie cyców po pas 😜 te zwisające butle są obłędne 😂

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 08:54   #3322
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
tak właśnie jak dziewczyny pisały
po umyciu, środkowy strumień. Moja gin zaleca też zakryć drugą dziurkę - można tampon wsadzić. Nigdy nie sikać "na raty" no i jak się często wstaje w nocy/nad ranem to ten poranny mocz może być nie do końca taki poranny,,,

kurde zjadłabym te mandarynki
choć ostatnio mam fazę na jabłka a nigdy jakoś nie przepadałam

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

kurde szukam wąskich płaskich skórzanych kozaków.. nie mogę nic znależć może któraś z Was gdzieś widziała?
W ramach desperacji zamówiłam na allegro jakieś zamszopodobne to tak śmierdzą klejem że będę je odsyłać bo na pewno nie wywietrzeją a wizualnie nawet niezłe ...
Sprawdź ccc, spokojnie znajdziesz z Lasockiego płaskie kozaki-cena kolo 300, ewentualnie botków z wyższą cholewką maja od zarąbania.

Cytat:
jakby ktoras miala chetke na zakupy z H&M, to jest kod na darmową dostawę i -15% 0497

wiesz co, wierzyc mi sie nie chce ze beda zagladac co 5 minut do kazdej ciezarnej czy aby przypadkiem nie ma canpola
wkurzaja mnie takie "zakazy"! Nie dosc ze sami nie dadza a powinni to jeszcze maja jakies ALE
Ale, ale-ja mam z Canpola, nawet zaniosłam pokazać położnej na sr i mówi, ze są ok, więc niech się te Twoje mądrale ugryzą. Zresztą, jeśli będziesz czuła, że faktycznie masz za mało przewiewu, to zawsze możesz te Bella Mama dokupić i święty spokój.

Cytat:
Mi szkoda miejsca w szafie na 4 szlafrok 😄 i tak myślę czy się nie pozbyć jednego. Juz nie chodzi o kasę bo za ładny nawet dalabym 100 zł jeśli byłby mi potrzebny nie tylko do szpitala i przyfalby się w domu. Ale gdzie ja się z tym wszystkim pomieszcze. A te moje szlafroki to takie grube są, z frotty, primarokowe, jak złoże w kostkę to gabaryt takiej małej podręcznej torby do samolotu. Pol szafy mi zajmą. Kupiec 4 i tak nie będę używać. I co potem z nim...ale pomyśle bo muszę cos miec . Poki co kardigana nie znalazłam odpowiedniego albo grube albo krótkie albo drogie.[COLOR="Silver"]
😄
KiK Twoim przyjacielem mają od cholery różnych kardiganów, ja tam swój do szpitala kupiłam, pokazywałam zresztą. Duże szanse, że tam coś znajdziesz.

Cytat:
Jak przyjdzie to pokaże pomiędzy 9 a 11 ma być poczta mam nadzieję, ze będzie pasowała do wózka.

Taa, to się nastaw, ze równie dobrze może być dobrą chwilę wcześniej lub później-mi tak kurier z łóżeczkiem się zaanonsował miedzy 13-15, więc 11.30 spokojnie z Tż jedziemy na zakupy, a tu telefon, że gość się wyrobił wcześniej i stoi u nas przy bramie...przesyłka pobraniowa, więc nie dało się załatwić jak zwykle("panie, wrzuć to pan do garażu, otwarty jest).

A ja jutro wizyta u gina...bardzo jestem ciekawa, co powie. Nastawiam się na pomiar miednicy i zlecenie pierdyliona ostatnich badań

A potem zawieźć L4 i dopytać o zasiłek, jak to będzie po urodzeniu, bo gdzieś przeczytałam, ze zasiłek nie przysługuje, jeśli było się zatrudnionym na czas określony na zastępstwo za kogoś ...a ja dokładnie tak mam. Oby to była stara informacja:conf used:
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 08:58   #3323
Hosenka*
Zakorzenienie

Odnośnie rozmiaru stanika do karmienia to napiszę, jak to u mnie wygląda.
Normalnie noszę 75C i przez całą ciążę taki nosiłam - piersi były ciut bardziej pełne, ale się mieściły, nic nie gniotło ani nie wylewało się. Teraz mam na sobie do karmienia 85F - obwód jest troszkę luźny, ale w tym momencie ciasny by mi przeszkadzał. Wczoraj ubrałam 80F i było mi ciasnawo.
Gdy wychodziłam ze szpitala w niedziele miałam na sobie stary stanik - no niestety dobry nie jest Zapiąć się zapięłam, ale przez powiększony biust stanik na obwodzie nawet nie dotykał skóry.

Po ciąży z Kacprem w szpitalu miałam piersi twarde jak skała, ciężkie, bolace, jak wstawałam to strasznie ciążyły, wtedy mąż na szybko kupował ten 85F, bo 80F był za mały. Teraz nie dzieje mi się z piersiami aż tak hard corowo - tzn jak są pełne mleka to bolą, ale nie są aż tak twarde.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Kurde, Hosenka mi namieszala w glowie z tym laktatorem
mialam kupic jakis pitu-pitu byle elektryczny a teraz mysle nad tym opinie ma swietne tylko ta cena
ehhh, jak zyc???
Tani nie jest, to fakt, ale u mnie teraz przydaje się przy drugim dziecku, a przy pierwszym używałam kilka razy dziennie przez rok.
Jeśli nie nastawiasz się na regularne ściąganie, a tylko w razie jakiegoś wyjścia bez dziecka, to kup coś tańszego. Ja na początku kupiłam ręczny Nuby, po miesiącu ściągania co 3-4 godziny ręcę mi odpadały i zamówiłam ten elektryczny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 08:58   #3324
fiii
Rozeznanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65985311]Założyłam koszulę Tż-towi bardzo się podoba [/QUOTE]
koszula super tylko gdzie brzusio??

Cytat:
Matko dojatka jak do krowy

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Kurde ja na kibelek nie zdążam więc tym bardziej żeby się myć 😕 brudas jeden i się dziwić że ciągle bakterie w moczu wychodzą 😉

O rajuśku a cóż to za ustrojstwo?!😲

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
nie musis sie kapac i szorowac wystarczy woda i delikatne mydlo zeby nie przesadzic w 2 strone . a co do wynikow bakterii w moczu moj gin mowi ze to trzeba troche z przymruzeniem oka traktowac bo lato bo czas drogi moczu do labu itd wszystko moze sfalszowac wynik .
Cytat:

Miętówka, super że byłaś na proteście, też miałam zamiar, ale padało a ja nie miałam z kim zostawić starszej córki a nie chciałam jej ciągnąć w ten deszcz.
gratki wizyty, jaki duzy dzidzius ja mam 4 tygodnie do terminu ale chce wczesniej

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość

wino

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
to podobno zespol ciesni nadgarstka , zalecaja mniej robic

Cytat:
Jak u nas, tylko ja się urodziłam z 2,2 a TŻ 3,6 jakoś. Myślę ze koja Kluska nie powinna być wielka

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ----------

Hehehe😂

---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ----------

Nie ma reguly... Ja z tym budzeniem tak mam od drugiego trymestru. Z tym ze wtedy wystarczyło cos zjeść i zaraz zasypialam a teraz nie ma bata....oczy jak 5 zł. A z rana i za dnia mega zmęczenie. W ogóle krocze tak mnie naierdziela ze budze sie przy obracaniu w łóżku. Dziwne ze to się nasila tylko w pozycji leżącej.
mnie dzis krocze tak bolalo ze nie bylam w stanie sie obrucic podciagam sie za reke meza, a dzis od 3 spalam na siedzaco bo juz z bolu wytrzymac nie moglam

no nadrobione doczytane ide ogarne kuchnie i pranie a pozniej kapiel ciepla z babelkami co by nastroj poprawic w ta szarowke
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 09:00   #3325
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Sprawdź ccc, spokojnie znajdziesz z Lasockiego płaskie kozaki-cena kolo 300, ewentualnie botków z wyższą cholewką maja od zarąbania.

Ale, ale-ja mam z Canpola, nawet zaniosłam pokazać położnej na sr i mówi, ze są ok, więc niech się te Twoje mądrale ugryzą. Zresztą, jeśli będziesz czuła, że faktycznie masz za mało przewiewu, to zawsze możesz te Bella Mama dokupić i święty spokój.

KiK Twoim przyjacielem mają od cholery różnych kardiganów, ja tam swój do szpitala kupiłam, pokazywałam zresztą. Duże szanse, że tam coś znajdziesz.

Taa, to się nastaw, ze równie dobrze może być dobrą chwilę wcześniej lub później-mi tak kurier z łóżeczkiem się zaanonsował miedzy 13-15, więc 11.30 spokojnie z Tż jedziemy na zakupy, a tu telefon, że gość się wyrobił wcześniej i stoi u nas przy bramie...przesyłka pobraniowa, więc nie dało się załatwić jak zwykle("panie, wrzuć to pan do garażu, otwarty jest).

