![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Radena ja też mam ten nebulizator z microlife i M boi się go okropnie
![]() Mała jak bawi się sama to packa zabawki rączką a jak uda jej się złapać to od razu ładuje do buzi. Czasem gada do lali albo innych zwierzątek albo po prostu przeplata sobie paluszki i obserwuje rączki. Czasem przewraca się na boczek ( od tygodnia potrafi) i obserwuje co tam akurat stoi obok, doniczki, kółko od wózka, grzejnik... Nasza zabawa to śpiewanie piosenek, całuski i powtarzanie za nią grrr, giii czy co tam akurat jest na tapecie ![]() Wy juz na etapie ogrodzenia, zazdroszczę ![]() ![]()
#932 |
Zakorzenienie
|
Właśnie czytalam, ze czasem po papkach dziecko nie chce nic do rączki.
Cholera jasna! Mąź o 18 zapalił w piecu. Ale On to wszystko robi na maksa. Usypiam Gabi i się gotuje. A oprócz tego mam wyrzuty, ze wczoraj jednak ją za cienko do spania ubrałam. I zaraz sprawdze czy ten głupi termometr pokazuje coś innego niź 18stopni. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Zabawy..hmm wszelkiego rodzaju grzechotki( pare sztuk), Emilka z lamaze, ksiazeczki szeleszczące, dzis nawet zwykłe ogladalyśmy i kladłam przed nią jak lezala na brzuszku, mówie do niej różnymi głosami, pierdze w szyjke ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Chyba odpale nawilżacz, bo przesadził. I znow niewiadomo jak przykryc ehhh teraz gorąco, pózniej chlodniej. Jaaaa chce latooooo! Choc bez dziecka moja ulubiona pora to była jesień i wiosna ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Zaraz kupuje puzzle piankowe z alli ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Gabi usnela mi przy piersi w lozku,przenioslam ja do lozeczka i nie śpi. Super:/ Dwa dni to nie usypiala przy piersi, wkladalam do lozeczka, dawalam smoczek, siedzialam przy niej bo wypadal, bo rekami sie drapala itd Ale wszystko na śpiocha.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-10-05 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bierze mnie przeziębienie. Jest już katar i kicham. Czy rutinoskorbin mogę brać? I proszę przepis na miksturę bo nie mogę znaleźć.
Maja nie chce cyca nie chce mm i nie chce spać...pewnie tak jak wczoraj do 23 będzie gaworzyc do zabawek i usnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Aniu rutinoscorbin smiało
![]() Żabcia przypomnuałaś mi o ogladaniu książeczek a hitem byla u nas wczoraj gazetka z marketu budowlanego ![]() ![]()
#935 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi,uspokoilyscie mnie, ja się podobnie bawię z Basia i też dużo grzechotek, bujaczek,mata,rączki,pszc zółki w łóżeczku, tanczymy sobie i śpiewamy. Ale już jej się to nudzi trochę.
Ania,ja brałam fullrutin czy jakoś tak, herbatka z cytryną, czosnek raz zjadłam, 2 razy wypilam sok z malin i już zdrowa jestem i Basia chyba też Zabcia,ja teraz wlasnie przegielam z ciepłem w domu. Wczoraj nie mogłam już zasnąć dzis bedzie to samo. A sama sobie zgotowalam ten los ![]() Wiecie co ja bym chciała mieć w ogrodzie? saunę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Radena nie , nakłada się je palcem, one mają kremową konsystencję. Zrobię fote i wrzucę na fb
Ja mieszkam w bloku teraz, wcześniej domek na wsi. Marzy mi się domek taki do 100m mam nawet projekt wybrany, jakbym miała działkę to bym brała kredyt na budowę. W bloku się duszę. U mnie w mieście cena bloku równoważna z cena domu. W bloku wygoda w tym że niczym nie musisz się martwić. Jeśli chodzi o koszta utrzymania to myślę że porównywalnie. Czynsz się płaci co miesiąc a w domku jak się robi to jednorazowo i dlatego tak boli po kieszeni. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Co do inhalatorów to u mnie się nie boją chłopaki, a mamy głośny. Ostatnio fajny cichy kupiłam teściowej. Trzeba patrzeć ile dB ma sprzęt. |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny. Wzięłam rutinoscorbin i paracetamol
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Majunia co chwile się budzi i płacze....Teraz po raz czwarty zasnela na ile???... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- A jakbym wzięła dawkę wit C 1000? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Rozeznanie
|
Radena hmm myślę że można, trzeba by było poczytac. Ale wydaje mi się że tak, bo chodzi o to żeby był jakis tłuszczyk bo niektóre witaminy rozpuszczają się w tłuszczach i tylko z nimi są przyswajane.
My się bawimy tak jak w danej chwili mama wymyśli xD często kosi kosi łapki, albo kizia mizia -juz się nauczył że jak ktoś się pochyla do niego to mizia po policzku ![]() Często robimy samolot, bardzo go śmieszy gdy robię przysiady a podnosząc się jego jakby podrzucam(oczywiście nie puszczam go do góry tylko wyrzucam ręce do góry trzymając go.). Często śpiewamy, lub tańczymy ![]() ![]() ![]() Chodzimy po domu i opowiadam mu co gdzie jest itp. Ćwiczymy przewracanie - na yt jakiś filmik widziałam że się złącza rączki i jedna nóżkę i wtedy dziecko przewrsca się na plecy i później odwrotnie. I tak robimy. Czasem kręcimy się z boczku na boczek trzymając roczki na kolanach ![]() ![]() O! I tak jak Haneczka pisze pieluszka na buzi, on zdejmuje i sie cieszy ![]() ![]() Słuszna uwaga. Trzeba kupić kremik na zimę ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Zabcia! Pokaż puzzle, też miałam zamiar kupić, ale na alli nie patrzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Dzieki za podpowiedz co do prezentu
![]() U mnie bez grzania 21,5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
W tluszczu rozpuszczaja sie tylko 4 witaminy: A,D,E,K. Pozostałe w wodzie.
#942 |
Zakorzenienie
|
Haneczko to moja babcia czyt mama taty tak wymyśla. Słuchać już mi się tego nie chcę.
Z oczkiem rewelacja! Zero ropy, podrażnienia itd od razu ulga. W przyszły wtorek do okulisty do kontroli ale to oczywiście formalność ![]() U rodziców bardzo fajnie, odpoczywamy. Pomimo złej pogody Hania zasypia na dworze potem wózek do domu na taras zadaszony na 30min i do domu do przedpokoju ![]() Haniu jeśli macie działkę, zdolność kredytowa i osobę czy osoby W razie co do pomocy czy jak mąż sam się zna na wykończeniu to jasne, że domek! Jednak wierzę. Że to ciężka decyzja. My ponad 3lata wynajmowalismy mieszkanie,,równowartość obecnej raty na hipotekę szła na wynajem :/ lekko ponad rok oglądAliśmy zarówno działki budowlane/domy jak i mieszkania w bloku do kupna. Po wielu burzach mózgu padło na zakup mieszkania. Oczywiście jezcze 19lat dzielimy je z,bankiem ![]() ![]() Jako namiastkę otoczenia domu mamy działkę na ogródkach dzialkowych ![]() Program mdm na owczesnych zasadach był do d*** mały limit na rynek pierwotny jak na Łódź :/ na wtórny ograniczenia metrazowe bez sensu....w końcu zrezygnowalismy z tego w ogóle. Ja nie wiem ile mam stopni ale Hania śpi w pajcyku i spiworek. A dzień body plus spodenki lub rajstopki. Czasem pajacyk. Nie zamierzsmm się bawić w słoiczki i papki. Zdecydowałam że na obecną chwilę cierpliwie czekam aż Hania usiądzie i blw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#943 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam że Haneczka mrozi... może ja miałam jakaś dziwną. My nic nie zmieniliśmy w trybie dnia i właśnie nie wiem skąd u Kuby takie zmiany. Mam nadzieję, że wróci dobre... Co do oleju yo chyba obojętne bo kiedyś było masło, oliwa, teraz był olej rzepakowy. Tak jak Lena pisała chodzi o Wit.rozpuszxzalne w tłuszczach. A mój mąż ze mną nie gra. Obawiam się, że by nie nadazyl ![]() Z małym bawię się podobnie jak dziewczyny. Cytat:
Ja, zanim poznałam męża, zdecydowałam się na kupno mieszkania. Oczywiście na kredyt. I wzięłam druga robote pi godzinach. Normalnie pracowałam w biurze a po pracy sprzątalam te biura. Kilkanaście pokoi. Nie powiem, ciężko było ale ok inaczej nie mialabym swojego M. Ja należe do klubu badmintona. Mam tu sale i gramy. Uwielbiam. Grałam przed ciążą, potem przerwa i teraz zaczął się nowy sezon. 2 godz. Totalnego wycisku ![]() A próbowałas już taka mrożoną marchewkę? bo właśnie pisalam Radenie, że kiedy mrozilam i była niedobra po ugotowaniu. Cytat:
Wróciłam z mojego pierwszego wyjścia.🎾 Było świetnie.👍😁 2 godz. pozytywnego wycisku. Ledwo żyję, mam kolor purpurowy na twarzy ale naprawdę wyrzuciłam z siebie zmęczenie i zle emocje (przynajmniej na chwilę). Będę chodziła grać 2 x w tyg. Kiedyś graliśmy 3 x, może wróci ten trzeci dzień. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-10-05 o 22:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Wreszcie skończył sie tem dzień same niespodzianki
Na rehabilitacji Hania mi sie zaniosła pierwszy raz czerwona jak burak była i oddechu nie mogła zdobyć, dmuchali jej do ust i odzyskała juz kontrole ale strasznie znów zaczęła płakać a zaniosła sie dla tego ze w połowie rehabilitacji zaczęła juz marudzić bo chciała spać a jak ona jest śpiąca to nie ma bata musi spać bo jest nieznośna i tak marudziła przez 15 min po zajęciach wzięłam ja na ręce i poszłam ja ubrać wiec odłożyłam ja na przewijak i wtedy sie zaniosła masakra jakas nie wiem czy sie bała ze znów musi ćwiczyć czy co hmm Następnie o 14;00 szczepienie całe szczescie ze 6w1 ale i tak bardzo płakała a te dzieci szczepione po 3 razy tak tak płakały masakra jakas Dostałam od pediatry skierowanie na usg ciemiączka sam bedzie je wykonywać oraz na cała morfologię krwi pytałam dlaczego stwierdził ze on dziecia w 4 miesiącu życia daje zawsze No i na koniec dnia Hania wyłapana pachnąca leży zemna w łuzko ja ja karmie i je i je wiec mowię sondowanie ze za dużo wypiła juz według czasu bo nie sprawdzę z piersi bo jak wiec podchodzę do luzeczka po smoczek a moja Hania uwielbia wpychać całe piąstki do buzi i rak robi ale rownież narywa nią naciąga i jak zwymiotowała po prostu fontanna wszystko mokra Hania łóżko pościel a ta uśmiech od ucha do ucha i zaczyna gaworzyć Czy wasze dzieci tez tak robią wymiotują mlekiem janza dużo zjedzą lub wsadza sobie rączki do buzi Hanie narywa czasami jak próbuje jej włożyć smoczek wiec juz tego nie robię ale ręce nie mam jak przypilnować Wiec dzięki Bogu leżę juz w łożku i idę spać
#945 |
Zakorzenienie
|
1wsze nocne karmienie
![]() ![]() ![]() Agusia Hania też zjada max 120ml zwykle co 3-4 godz chyba, że ma drzemke/spacer czy sen nocny. Miszkaa super, że jesteś zapisana do klubu badmintona! Jeśli mąż by nie nadazal to ciężko by Ci było bo z kim tu grać a tak jest z kim. Wyjście żeby spełniać swoje hobby to też bardzo fajna sprawa ![]() ![]() Po powrocie zrobię miksturę z Twojego przepisu i będę poic nią TZ. Znowu jest chory ![]() Tz ma właśnie jedną pracę i jak mniej godz ma to bierze d.yżury w lecznicy. Wszystko żeby mieć spokojnie za co żyć i jak najwięcej na kredyt odkładać. Tak tu piszecie o inhalatorach i nabulizatorah nie posiadam ani tego ani tego. Używacie jak dziecko chore czy zapobiegawczo? Może głupie pyt ![]() Weronia Hania raz zwymiotowala jakie miesiąc temu po tym jak całą piastke włożyła do buziaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Weronia współczuję przeżyć. Ciężki dzień za Tobą
![]() ![]() Madziu my inhalator kupiliśmy bo nam lekarka przepisała inhalacje przy przeciągającym sie katarze. Teraz użyliśmy kilka przy zaczynającym się katarku żeby latwiej było jej oddychać. Jest 3:15 M jadła 40minut a teraz rozglada się po pokoju... A ja siedzę przy niej bo temp jej skoczyla przez chwilę do 38, teraz ma 37.1.
#947 |
Zadomowienie
|
Weronia,a to nie jest tak,że się nie powinno w dniu szczepienia rehabilitowac? Nie wiem dokładnie czemu,ale jak byłyśmy w szpitalu i miało być szczepienie to mi mówiła rehabilitantka że dziś nie przychodzi,zastanawiam się dlaczego:?
Basia też tak chlusnela raz i też zadowolona jak ją już wytarlam,a stało się to jak się bawiła w wózku zawieszka. Może za głęboko wsadzila Miszka,to jak pokroje i zagotuje to wyjdzie jakiś soczek z tego? nie będą twarde,czy gotować tak z 30 minut, aż zmiękną? Gratki za wyjście ![]() ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:32 ---------- A nie,znalazłam w necie,że odwrotnie,to po szczepieniu nie można tego dnia rehabilitowac |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Asiek121 czemu 4,5 mca? W sensie czemu te jeszcze pol? Mnie tez to czeka.nie daje rady.pobudki co godzine od tygodnia sa meczarnia.ale boje sie pokarmu mi ubedzie.chcialam czekac do 6 mca a tu dramat.i tak w nocy bedzie trzeba wstawac sciagac ale nie co godzine...nie chce stracic mleka...
Dzis co godz znowu.teraz przysnal ale o 4:30 pobudka i nie spal cieszyl sie.troche moja wina bo spalam przy zapalonej malej lampce.inaczej nie moge sie docucic zeby go obsluzyc a i tak ze mna spal cala noc.mam serdecznie dosc...
#949 |
Zakorzenienie
|
Weronia i co Ci powiedzieli o asymetri?
Fajnie że lejarz daje skierowanie, lepiej sprawdzić czy wszystko dobrze tylko lepiej by było przed szczepieniem. Mój przy płaczu często tak traci oddech. Dmuchanie mam opanowane. U nas już 2x zwymiotował, pcha te ręce, wierci się na wszystkie strony to i nie dziwne że nie ma jak się jedzenie ułożyć Madzia inhalator do leczenia 5 rano kupa i ani jeść ani spać ani leżeć grzechnie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
U mnie kolejna pobudka po godzinie.glowe mi rozsadza juz i jeszcze leje strasznie.maly kima przy cycu.
---------- Dopisano o 04:22 ---------- Poprzedni post napisano o 04:14 ---------- Ja teeez! Teraz mam ok 22 i dogrzewam na noc pokoje zeby tak zostalo.chlod straszny i jeszcze gorne okna chyba nieszczelne bo jak zawieje to czuc jak lata zimne powierrze po ramionach i szyi.
#951 |
Zakorzenienie
|
Pikpik Asiek pisała już mi odp 4,5 m-ca bo Nadia troszkę wcześniej przyszlsrr na świat. Więc będzie miała "korygowane" 4m-ce
![]() Myśle teraz czy kupować inhalator i mieć w razie co czy nie. Hania o 6 się obudziła, mleczko zjadła, teraz nowe miejsce to się grzecznie rozgląda s ja dalej leżę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#952 |
Konto usunięte
|
U mnie dziś druga pobudka dopiero teraz
![]() ![]() Madzia nebulizator przy chorobie. Kupilismy jak starsza pierwszy raz dostala kaszlu. Uchronił nas przed antybiotykiem Weronia współczuję przeżyć. Hania moja też pcha rączki do buzi ciągle. Nie wymiotuje, ale ulewa przeogromnie! Pikpik współczuję nocy. Wydaje mi się że podanie na noc mm nic nie zmieni w kwestii wstawania w nocy jesli się dalej kontynuuje kp. Maluchy chcą cycka nie tylko jak są glodne. Cycek to przytulanka, cieplo. I jeszcze przy zabkowaniu uspokaja i łagodzi ból ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Hej hej, nadrobiłam was w nocy i troche nad ranem
![]() Sliweczka pytałaś jak idzie zasypianie Ignasiowi - swietnie! Kładę go i nie krzyczy :p dostaje smoka i chyba wie po co tam leży, albo przytula sie do pieluszki i zamyka oczy od razu albo troche sie pokręci podrapie w ochraniacz i dopiero ![]() ![]() ![]() Noce kiepskie bo co 1-2 h pobudka na cyca ![]() ![]() ![]() My na noc ubieramy samego pajaca i przykrywam cienka kołderka czy to raczej grubszy kocyk z wypełnieniem lekkim I zapomniałam co jeszcze mislam napisac Aaa co do mieszkania my kupiliśmy bezczynszowe w nowym bloku i z ogrzewaniem z miasta ![]() ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- My nebulizator kupiliśmy jak mały dostał chrypki tez szybko pomogło a sprzęt nie zginie bo i nas pewnie postawi kiedys na nogi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Soffinko super, że bezczynszowe. Jak to działa, a koszty sprzątania klatek schodowych, wspolna energia za prąd na korytarzu czy eksploatacja domofonu. Wspolnota mieszkaniowa tak?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo cena zalezy od m2 mieszkania, jako ze jestesmy tez wspolwlascicielami gruntu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do asymetri rehabilitantka mi nic nie powiedziała bo to ocenia lekarz jedynie tyle Ze widzi postępy i widzi ze w domu ćwiczymy dużo i ze w grudniu bedzie prawdopodobnie koniec rehabilitacji.
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc ok pobudka O 2 i 6.Spanie w łóżeczku ![]() Teraz jeszcze śpi a ja już pije kawę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Mu dzisiaj ciężka noc Hania budziła sie co godzinę poccyckala pierś chwile i zasypiała prawdopodobnie przez te szczepienie taka niespokojna teraz leży w bujaczku i sie bawi
![]() |
#960 |
Konto usunięte
|
Heloł!
Dzisiaj u nas najlepsza noc ever! Ignaś ok.20:30 znowu usnął sam w łóżeczku (3. dzień z rzędu ![]() ![]() Soffinka tak jak pisałam Ignaś umie sam zasnąć ale tylko na noc, w dzień jakbym go położyła w łóżeczku na drzemkę to płacze. Co robiłaś jak Ignaś płakał? Brałaś na ręce i jak się uspokoił to kładłaś na nowo? PikPik współczuję złego okresu... Ja przy synu starszym miałam tak w okolicach 4 m-ca że karmiliśmy się co godzinę w nocy z obu cyców i on dalej płakał. Ja zauważyłam, że mi wtedy cycki zmalały i mam mniej pokarmu i on chyba był głodny. Myślę że to może przez tabletki anty było. Przeszłam wtedy na mm. A Beni budzi się z głodu czy przez ząbki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.