|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Dziekuje
![]() Ale ale, przeciez wiecej mamus mialo wczoraj usg, co z wami? Udalo mi sie wpisac suwaczek w podpisie ale nie moge go zapisac na stale zeby mi sie wyswietlam przy postach...ale ja jestem ciemna |
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
a mi sie nudzi i wlasnie zakaldam sobie tipsy
mam ochote na jakas odmiane moze cos z wlosami zrobie....?:P
|
|
|
|
#963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spoko. Ja wiem że zaraz dziewczyny na nas krzywo spojrzą ale muszę przyznać że popieram Cię w 100%. Ja już pisałam że myślę o cesarce (nie wykluczam na razie normalnego porodu, jeszcze się waham..) Nawet przyznam Ci się że rozmawiałam już z lekarką tak wstępnie n.t cesarki. Można ją mieć odpłatnie w państwowym szpitalu (koszt 2,5-3 tys zł). Dla porównania cesarka w prywatnej klinice np. Damiana od 8 do 10 tys. zł Moja lekarka powiedziała że jeszcze mamy sporo czasu żeby się zastanowić. Nie namawia mnie do niczego - to ma być mój wybór. Jeśli chcesz to wrzucam Ci linka do forum na którym dziewczyny opisują jak przeszły cesarkę lub poród s.n. Wydaje mi się że to jest obiektywne. Jest sporo czytania, są zwolenniczki i przeciwniczki cesarki i wcale nie doradzam żeby na podstawie tego podejmować decyzję ale można się wiele dowiedzieć od osób które to znają z autopsji. http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...w=21416744&s=0 Szkoda że nikt nam kobietom nie może w 100% zapewnić udanego porodu... Buziaki!
|
|
#964 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krew mnie zalewa jak widzę posty pisane takimi sposobami ...i pewnie nie ja jedna tak reaguje. PRZESTAŃ bawić się klawiaturą i PISZ NORMALNE ZDANIA zamiast stosować jakieś udziwnienia od których oczy bolą !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajne maleństwo!!!
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
w pon. zrobię scan i będę mogła pochwalić się swoim fasolkiem niesamowicie szczęśliwa jestem ![]() ![]() aaa, ale się rozpisałyście nie było mnie chwilę, a tyle już do czytania mam nadzieję , że miło spędziłyście walentynkowy wieczór
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
nabuko ciesze sie ze wszystko ok
poczulam ulge jak powiedzieli mi ze wszystko ok rusza sie i serduszko bije mojemu olbrzymkowi. Moj ma az 27 mm:P byciar albo byciarka
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie ze juz widzialyscie wasze cudaczki
Nie zagladam czesto bo mnie mdli od kompa , nie wiedzialam ze mnie cos takiego spotka- alergia na laptopka . Jak bylam w ciazy z Paulina to biegalam jak meserszmit z bananem na pysku , a teraz maruda od sofy do krzeselka sie slaniam. A mala jest hiperaktywna .Buzka mamusie i dbajcie o bubusie
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a pojawily sie Wam pregi na brzuchu? od kiedy one sie pojawiaja? ja mam taka od pepka w dol, im nizej tym bardziej widoczna i grubsza
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Z ta prega to roznie. Zalezy od osobnika. Ja wcale nie mialam i otoczki wokol piersi mialam takie same nie sciemnialy. Natomiast ogolnie taka bardziej opalona bylam. Teraz tez juz taka solaryczna sie robie
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jesteśmy na tym samym etapie. Tylko mam taką jakby bardziej przezroczystą skórę na dekolcie i piersiach i widać mi takie błękitne żyłki ale to chyba normalne.Nie mam na razie też żadnych przebarwień na buzi ale w tamtym tygodniu jakieś 2 pryszcze mnie zaatakowały
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie sutki tez wydaje mi sie, ze sie zmienily. zwykle mialam takie jasnorozowe a teraz bardziej wpadaja w braz.
mi cera jakos sie poprawila, ufff Mama kupila dzis sliczna czapeczke, rozowa wiec musi byc dziewczynka - teraz nie ma wyjscia![]() skonczylam Harrego i jestem zawiedziona:/
|
#973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w klimacie historyczno - sensacyjnym![]() Czytam właściwie wszystko co mi się nawinie od fantasy poprzez sci-fi do klasycznych gatunków, no może z wyjątkiem poradników typu ,, Jak uzdrowić swój związek" czy ,,Jak zostać najlepszym pracownikiem miesiąca" Jest tylko jedna książka której nie ,,zmęczyłam" i odpadłam po I tomie ... to ,,Czarodziejska góra" Manna ale może byłam za młoda na to bo czytałam ją jakieś 15 lat temu
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
ja chetnie przeczytam cos z polecenia. najlepiej cos lekkiego
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
Nie jestem ekspertem ale mogę spróbować polecić coś , co oczywiście przeczytałam Hmmm.. jeśli coś lekkiego i miłego to może trzy książki Izabeli Sowy: ,,Smak świeżych malin”, „Cierpkość wiśni” i „Herbatniki z Jagodami”.
Leciuteńkie i szybkoczytalne pozycje Swego czasu, dziecięciem niemalże będąc zaczytywałam się Chmielewską bo miała tak absurdalnie niezłe poczucie humoru że czytając ,,Lesia" dostawałam bólu brzucha ze śmiechu ![]() Jeśli lubisz fantasy takie z ,,przymrużeniem oka" to polecam ostatnio przeczytanego ,,Smokobójcę" Tomasza Pacyńskiego ![]() Ah no i oczywiście seria Terry'ego Pratchett'a! Świetne, zabawne i lekkie jak piórko a ponadto wprawia w świetny nastrój ![]() Przepiękną książką (a właściwie książeczką bo ma chyba 40 kartek) jest ,,Oskar i pani Róża", którą napisał Eric-Emmanuel Schmitt ... ale to ogromnie przejmująca książka więc może lepiej odłożyć jej przeczytanie na później...
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejszy poranek powitał mnie pięknym słoneczkiem i namiętnym pocałunkiem z muszlą klozetową:/
|
|
|
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehhhh wiem co to znaczy |
|
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie zauwazam na moim brzuchu zadnej pregi jak narazie zreszta.
Wczoraj poszlismy do znajomych, i nie moglam usiedziec. Wiecie napewno co to jest zespol niespokojnych nog...Wiec mnie to dopadllo. Nazywamy do z mezem "szperaczem" myslalam ze sie pochlastam. Coraz czesciej tego dziada dostaje i to szczegolnie wtedy jak jestesmy u kogos. Szlag mnie wtedy trafia i musimy sie zbierac, bo przeciez nie bede drobic w miejscu i sie denerwowac ![]() Poza tym cichutko mowie ze mnie CHYBA mdlosci przeszly. Ale ciiiicho zeby nie wrocily... |
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Polecam książki Jonathana Carrolla (najlepiej zacząć od "Krainy chichów"), a jeśli ma to być książka "na wciągnięcie" to Monika Szwaja jest całkiem fajna.
Współczuję Wam tych porannych spotkań z toaletą..mnie tylko cały dzień nosi i pawika mam na wierzchu właściwie, ale nic się nie dzieje. Aa, mam pytanie - kiedy miałyście robione pierwsze badania? mi lekarz zrobił tylko usg, nie zlecił ŻADNYCH badań. Podobno dopiero w 10. tygodniu na coś mnie skieruje, czyli za 3 tyg... Jak to jest właściwie?
|
#980 | |
|
Ola-Unhola
|
Hej Mamuśki
![]() U mnie dzisiaj słoneczko i śnieg - w szoku byłam jak wstałam. Cytat:
Mam dokładnie tak samo, tylko ja mam najgorzej jak leżę w łóżku już, my to nazywamy jeżdżące nogi. Ni cholery nie mogę usnąć, odpukać jeszcze mnie to nie dopadło, ale nie raz miewałam to nie będąc w ciąży, więc to kwestia czasu ![]() Tak jak już pisałam wcześniej, pawik mnie jeszcze nie dopadł, ale strasznie zmieniło mi się w kwestii usypiania. Jak zawsze mój M. śmiał się, ze ja potrafię usnąć przy TV, na stojąco, siedząco i w każdej innej sytuacji, tak teraz męczę się niesamowicie, żeby usnąć przed 24. Leżę w łóżku i najchętniej to bym prowadziła długaśne rozmowy o wszystkim i o niczym ![]() Myślę, że to się zmieni jak od poniedziałku pójdę do pracy po zwolnieniu. Siedziałam przecież z małym 3 tygodnie, więc myślę, że jestem wypoczęta. Ale jak przyjdzie do wstawania o 5.30, to wieczorem będę padała.
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
yyyyyyyy znowu zaliczyłam spawika
ostatnio zdarza mi się to prawie codziennie
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
biedna żabulka... mi mój poranny niewiele pomógł i ciągle czuję się jakbym miała kamień w brzuchu i bańkę w gardle
trzymam kciuki za wszystkie mamusie, żeby się nie musiały dziś z kibelkiem tulić
|
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
![]() Znalazłam dziś coś ciekawego w sieci, może komuś się przyda ![]() Pregnancy & Breastfeeding: girls 14 to 18 years First trimester – same as teen female EER 2nd trimester – teen female EER + 340 calories* 3rd trimester – teen female EER + 452 calories Breastfeeding – teen female EER + 330 calories Pregnancy & Breastfeeding: women 19 years and older First trimester – same as adult female EER 2nd trimester – adult female EER + 340 calories* 3rd trimester – adult female EER + 452 calories Breastfeeding – adult female EER + 330 calories Pozdrowionka i miłego weekendu ![]() A Edytowane przez siobhan1 Czas edycji: 2008-02-16 o 14:42 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
u mnie dzis biało i mrozno za oknem az chce sie wyjsc z domku i pochodzic.
|
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz wszystko przeczytam bo dopiero wrocilam z kina i zakupow
czy ktos moze mi szczerze powiedziec czy widac jakas roznice miedzy jednym a drugim zdjeciem (pierwsze bylo robione prawie 2tygodnie temu drugie dzis rano). ja nie widze zadnych zmian. to wtsajaca czesc brzucha mam od zawsze wiec to nie dziecko
|
#986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez jestem takiej postury jak Ty i u mnie tez jeszcze nic... a tak czekam na ten wystajacy brzuszek...!
|
|
|
|
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
a w ktorym jestes tydogniu?
|
|
#988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oskara i pania Roze czytalam jakis czas temu a to dlatego, ze miala byc podobna do Malego Ksiecia. przeczytalam, lza mi splynela, ale dla mnie to nie to. Maly Ksiaze jak dla mnie bardziej gleboki i dajacy do myslenia. Dzis chodzilam po sklepach i w C&A sa super obnizki malenskich ciuszkow. naprawde slicznosci. mialam nic nie brac, ale zobaczylam taki sliczny spiworek dla dziecka. byl po 99zl (to akurat nie w promocji), ale obok wypatrzylam taki sam tylko lekko przybrudzony. przecena od razu z 99 na 19,9zl wiec kupilam wlasnie wypralam i sladu nie ma
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ufff u mnie kolejny dzień bez pawia na razie. Żabulka szczerze współczuję... Ja dziś za to kupiłam po drodze w Auchan 5 ogórków kiszonych i wszystkie zjadłam w samochodzie w drodze do domu.... Mam teraz fazę na pomarańcze i grapefruity... mniaaam, no i nieśmiertelna Fanta wciąż na topie. Mój mąż do mnie dziś rano mówi w łazience ,,eee a co ty taki brzuch już masz jakbyś co najmniej w 3 miesiącu była?" a j ana to ,,no a myślisz że 11 tydzień to który miesiąc". Był autentycznie przerażony był że to tak szybko mija ![]() Jaroszania - hmm a ja myślę że jednak już widać troszkę Twój brzuszek Ale z Ciebie to zgrabniacha że ho ho!Ja też zawsze jak łaziłam po C&A to automatycznie lądowałam w dziale dziecięcym Mają prześliczne ciuszki dla maluchów! Jeszcze w H&M mają fajne dziecięce rzeczy i ceny nie są jakieś dramatycznie zaporowe. Siostra mojego męża mieszka od roku w Nowym Jorku i też jest w ciąży i właśnie przesłała mi fajny link do strony z takimi rzeczami twierdząc że jednak w USA jest trochę taniej. Jak macie ochotę pooglądać to wklejam link:http://www.toysrus.com/shop/index.js...goryId=2255957
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie. miałam dziś koszmarny dzień..miałam mieć rodziców i teściów na obiedzie, więc spędziłam pół dnia w kuchni. Do tego wczoraj też się wymęczyłam (czy Was też męczy jazda samochodem?). Dziś koło 15. zaczął mnie straszliwie boleć brzuch. Poszłam do łazienki, a tam cała wkładka poplamiona
Szybko telefon do lekarza, ten kazał mojemu mężowi przyjechać po receptę i wykupić leki jak to powiedział "na podtrzymanie" ![]() Mam leżeć - jeszcze nie wiem jak długo.. Widziałam, że któraś z Was też bierze ten lek (DUPHASTON). Mam nadzieję, że sprawa nie jest tak poważna, jak wyglada Jestem przerażona... Teraz się trochę uspokoiłam, ale przeryczałam kilka godzin... Dajcie znać, jeśli wiecie coś więcej na temat działania tego leku..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

ale fajne maleństwo!!!

, nie wiedzialam ze mnie cos takiego spotka- alergia na laptopka
.

Szybko telefon do lekarza, ten kazał mojemu mężowi przyjechać po receptę i wykupić leki jak to powiedział "na podtrzymanie"