|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Jak przeczytam to napiszę czy fajne. Na razie zachwycam sie Drag Queen. Dzięki niej na pewno kupię jeszcze coś z serii żywoty nieświętych i przeszukam internet w poszukiwaniu innych książek tego autora.
![]() Cytat:
![]() Dzięki niej odebrałam moje pierwsze zamówienie z KKKK. Nie wiedziałam o istnieniu tej księgarni póki Gasta nie zamieściła tu swoich zakupów. Zapragnęłam wtedy przeczytać Krainę traw i to była moja książkowa inspiracja. |
|
|
|
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam dosc długo w klubie KKKK.Kupowalam raczej dużo, ale był okres , gdy akurat nic nie wzbudzilo mojego zainteresowania , przestali mi przysyłac katalog, a i ja nie nalegałam ani nie sprawdzałam , co mają. Może znów powinnam okazać zainteresowanie?:confused :
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Amber prędzej czy później trafiłabyś na tą księgarnię
![]() Ondine okaż zainteresowanie może akurat Ci się coś spodoba... ja też miałam przerwę ale krótką, bo tylko z jednego katalogu nic nie zamówiłam![]() I teraz sobie myslę jak trafiłam na KKKK ... no i nie wiem
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, liczę na wielki OPR.... Nie miałam kasy,a wylądowałam w księgarni i wydałam ledwo co zarobione na korepetycjach 100 zł, tzn wydałam 98,50 no ale to niemal 100....
Moje nabytki: 1) Umberto Eco - "O bibliotece" - 12zł 2) Paulo Coelho - "Pielgrzym" - 9,9 zł 3) Valerie Tasso - "Dziennik nimfomanki" - 9,9 zł 4) Corinne Hofmann - "Biała Masajka" - 9,9 zł 5) Squad - "Spalona żywcem" - 9,9 zł 6) Jordan Śliwiński - "Grzechy w kratkę" - 27 zł 7) Jostein Gaarder - "Dziewczyna z pomarańczami" - 19,9 zł Szłam z zamiarem kupienia tylko "Dziewczyny" jakby kosztowała poniżej 20 zł - tak postanowiłam, potem znalazłam jeszcze "Grzechy", a ostatnio mam wiele religijnych wątpliwości - w Eco urzekła mnie piękna okładka i ciekawy opis... A potem znalazłam te po 9,9zł.... Wcześniej z tej serii kupiłam i widziałam tylko Waris Dirie "Kwiat pustyni"..... No i klops....... ![]() ![]() ![]() Skończyłam dziś "Sto lat samotności" - tempo mojego odczytu to była masakra - tydzień na te 440 stron - nie żałuję, aczkolwiek jak któraś nie dała rady przebrnąć to rozumiem No i przed chwilą przeczytałam też pierwszy nabytek - fajna książeczka - i książeczka dosłownie, bo ma zaledwie 50 stron - ale tak ślicznie wydana, że oprzeć się nie mogłam ![]() ![]() ![]() Ochrzaniajcie mnie... I to już!!!
|
|
|
|
#1625 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Może jeszcze się załapiecie. ![]() Ja zamówiłam tylko jedną książkę, choć i tak powinnam na razie sobie odpuścić. ![]()
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam, że tak zamilkłam, ale całkowicie się rozkleiłam. Przewertowałam tę rozmowę na milion stron, próbowałam zrozumieć sytuację... I nadal tkwię w szoku, smutku i okrutnym bólu. I dalej nie rozumiem jak tak się mogło stać. I kończąc już temat... Maila podobno nie przeczytał, bo cytat: nie jest w stanie w tym momencie trawić długich uczuciowych wywodów. Na moje pytanie dlaczego tak późno zwlekał z powiedzeniem, że nic nie czuje obruszył się czy chcę mu teraz robić wyrzuty, że przecież związek może się udać albo nie, że tu 'zagrała' ta druga opcja, ale bądźmy dorośli i zaakceptujmy jak jest. Powiedział, że skłamał mnie raz, żeby sprawdzić ile będę w stanie mu wybaczyć, powiedział, cytat: wychodzi na to, że za dużo. Że to między nami nie jest i nie będzie tym czym chciałby, żeby było. Że tak będzie lepiej. Lepiej dla mnie. Na wytłumaczenie dlaczego to się tak zmieniło nie miał siły, powiedział, że zbyt dużo wniosków, myśli, sytuacji. I tyle...
Kontaktu już nie mamy. A ja cały czas przez niego płaczę. Przez to co się stało... A najgorsze, że wystarczyłoby, żeby machnął palcem, a ja gotowa byłabym mu wszystko wybaczyć... Dziękuję Wam Dziewczęta za całe wsparcie. Czytam wasze posty i choć na chwilę nabieram siły. A takie chwile są cenne kiedy cała reszta dnia i nocy jest taka smutna. I za Foxiną powtórzę, ta więź internetowa jest niesamowita. Dlatego dopowiem, że bardzo cieszę się, że jesteście Germini kochana, dopiero teraz przeczytałam co Ci się przytrafiło! Jak się czujesz? Mam nadzieję, że już lepiej i, że powolutku dochodzisz do siebie. Niesamowite jak drobiazg może doprowadzić do poważnej komplikacji. Mam nadzieję, że szybciutko dojdziesz do zdrowia Em, a powiedz mi, kto miałby zdać tę maturę jak nie Ty? Będzie dobrze (Choć dziś się dowiedziałam, że ja też będę 'zdawać', ustny polski, braciszek mnie wrobił, a ja nie mam pojęcia jak się za tę prezentację zabrać Żeby jeszcze temat wybrał fajny, a zadecydował sam, a koniec końców ja mam mu w tym pomóc... ![]() A na koniec wszystkim Książkomaniaczkom gratuluję udanych zakupów!
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anah ja w tym tygodniu zaszalałam ale jutro się pochwalę, bo dziś zapomniałam okularów od koleżanki i ledwo literki widzę
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
Ana kochana, musisz to wypłakac.Daj sobie ten zcas smutku,żałoby. Ktos pisal ,że nie warto płakac przez faceta.Na rozum moze nie, ale tu w gre wchodza emocje , silne uczucia.Muszą znaleźc ujscie.A żeby bylo lepiej , najpierw w bólu trzeba pożegnac , co było. Najgorsze jest to,że szukał wymówek. To nie jest partner .Co on sprawdzał? na ile moze sobie pozwolić? ile razy okłamac ?
I doskonale wiem,ze byś wróciła, bo miłosc jest ślepa , i wybaczyłabys pewnie. Kiedys przerabiałam coś podobnego. Trzymaj sie cieplutko, Ana . Zgodze sie z foxina , to jest więź.Nie musimy sie znać osobiscie , by rozumieć, pocieszyć, wspólczuć , cieszyć się. |
|
|
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana
trzymaj się... wypłacz się..... ja też sobie płaczę bo się z TŻtem pokłóciłam...do d*** te Walentynki
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Facet ma tupet. Nie znoszę takiej chamskiej formy kończenia związku. Przez to zamazują sie miłe wspomnienia i pozostaje niesmak. Brak mu klasy w tym wszystkim.
Dobrze dla Ciebie, że pokazał swoją drugą twarz empatycznej inaczej osoby nie raczącej przeczytać maila teraz. Nie będziesz tracić więcej na niego czasu, bo szkoda go dla takiego manipulatora. Zgadzam sie z dziewczynami, że takie rozstanie trzeba wypłakać/ przepłakać, aby uśmierzyć ból i móc zamknąć za sobą ten rozdział, a otworzyć kolejny. Toast za dobre chwile, które czekają na nas w przyszłości, oby tej jak najmniej odległej stającej sie naszą teraźniejszością. Edit: Przyszło moje długo oczekiwane zamówienie z Merlina. Nie ma "Blaszanego bębenka", czy na nade mną zawisło jakieś książkowe fatum? ![]() Wzbogaciłam biblioteczkę o kilka tytułów z serii kanon na koniec wieku. Za wyjątkiem Hemingwaya wszystkie były zafoliowane. Każda książka 10zł. Cztery tomy "Cichego dona" to gratis.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-02-15 o 20:34 |
|
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie tu nie było, a Wy już tyle postów natrzepałyście
Co do Merlina, to cała się obśliniłam, gdy zobaczyłam Prousta po 10zł za tom. Ale nie trafili u mnie z czasem A tej jednej jedynej książki, na którą nadal czekam, nadal nie mogą sprowadzić Cytat:
Czytałam w necie o tej książce wiele niepochlebnych opinii, więc w sumie nie spodziewam się cuda, ale chcę się sama przekonać.Oj, bardzo Przez ostatnie dwa dni leżałam z laptopem na kolanach i polowałam na okazję - jak książki przyjdą, to się pochwalę No i już mi się punkty pokończyły i nie mogę nic pobrać ![]() Senkju Cytat:
![]() Mój też mnie zaskoczył - w obliczu wydarzeń ostatnich dni i mojego żegnania się z życiem całkiem zapomniałam o walentynkach (nie wspominając już o tym, że nigdy wcześniej go nie obchodziliśmy). Też nic ode mnie nie dostał i jakoś się trzyma
|
|
#1632 |
|
Rozeznanie
|
Amber , gratuluję. Dobra cena.
Germini, mam nadzieje,że czujesz sie lepiej. Bardzo jestem ciekawa , co takiego upolowałas Ja już meldowałam, co zamówiłam z tego nieoczekiwanego minikatalogu ŚK.Żałuje tylko,że nie umiałam zeskanować. To pewnie nic trudnego, ale brak instrukcji obsługi.
|
|
|
|
#1633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie, że tak na raty piszę...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny mają rację - facet ma tupet... Poważni, dojrzali ludzie nie kończą związków z ten sposób. Uwierz mi, że za jakiś czas (choć to może jeszcze długo potrwać) zrozumiesz, że on wyświadczył Ci przysługę, kończąc Wasz związek. Zgadzam się z Ondine - musisz dać sobie trochę czasu na odreagowanie, wypłakanie się. Trzymaj się Cytat:
![]() Tak naprawdę wcale mi się nie poprawia. Przez cały czas kręci mi się i dzwoni w głowie, jest mi słabo - i te dolegliwości nie zmniejszyły się wcale od wtorku (bo wtedy miałam największy kryzys) Leżałam cały czas do wczoraj, ale muszę pełno rzeczy załatwić w związku z tą kliniką, do której mam śmigać w przyszłym tygodniu, dlatego dzisiaj nie mogłam już leżeć.Wybrałam się do miasta, żeby kupić kilka rzeczy (oczywiście dzielnie wsparta na ramieniu TŻa i poruszająca się w iście ślimaczym tempie ) i na poprawę humoru wstąpiłam do Taniej Książki (była naprawdę po drodze! ) - później się pochwalę. Ale całe to wyjście z domu było chyba ponad moje siły - właśnie ponoszę konsekwencje w postaci gorszego samopoczucia.Ech, przepraszam, że tak marudzę - ale jeśli Wam się tutaj nie wyżalę to komu? ![]()
|
|
#1634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak marudzisz?! i za co przeprszasz? Martwimy się. Dziekuję ,że piszesz o swoim samopoczuciu.Żal się, ile wlezie .Od tego też jesteśmy. I tak Cię podziwiam ,że wychodzisz z domu nawet z TŻ. Ja bym pewnie leżała i ze strachu nawet glowy nie podniosła. Kuruj sie . ODPOCZYWAJ , PAMIETAJ. |
|
|
|
|
#1635 |
|
Wtajemniczenie
|
A tam Germini marudzisz.... najważniejsze żebyś się lepiej czuła
i oczywiście czekam na Twoje zakupy z Taniej Książki![]() Amber wybacz, że się tak dopytuję, ale te 4 tomy gratis to jakim cudem ? aa udane zakupy
|
#1636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerwa mam na Merlin, bo skoro książka jest dostępna (w dodatku "w ciągu 3-5 dni") i można ją zamówić, to ja chcę ją mieć i tyle A nie że w kulki lecą W Empiku natomiast nie widziałam tej pozycji, więc tym bardziej chciałabym, żeby wszystko zakończyło się pomyślnie.Cytat:
Podziwiasz, powiadasz? Nie masz za co - przez ostatnie wieczory była panika, ryk, płacz i zgrzytanie zębów. Już sobie takie rzeczy wymyślałam, że szkoda gadać Najbardziej to chyba TŻowi trzeba współczuć, bo nie dość że już nie wiedział, jak mnie pocieszać, to jeszcze "przynieś to", "wynieś tamto", "popraw poduszkę"... ![]() A btw: wiecie, jak - w dobie walki z przemocą domową - patrzyli na niego w szpitalu, gdy tłumaczyłam, że ja naprawdę sama wpadłam na tę futrynę? Gasta, ano marudzę. Ale jaką przyjemność mi to sprawia... ![]() No. Koniec offtopów ![]() Jeszcze tego nie zrobiłam, ale naprawdę gratuluję Wam wszystkim zdobyczy książkowych I się chwalę (zdjęcie standardowo bidne): pierwsze dwie od dołu są z dzisiejszej wizyty w Taniej Książce, pozostałe trzy z Podaja
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
No widzę udane zakupy Germini
![]() Ogród bestii u mnie leży na półce i nie może się do czekać na swoją kolej a Spowiedź chinki czytałam, bo wypożyczyłam z biblioteki. Gdybyś się pytała jak wrażenia to od razu napiszę, że nie pamiętam![]() A Pióro i kamień chętnie bym Ci podkradła
|
#1638 |
|
Rozeznanie
|
Kochana, ja wiem ,że mozesz- panikować,płakac, krzyczec i co tylko.
![]() Gratuluję nabytków. ![]() Widzę,że dorwałas ksiażke P.Buck .Kilka dni temu miałam w ręku "Pałac kobiet".Czytałam,ale chciałam miec swoją.Zrezygnowałam, bo kosztowała 39 zl, a miekka okładka. Akurat "W objęciach chlodu" nie czytałam, ale kilka innych tej autorki- tak. Nie wiem ,czy to Twoje pierwsze spotkanie z P.Shaw . Ja ją bardzo lubię , wszystkie ksiażki mam. Tworzy niepowatrzalny klimat Austalii z czasów osadnictwa. A Dreaver`a nie czytałam tylko "Dwunastej karty" . |
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Z Shaw, Brown, Deaverem i Goddardem jeszcze w ogóle nie miałam do czynienia
Jakiś czas temu zrobiłam w necie małego risercza i dowiedziałam się, że podobno nieźle piszą - dlatego postanowiłam zdobyć jakiekolwiek ich książki, żeby się przekonać ![]() Ondine, i jak podobały Ci się książki Brown? I czy Shaw nie pisze trochę monotonnie (nie chodzi mi tutaj o miejsce i czas akcji)? - bo w sumie co czytałam opis jej jakiejkolwiek książki, to wydawał mi się podobny do innych Gasta, a czy Ty czytałaś coś Shaw? Buck natomiast chciałabym mieć wszystkie tytuły i powolutku do tego dążę, choć ceny nieraz powalają.
|
#1640 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nic Shaw nie czytałam
kiedyś trzeba zacząć
|
#1641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Internet mi nie działał i nie mogłam się do was dostać.
![]() Cytat:
![]() Pewnie zrobią za jakiś czas podobną promocję. Te książki są super, ale wydrukowane w 2000 lub 2002 roku, czyli po te około 40-50zł nie znajdują za dużo nabywców. ![]() Cytat:
![]() Chętnie przejrzałabym mili katalog, bo ja wprawdzie mam dostęp do kary dzięki uprzejmości koleżanki ze studiów, ale nie mam jak zdobyć tej dodatkowej oferty. ![]() Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1426 Zaskoczyli mnie czterema tomami gratis, które same wskoczyły do zamówienia. Za 40zł dostałam 8 solidnie wydanych książek w twardych oprawach i na krystalicznie białym papierze. Zamówienie rozpakowaliśmy cala rodziną i okazało się że tata wieki temu przeczytał Cichego dona, ale chętnie sobie przypomni jeszcze raz całość. ![]() Cytat:
Tobie także gratuluję nowych nabytków. Fajne tytuły można dostać na tym Podaj. Muszę rozpracować jak to ciała. ![]() Z Merlinem miałam podobnie. Wykręcili mi dwa razy numer z "Albańskim kochankiem". Zamawiałam go, była przy nim informacja o przesyłce w ciągu 3-5 dni, ale później w mailu czytałam, że towar jest niedostępny. Sęk w tym, że w tak zwanym miedzy czasie wciąż ją można było zamawiać. Ten numer wycieli mi z jednym tytułem dwa razy. Książka z oferty specjalnej tak samo została oznaczona jako niedostępna, to po co ja umieszczają w tej promocji przy zamówieniu powyżej 80zł. Jakby tego nie zrobili kliknęłabym inną. Do tego w ostatnim zamówieniu zdublowali mi przez przypadek 3 książki. Tylko swojemu refleksowi zawdzięczam, że nie dostałam tych tytułów podwójnie. Daję sobie spokój z Merlinem na jakiś czas. ![]() Reszta zakupów wszystko za 10zł. Harry Potter razy dwa, jedna sztuka dla przyjaciółki, która dołączyła swoje zamówienie.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-02-16 o 10:23 Powód: literówka |
||||
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Promocja wydawnicta Rebis.
Klechdy sezamowe 15zł Kroniki portowe 12zł Mistrz kaligrafii 12zł Kubuś Puchatek 5,5zł Książki za 1zł: Szpital kosmiczny - James White Tajemnice Brokeback Mountain - Annie E. Proulx Jhereg - Steven Brust Prosiaczek o miłości - Alan Alexander Milne |
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mnie ten intryguje ten Podaj.nie wiem , jak działa.Z jednej strony bym chciała to rozpracowac , podobnie jak Ty, z drugije moze lepiej ,że nie wiem.Portfel sie ucieszy. Jeśli sama nie oswoję systemu skanowania to niestety..... Spróbuję teraz cos zamiescic ,a wy mi powiedzcie , zcy tak moze być. OK? Niestety plik za duży , musze zmiejszyć. |
|
|
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
No dobrze. Czy cokolwiek z tego wyszlo, to Wy mi napiszecie , dobrze? To tylko jedna ikonka , bo nie wiem,czy robic coś dalej.
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1646 |
|
Rozeznanie
|
Amber, na pewno widac? Jakosć przeciętna
. No to zmiejsze pozostałe do wymaganych 120kB.Wkleje niedługo.Tylko nie wiem, czy w tym wątku czy ŚK? zamawiac mozna do 19.02, wiec jeszcze czasu trochę jest. |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj kupiłam książkę Stana Reddinga Frank W. Abagnale /na jej podstanie powstała ekranizacja Złap mnie, jeśli potrafisz/ za 3zł w Matrasie.
To chyba mój najtańszy książkowy nabytek
|
#1648 |
|
Wtajemniczenie
|
Ondine widać... mimo że nie zamawiam w SK ale chętnie popatrzę
![]() Amber... no to ja ze zrozumieniem czytam Świetne zakupy Ja niestety do 13 marca mam odwyk![]() Edit: kurde ja to zawsze jestem do tyłu. Dowiedziałam się, że można się zapisać i zbierać punkty za loty LOTem.... za przelot do USA jest ok. 6000, no i płakać mi się chce, że się dopiero dowiedziałam, bo jak się uzbiera bodajże 21000 punktów, to można je wymienić na bon za 250zł na zakupy w merlinie ![]() Ale ze mnie tępak ![]() już bym miała uzbierane jakbym się wcześniej dowiedziała..... ![]() No ale już się zapisałam, jeszcze zarejestruję mamę i tatę
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Amber a dawno była ta promocja wydawnictwa rebis? Czy może nadal jest?
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#1650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś kochana, ze poświęcisz czas i wkleisz. Niech ci to w najlepszych tytułach po najniższej cenie wynagrodzonym będzie. ![]() Co do wątku to chyba ŚK odpowiedni. Cytat:
Gasta odwyk i ten wątek to wybuchowa mieszanka. ![]() Nie planuję tak drastycznych posunięć, ale od Merlina to sobie odpocznę na dłużej. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

może kiedyś...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

- nie żałuję, aczkolwiek jak któraś nie dała rady przebrnąć to rozumiem

trzymaj się... wypłacz się..... ja też sobie płaczę bo się z TŻtem pokłóciłam...do d*** te Walentynki

W Empiku natomiast nie widziałam tej pozycji, więc tym bardziej chciałabym, żeby wszystko zakończyło się pomyślnie.