Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-04, 10:25   #3361
sosowhat
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Zazdroszczę moi wychodzi po 4 z domu.
Póki co mam w planie ze będę wstawać sporo wcześniej niż dzieciaki, żebym chociaż ja juz była gotowa do wyjścia , śniadanie i plecak naszykowany itd.
Ale jak to będzie to wyjdzie w praniu.
Teraz jeździmy tak po 8 do przedszkola. Ale można do 9 przyprowadzac wiec dla spokoju własnego i dzieci nie będę się spieszyć. Mam cicha nadzieje ze jakoś to ogarniemy

Ja właśnie z 1 "wyroslam" ale na letnich wyprzedażach wzięłam drugie na zapas teraz są jak znalazł
Co do ubioru to u mnie codziennie ten sam zestaw ( nie mylić z tymi samymi ciuchami), czyli top, jeansy, jakiś cardigan czy bluza i finito. Nie mam się gdzie stroić, na dojazd do przedszkola czy sklepu wystarczy.

Ja staram się spać na lewym, ale biodro mi już nawala. Poza tym niedługo się nie zmiescimy do łóżka, choć ma ponad 2m szerokości, tyle w nim poduszek i poduszeczek
A najgorzej jak mam foch na tz, bo leżąc na lewym boku musze być twarzą do niego a chętnie bym się na niego wypięła w ostatnim czasie

A tak w ogóle to najwygodniej mi na plecach

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mi najwygodniej na prawym boku i troche tak spalam, po czym sie budzilam z takim bolem ze myslalam ze sie ze sra m i spowrotem na lewy i bylo lepiej
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 10:25   #3362
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Jeej paczka przyszła! Jestem z torby zadowolona, wielkość idealna pasuje też do wózka Załącznik 6673421

Super jest! Chyba sobie kupię ale tą drugą, ciemniejszą

Właśnie dogaduje się z Panią o używany Tiny Love 3w1
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 10:32   #3363
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
mi najwygodniej na prawym boku i troche tak spalam, po czym sie budzilam z takim bolem ze myslalam ze sie ze sra m i spowrotem na lewy i bylo lepiej
Ważne , że pomaga!

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 10:36   #3364
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
to tak jak ja...własnie mialam pisac, że niedawno jadlam a juz glodna jestem:P I pije tak samo.....najgorsze ze jakoś za bardzo nie mam nic ochoty.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

ja kiedys kasza manna sie najadałam a teraz to dlamnie lekka przekąska....a czesto jadam

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

powodzenia na wizycie! Ja tez dzisiaj wizytuje, ale wieczorem. Mam pobieranie gbs. Daj znac co ci powie na te bole bo ja juz od dawna takie mam i moj gin machnal na to ręką. A tak samo mam jak ty, najgorzej w lozku i jakw staje, za dnia na chodzie nie doskwiera to az tak. Jedynie mam problem stanac na lewej nodze.
Powodzenia na wizycie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Jeej paczka przyszła! Jestem z torby zadowolona, wielkość idealna pasuje też do wózka Załącznik 6673421

Elegancko

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 10:43   #3365
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja chodzę teraz głównie w ciążowych jeansach z c&a, które powoli robią się za ciasne... jak chodzę to jeszcze ok, ale jak siadam to ciśnie mnie bardzo to miejsce łączenia spodni z pasem.
Jak mogę to ewentualnie latam w legginsach ale że mało mam tunik, to rzadko.
Także też mam problem z założeniem czegoś sensownego na tyłek
Mam ten sam problem z ciążówkami z hm. Też jak siadam, to mnie ciśnie to łączenie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Matko dziewczyny jakie mam stopy!! położyłam się z nogami w górze i jest chyba nieco lepiej, no ale balony mi się zrobiły po prostu!!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 10:47   #3366
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie dam rady Was nadrobić, zwłaszcza że wczoraj cały dzień bez neta i prądu, dopiero na wieczór włączyli. U nas spore zamieszanie remontowe. A ja bym mogła spać cały dzień, chyba mi się organizm do porodu przygotowuje..

Gratuluję wszystkim wizyt!!!

Jak ja nie mogę tego nazewnictwa... Moja teściowa ma tak na imię i aż głupio mi jak to czytam

Ja tam najbardziej lubię Pomegranate z Mogen David, jest słodsze niż Concord. Ale jestem ciekawa też białego z MD.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
co do białego MD pilam i nie smakuje wcale , rozowe tez odpada tak ze najlepiej smakuja mi czerwone a concord najbardziej

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
wygląda nieźle

haha wygrałaś

ja tak miałam w lipcu przez dwa tygodnie też czułam się jak nastolatka, lekarz mi mówił że miednica mi się może rozszerzać i rzeczywiście bo Tż twierdzi że rozrosłam się w biodrach
a ta miednica rozszerzona zostaje czy wraca ? jaka szansa ze jak schudne po ciazy to spodnie nie beda za ciasne o miednice wlasnie ?

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
I kciuki za wizytę!
ja smoki biore 2 tez juz wyparzone czekaja w torbie, u nas w szpitalu jakos nie maja problemu ze smoczkiem,

Cytat:
Dziewuszki z bolącymi miednicami naddupczami rwa kulszawa i takimi dolegliwosciami- zalecenia ktore wczoraj wieczorem otrzymalam od mojej fizjo: JAK COS BOLI TO SPAC NA LEWYM BOKU, unikac prawego(nawet jak to lewy boli). żeby odciążyć miednicę kładziemy się na płasko pod nogi wkładamy poduszki(albo nogi na krzesło zarzucamy) tak zeby plecki przylegały do ziemi + tż może wspomóc tzw. delikatnym odciąganiem miednicy od kręgosłupa( zarzucasz nogi na barki tż, który jest na klęczkach, delikatnie łapie za uda i po malutku dosłownie na kilka cm odciaga miednicę); pozycja na lewym boku na krzesełko + przyciąganie nóg do brzucha i robienie kociego grzbietu(u mnie nie wykonalne bo ani nog nie dociagne ani się nie zgarbię bo cycki) wszystko co powyzej wypróbowałam i przynosi to mega ulgę- masażu nie zaleca
wszystko pieknie tylko ze ja od 4 miesiaca na lewym boku spie i rogala do spania mam i nie pomoglo, cwiczenia nawet te wskazane powoduja podwojny bol
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 10:52   #3367
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
co do białego MD pilam i nie smakuje wcale , rozowe tez odpada tak ze najlepiej smakuja mi czerwone a concord najbardziej

a ta miednica rozszerzona zostaje czy wraca ? jaka szansa ze jak schudne po ciazy to spodnie nie beda za ciasne o miednice wlasnie ?

:

Szczerze to nie wiem jak to wyglada bo w końcu to pierwsza ciaza :p wiem ze np mojej mamie została taka jak w ciazy i ogólnie jest mega chuda i wazy 47kg ale biodra ma szerokie. Czasami sie mowi ze po urodzeniu dziecka dopiero kobieta nabiera kształtów :p
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-04, 10:52   #3368
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

ja smoki biore 2 tez juz wyparzone czekaja w torbie, u nas w szpitalu jakos nie maja problemu ze smoczkiem,

wszystko pieknie tylko ze ja od 4 miesiaca na lewym boku spie i rogala do spania mam i nie pomoglo, cwiczenia nawet te wskazane powoduja podwojny bol

o kurcze to maluch ładnie CI tam naciska na nerw/miednice czy cos....
Stary 2016-10-04, 10:54   #3369
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie waga wróciła do tej sprzed ciąży itd ale biodra zostały szersze niż były. Mimo to , mieściłam się w te jeansy co przed ciążą
Stary 2016-10-04, 10:57   #3370
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
u mnie w h&m nie ma działu mama :/
Kupie i najwyzej odesle, albo wezme takie elastyczne jegginsy.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Ja się w moje nie mieszczę, tzn wejde w nie ale sa strasznie opiete i zostawiaja mi pregi od szwow, nie fajnei to wyglada, boje sie ze zyłki mi popekaja.... w ogole nie lubie ich bo jak pisalam są za ciasne. Po domu smigam tez w ciazowych dresach, nawet mam jedne nieciazowe które jeszcze pasują. A teraz mam na sobie legginsy i koszule tz Jemu sie ten zestaw bardzo podoba
Też rzadko wychodze z domu, ale jesien i bede chciała sie normalnie ubrać, wskoczyc w botki...w dresie nie wyjde. Jeszcze teraz czasami wyjde, bo mam taki ładny jeden ale do tego adidasy, fajna bluzka i jest ok, a do kurtki jesienia już dresów nie widzę Mam jeszcze takie jegginsy, na rozpiety guzik i nisko zalozone są okey, ale to kwestia dwoch tygodniu i juz tak ich nie ubiore, w ogole jak mam tak nisko opuszczone spodnie to zas wszystkie bluzki krotkie...Tak patrze ze na allegro takie ciazowe jegginsy juz za 40 zł sa ;-)
Hehe ja śmigam po domu w normalnych dresach, nie ciążowych a koszule męża są mi o wiele za duże bo on przez swój wzrost nosi xxl

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 11:00   #3371
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem z ciążówkami z hm. Też jak siadam, to mnie ciśnie to łączenie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Matko dziewczyny jakie mam stopy!! położyłam się z nogami w górze i jest chyba nieco lepiej, no ale balony mi się zrobiły po prostu!!
ja sobie wczoraj zakupilam kasztanowy zel do nog z ziaja usuwa zmęczenie, daje uczucie ulgi i odprężenia. wczoraj zastosowalam ulga na 3 godzinki gdzies moze u ciebie nie bedzie takiego samego ale moze cos podobnego sie znajdzie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

wlaczyli u mnie ogrzewanie i w lazience mi grzejnik nie hula chyba zapowietrzony a ja nie dam rady wskoczyc na wanne i odpowietrzyc go
Stary 2016-10-04, 11:05   #3372
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć!
Melduję na szybko- mała ma już 2 kg (31tc z usg i 32tc z om), z lekka się przeraziłam, że rośnie mi w brzuchu kluska
Obróciła się się główką w dół nie wiem ile było w tym jej inicjatywy, a na ile pomogły zalecenia położnej, w każdym razie efekt jest! Polegiwałam sobie od czasu do czasu w pozycji kolanowo-łokciowej.
Żeby nie było za dobrze, mam zastój w jednej nerce - dopóki nie łapię infekcji ani nie cierpię z bólu, obserwujemy.

Spadam nadrabiać.
kciuki za nerkę i brawa do odwrócenie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65986016]Czasami się zastanawiam jakim cudem Was jeszcze znoszę

Dokładnie

Tak [/QUOTE]

Bo my tak tylko z sympatii do Ciebie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
czego to nie wymyślą to już przy normalnym kp mam wrażenie, że będę się czuła jak dystrybutor do mleka a co dopiero taki zestaw do dojenia

Cytat:
Dziewuszki z bolącymi miednicami naddupczami rwa kulszawa i takimi dolegliwosciami- zalecenia ktore wczoraj wieczorem otrzymalam od mojej fizjo: JAK COS BOLI TO SPAC NA LEWYM BOKU, unikac prawego(nawet jak to lewy boli). żeby odciążyć miednicę kładziemy się na płasko pod nogi wkładamy poduszki(albo nogi na krzesło zarzucamy) tak zeby plecki przylegały do ziemi + tż może wspomóc tzw. delikatnym odciąganiem miednicy od kręgosłupa( zarzucasz nogi na barki tż, który jest na klęczkach, delikatnie łapie za uda i po malutku dosłownie na kilka cm odciaga miednicę); pozycja na lewym boku na krzesełko + przyciąganie nóg do brzucha i robienie kociego grzbietu(u mnie nie wykonalne bo ani nog nie dociagne ani się nie zgarbię bo cycki) wszystko co powyzej wypróbowałam i przynosi to mega ulgę- masażu nie zaleca
fajnie zalecenia, wypróbuję, dzięki
dziwi mnie to, że jak wstaję w nocy do łazienki to ból w miednicy jest duży, ciężko się utrzymać pionowo i zrobić pierwsze kroki, potem już coraz lepiej, a jak wstaję rano to zawsze ostrożnie bo czekam na ten ból ale on jest już dużo, dużo mniejszy, czemu to tak?

Cytat:

mam nadzieję, że miednica się bardzo nie poszerzy, a jeśli już to wróci do siebie bo nie uśmiecha mi się wyrzucenie wszystkich spodni. Na razie mam 2-3 cm obwodu więcej ale to raczej kwestia dodatkowych kilogramów i brzucha, ale do porodu jeszcze sporo to się wszystko może zdażyć.