A ja jutro wizyta u gina...bardzo jestem ciekawa, co powie. Nastawiam się na pomiar miednicy i zlecenie pierdyliona ostatnich badań

A potem zawieźć L4 i dopytać o zasiłek, jak to będzie po urodzeniu, bo gdzieś przeczytałam, ze zasiłek nie przysługuje, jeśli było się zatrudnionym na czas określony na zastępstwo za kogoś ...a ja dokładnie tak mam. Oby to była stara informacja:conf used:
Spokojnie, w Holandii jak napisali że pomiędzy 9-11 będą to tak będzie jeszcze nigdy mnie nie zawiedli a zamawiam dosyć często mam wgląd do strony co żeby podglądać co się dzieje z moją paczka

Stary 2016-10-04, 09:00   #3326
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam, nawet teraz i codziennie sie budzę z mrowieniem ręki. Gin powiedział ze to normalne :p
Wiem, że normalne, ale jakie wkurzajace
Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
no właśnie to może być problem :P
ale nie sikać przynajmniej nad ranem tylko wytrzymać jak najdłużej
A takie na siłę wstrzymywane Bóg wie ile to ok? Nie wyjdą jakieś france ? wiadomo, że niezdrowo wstrzymywać
Ulalala, wyglądasz jak w kiecce a nie koszuli
Cytat:
Musze to mieć!
Cytat:
Ale duże te nasze dzieciaki !
Cytat:
Mnie ostatnio zdrętwiała dupa zastanawiam się o czym to świadczy.
Za dużo na niej siedzisz
Cytat:
Jakby kabel był dłuższy to by człowiek i do biedronki obskoczył

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dobrze, że tu same kobiety...

Idę jeszcze Anulki brykę zobaczyć

Noc nie przespana, kręciłam się z boku na boku, ale to z wqra na tz. już miałam wstać i iść przed tv ale stwierdziłam że o 1 i tak nic ciekawego nie ma
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 09:04   #3327
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wiem, że normalne, ale jakie wkurzajace

A takie na siłę wstrzymywane Bóg wie ile to ok? Nie wyjdą jakieś france ? wiadomo, że niezdrowo wstrzymywać

Ulalala, wyglądasz jak w kiecce a nie koszuli

Musze to mieć!

Ale duże te nasze dzieciaki !

Za dużo na niej siedzisz

Jakby kabel był dłuższy to by człowiek i do biedronki obskoczył

Dobrze, że tu same kobiety...

Idę jeszcze Anulki brykę zobaczyć

Noc nie przespana, kręciłam się z boku na boku, ale to z wqra na tz. już miałam wstać i iść przed tv ale stwierdziłam że o 1 i tak nic ciekawego nie ma
Są jeszcze Internety mój tz mnie ciągle z łóżka spycha, magnes jakis w dupsku ma chyba. Zamienilismy strony ostatnio żeby mi się łatwiej z wyrka wstawalo a ten dalej dupsko wypina i mnie spycha.

Stary 2016-10-04, 09:08   #3328
bluesberry
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65979636]Wstawiam bryczke [/QUOTE]

No i super bryka!

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Są jeszcze Internety mój tz mnie ciągle z łóżka spycha, magnes jakis w dupsku ma chyba. Zamienilismy strony ostatnio żeby mi się łatwiej z wyrka wstawalo a ten dalej dupsko wypina i mnie spycha.

Nie chciało mi się po laptopa człapać
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 09:08   #3329
Panna Izabela
Zakorzenienie

Nie dam rady Was nadrobić, zwłaszcza że wczoraj cały dzień bez neta i prądu, dopiero na wieczór włączyli. U nas spore zamieszanie remontowe. A ja bym mogła spać cały dzień, chyba mi się organizm do porodu przygotowuje..

Gratuluję wszystkim wizyt!!!
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Bożenie

Jak ja nie mogę tego nazewnictwa... Moja teściowa ma tak na imię i aż głupio mi jak to czytam
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
concord najlepszy i czesto o nim marze

tez czesto nie zauwazasz ja biore 3 ( jedna tylko z rzeczami do porodu reszta bedzie w bagażniku , 2 na pobyt dla siebie i 3 z rzeczami dla malej chyba ze zmieszcze sie w 1 choc z tymi podkladami i pampersami bedzie ciezko

ja tetry kupowalam w hurtowni dzieciecej i w tesco obie sa ok choc te tescowe troszke slabsze

kurka zapomnialam o prowiancie a sok winogronowy jakies specjalne ma wlasciwosci ?
Ja tam najbardziej lubię Pomegranate z Mogen David, jest słodsze niż Concord. Ale jestem ciekawa też białego z MD.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 09:12   #3330
Anettt87
Zadomowienie

Kurczę, dopiero co zjadłam śniadanie, a już znów głodna jestem :/ i pić mi się ciągle chce.

Mam ochotę na jakieś pyszne słodkości
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości