|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Re: Nie chcę być taka blada!!!
Moja Droga, rowniez cierpie na permanetna bladosc, niestety nie ma co walczyc z naturalnym kolorytem skory. jedyne co mozesz zrobic to nosic zywsze kolory, uzywac rozu do policzkow i oranzowych (tak modnych w tym sezonie) szminek.
anuszka napisał(a): > Bladość towarzyszyła mi od zawsze i ... już prawie ... prawie przywykłam do niej, pogodziłam się, no ale dziś znów (który to już raz?) usłyszałam, że jak ja to źle nie wyglądam ... "Jakaś Ty zmęczona i schorowana" Ughhhhhh Tylko że ja czuję się wyśmienicie i taka już moja uroda, no ale ja przecież tak kiepsko sie mam, jestem jak przezroczysta i napewno trapi mnie jakieś zmartwienie, a już najpewniej to jestem śmiertelnie chora i stąd taka skóra. Uuuuuuuuuuu........ mam dziś przez to nerwa jak cholera. No ale spokojnie > > Także postanowiłam pozbyć się tej obrzydliwej bladości (rozumiecie chyba że nie wytrzymam). No ale jak? Oto jest pytanie... > > 1. Korzystać z solarium - łatwe, szybkie i przyjemne, no ale te wszystkie konsekwencje, łącznie z przedwczesnym starzeniem ... nie, to chyba odpada > 2. Samoopalacz - było by nawet ok, gdyby nie to że musiałabym za jednym zamachem i twarz i całe ciało i tak często, ech... nie chce się, ileż trzeba zachodu! > 3. No a amoże ciemniejszy podkład/puder - no i wygląd na +10lat , no to ja podziękuję > 4. Tabletki z beta-karotenem - któż to wie czy to działa, no i że tak łykać te chemikalia... > > Każda z tych możliwości jest po prostu do d.... A może mylę się??? Albo coś pominęłam??? > > W zasadzie to pozostaje mi jakoś się zharmonizować, by bladość tak nie rzucała się w oczy. > > Może zmienić kolor włosów? Jestem zdecydowanie latem, więc wszelkie "ciepłe" refleksy i pasemka niezbyt mi pasują. A zbyt ciemne włosy jeszcze bardziej podkreślą kontrast (który na moje nieszczęście już istnieje - mam ciemną oprawę oczu, nieproporcjonalnie do koloru włosów, które sa "mysie") Więc jak inaczej ożywić twarz?? Macie może jakieś pomysły?? > > Dziewczyny pomózcie mi > Ja już nie chce być taka blada
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Re: Chcę być taka blada!!!
To fantastycznie być "bledziuchem" z porcelanową cerą
Ja zimą jestem Zimą róże i pudry brązujące ożywiają moja twarz (z samoopalaczy zrezygnowałam, a po marchewce tylko mi uszy rosną, a królik ze mnie marny Jaśniutka skóra to atut. Jak magnes przyciąga wzrok wszystkich, a dobry puder i róż sprawi, że zawsze będzie wygladać inaczej, ciekawie, intrygująco. hihi... jak krew z mlekiem u arystokratki. Dziewczyny, za porcelanową karnację |
|
|
|
|
#33 |
|
Killing me softly
|
Aquila napisał(a):
> To fantastycznie być "bledziuchem" z porcelanową cerą Popieram > Jaśniutka skóra to atut. Jak magnes przyciąga wzrok wszystkich, a dobry puder i róż sprawi, że zawsze będzie wygladać inaczej, ciekawie, intrygująco. Dokładnie, ja też bardzo lubię swoją jasną karnację, mam bardzo ciemne oczy i włosy i "biała" cera fajnie z nimi kontrastuje . > Dziewczyny, za porcelanową karnację >
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Wystarczy spojrzec na Nicole Kodman czy Liv Tyler |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
balsam brazujaco relaksujacy sopot ( ziaja )
PS dodam że jeszcze na to używam brazujacego pudru Vipery |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.