|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
kwasy AHA
Przez 8 lat miałam trądzik teraz pozostały mi blizny i przebarwienia. W ciągu tych osmiu lat używałam bardzo dużo różnych kremów, antybiotyków, byłam również u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy dwa razy miałam laser ale nic nie pomagało. Niedawno pani dermatolog powiedziała mi o kwasach AHA ale nie pokierowała mnie do żadnego specjalisty. Wiem że teraz jest okres kiedy te zabiegi się wykonuje. Szukałam przez internet gabinetów kosmetycznych w obrębie Katowic nie znalazłam ich dużo. Czytałam że ważne jest aby ten zabieg wykonywał dobry sprawdzony lekaż. Mogę prosić o polecenie mi dobrego lekarza w obrębie Katowic.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kwasy AHA
Cytat:
tzn.widzialam efekty, osoby po ciezkim tradziku z wielkimi kraterami na twarzy pozniej mialy buzke wrecz gladka. Jednak czlowiek sie sporo nacierpi podczas a najbardziej po zabiegu. Skora wyglada potwornie, ale efekty po jakims czasie sa superLekarze wykonuja tez peelingi innymi kwasami tylko o wiekszym stezeniu niz moga kosmetyczki (czyli chyba powyzej 25%). U kosmetyczki spokojnie tez mozesz zrobic dobry zabieg, tylko tak jak napisalas: trzeba znalesc dobry salon... Nie wszyscy tez lekarze dermatolodzy robia zab.kwasowe. W tym Ci akurat nie pomoge, jesli chodzi o Katowice ![]() chialam jednak napisac tyle ile wiem Podczas zab.na pewno buzia bedzie szczypala i to o dziwo nie najbardziej przy nakladaniu kwasu czy aktywatora, tylko przy neutralizatorze - tak jest najczesciej. Wykonujac kwasy w gabinecie pewnie musialabys sie nastawic na serie ok.4 zabiegow co ok.miesiac, jednak juz jest luty, slonce coraz mocniej swieci (a jak wiadomo przy kwasach slonca trzeba unikac i chronic sie mocnymi filtrami), to moze lepiej jakbys sie rzeczywiscie udala do dobrego lekarza na ten zabieg Moze sprobowalabys w Krakowie? Tutaj roi sie od salonow medycyny estetycznej i dermatologow ktorzy sie przescigaja w uslugach i cenach ![]() ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy moglabys mi polecic ktorys ztych salonow? bo ja sama pisalas ze w krakowie sie roji od nich i ja nie bardzo wiem ktory wybrac. nawet przegladalam watek o salonach, ale co opinia to inna. dzieki |
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Witam polecam ci gabinet Lorin tani a doby kobieta ma w mieszkzaniu i dlatego ma niskie ceny koszt to 40 zł nr telefonu usunięty przez moderatora jest z Jaworzna ale za tę cene sie opłaca dojechac ma kwas mlekowy, kojowy i wiele innych
Edytowane przez Ines1985 Czas edycji: 2008-04-22 o 14:52 Powód: nieoplacona reklama |
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny moze nie sa najnizsze, ale za profesjonalizm sie placi ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz raz tak bylam u dentystki wszyscy ja zachwalali, "gabinet" miala w garazu...niby uzadzaony, tlum ludzi do niej, brala chyba 30zl od zeba - no super cena - i co?? Mialam robione kanalowe po tym jej leczeniu![]() Z kwasami trzeba uwazac! Przede wszystkim trzeba miec z nich szkolenia i papiery, ze umie sie jej robic. Sylwia Kowalska: na dlugotrwale przebarwienia potradzikowe jak twoje dermatolodzy wykonuja Cosmelan... jest to b.drogi zabieg, ale najskuteczniejszy jesli chodzi o przebarwienia. Kosztuje ok. 1500zl, ale idziesz na 1 zab.do gabinetu a pozniej czesc kosmetykow dostajesz do stosowania w domu i znow za jakis czas sie pojawiasz w gabinecie - chyba tak to bylo... To zalezy, ile jestes w stanie wydac na leczenie cery. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

tzn.widzialam efekty, osoby po ciezkim tradziku z wielkimi kraterami na twarzy pozniej mialy buzke wrecz gladka. Jednak czlowiek sie sporo nacierpi podczas a najbardziej po zabiegu. Skora wyglada potwornie, ale efekty po jakims czasie sa super

juz raz tak bylam u dentystki
wszyscy ja zachwalali, "gabinet" miala w garazu...niby uzadzaony, tlum ludzi do niej, brala chyba 30zl od zeba - no super cena - i co?? Mialam robione kanalowe po tym jej leczeniu