|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ja mam nadzieję, że dziś będzie dla mnie lepszy dzień niż wczoraj.
Wczoraj nie miałam siły ruszyć ręką. Prawie cały dzień leżałam a wieczorem wchodząc pod prysznic złapał mnie taki skurcz, że myślałam że w nocy będziemy jechali na IP. Całe szczęście przeszło i noc przespałam w miarę ok. |
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Hej
melduje się, że dziś mój dzień ale czuje się dobrze i nic się nie dzieje. Jadę właśnie na badania bo jak nic nie ruszy to jutro mam wizyte ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taki nawał pokarmu że wieczorem i w nocy musiałam odciągać i leżeć z zimnymi okładami. Godzinę temu pobrali małemu krew do badań i czekamy na wyniki, trzymajcie kciuki żeby spadły, bo dłużej tu nie wytrzymam. Myślałam, że może ja to odbieram emocjonalnie i coś sobie dopowiadam, ale obie dziewczyny z sali potwierdziły, że to faktycznie tak wygląda jakby dwie panie doktor konkurowały ze sobą o to która ma rację względem mojego dziecka.
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo ja zawsze śpię do tej samej godziny nigdy mi sie dłużej nie udało
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny kończy mi się krem na rozstępy, myślę żeby sobie kupić już jakiś "pociążowy"... coś polecacie? Rozstępów mam niestety mnóstwo :/
|
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po nieprzespanej nocy. Całą noc miałam straszną zgagę. Aż do tego stopnia że wzieło mnie na wymioty i wymiotowałam samym kwasem. ;/ Ehh też macie w tak późnym etapie ciąży zgage? Kiedyś miałam w połowie ciąży,ale taką lekką że dało się wytrzymać a teraz to tragedia
|
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Konwalia ja mam.
A ja właśnie smaże naleśniki dla męża na śniadanie. .. no i sobie i dla psa ![]() Gosia współczuję nocki i lekarek .. mam nadzieje, ze wyniki będą ok i wyjdziecie Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3188 |
|
Rozeznanie
|
A ja sie witam po nieprzespanej nocy.....mała pol nocy wymiotowała..... tz ja odwiózł do babci bo ja na ktg wlasnie leżę.....masakra!!!!! Skurcze na poziomie 5-6!!!!!!!!!
Ja chyba NIGDY nie urodze a juz naprawdę jestem STRASZNIE ZMECZONA....nie chciałam isc na zwolnienie i codziennie pobudki o 6..... a po pracy jeszcze zwykle obowiązki..... eh..... mam mega DOLA![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie zwykłe. Trzeba co jakiś czas podjadać. Spróbuj. Może pomogą. |
|
|
|
|
#3190 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mnie zgaga męczy, a całą ciążę jakoś miałam z nią spokój.
Dziś nawet pospałam. Chciałam dłużej, ale kot domagał się uwagi. Tak w ogóle to mój kot myśli, że pokój Zosi jest dla niego. Sypia ostatnio na przewijaku wtulony w poduszkę do karmienia. Dobrze, że coś mnie tknęło i przykryłam przewijak folią. |
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie spałam dobrze bo oprócz kataru doszedł mi kaszel, także za☠☠☠iście
|
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy jest możliwość,ze dziecko w 37 tc obróci sie z pozycji główki w dół do posladkowej?
Dzis w nocy młody strasznie wywijał i w pewnym momencie miałam wrażenie,ze sie obrócił! Teraz tak, jakbym czuła głowę troche pod zebrami. A może to dupka? Co, do zgagi - miałam, ale ustala z tydzien temu, myśle,ze młody zszedł niżej i juz nie uciska tak wysoko by powodować zgagę.
|
#3193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W dodatku jak tylko przestawiam wózek, to ona od razu podkula ogon i ucieka. A ja sobie wymyśliłam, że zimą pies będzie jeździł w torbie pod wózkiem. Ponieważ jak temperatura spada poniżej zera, to ona nie chce wychodzić na spacery, bo jest jej zimno, chciałam w tej torbie położyć jej koc. Chyba nic nie wyjdzie z moich planów... |
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
ale biorę Rennie i pomaga inaczej bym nie zasnęła.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu kciuki za maluszka! A jak wciaz bedzie musiał byc naświetlany jakos bedziesz musiała sie poskładać i zmieścić z nim pod ta lampe
to słodkie, ze taki z niego pieszczoszek Konwalia ja dwa dni temu pisałam, ze miałam wymioty i ginekolog mi powiedział ze moze dziecko tak mi na żołądek naciska, zgaga tez mnie męczyła wiec całkiem możliwe ze to wina dzidziusia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
Inka łącze się w bólu. Mam już dość tej ciązy i chce urodzić!
Na wczoraj miałam termin z USG i duupa nic się nie rusza. z OM mam na 12.10 - to wtedy kolejna wizyta. Wszystko zamknięte na 4 spusty,a miałam nadzieję chocią zna odrobinkę, chociaz pół milimetra rozwarcia a tu wielkie NIC! Zaczynam sie irytowac że przenosze 10 dni jak z córką. Jestem cała opuchnieta, a kostek już od 2 miesiecy nie widziałam |
|
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie mi sie przypomniało, ze pytałam lekarza o te opuchnięcia to mi powiedział, ze na tym etapie to normalne. Ważne aby kontrolować ciśnienie - jak jest wysokie to trzeba sie przyjrzeć temu.
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
Adzik-mam to samo-najchętniej bym sie zaszyła pod kołdra i czekała na finał..... nie wyobrażam sobie przenosić 14 dnia.... tak jak pierwsza ciaze-ta jakas jest ardziej męcząca dla mnie....
na ktg nic..... czekam teraz czy mnie przyjmie na badanie.... juz naprawdę jestem na skraju wytrzymałości..... mam chore zatoki.... głowa mi pęka.... a tu niczym sie nie mozna leczyć.... Chyba zaraz normalnie umowie sie na cc.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Pannazwanny piękne zabawki! ❤️ ja kupiłam teraz olejek migdałowy, którym nadal smaruje brzuch, a po porodzie wykorzystam też dla maleństwa
![]() Konwalia ja dopiero od tygodnia wiem co to jest zgaga, nigdy wcześniej nie miałam muszę jeść mniejsze porcje, bo co chwile mam wrażenie, że mi się wszystko cofa ![]() Megula, Adzik, Inka - 3mam kciuki, żeby maluchy były dla Was łaskawe i szybciutko wyskoczyły!! Ja teoretycznie 17 dni do terminu, a chciałabym już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecinka biedna, bo pewnie nie wie co się dzieje, a i katar nie odpuszcza. Będę rodzić z aparatem ortodontycznym, niby można by było górny łuķ zdjąć, ale dół jeszcze niegotowy, więc zostawiam całość.
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wychodzimy 😊 potem napiszę więcej
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Dzisiaj miałam fajna noc, bo wstawałam raz tylko do wc, ale musiałam wstać o 6, bo jechałam badanie grrr... moja bratowa jechała dzisiaj na cesarkę to sie z nimi zabrałam. Jej przełożyło cesarkę na jutro a mi nie zrobili wymazu gbs :c mam sie umówić do pani doktor, ona mnie przyjmie, pobierze wymaz i wtedy wyślą do laboratorium bo od ręki nie robią i rzucali mną jak workiem ziemniakow z sali do sali. Niestety nie wiedzieli, ze ordynator szpitala jest dobra koleżanka mojego taty i jak do niej zadzwonił i soe o tym dowiedziała to panie z recepcji dostały niezłą zrypke, ze od razu do niej nie pokierowały (bo im sie nie chciało szukać) i umówiła mnie jutro do siebie na wizytę, wiec będę mieć jeszcze usg, pomierzy mi małego i pobierze wymaz
dobrze mieć znajomosci Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu super wiadomość ! 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wieści!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, to super! Wyjście ze szpitala to trochę jak wyjscie z więzienia
![]() Styska, a byłaś na dziś umówiona czy tylko miałaś się stawić? To szpital w pyrzycach? |
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Styska poprosilas brata o skrecenie łozeczka przy okazji ? Czy to innego z braci bedziesz prosic ?
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski co to za przestuj w rodzeniu u nas na forum co ? Jak wypadnięcie z kolejki to nie wiem kiedy kolejny wolny termin sie dla was znajdzie
A tak serio to ja bym chciała normalnie urodzić bez żadnych wywoływan itp juz sie wszystkiego boje nawet swojego cienia - a wszyscy do mnie dzwonią i piszą czy ok i jak sie czuje dzien w dzien dziwna presję czuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3210 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na szczescie nie wiem co to zgaga, bo cala ciaze jej nie mialam. Wczoraj sie troche martwilam, bo mala zawsze wieczorem po 22 sie duzo rusza a tu nic. Pobudzalam ja troche i odpowiadala, ale nie byly to ruchy jak zwykle. Przed pojsciem spac, po polnocy, troche sie jeszcze poruszala wiec spokojnie zasnelam. Dzis za to rusza sie jak zwykle, wiec jestem spokojna. A jutra wizyta w szpitalu. Moze w koncu bede miala pierwsze ktg, nie wiem jak to tutaj wyglada. Milego dnia. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

melduje się, że dziś mój dzień ale czuje się dobrze i nic się nie dzieje. Jadę właśnie na badania bo jak nic nie ruszy to jutro mam wizyte
26.11.2015
04.08.2017 
ja mam taki nawał pokarmu że wieczorem i w nocy musiałam odciągać i leżeć z zimnymi okładami. Godzinę temu pobrali małemu krew do badań i czekamy na wyniki, trzymajcie kciuki żeby spadły, bo dłużej tu nie wytrzymam. Myślałam, że może ja to odbieram emocjonalnie i coś sobie dopowiadam, ale obie dziewczyny z sali potwierdziły, że to faktycznie tak wygląda jakby dwie panie doktor konkurowały ze sobą o to która ma rację względem mojego dziecka.

a juz naprawdę jestem STRASZNIE ZMECZONA....nie chciałam isc na zwolnienie i codziennie pobudki o 6..... a po pracy jeszcze zwykle obowiązki..... eh..... mam mega DOLA
to słodkie, ze taki z niego pieszczoszek
muszę jeść mniejsze porcje, bo co chwile mam wrażenie, że mi się wszystko cofa 

dobrze mieć znajomosci