Współczuję nam tych wszystkich dolegliwości
nie rozumiem tych kobiet które mają dużo dzieci...
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 11:08   #3373
Anettt87
Zadomowienie

Jejku, jestem od wczoraj jak jakaś chmura gradowa, wczoraj miałam dzień płaczki i dołki, dziś jakaś zła chodzę (nie wiem czemu nawet)... Dla TŻ bywam nieprzyjemna, teraz chyba niezbyt miło z mamą porozmawiałam przez telefon, szybko się pożegnała mam wyrzuty sumienia i źle mi ze sobą. Głupie te nastroje i hormony

Cytat:
wlaczyli u mnie ogrzewanie i w lazience mi grzejnik nie hula chyba zapowietrzony a ja nie dam rady wskoczyc na wanne i odpowietrzyc go
No i niech Ci tylko nie przyjdzie do głowy skakać po tej wannie
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 11:16   #3374
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Jejku, jestem od wczoraj jak jakaś chmura gradowa, wczoraj miałam dzień płaczki i dołki, dziś jakaś zła chodzę (nie wiem czemu nawet)... Dla TŻ bywam nieprzyjemna, teraz chyba niezbyt miło z mamą porozmawiałam przez telefon, szybko się pożegnała mam wyrzuty sumienia i źle mi ze sobą. Głupie te nastroje i hormony

nam polozna tlumaczyla ze niedlugo przed porodem sie taka kobieta awanturna robi i humory ma moj maz akurat to slyszal wiec wie jak reagowac i juz sie nie obraza jak go wyzywam wiec i Twoja mama zrozumie i tz tez ale od niczego ich poinformuj ze tak sie dzieje .
a co do skakania po wannie bardzo mnie korci ale odpuszcze zaczekam na chlopa niech i on sie wykarze
Stary 2016-10-04, 11:19   #3375
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Hehe ja śmigam po domu w normalnych dresach, nie ciążowych a koszule męża są mi o wiele za duże bo on przez swój wzrost nosi xxl

Mój nosi M/L to powiem ci, ze fajnie leżą teraz na mnie

Soso a te ćwiczenia maja jakas nazwę albo masz gdzieś obrazki bo nie wiem czy dobrze rozumiem jak TŻ miałby odciągnąć te miednicę
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-04, 11:20   #3376
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
nam polozna tlumaczyla ze niedlugo przed porodem sie taka kobieta awanturna robi i humory ma moj maz akurat to slyszal wiec wie jak reagowac i juz sie nie obraza jak go wyzywam wiec i Twoja mama zrozumie i tz tez ale od niczego ich poinformuj ze tak sie dzieje .
a co do skakania po wannie bardzo mnie korci ale odpuszcze zaczekam na chlopa niech i on sie wykarze
Ja słyszałam, że takie zmienne nastroje to oznaka zbliżającego się porodu ale litości, mam jeszcze z 6 tygodni!

Ale jestem wewnętrznie taka wkurzona bezsensownie, zaczynam się zastanawiać, czy to nie wina przemeblowania, które zrobiliśmy w weekend z TŻ, może feng shui jest zaburzone, jakieś przepływy dobrej energii albo coś serio serio, coś mi tu nie gra...

Edytowane przez Anettt87
Czas edycji: 2016-10-04 o 11:24
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 11:22   #3377
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj taka byłam.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 11:33   #3378
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój nosi M/L to powiem ci, ze fajnie leżą teraz na mnie

Soso a te ćwiczenia maja jakas nazwę albo masz gdzieś obrazki bo nie wiem czy dobrze rozumiem jak TŻ miałby odciągnąć te miednicę

o nazwie nic nie wiem, sprobuję na necie cos znaleźć i podesle

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

1. https://www.google.pl/imgres?imgurl=...act=mrc&uact=8

to odciaza + mniej wiecej tak masz wygladac jak pomaga tż głowę ma między Twoimi nogami i równo delikatnie dociąga uda do siebie(odciaga od kregoslupa)

3. https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...NFR2tJvhhlGZBA

koci grzbiet leżąc na lewym boku + nogi do brzuszka dociągasz
Stary 2016-10-04, 12:20   #3379
Gosiurek
Wtajemniczenie

Witam się z anginą
Pojechaliśmy wczoraj do ikei i już tam nie czułam się zbyt dobrze, tzn musiałam co chwilę odpoczywać. Do domu dojechałam cała spocona, a na miejscu okazało się że mam 39 stopni gorączki.
Pojechałam na dyżur całodobowy, dostałam antybiotyk i paracetamol który nota bene zaraz zwymiotuję (biorę równo co 4 godziny i mam już dość).
A najlepsze że gardło mnie w ogóle nie boli
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-04, 12:20   #3380
basiczek24
Wtajemniczenie

Hej. Ja smoczków nie biorę do szpitala, nawet nie mam żadnego w domu i kupować na razie nie będę i chyba też nie chcę przyzwyczajać do smoczka.
Annulka, świetna koszula
Karolina, ładna torba
A z humorkami to ja też wybucham i nawet nie wiem dlaczego tak mnie wszystko denerwuje Czasem nawet na mojego biednego męża patrzeć nie mogę, nic mi nie robi, przyjdzie biedak z pracy a ja już warczę na niego. Współczuję mu. Przydałyby mi się jakieś baty za to moje zachowanie
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
kciuki za nerkę i brawa do odwrócenie

Bo my tak tylko z sympatii do Ciebie

czego to nie wymyślą to już przy normalnym kp mam wrażenie, że będę się czuła jak dystrybutor do mleka a co dopiero taki zestaw do dojenia

fajnie zalecenia, wypróbuję, dzięki
dziwi mnie to, że jak wstaję w nocy do łazienki to ból w miednicy jest duży, ciężko się utrzymać pionowo i zrobić pierwsze kroki, potem już coraz lepiej, a jak wstaję rano to zawsze ostrożnie bo czekam na ten ból ale on jest już dużo, dużo mniejszy, czemu to tak?

mam nadzieję, że miednica się bardzo nie poszerzy, a jeśli już to wróci do siebie bo nie uśmiecha mi się wyrzucenie wszystkich spodni. Na razie mam 2-3 cm obwodu więcej ale to raczej kwestia dodatkowych kilogramów i brzucha, ale do porodu jeszcze sporo to się wszystko może zdażyć.

Współczuję nam tych wszystkich dolegliwości
nie rozumiem tych kobiet które mają dużo dzieci...
Moja koleżanka po 3 ciążach zawsze mówiła że lubi ten stan i może rodzić bez problemu. Nic ją nie bolało, nic nie dolegało. Chciałabym tak

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 12:28   #3381
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Witam się z anginą
Pojechaliśmy wczoraj do ikei i już tam nie czułam się zbyt dobrze, tzn musiałam co chwilę odpoczywać. Do domu dojechałam cała spocona, a na miejscu okazało się że mam 39 stopni gorączki.
Pojechałam na dyżur całodobowy, dostałam antybiotyk i paracetamol który nota bene zaraz zwymiotuję (biorę równo co 4 godziny i mam już dość).
O masz ci los.... Trzymaj się cieplutko i oby choróbsko szybko Cię opuściło
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 12:30   #3382
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Ja słyszałam, że takie zmienne nastroje to oznaka zbliżającego się porodu ale litości, mam jeszcze z 6 tygodni!

Ale jestem wewnętrznie taka wkurzona bezsensownie, zaczynam się zastanawiać, czy to nie wina przemeblowania, które zrobiliśmy w weekend z TŻ, może feng shui jest zaburzone, jakieś przepływy dobrej energii albo coś serio serio, coś mi tu nie gra...
ja juz taka naminowalana od 2 tyg chodze termin mam za 4 wiec sie zgadza ;p

Cytat:
Witam się z anginą
nie dobrze zdrowka zycze
Stary 2016-10-04, 12:37   #3383
Gosiurek
Wtajemniczenie

I jeszcze czytam że grudniówki torby pakują.. a ja z moją wyprawką to czarnej jestem. A teraz nic nie zrobię, bo nawet do kibla jak idę to dwa przystanki muszę zaliczyć
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 12:38   #3384
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze czytam że grudniówki torby pakują.. a ja z moją wyprawką to czarnej jestem. A teraz nic nie zrobię, bo nawet do kibla jak idę to dwa przystanki muszę zaliczyć
Też się nad sobą zastanowiłam, jak przeczytałam ten tytuł
Stary 2016-10-04, 12:40   #3385
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja nie, przy pierwszej córce nie kojarzę żeby ktokolwiek miał oprócz jednej babki i pielęgniarki krzywo patrzyły na takie praktyki .
u mnie tez

Cytat:
t
Ja tez dzisiaj wizytuje, ale wieczorem.
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tani nie jest, to fakt, ale u mnie teraz przydaje się przy drugim dziecku, a przy pierwszym używałam kilka razy dziennie przez rok.
Jeśli nie nastawiasz się na regularne ściąganie, a tylko w razie jakiegoś wyjścia bez dziecka, to kup coś tańszego. Ja na początku kupiłam ręczny Nuby, po miesiącu ściągania co 3-4 godziny ręcę mi odpadały i zamówiłam ten elektryczny.
no nie nastawiam sie wlasnie na odciaganie
chyba jednak kupie cos teraz tanszego. ehh, wprost uwielbiam u siebie ta zmiane decyzji co 5 minut

Cytat:
Spokojnie, w Holandii jak napisali że pomiędzy 9-11 będą to tak będzie jeszcze nigdy mnie nie zawiedli a zamawiam dosyć często mam wgląd do strony co żeby podglądać co się dzieje z moją paczka
My w Polsce tez mamy takie luksusy

aleksandramaj - tez biore smoczki do szpitala. nie planuje dawac ale planowac to ja se moge

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

Mnie też spojenie łonowe boli, ale tak w dzień nie, bardziej właśnie w nocy jak się przewracam z boku na bok albo jak wstaję z łóżka.
Dzisiaj mam wizytę więc spytam gina o to.

Wizytuję dzisiaj popołudniu, także proszę o kciukasy
kciuki!!!
oo, podpytaj, podpytaj, mam podobnie. choc podejrzewam ze powie: normalka, po porodzie przejdzie

wstawilam juz zupke - dzis grzybowa tak mnie jakos naszlo w biedrze przy mrozonkach
musze jeszcze ugotowac kasze na drugie i zrobic salatke

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 12:49   #3386
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez

powodzenia!

chyba jednak kupie cos teraz tanszego. ehh, wprost uwielbiam u siebie ta zmiane decyzji co 5 minut

My w Polsce tez mamy takie luksusy

aleksandramaj - tez biore smoczki do szpitala. nie planuje dawac ale planowac to ja se moge

kciuki!!!
oo, podpytaj, podpytaj, mam podobnie. choc podejrzewam ze powie: normalka, po porodzie przejdzie

wstawilam juz zupke - dzis grzybowa tak mnie jakos naszlo w biedrze przy mrozonkach
musze jeszcze ugotowac kasze na drugie i zrobic salatke
Grzybowa <3

Gosiurek zdrowia

Marta sobie tak fika że się śmieje ze mnie w pracy
Stary 2016-10-04, 12:54   #3387
domek_z_piernika
Zadomowienie

Karolina, super torba!

Gosiurek, zdrówka życzę

Majwija, powodzenia na wizycie!

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Dziś wieczorem odbieramy wózek cieszę się bardzo, mimo że nie mamy gdzie go trzymać w tym momencie. Ale oprócz kilku pieluch i prowiantu do szpitala to chyba mam wszystko. Aż chciałoby się powoedzieć, że mogę rodzić

Dziewczyny które jeżdżą na ktg, czy myślicie że stres wpływa jakoś na wyniki? Bo mam moje pierwsze ktg w czwartek (nie licząc pobytu w szpitalu te parę tygodni temu), ale będę na nie jechać prosto z pogrzebu... A wiadomo nie jest to najmilsza uroczystość(a biorąc pod uwagę hormony to w ogóle nie wiem jak zareaguję). No i zastanawiam się czy może to rzutować na wynik.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 12:57   #3388
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej tak właśnie zrób. Jak wyjdzie inaczej niż Twoje plany to wtedy pomyślisz (btw ściągnęłam do południa 200ml mleka )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 12:59   #3389
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej tak właśnie zrób. Jak wyjdzie inaczej niż Twoje plany to wtedy pomyślisz (btw ściągnęłam do południa 200ml mleka )
Brawo!
Stary 2016-10-04, 12:59   #3390
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

200ml? Wow! Myślę że Oskar szybko dobije do 2kg

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości