|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Ja tak, jak cała ciąże miałam wstręt do alko, tak teraz juz sie nie mogę doczekać kiedy bede mogła popić grzanego winka i drinka. Wiec myśle,ze po porodzie sobie nie odmowie. Wczesniej nazbieram troche mleczka
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Nie pamiętam kiedy ja coś upiekłam... Takiego lenia dostałam, że wolę kupić w cukierni lub zdać się na łaskę teściowej
![]() Ochhh takiego Mogena Davida z granatem to też bym wypiła |
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początku okresu parcia może być ono wywołane siłą woli, jednak gdy główka dziecka zejdzie dostatecznie nisko w kanale rodnym, parcie staje się odruchowe – nie można go powstrzymać. Trzeba wiedzieć, że zbyt wczesne parcie, które często zdarza się wieloródkom, jest nieskuteczne, a może być nawet szkodliwe – wydłuża poród, męczy rodzącą niepotrzebnie, czasami kończy się pęknięciem szyjki macicy. Należy zdać się na pielęgniarkę położną, która oceni rozwój sytuacji i wskaże czas odpowiedni do rozpoczęcia parcia. Poza tym kobieta powinna rozpoczynać aktywne parcie na szczycie skurczu mięśni macicy. Dzięki temu wydalanie dzidziusia jest bardziej efektywne. Większość rodzących instynktownie wyczuwa właściwy moment na rozpoczęcie swojego wysiłku porodowego. Dzięki temu namęczą się mniej niż kobiety prące w nieodpowiednim momencie, a ich poród będzie trwał krócej. |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię ciast z cukierni :c a mi sie tak nudzi, ze musiałam znaleźć jakieś zajęcie i padło na pieczenie i gotowanie
Ja bym się napiła różowego carlo rossi, albo jakiegoś drinka sex on the beach... chyba zdecyduje się na wyjście sylwestrowe ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
ja po wizycie, szyjka miękka, rozwarcie bez zmian ale dalej szyjka wysoko i dziecko też. Nie zapowiada się na szybszy poród ale wg lekarki to i lepiej bo nie mogę taka zakatarzona rodzić. Kolejna wizyta jeden dzień przed TP
Mam nadzieję, że nie doczekam jej.Nie ogarniam już tych pomiarów usg bo na dzisiejszej wizycie młoda ważyła 3400 a jeszcze 2 tyg do porodu... czyli w ciągu 2 tyg przybrała 800g. Jak tak dalej pójdzie to w TP będzie mieć ponad 4
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja z kolei nie lubie piwska (takiego normalnego, bezsmakowego) ale teraz to mi sie marzy takie z pianka, śmierdzące i zimne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3158 |
|
Wtajemniczenie
|
Okej, poczytałam więcej o parciu kierowanym i spontanicznym i porozmawiam o tym w piątek na spotkaniu z położną. Jak się dowiem czegoś ciekawego to dam znać.
|
|
|
|
#3159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja napiłaby się z kolei drinka kokosowego, na bazie jakiegoś malibu, baardzo słodkiego. Broń Panie Boże drinków, w których czuć tylko wódkę ..
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
Winko mmm
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
A ja jak byłam prywatnie u gina to powiedział ze kazdej ciężarnej gbs przysługuje za free i podał namiar na przychodnie gdzie w naszym mieście mozna pobrać wymaz i w jakich godzinach, wiec moze u was tez tak jest skoro przysługuje to na NFZ bez względu na to czy chodzi sie na kase czy prywatnie do lekarza
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Morrigan, dzięki za info. Ja właśnie czytałam, że przy spontanicznym kobiety lepiej wspominają poród niż przy kierowanym, gdzie nie zawsze potrafią przeć na akord.
O tak, dobry drink tez może być. Np. Taka caipirinha Jakby ktoś teraz wszedł na nasze forum to by pomyślał, że październik będzie miesiącem noworodków z FAS
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Za mną "chodzi" mojito
![]() Tarrrammmm! Szymkowi odpadł kikutek z pepuszka! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
I to by sie zgadzało bo ode mnie lekarka nie brała kasy za gbs mimo, ze sie jej pytałam dwa razy ile te badania kosztują. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Szybko super.
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, sporo Szymek przybrał! Rośnie jak na drożdżach
![]() No i fajnie, że nie musisz się już cackać z pępowiną! |
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
![]() A ja się nauczyłam dziergać zabawki na szydełku, mam nadzieję że zdjęcie widać. Mnie też na SR nie uczyli jak przeć... na szczęście naturalnie oddycham przeponą. Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu tak się ciesze, ze z maluchem wszystko w porządku! Dużo caluskow od forumowej cioci
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
pannazwanny, super pluszaki
![]() Znalazłam na blogu Hafiji realia porodu sprzed 35 lat. Opis parcia kierowanego, o którym czytałam na forach wyglaa dokładnie tak jak tu: http://www.hafija.pl/2014/04/trzydziesci-lat-temu.html Chyba też zadzwonię jutro do swojej położnej. W końcu zakończyłam prasowanie dzieciowych rzeczy. Muszę jeszcze tylko wstawić jedno pranie z rzecami, które przyjdą ze smyka i tyle jupi!
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-10-04 o 22:59 |
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko nie lykam buscopan na wyciszenie ... Żadnych specyfików nie pije i nie lykam.... dzisiaj już die zcykalam ze coś się dzieje bo tak mnie brzuch dziwnie bolał z chceniem na 2ke ale okazyealo się na kibelka ze jednak mi się nie chce.... tylko jak ta ofiarą losu wędrowałam do kibla... Jutro musze dokończyć sprzątać i mogę wtedy rodzic Sexow nie mam bo nie ma tż a poza tym nie bardzo się z nim odzywam wiec niech spada ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Pannazwany cudny .... a sprzedać takiego nie chcesz ... ekstra te osmiorniczki ❤❤❤ ![]()
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to 800 g w 2 tygodnie??? Na pewno ostatnio dobrze Ci córkę "zważyli"?? Mój przybrał, ale 400 g ----> przybijam piątkę, teraz ma 3500 g. No to rodzimy razem w przyszłym tygodniu
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Mój w 3 tyg przybrał ponad 800 g... na początku 37 tc ważył 3000g nie strasz mnie ze teraz mógłby ważyć prawie 4 😨😨😨 .....
![]()
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
pannazwanny - super te ośmiorniczki
Ale mi narobiłyście ochoty na drinka - ja to bym coś z rumem.... mojito albo cuba libre ![]() Kasiu - gratki za kikutka ![]() megilla - dobry tekst z tym FAS dobrej nocy!
|
|
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Mi Tomek chyba chce się przez skórę przebić normalnie takie akrobacje wyczynia... dodatkowo coś pobolewa mnie brzuch. I to chyba nie wzdęcia. Eh. Te uroki ciąży. Kupiliśmy z mężem materac do łóżka. . Mąż chciał twardszy...ok... i teraz nie dam rady spać na nim bo na boku jak się kładę jest tak twardy ze mnie brzuch zaczyna boleć. .. wiec zostaje mi kanapa w salonie z szezlagiem. Przynajmniej łatwiej się oddycha
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Słodziaki! Gratuluje talentu!! Ja uwielbiam takie zabawki. Szymek niedawno dostał od mojej znajomej "Dziergutkę" i zachwycałam się kilka godzin IMG_1475624159.490944.jpg Pozdrowienia nocną porą. Szymek męczy cyca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-10-05 o 01:39 |
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Pannazwanny cudne!!
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem właśnie czy dobrze zmierzyli bo tez jestem w szoku. Wydaje mi sie, ze lekarka 2 tyg temu ja złe zważyła bo wtedy miała słabszy przyrost. Nie ma innej opcji tylko poród w następnym tyg styska nas gdzies wciśnie
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie jeszcze spicie? Ale Wam dobrze
Obudziłam się przed chwila i przewracam się z boku na bok
|
|
|
|
#3179 |
|
Rozeznanie
|
Spokojnie, ja zawsze wstaje przed 7 bo muszę cukier zmierzyć.
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na nogach, zerwałam siebie i męża, bo wydawało mi się że na 8 mam ortodontę, a to jednak na 9.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.

26.11.2015 

i tak najśmieszniej jest na parking jak się wciskam w jakieś ciasne miejsce, a pózniej sobie uświadamiam, że przez brzuch muszę jednak szerzej otworzyć drzwi i nie daje rady 

herbata z liści malin od kilku tygodni, łykam olej z wiesiołka, cały czas pracuje, długie spacery z psem, wczoraj zjadłam całego ananasa