Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-04, 13:45   #3691
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
A skąd zamawiałaś?
Ja zamówie z Pink no more http://www.pinknomore.pl/uniwersalne...-sercakroliki/
Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Musze sobie na liste dopisac.
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Tak jest szefowo! 😘 Postaram się byc na bierzaco teraz.
Po wizycie super! Maluszek mały leniuszek, bo sie okazało, ze malo sie rusza ruchy poczułam w 15 tc, ale przez ten czas czulam je sporadycznie. Dr. zrobil usg i łożysko na przedniej scianie jest, takze juz sie tak bardzo nie martwie.
No i na 80 % będzie dziewczynka! ❤😍😄🤗
Oczywiście równie bardzo bym sie cieszyła z chłopca, ale jak pomyślę o tych slodkich sukieneczkach dostaje malpiego rozumu i juz nie mogę się doczekać mojej małej coreczki. ♀ !
Wielkie gratulacje!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 13:47   #3692
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Mam dziś jakiegoś mega głodna, na śniadanie zjadłam 1,5 bułki, potem pomarańczo, potem cały woreczek ryżu z potrawką, teraz znowu jestem głodna, idę sobie coś zrobić do picia, może się zapcham
Stary 2016-10-04, 13:47   #3693
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja zamówie z Pink no more http://www.pinknomore.pl/uniwersalne...-sercakroliki/

Musze sobie na liste dopisac.

Wielkie gratulacje!
Zobacze sobie co jeszcze mają, nie znałam tej firmy
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 13:48   #3694
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dzisiaj cały czas czuję pukanie ale dziwnie nisko, tak już prawie na spojeniu łonowym, z 10cm pod pępkiem. Powinnam się martwić?
Ja jesli juz czuje ruchy, to bardzo nisko, wlasnie zaraz przy spojeniu.Nie martw sie, napewno jest wszystko dobrze, tylko dzidzius sie obrócił nóżkami w dół i dokazuje. 😊

16/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 13:49   #3695
gapulinka
Wtajemniczenie

Mariea szefowo szefowusio szefuncio postaram poprawić się już jutro bo czeka mnie wizyta.

Ciągle urlopuje i mało mnie oj mało ale wracam do pracy w poniedziałek i wtedy też wrócę w koncu na pelne obroty teraz nawet laptopa nie odpalam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 13:54   #3696
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Większość z nas starala się o ciążę i długo wyczekiwala dwóch kresek na teście. Nie zawsze tak jest, ciąże są tez wynikiem wpadek, gwałtów, dzieci okazują się być bardzo ciężko chore. Dlatego ważny jest wolny wybór, nie możemy za kogoś decydować czy ma urodzić czy nie. Przerażają mnie ci którzy najgłośniej krzyczą że człowiek zaczyna się od połączenia komórki żeńskiej i męskiej a przecież zaśniad groniasty to też połączenie tych komórek. A wiadomo że maluszek z tego nie powstanie. Ciąża pozamaciczna to też połączenie tych komórek a nie urodzi się dziecko Czasami zdarza się że czegoś nie rozumiemy że wybory innych są dla nas absurdalne, ale nie jesteśmy w skórze tych osób i nie wiemy co tak naprawdę przeżywają i czym się kierują. Na proteście w Poznaniu słuchałam różnych wypowiedzi kobiet które ciążę usunęły ale także tych które zdecydowały się urodzić niepełnosprawne dzieci i o to właśnie chodzi żeby to kobieta mogła zadecydować.

zgadzam sie w calej rozciągłości z Twim postem.
Ja sie wolę nie wypowiadać, ponieważ mieszkam w kraju w którym aborcja jest legalna i każda kobieta ma wolny wybór.

16/40

Paulina
Stary 2016-10-04, 13:55   #3697
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz kochana, Ty tego nie rozumiesz, ale ja się spotkałam z kilkoma dziewczynami na swojej drodze, ktore takie decyzje podjęły z powodu wpadki, gwałtu i choroby dziecka. Widziałam, co przeżywały. Jaka to była trauma i osobiście nie miałabym w sobie cywilnej odwagi, aby powiedzieć takiej kobiecie czy młodej dziewczynie: teraz bierz odpowiedzialność za to, że się źle zabezpieczyłas, weszłaś pijana nie tam gdzie powinnaś oraz że sama powinnaś wziąć na barki odpowiedzialność wychowywania niepełnosprawnego dziecka. Sytuacje są różne a politycy chcą je wszystkie wrzucić do jednego worka.

Nic nie jest czarno białe i gdyby w naszym kraju zapewniono rzetelną edukację seksualną to sytuacji w których nastoletnie dziewczyny wpadają byłoby zdecydowanie mniej. Prawda też jest taka, że te kobiety, które są bardzo zdesperowane znajdą sposób, aby tej aborcji dokonać. Żaden zakaz im w tym nie przeszkodzi.

Z zespołem Downa w ogóle się z tobą nie zgadzam. To powinien być wybór kobiety czy teraz całe swoje życie emocjonalne, zawodowe, fizyczne jest w stanie poświęcić na opiekę nad niepełnosprawną osobą, bo taką osobą trzeba się opiekować aż do jej śmierci. O tym się przeważnie nie mówi ale co z niepełnosprawnymi dorosłymi? Nie ma wystarczającej liczby ośrodków, w których można umieścić takie osoby - jeśli już się to robi to jest się stygmatyzowany, bo to przecież w naszym kraju pójście na łatwiznę. Taka kobieta nie może podjąć pracy zawodowej, nie otrzymuje emerytury, dodatek za opiekę nad niepełnosprawną osobą wynosi poniżej 1000 zł brutto, renta osoby niepełnosprawnej z pierwszą grupą inwalidzką to poniżej 700 zł. Bardzo często mężowie nie radzą sobie emocjonalnie z niepełnosprawnością dziecka i odchodzą.

Wychowywałam się w takim środowisku, bo mam niepełnosprawnego brata i widziałam różne rzeczy włącznie z tym, że niektóre kobiety po 20 latach opieki nad swoim dzieckiem popełniły samobójstwo. Między innymi dlatego nie mam odwagi oceniać kogokolwiek, a tym bardziej mówić mu jak powinien kierować własnym życiem.

Znam babke ktora ma córkę z downem, ubiera ja tragicznie i nigdzie nie wypuszcza bo się jej wstydzi. Pamiętam jak mialam z 10lat i ona patrzyla przez szybe - wtedy pierwszy raz dowiedzialam sie ze jest tam dziewczynka. Z wiekiem mama mi wyjasnila, że jej się wstydzą i nie wypuszczaja z domu.

Kilka ulic dalej mieszka też chlopak ok 12 lat. Mialam niestety z nimi styczność na szczepieniu - to co on robil istna masakra. Na ulicy musza go trzymać siłą 2 osoby... w sumie z tego co mowila pielegniarka to nawet lekarze nie potrafia do konca zdiagnozować co mu jest - prawdopodobnie nalozylo sie kilka chorob ruchowych i umyslowych. Zero zakupow z nim, zero wyjazdu gdzies, nawet jak ktos przyjedzie do jih to jest ciezko...
Co do gwaltu - idziesz sobie wieczorem do domu, ktos wciaga Cie w krzaki, gwalci Cie 3 smierdzacych meneli, porzucaja zakrwawiona pobita itp, a potem mowie do corki ktora to spotkalo "masz to dziecko urodzic i kochac...!" nie wyobrazam sobie.
Ahhh temat rzeka. Prawo jakie jest teraz jest dobre wg mnie i juz sie nie wypowoadam bo mi cisnienie podnosi ten temat.

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ja tam zawsze czuje ruchy na moich usg też waśnie tam szukają dziecka

Byłam wczoraj na połówkowym - dziewczynka potwierdzona czyli przypuszczenie z poprzedniego usg było prawdziwe lekarz powiedział do tż "no proszę pana, przykro mi... ale z tego to na pewno chłopaka już nie zrobimy"
Mariea - prośba o wpisanie na pierwszą stronę córeczki
Gratulacje dziewczynki

Cytat:
W życiu nie pojadę do Ikei w weekend Raz mi wystarczył
Ja to pol biedy, ale moj maz jak slyszy slowo ikea to juz jego mina mi wystarczy

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A to nie jest tak,że trzeba podać drugie imię? Jak byliśmy córkę zarejestrować w Urzędzie Cywilnym to pytali jakie drugie imię.
U nas pierwsza córka ma Daria Hanna, może druga córa będzie Hania Daria
Nie trzeba, nasz ma tylko Michal, ja tez mam jedno. W sumie drugie imię dla mnie to tylko wiecej do wpisywania w roznych papierkach.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 13:55   #3698
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście równie bardzo bym sie cieszyła z chłopca, ale jak pomyślę o tych slodkich sukieneczkach dostaje malpiego rozumu i juz nie mogę się doczekać mojej małej coreczki. ♀ !

16/40
super gratuluję córy!!! my jak się kiedyś zdecydujemy na 2 dziecko to chyba będziemy jakieś skomplikowane obliczenia czynić żeby w córę trafić
Stary 2016-10-04, 13:55   #3699
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Lilotka, gratulacje

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 13:59   #3700
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ah.... człowiek sobie mysli, byl poniedzialek, najgorsze za mna, wtorek dam rade.wpada szzefowa i bach real life na twarz!!
hahaha taka prawda mam taki cel, że do końca wątku każda ma mieć wpisaną płeć malucha nie wiem jak to zrobicie dziewczyny, trzeba wpływać na lekarza, że lista nie może być pusta, że szefowa czeka z farbą jak się nie uda, no to trudno, jest jeszcze sekcja zaginione mamusie
Stary 2016-10-04, 14:00   #3701
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hahaha taka prawda mam taki cel, że do końca wątku każda ma mieć wpisaną płeć malucha nie wiem jak to zrobicie dziewczyny, trzeba wpływać na lekarza, że lista nie może być pusta, że szefowa czeka z farbą jak się nie uda, no to trudno, jest jeszcze sekcja zaginione mamusie
Stary 2016-10-04, 14:01   #3702
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Powodzenia

Dzień dobry, po dłuższej debacie wczorajszego wieczoru uznaliśmy że wracamy do pierwotnego pomysłu odnośnie imienia - WIKTORIA. Jak Wam się podoba?

Zajade dziś na ciuchach popatrzeć czy są jakieś fajne sukienki mieszczące brzuch teraz każda zł jest wazna wiec 150 to trochę duzo jak dla mnie, wolalabym kupić cos małej

Ładne, koleżanki córa ma tak na imię, super dziewczynka!

Cytat:
i teraz ja chce pączka
Pszepraszam

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Bardzo ladne.
Kilka lat temu był szał na Wiktorie pamietam, teraz juz się utarło

osz Ty ale bym zjadla paczka!

Ale zimny i przenikliwy wiatr... a Michał przy drzwiach stoi i da da.

Cytat:

w duzeeeej mierze sie zgadzam, ale:
1) jak komus sie wpadnie to wg mnie ine ma prawa zabijac tego dziecka (dla mnie od poczatku jest dziecko) jak uprawiasz sex masz byc odpowiedzialny i akceptowac konsekwencje.. bo inaczej to wyjdzie po co sie zabezpieczac, gumki zle, antykoncepcja to hormony a nigdy nie chce miec dzieci to co za roznica czy 2 czy 8 skrobanek?
2) nie do konca rozumiem "nie chce urodzic dziecka gwałciciela" to nie jest jakis dziwny twor ze gwałciciel daje Ci zarodek i bedziesz jedynie inkubatorem. tak samo gwałciciela jak i Twoje to dziecko. nie bylam w takiej sytuacji, ne wiem co te osoby czuja, nie do konca potrafie sobie odpowiedziec na pytanie czy jak ta osoba spedzi w szpitalu na usuwaniu dziecka pare dni zamiast to dziecko urodzic i oddac to jej jakkolwiek psychicznie pomoze (bo to najczesciej sa argumenty ze ona psychicznie tego nie zniesie a nie ze ciaza krzyzuje jej plany, nie chce miec brzucha czy cos...tylko ze nie chce na to dziecko patrzec). moze tez je oddac do adopcji..
wiadomo: mozna miec swoje zdanie. ja do swojego nikogo nie namawiam. uwazam ze aborcja (ujmijmy tu usuwanie ciazy z macicy, ze te pozamaciczna to nie aborcja) ok, ale jezeli dziecko bedzie mega chore.. typu genetyczne choroby ktore mowia:umrze w brzuchu albo 2-3dni po urodzeniu. ale np zespol downa to no niestety dla mnie zaden powod. ci ludzie normalnie zyja, funkcjonuja, pracują, uposledzenie moze mic rozny level. nie chcesz takiego dziecka. ok, oddaj. ale nie zabijaj.

a juz kompletnie inna sprawa - nie umiem sobie wyobrazic jak ta moja wystarana fasolka, jak dziecie do ktorego mowilam od pierwszego dnia, maz całował brzuch po 12 tygodniach kiedy wychodzi ze chore mysle a to nie chce. dziekuje nie trzeba. na prawde wspolczuje takim dziewczynom, ktore taka decyzje musza podjac (gdy dziecko wiadomo nie dozyje porodu czy umrze zaraz po)

a zdanie "nie moge mowic komus jak ma zyc" to tak troche bardzo otwiwerajace droge na wszystko. to tak samo jak zgodnie z prawem ojciec zgwałconej dziewczyny nie moze zabic ziomka ktory ją zgwałcił. i jemu mowimy co moze a czego nie moze. tak samo uwazam ze powinno sie ogarniczyc mozliwosci kazdego w mysl zasady ze aborcja to zabicie dziecka (to mowie jako ja, dla kogo aborcja to zabicie dziecka od pierwszych dni)

ale temat trudny. nie kazdy uwaza ze dziecko jest dzieckiem od pierwszego dnia. wiec tu nie bede sie kłócic i przekonywać. ale jak ktos mysli ze jego dziecko to dziecko od pierwszego dnia to nie wiem jak moze uznac ze to nie dziecko i ot tak mozna zabić skoro z gwałtu albo wpadki...

to się wypowiedziałam.

a pomijajc aborcje, bo to o nią najwiecej krzyku i przepychanek...mnie najbardziej przerazają wszystkie pozostałe zapisy tej ustawy. kazdy jeden z osobna i wszyzstkie razem
Muszę bo się uduszę.
Myślisz że po takie chore niechciane dzieci ustawiają się kolejki? Takie dzieciaki latami wegetują w ośrodkach. Niekochane, nieprzytulane, zaniedbane rozwojowo, w dużo gorszym stanie, niż były by mając kochających rodziców. Często nigdy nawet na spacer ich nikt nigdy nie zabrał. Ich życie ogranicza się do łóżka w którym leżą. W starszym wieku dziewczynki nierzadko wykorzystywane seksualnie przez kolegów. To jest koszmar nie życie. Aborcja jest i będzie, podziemie kwitnie, ktoś chce to zrobić to zrobi. Ja nie czuję się kompetentna by mówić komuś co mu wolno zrobić a co nie. Nigdy nie odważyła bym się rodzicom którzy oczekują chorego niezdolnego do egzystencji dziecka czy nawet z zespołem downa powiedzieć, macie urodzić, najwyżej oddacie.
Niektórzy mówią to tylko zespół downa, ale czy mieli kontakt z takim dzieckiem? Pomagali rodzicom? Zaproponowali pomoc w opiece? To nie bułka z masłem, nikt nie wie, jak ciężko jest takim rodzicom, jakie pokłady cierpliwości, pieniędzy, uczuć są potrzebne, i to nie kilka lat, ale całe życie. Często kosztem drugiego dziecka, partnera, małżeństwa, pracy...
To się wygadałam

Cytat:

Byłam wczoraj na połówkowym - dziewczynka potwierdzona czyli przypuszczenie z poprzedniego usg było prawdziwe lekarz powiedział do tż "no proszę pana, przykro mi... ale z tego to na pewno chłopaka już nie zrobimy"
super!

Cytat:
Podłączam się
U mnie w pracy tragedia, u TŻ w pracy tragedia, koleżance umarł członek rodziny, kolega nadmienił że ostatnio umarło mu 3, w tym dziecko w 5 mc ciąży..... Humor mam dziś jak... eh, ani nie gadam. Wyłączam myślenie dzisiaj. Przewegetuję jakoś do wieczora chyba.

I na dodatek leje i wiem, że do domu po pracy pojadę nie 15min a ponad godzinę.

Mojra87 gratulacje
Tulę mocno, u mnie ostatnie 2 miesiące to był koszmar, mąż był bez pracy, żyliśmy z mojej pensji. Na szczęście w tym miesiącu już pracuje gdzieś indziej. Ale było ciężko
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 14:02   #3703
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak stwierdzam, że Dzidzia to kiepskie imię
Zawsze mozna wybrac kilka imion, wrzucic do miseczki i Mala niech losuje

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam tego kompletowania wyprawki ja chyba zaczne w grudniu dopiero. Ale przescieradlo w gondoli chyba sobie daruje zainwestuje moze w jakis kocyk, pieluche czy cos co sie nada a bedzie mozna potem wykorzystac do czegos innego, bo takie przescieradelko to juz sie chyba nie przyda? A i do ikei tez chce jechac ale czy dam rade z brzuchem pokonac w aucie ok 300 km? Ktoras z Was probowala?
Takie przescieradlo kupowalam na allegro u rp77 czy jakos tak - z bielsko biała i kosztowalo w granicach 8zl, więc tragedii nie ma.
W 6miesiacu jechalam 400km i nie bylo zle

Cytat:
super gratuluję córy!!! my jak się kiedyś zdecydujemy na 2 dziecko to chyba będziemy jakieś skomplikowane obliczenia czynić żeby w córę trafić
Powodzenia, my tez celowalismy w core zgodnie z zasada, że nie niby wspolzycie 3dni przed owulacja i bedziemy miec Wojtusia
Stary 2016-10-04, 14:03   #3704
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz kochana, Ty tego nie rozumiesz, ale ja się spotkałam z kilkoma dziewczynami na swojej drodze, ktore takie decyzje podjęły z powodu wpadki, gwałtu i choroby dziecka. Widziałam, co przeżywały. Jaka to była trauma i osobiście nie miałabym w sobie cywilnej odwagi, aby powiedzieć takiej kobiecie czy młodej dziewczynie: teraz bierz odpowiedzialność za to, że się źle zabezpieczyłas, weszłaś pijana nie tam gdzie powinnaś oraz że sama powinnaś wziąć na barki odpowiedzialność wychowywania niepełnosprawnego dziecka. Sytuacje są różne a politycy chcą je wszystkie wrzucić do jednego worka.

Nic nie jest czarno białe i gdyby w naszym kraju zapewniono rzetelną edukację seksualną to sytuacji w których nastoletnie dziewczyny wpadają byłoby zdecydowanie mniej. Prawda też jest taka, że te kobiety, które są bardzo zdesperowane znajdą sposób, aby tej aborcji dokonać. Żaden zakaz im w tym nie przeszkodzi.

Z zespołem Downa w ogóle się z tobą nie zgadzam. To powinien być wybór kobiety czy teraz całe swoje życie emocjonalne, zawodowe, fizyczne jest w stanie poświęcić na opiekę nad niepełnosprawną osobą, bo taką osobą trzeba się opiekować aż do jej śmierci. O tym się przeważnie nie mówi ale co z niepełnosprawnymi dorosłymi? Nie ma wystarczającej liczby ośrodków, w których można umieścić takie osoby - jeśli już się to robi to jest się stygmatyzowany, bo to przecież w naszym kraju pójście na łatwiznę. Taka kobieta nie może podjąć pracy zawodowej, nie otrzymuje emerytury, dodatek za opiekę nad niepełnosprawną osobą wynosi poniżej 1000 zł brutto, renta osoby niepełnosprawnej z pierwszą grupą inwalidzką to poniżej 700 zł. Bardzo często mężowie nie radzą sobie emocjonalnie z niepełnosprawnością dziecka i odchodzą.

Wychowywałam się w takim środowisku, bo mam niepełnosprawnego brata i widziałam różne rzeczy włącznie z tym, że niektóre kobiety po 20 latach opieki nad swoim dzieckiem popełniły samobójstwo. Między innymi dlatego nie mam odwagi oceniać kogokolwiek, a tym bardziej mówić mu jak powinien kierować własnym życiem.

Zaimponowałaś mi! Masz super spojrzenie na świat.

16/40

Paulina
Stary 2016-10-04, 14:05   #3705
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Powodzenia, my tez celowalismy w core zgodnie z zasada, że nie niby wspolzycie 3dni przed owulacja i bedziemy miec Wojtusia
przeznaczenia nie oszukasz zaraz zaraz... Wojtusia? chyba nie wpisywałam na listę żadnego Wojtusia... co nic nie mówisz

ach dziewczyny, ale bajka, właśnie gotuje leczo z wyhodowanymi przeze mnie cukiniami i dynią ach moje marzenie życia rzucić robotę w cholerę i założyć kiedyś ekologiczne gospodarstwo "Mariea"
Stary 2016-10-04, 14:10   #3706
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
typowe korpodziecko.... Ty sie zdecyduj..albo chcesz miec liste dzieci i dajesz czas albo narzucasz 200-300 postow na dzien
nie mozna miec wszystkiego
Stary 2016-10-04, 14:13   #3707
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro na połówkowych nie wyjdę póki się nie dowiem
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 14:14   #3708
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Co do tematu ustawy dotyczącej aborcji... miałam się nie wypowiadać, bo mi ciśnienie od tego tematu skacze ale...

Moim zdaniem obecnie obowiązujące prawo jest ok! Nie jest idealne, ale żadne nie będzie. Ile ludzi tyle opinii, każdy ma swoje zdanie, swoje sumienie i swoją wytrzymałość psychiczną w różnych sytuacjach życiowych.

Absolutnie nie jestem za aborcją tak ogólnie (bo wpadka, bo tak wyszło, bo jednak nie chce dziecka) i nie o to przecież walczą strajkujące kobiety, ALE moim zdaniem w niektórych sytuacjach to kobieta (plus jej partner - tu oczywiście też kwestia konkretnej sytuacji...) powinna móc zdecydować. Nie każdy ma w sobie tyle siły, żeby nosić pod sercem ciężko chore dziecko, a potem patrzeć na jego śmierć - dla niektórych lepszym wyjściem będzie skrócenie tych cierpień na etapie ciąży. Nie każdy da sobie psychicznie radę z owocem gwałtu. Chwała tym, którzy to potrafią! Ja nie wiem, czy bym dała radę - obym nigdy nie musiała się przekonać.
Nie porównywałabym tego do eutanazji... W tym temacie każdy decyduje o sobie - gdyby ktoś z moich bliskich był ciężko chory i poprosił o eutanazję, bo już nie może znieść bólu i cierpienia, to próbowałabym to zrozumieć i uszanować... A wiem co mówię, bo przez 2 lata patrzyłam na cierpienie umierającej bliskiej mi osoby... To jest cierpienie całej rodziny... Jeśli się tego nie przeżyło, to trudno to zrozumieć...
Przede wszystkim ogromnie gratuluje córuni

Co do aborcji... ostatnio znajoma podzieliła się ze mną wstrząsającą tragedia w jej rodzinie. U jej ciężarnej kuzynki w połowie 4 miesiąca wykryto brak wód płodowych. Dziecko brutalne rzecz ujmując gnije, niestety nie dożyje 23tc, gdzie miałoby chodź minimalne szansę na przeżycie. Kobiecie grozi zakażenie organizmu, nawet sepsa. Aborcji trzeba dokonać na cito, by ratować życie tej kobiety. Kobiety która jest córką, żoną i matką. Sytuacja dzieje się teraz. Kobieta przeżywa najgorszą tragedię w swoim życiu, w momencie kiedy zewsząd jest atakowana tym, że takie jak ona to morderczynie i SS'manki.

Nie wspominając o tym, że dla mnie jako kobiety,przyszłej matki nie do pomyślenia jest by przemocą, przestępstwem jakąkolwiek kobietę/dziewczynę/dziewczynkę zmusić do macierzyństwa.
I chociażby ze względu na takie przypadki, kompromis aborcyjny musi zastać zachowany.
Nie chcesz, nie popierasz aborcji? To jej sobie nie rób.

Cytat:
Po wizycie super! Maluszek mały leniuszek, bo sie okazało, ze malo sie rusza ruchy poczułam w 15 tc, ale przez ten czas czulam je sporadycznie. Dr. zrobil usg i łożysko na przedniej scianie jest, takze juz sie tak bardzo nie martwie.

16/40

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Dziękuję. 😘 Wiktoria piekne imię. 😊 Moj synek ma na imię Victor. 😏

16/40
Ogromne gratulacje
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 14:14   #3709
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
szefowa będzie z Ciebie dumna!
Stary 2016-10-04, 14:15   #3710
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Właśnie chciałabym kupić te prześcieradła dla małej, bo cena jest nie za wysoka

A w temacie prześcieradeł: kupujecie prześcieradła do gondoli czy będziecie je zastępować pieluszkami lub czymś innym?
Ja kupiłam prześcieradła z ikei i sa za male na nasze łóżeczko. Do wozka używałam pieluszki flanelowej.

16/40

Paulina
Stary 2016-10-04, 14:16   #3711
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
typowe korpodziecko.... Ty sie zdecyduj..albo chcesz miec liste dzieci i dajesz czas albo narzucasz 200-300 postow na dzien
nie mozna miec wszystkiego
miałby być tylko jeden cel na wątek?
Stary 2016-10-04, 14:16   #3712
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martamagda Pokaż wiadomość
jednak stwierdzam, że dzidzia to kiepskie imię :d
😂

16/40

Paulina
Stary 2016-10-04, 14:17   #3713
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość

biedna, nie stresuj się a ciekawe czy na opryszczkę można w ciąży maść stosować. Teraz wzmocnij odporność
a co ja jeszcze mogę zrobić na odporność, dbam o siebie, witaminy łykam, ale dzieć wysysa ze mnie wszystko

Cytat:

gratulacje!

Cytat:

16/40

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Dziękuję. 😘 Wiktoria piekne imię. 😊 Moj synek ma na imię Victor. 😏

16/40
gratuluje!

Dziewczyny czy któraś ma detektor tetna? cos mam faze żeby kupić jakąś uzywkę...
Stary 2016-10-04, 14:17   #3714
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-10-04, 14:17   #3715
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Co do aborcji... ostatnio znajoma podzieliła się ze mną wstrząsającą tragedia w jej rodzinie. U jej ciężarnej kuzynki w połowie 4 miesiąca wykryto brak wód płodowych. Dziecko brutalne rzecz ujmując gnije, niestety nie dożyje 23tc, gdzie miałoby chodź minimalne szansę na przeżycie. Kobiecie grozi zakażenie organizmu, nawet sepsa. Aborcji trzeba dokonać na cito, by ratować życie tej kobiety. Kobiety która jest córką, żoną i matką. Sytuacja dzieje się teraz. Kobieta przeżywa najgorszą tragedię w swoim życiu, w momencie kiedy zewsząd jest atakowana tym, że takie jak ona to morderczynie i SS'manki.

Nie wspominając o tym, że dla mnie jako kobiety,przyszłej matki nie do pomyślenia jest by przemocą, przestępstwem jakąkolwiek kobietę/dziewczynę/dziewczynkę zmusić do macierzyństwa.
I chociażby ze względu na takie przypadki, kompromis aborcyjny musi zastać zachowany.
Nie chcesz, nie popierasz aborcji? To jej sobie nie rób.
Co za koszmar
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 14:18   #3716
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy któraś ma detektor tetna? cos mam faze żeby kupić jakąś uzywkę...
pamietam, że zuzkka ma

ehhh miałam nic nie pisać o tej aborcji bo mi powieka lata, ale się mega wkurzam na te organizacje katolickie. sama jestem katoliczką, a o czym mówi nasza wiara? o wolnej woli. no i sie to mi trochę kłóci. skoro każdy ma prawo podejmować decyzje w zgodzie z wolną wolą, którą otrzymaliśmy, to po jakiego kija kościół pcha sie kobietom w majtki? tego nie czaje

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-10-04 o 14:22
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 14:21   #3717
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli jutro w wiadomosciach uslyszycie o wariatce u ginekologa ktora trzeba bylo siłą odciągac od usg to już wiadomo kto to był
Cytat:
przeznaczenia nie oszukasz zaraz zaraz... Wojtusia? chyba nie wpisywałam na listę żadnego Wojtusia... co nic nie mówisz

ach dziewczyny, ale bajka, właśnie gotuje leczo z wyhodowanymi przeze mnie cukiniami i dynią ach moje marzenie życia rzucić robotę w cholerę i założyć kiedyś ekologiczne gospodarstwo "Mariea"
A no Wojtusia, juz poslusznie melduje, że tak można wpisać skoro do brzucholka juz tak mowimy

Stary 2016-10-04, 14:24   #3718
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
My sie teraz staraliśmy, oby tylko ciąża była! Przez 7 miesiecy trochę się stresu najadłam i modlilam sie co miesiac, zeby @ nie przyszła. Z synkiem celowalismy w owulacje i sie udało. 🤗

16/40

Paulina
Stary 2016-10-04, 14:25   #3719
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
miałby być tylko jeden cel na wątek?
moze byc i siedem ale nie oczekuj cudów. tzn ja, korpodziecko, to rozumiem ma byc lepsza jakos i szybszy czas

ale ogarnij sie tu czesc na L4 sie luzuje a tu z jednej strony dajemy laskom czas do konca watku (jaka mila pani szefowa) a z drugiej zwiekszamy minimum postów tak ze watek w 2 dni sie konczy
ah korpo-l0ve <3333
Stary 2016-10-04, 14:25   #3720
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dziewczyny w h&m -15% i darmowa dostawa kod 0497
I podobno laczy sie z 10% z klubu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości