BIEDRONKA - produkty godne polecenia cz. XL - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-04, 19:45   #4681
tapetka22
Zakorzenienie

Dot.: BIEDRONKA - produkty godne polecenia cz. XL

Cytat:
Napisane przez magi18 Pokaż wiadomość
Odmówili Ci karty gdy miałaś wydane 39 zł?
Ja pamiętam, że gdy pytałam o kartę, to zakupy miałam za może max 5 zł i bez problemu kartę dostałam.

U mnie teraz jest mnóstwo tych kart.
Dokładnie miałam to pisać.. Ze żeby dostać kartę kwota zakupów może być dowolna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-10-04, 19:56   #4682
Elfia4
DOMator

Odmówiono mi karty. Teraz kiedy pytam o kartę, mówią, że nie mają, więc odpowiadam, że chyba nigdy nie mieli, a kiedy raz mieli, to odmówili wydania. Już dwa lub trzy razy razy kasjerki odpowiadały mi, że na początku mogli wydawać karty tylko za zakupy powyżej 40 zł. Zwykle odpowiadam, że to nieprawda i wychodzę ze sklepu, bo przecież nie będę się kłócić z kasjerkami. Mojej siostrze mówią to samo w innej biedrze. Podobno na początku wyświetlały im się komunikaty na kasie, że po przekroczeniu tej kwoty mogą dać kartę.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 20:04   #4683
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Odmówiono mi karty. Teraz kiedy pytam o kartę, mówią, że nie mają, więc odpowiadam, że chyba nigdy nie mieli, a kiedy raz mieli, to odmówili wydania. Już dwa lub trzy razy razy kasjerki odpowiadały mi, że na początku mogli wydawać karty tylko za zakupy powyżej 40 zł. Zwykle odpowiadam, że to nieprawda i wychodzę ze sklepu, bo przecież nie będę się kłócić z kasjerkami. Mojej siostrze mówią to samo w innej biedrze. Podobno na początku wyświetlały im się komunikaty na kasie, że po przekroczeniu tej kwoty mogą dać kartę.
Źle to zinterpretowały. Wyświetlały się komunikaty gdy zakupy wynosiły powyżej 40 zł ale coś w stylu aby wydać kartę klientowi. Takie przypomnienie, źle to odgórnie informatycy ustawili, bo mogli takie przypomnienie zrobić po pierwszym jakimkolwiek nabitym produkcie. A kasjerki nie przeczytały/doczytały informacji, które przyszły na sklepy lub kierownictwo przekazało im taką błędną informację.
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 20:16   #4684
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Napisałam taką długą wiadomość i internet mi padł

Biedra zmniejszając etaty myśli, że zaoszczędzi na kosztach personalnych jednak tym sposobem strzela sobie w kolano, bo tu zaoszczędzi a na innym straci.
Coraz więcej ludzi chce robić zakupy w czystości, spokoju, nie latając co chwilę do czytnika ponieważ towar nie ma ceny a w biedronce przez politykę zarządu jest coraz większy syf na sklepie, brak wielu wielu cen, kolejki, niedoinformowani pracownicy, pracownicy przemęczeni! (bo w ciągu 8 h na kasie tej co siedzi zawsze schodzą tylko raz do toalety a jak dobrze pójdzie to może na przerwę), nie ma systematyczności w wypiekaniu pieczywa a na tym robimy ogromny obrót, nie ma kto na bieżąco dokładać brakujących towarów itp.
Biedronka myśli, że zyska mnóstwo klientów jak zrobi 10 promocji tygodniowo, z czego o niektórych dowiadujemy się o 22 dzień przed i nie ma jak się do nich przygotować.
Już nie wspominając o tym jak ja osobiście czuję się głupio jak siedzę na kasie i klient chce fakturę od razu i muszę przepraszać i tłumaczyć, że niestety nikogo więcej nie ma aby wystawić fakturę i dopiero jak zejdę z kasy będę mogła to zrobić.
Albo piec wyje, bułki wypieczone, lecę między klientami aby tylko wyłączyć piec żeby się bułki nie spaliły, kolejka zabija wzrokiem, wracam zdyszana i po chwili słyszę od klienta, kiedy w końcu ktoś te bułki wyłoży.. i tak można pisać i pisać.
Podwyżki nie zmienią nic bo ludzie już nie mają siły pracować po kilka dni pod rząd po 12 godzin. Na moim sklepie aby zaczął jako tako funkcjonować potrzeba ze 4 etatów, a nie widać ani jednego chętnego.
Czyli jednak odczucia mnie nie mylą.
Kiedyś nie do pomyślenia było, żeby rano na sklepie stał rząd palet zasłaniający dostęp do całego rzędu koszy z ofertą gazetkową. W te wakacje regularnie się z tym spotykałam, a kiedy zwróciłam uwagę kasjerowi, że nie mogę kupić czegoś, co leży za tymi paletami, to odpowiedział, że nie ma kto tych palet rozłożyć. Dramat jakiś. W takim sklepie rozładunki robi się poza godzinami otwarcia, a tu sklep otwarty, pracowników jak na lekarstwo, a palety leżą sobie spokojnie utrudniając przejazd wózkom i uniemożliwiając zakupy.
Dzisiaj godziny powrotów z pracy, a w biedrze czynne dwie kasy, do każdej kolejka sięga do połowy pierwszych regałów. Braki kadrowe widać, bo takie sytuacje obserwowałam przez cały sezon.

Swoją drogą teraz to mnie już ta karta nie bawi. Gdybym ją miała dawno uzbierałabym punkty na pluszaka dla chrześniaka, a tak pupa. Jedyne do czego się przyda ten plastik, to te promocje typu satysfakcja gwarantowana.

Jak następnym razem nadal nie będzie kart, albo podczas porannych zakupów typu jogurt do pracy odmówią mi wydania karty, to wygarnę w mailu do biedronki wszystko, co mnie w tym sklepie wkurza. Może po serii takich maili dotrze do nich, że nie tędy droga.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Źle to zinterpretowały. Wyświetlały się komunikaty gdy zakupy wynosiły powyżej 40 zł ale coś w stylu aby wydać kartę klientowi. Takie przypomnienie, źle to odgórnie informatycy ustawili, bo mogli takie przypomnienie zrobić po pierwszym jakimkolwiek nabitym produkcie. A kasjerki nie przeczytały/doczytały informacji, które przyszły na sklepy lub kierownictwo przekazało im taką błędną informację.
Tylko wyjaśnij takiej kasjerce, że źle czyta komunikaty i nie zna regulaminu? Jeszcze by mnie opierniczyła, że byle klient jej wmawia, że się myli.
I tak już przewracają oczami, bo co zakupy to pytam o kartę, a one wiecznie odpowiadają, że nie ma.
Akurat kasjer na którego trafiłam, kiedy karty były należy do najmniej miłych, więc tylko burknął, że muszę wydać 40 zł. Zrobił to w taki sposób, że podniósł mi ciśnienie tym tekstem. Już wówczas przeszło mi przez myśl, że na gościa powinnam napisać skargę albo poprosić kierownika, ale nielubiana koleżanka z pracy stała przy kasie obok, więc sobie darowałam, bo wyszłoby na to, że urządzam jakieś sceny w sklepie i to w czasie, kiedy kolejki ciągną się po horyzont.
Stary 2016-10-04, 20:32   #4685
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
kasia2209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 20:35   #4686
Moviolka
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też kasjerka powiedziała, że nie ma kart. Spytała, czy będę brać naklejki. Jak powiedziałam, że nie, spojrzała znacząco na inną kasjerkę, która stała sobie obok i z nią gawędziła. Przypomniałam sobie wtedy, że ktoś w rodzinie zbiera i poprosiłam o naklejki. Mina kasjerki bezcenna...
Moviolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 20:36   #4687
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak odczucia mnie nie mylą.
Kiedyś nie do pomyślenia było, żeby rano na sklepie stał rząd palet zasłaniający dostęp do całego rzędu koszy z ofertą gazetkową. W te wakacje regularnie się z tym spotykałam, a kiedy zwróciłam uwagę kasjerowi, że nie mogę kupić czegoś, co leży za tymi paletami, to odpowiedział, że nie ma kto tych palet rozłożyć. Dramat jakiś. W takim sklepie rozładunki robi się poza godzinami otwarcia, a tu sklep otwarty, pracowników jak na lekarstwo, a palety leżą sobie spokojnie utrudniając przejazd wózkom i uniemożliwiając zakupy.
Dzisiaj godziny powrotów z pracy, a w biedrze czynne dwie kasy, do każdej kolejka sięga do połowy pierwszych regałów. Braki kadrowe widać, bo takie sytuacje obserwowałam przez cały sezon.

Swoją drogą teraz to mnie już ta karta nie bawi. Gdybym ją miała dawno uzbierałabym punkty na pluszaka dla chrześniaka, a tak pupa. Jedyne do czego się przyda ten plastik, to te promocje typu satysfakcja gwarantowana.

Jak następnym razem nadal nie będzie kart, albo podczas porannych zakupów typu jogurt do pracy odmówią mi wydania karty, to wygarnę w mailu do biedronki wszystko, co mnie w tym sklepie wkurza. Może po serii takich maili dotrze do nich, że nie tędy droga.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Tylko wyjaśnij takiej kasjerce, że źle czyta komunikaty i nie zna regulaminu? Jeszcze by mnie opierniczyła, że byle klient jej wmawia, że się myli.
I tak już przewracają oczami, bo co zakupy to pytam o kartę, a one wiecznie odpowiadają, że nie ma.
Akurat kasjer na którego trafiłam, kiedy karty były należy do najmniej miłych, więc tylko burknął, że muszę wydać 40 zł. Zrobił to w taki sposób, że podniósł mi ciśnienie tym tekstem. Już wówczas przeszło mi przez myśl, że na gościa powinnam napisać skargę albo poprosić kierownika, ale nielubiana koleżanka z pracy stała przy kasie obok, więc sobie darowałam, bo wyszłoby na to, że urządzam jakieś sceny w sklepie i to w czasie, kiedy kolejki ciągną się po horyzont.
jak beda u mnie to ci wezme i wysle

Cytat:
Napisane przez kasia2209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
2,99

Edytowane przez tapetka22
Czas edycji: 2016-10-04 o 20:41
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 20:37   #4688
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2016-10-04, 20:44   #4689
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moviolka Pokaż wiadomość
Mnie też kasjerka powiedziała, że nie ma kart. Spytała, czy będę brać naklejki. Jak powiedziałam, że nie, spojrzała znacząco na inną kasjerkę, która stała sobie obok i z nią gawędziła. Przypomniałam sobie wtedy, że ktoś w rodzinie zbiera i poprosiłam o naklejki. Mina kasjerki bezcenna...
ja ost widzialam <czekalam na kierownika wiec stalam za kasjerka> jak pani nabija po kazym zakonczonym paragonie na pytanie "czy klient wzial naklejki" guziczke "tak"...
Stary 2016-10-04, 20:47   #4690
country111
Zakorzenienie

Ja na swoją biedronke narzekać nie mogę. Obsługa bardzo miła czasem wyciagali mnie z kolejki w ciazy czy malym dzieckuem. Ogólnie szybko rozladowuja kolejki. Porzadek w miare jest utrzymany. Jedynie sklep jest mały i nie wszystkie produkty z gazetek się pojawiają.
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 20:56   #4691
lilianna90

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
ja ost widzialam <czekalam na kierownika wiec stalam za kasjerka> jak pani nabija po kazym zakonczonym paragonie na pytanie "czy klient wzial naklejki" guziczke "tak"...
Do czasu. Już kilka kasjerek za naklejki poleciało,niektóre dyscyplinarnie. Dla Biedronki to jak kradzież.
Stary 2016-10-04, 20:57   #4692
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba te na rozgrzanie..;/
;p lubię je pić czasem.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 20:59   #4693
201803120844
Konto usunięte

Ja też nie narzekam, nie korzystam z żadnych kart, wystarczą mi promocje na produkty, których używam, ale to prawda, że B. gubi się już w ich powodzi.
Pojawił się twaróg wędzony Delikate robiony chyba przez Łowicz, ten z K. firmy Jana lepszy, ale z B. też może być.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 21:01   #4694
marianna144
Wtajemniczenie

w mojej biedronce karty rozeszły sie pierwszego dnia. (do dzis ich nie ma)myslałam ze tak jest w kazdej ale kiedys byłam akurat w innym miescie w B i tam sama kasjerka mnie zapytała czy mam i mi dała.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 21:06   #4695
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja na swoją biedronke narzekać nie mogę. Obsługa bardzo miła czasem wyciagali mnie z kolejki w ciazy
Takie rzeczy to powinni zaproponować klienci sklepu.
To wszechobecne chamstwo mnie przeraża. I nie piszcie mi, że młody człowiek po pracy może być bardziej zmęczony itp. Dziczejemy jako społeczeństwo. Widzę to kiedy podróżuję po innych krajach.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 21:08   #4696
Iwona 25
Zakorzenienie

hej, czy wchodzą Wam pieluszki Dada 2 opakowania za 39,90? mi pierwszego dnia nie weszły, chciałam kupić i na kasie nie policzyło, a na ulotce jak wół i na sklepie rysunek jakie pieluszki wchodzą na promocji

PS. Oddałam skiśniętą wędlinę, bez paragonu i bez problemu mi kierowniczka oddała kasę. 1szy raz mi się to zdarzyło. Miałam wrażenie,że chcieli mnie jak najszybciej obsłużyć z tą wędliną,żeby ludzie nie widzieli
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 21:12   #4697
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Do czasu. Już kilka kasjerek za naklejki poleciało,niektóre dyscyplinarnie. Dla Biedronki to jak kradzież.
a z ta akcja teraz jakie przekrety mozna zrobic?? serio nie wiem kto to wymyslal
Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Takie rzeczy to powinni zaproponować klienci sklepu.
To wszechobecne chamstwo mnie przeraża. I nie piszcie mi, że młody człowiek po pracy może być bardziej zmęczony itp. Dziczejemy jako społeczeństwo. Widzę to kiedy podróżuję po innych krajach.
mnie tez..
dzis liczy sie kasa, hajs, mamona..

Edytowane przez tapetka22
Czas edycji: 2016-10-04 o 21:16
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 21:21   #4698
lilianna90

Cytat:
a z ta akcja teraz jakie przekrety mozna zrobic?? serio nie wiem kto to wymyslal

mnie tez..
dzis liczy sie kasa, hajs, mamona..
Czy ja wiem czy można. U mnie na pewno nikt z pracowników nic nie zrobi, bo nawet nie mają czasu aby przeczytać o tej akcji i nie wiem czy w ogóle o niej wiedzą. O kawach na pewno nie wiedzieli, ja osobiście dowiedziałam się stąd.
Stary 2016-10-04, 21:23   #4699
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez kasia2209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Takie czasy, że duże firmy zatrudniają całe działy lub zewnętrzne firmy do obsługi social media. Wydawałoby się, że to standard.
Z jednej strony klienci traktują fp jak książkę skarg i zażaleń, a drugiej pomaga to wyłapywać sygnały od klientów i reagować szybciej i lepiej. Klienci są świetnym barometrem, który reaguje na poszczególne działania sklepu. Niemal w czasie rzeczywistym można sprawdzać reakcję na daną promocję, oceniać która akcja była skuteczna, a nawet wprowadzać virale.
Nawet z tymi nieszczęsnymi kartami, gdyby klienci pisali na fp, że w niektórych miastach jest problem, to może firma zareagowałaby szybciej weryfikując zapasy kart i uzupełniając braki.
Stary 2016-10-04, 21:25   #4700
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A czy są u Was serki wiejskie te po 1,45 czy jakoś tak? Ja ich już długo nie widzę, a bardzo lubię.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 21:27   #4701
lilianna90

Cytat:
Takie czasy, że duże firmy zatrudniają całe działy lub zewnętrzne firmy do obsługi social media. Wydawałoby się, że to standard.
Z jednej strony klienci traktują fp jak książkę skarg i zażaleń, a drugiej pomaga to wyłapywać sygnały od klientów i reagować szybciej i lepiej. Klienci są świetnym barometrem, który reaguje na poszczególne działania sklepu. Niemal w czasie rzeczywistym można sprawdzać reakcję na daną promocję, oceniać która akcja była skuteczna, a nawet wprowadzać virale.
Nawet z tymi nieszczęsnymi kartami, gdyby klienci pisali na fp, że w niektórych miastach jest problem, to może firma zareagowałaby szybciej weryfikując zapasy kart i uzupełniając braki.
Dokładnie jest tak jak piszesz, czasami wydaje mi się, że pod tym względem Biedronka jest sto lat za murzynami
Stary 2016-10-04, 21:37   #4702
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ja wiem czy można. U mnie na pewno nikt z pracowników nic nie zrobi, bo nawet nie mają czasu aby przeczytać o tej akcji i nie wiem czy w ogóle o niej wiedzą. O kawach na pewno nie wiedzieli, ja osobiście dowiedziałam się stąd.
domyslasz sie w jaki sposob? i nie mowie ze Ty, mowie ogolnioe ze moga sie tacy znalezc

wiesz moze co od czw w rabatach?
Stary 2016-10-04, 21:42   #4703
lilianna90

Cytat:
domyslasz sie w jaki sposob? i nie mowie ze Ty, mowie ogolnioe ze moga sie tacy znalezc

wiesz moze co od czw w rabatach?
W jaki sposób można robić przekręty? Nie, nawet się nad tym nie zastanawiałam.
Nie wiem co w mega rabatach, miałam prawie tydzień wolnego.
Stary 2016-10-04, 22:02   #4704
anonietka1984
Raczkowanie

Od czwartku mega rabaty na produkty do higieny jamy ustnej, białe sery i bombonierki i ciasta (ciasta tylko do niedzieli)

anonietka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 22:08   #4705
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anonietka1984 Pokaż wiadomość
Od czwartku mega rabaty na produkty do higieny jamy ustnej, białe sery i bombonierki i ciasta (ciasta tylko do niedzieli)

te z chlodni??
Stary 2016-10-04, 22:09   #4706
anonietka1984
Raczkowanie

Z tego co kojarze to tak

anonietka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-04, 22:43   #4707
tapetka22
Zakorzenienie

pryncypaklki sliwkowe bez szalu, sliwki prawie nie czuc..

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez anonietka1984 Pokaż wiadomość
Z tego co kojarze to tak

ooo to fajnie, niektore z tych ciast sa spoko
Stary 2016-10-04, 23:03   #4708
kasia2209
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2016-10-04, 23:12   #4709
tapetka22
Zakorzenienie

obstawaiam ze od pon bedzie satysfakcja gwarantowana na herbaty
Stary 2016-10-04, 23:17   #4710
ladylukier
Wtajemniczenie

Cytat:
obstawaiam ze od pon bedzie satysfakcja gwarantowana na herbaty
Haha Nie korzystam z tych promocji, ale w przypadku herbat w większości przypadków brak mojej satysfakcji byłby prawdziwy - sam hibiskus :P

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości