|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina-kciuki za jutro!
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
O tak! Ja tez jestem fajna
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co... to dopiero 33 tydzień a ja mam już powoli dosyć. O ile przez dzień jest w miarę ok. Śmigam, robię itd ale wieczory to koszmar. Duszno, słabo , brzuch ciężki i twardy i te noooogi no zwariuje z nimi !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wieczory/noce mordega dla mnie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Karolina odpoczywaj! Kciuki za ktg! ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak mam.. Właśnie leżę i sapie.. W nogach mnie mrowi.. Duszno.. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Trzymam kciuki dziewczyny abyście jeszcze bezpiecznie ponosiły dzieciątko
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Karolina, trzymam kciuki by jutrzejsze ktg było lepsze
Sent from my iPhone |
|
|
|
#3790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Duszności to przegięcie. Pierwszy raz w życiu zastanawiam się, czy za chwilę będę w stanie złapać oddech. Chodzę i otwieram okna, bo mam wrażenie że się uduszę. No i przez to chyba coś mnie zbiera, dziś rano były 4 stopnie a ja warowałam przy oknie
|
|
#3791 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie tez duszno i oddycha mi sie ciezko, w nocy spać nie moge, w dzien zasypiam na siedząco, spojenie łonowe napinkala, nos cały czas zatkany, chwile pochodzę to brzuch twardy jak skala, a zgagę mam taka ze zacznę ziać ogniem za chwile!! Boje sie ze nie dotrwamy do tego 37 tyg (zaczęłyśmy wlasnie 34). Lekarz szyjka zachwycony nie jest, jem magnez i witaminy, zakładam luteinę, ale jakos poprawy nie ma :/ tak mi sie pieknie ta ciaza zaczęła a tu kiepska końcówka. Plan na jutro to spakowanie torby, moze sie psychicznie jakos uspokoję ze tak naprawde jesteśmy przygotowani na mała..niech tylko Ona bedzie tak samo gotowa jak my, na ostatniej wizycie (32tydz.) ważyła dopiero 1800 g..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Oj niezle, mieliśmy taki pomysł przez chwile, ale życie nam samo go zweryfikowało, mój zakład pracy padł w trakcie tej ciazy, wiec na macierzynski moge liczyc śmieszny jezeli w ogóle ZUS mi go przydzieli (prawo prawem a ZUS ZUSem), planujemy tez ślub na koniec przyszłego roku i nie po to teraz sie nie spieszylismu żebym z brzuchem szła za rok do ołtarza Zreszta mam dwie koleżanki ktore tak zaszły w ciąże i bardzo niepolecaja, mowie ze starsze maleństwa jednak za małe sa zeby moc cokolwiek zrozumieć jak sie brat/siostra pojawi, łatwo o przedzwiganie sie bo jednak pierwsze malenstwo czesto chce na ręce i mówią ze to naprawde ciężkie do ogarnięcia. Suma Summarum dobrze tak z 2 lata odczekać..no wlasnie tylko jak to zrobic, niby sposobów tyle, w temacie antykoncepcji myslalam ze mnie nikt nie zagnie, a tu Kruszyna nam jednak niespodziankę zrobila swoim pojawieniem sie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama nie wiem kiedy się zacząć przejmować ![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- nadrabiam dziewczyny mała mi po brzuchu skacze także siedzę podjadam i czytam wizaż ![]() wy będziecie tu nadawać pewnie o 5 rano jak ja będę spać ![]() dziewczyny grzecznie leżeć do szpitala - kciuki trzymam by wszystko było dobrze blue piękny śnieg ale dalej ładny ![]() pstryczek też mam polarowego pajaca na wyjście i liczę na ocieplenie w listopadzie ![]() chciałam się pochwalić że z racji mojego ostatnio częstego marudzenia że nie mam pomysłu i siły gotować itp. mężu mnie wziął na obiad do restauracji potem byliśmy na koncercie ( właśnie miałam się was pytać czy wypada iść w 34tc na koncert ale tel mi padł a dostępu do kompa nie miałam i poszłam bez waszej zgody ) Weronisia na koncercie była całkiem grzeczna , za to teraz daje czadui małż na koniec jeszcze mnie zabrał na kawę i ciacho do tego pogania mnie z pakowaniem torby i składaniem zamówienia na gemini , chyba coś się zaczyna pietrać no to lecę czytać dalej ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- śnieg będzie na Święta na pewno ale na Wielkanocne ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
![]() kciuki mocne za jutrzejsze ktg , trzymaj się tam i leż ile tylko możesz ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
czy to fajnie to ja nie wiem ale chyba bym wolała jakąś dłużą przerwę---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
snu o alko jeszcze nie miałam ale te orgie jakby to powiedzieć sexy u mnie w miarę regularnie ale w snach co się dzieje ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- dobra nadrobiłam wszystko żadna mi nie chce potowarzyszyć to idę sobie już dobranoc
04.03.2011 25.06.2014 , 21.12.2014 ![]() 15.08.2015 ![]() 13.03.2016 https://mkuchara.blogspot.com/ Edytowane przez teczowa dlolinka 21 Czas edycji: 2016-10-06 o 01:33 |
|||||
|
|
|
#3793 |
|
Rozeznanie
|
Do tej pory nie wiedziałam co to skurcz łydki. Teraz już wiem, właśnie coś takiego mnie obudziło, ała..
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Witamy sie w 35 tyg. Teczowa-na jakim koncercie byliscie? Fajnie, ze tz zagwarantowal Ci takie atrakcje. Emrzet - ja na szczescie juz dawno skurczu lydki nie mialam ale znam dziada doskonale okropienstwo!Bylam na siusiu i juz w sumie nie opyla mi sie zasypiac bo zaraz budzislaw bedzie dzwonil. Na 8.15 mam do city do fryzjera wiec dzis musimy sie z Kubsonem ostro wczesniej ogarnac rano. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
Mnie dziś mąż pozbawia auta bo musi je dać do mechaniora więc do lekarza a potem po córę do przedszkola będę musiała jechać tramwajem albo coś wykombinować. jak będzie bardzo padać to taxi bo do przedszkola jednak sporo trzeba iść i nawet tramwaj wiele nie da😕 super dzień się szykuje... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam, ze dziecko w 35 tyg jest wielkosci klebianu katowatego. Extra, nie?
A macica jest juz tysiac razy wieksza niz przed porodem! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Implant antykoncepcyjny to się zwie
Edytowane przez mietowka25 Czas edycji: 2016-10-06 o 07:14 |
||
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wreszcie sie wyspalam
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Ja dzis tez przespalam cala noc :-D |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
witam się znowu w tę ciemnicę z wodą z miodkiem i cytryną ![]() dziewczyny jak po nocy? mam dzis ambitny plan spakowania toreb do szpitala
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Zabierzcie mi telewizor bo to się kiedyś źle skończy....
Pogoda okropna... |
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3803 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja swoja ogarneam tydzien temu a juz nie wiem gdzie co mam i czy oby na pewno wszystko mam a po nocy u mnie strasznie, tak sie przejelam tym zatruciem ciazowym ze tez moge to miec ze pol nocy mialam koszmary a pol nocy nie spalam bo czekalam az mala sie ruszy a pozniej przylapalam ja na kopaniu mnie w zoladek ( juz wiem czemu mnie tak boli ) a pozniej od godziny 1 trzymalam mocz o 5 mialam kryzys, w koncu o 6 naszykowalam pakunek maz zawiozl do laba, cisnienie mi zmalalo czyli bedzie dobrze . i uwaga robi sie mega powaznie zaczynam 37 tydzien
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3804 |
|
Rozeznanie
|
Doczytałam właśnie wczorajsze posty i ściskam kciuki za "szpitalne" i wizytujące dzisiaj dziewczyny! Musi być dobrze, innej opcji nie dopuszczam
Ja za to niedługo wybieram się do endokrynologa bo chyba będę musiała mieć zmniejszoną dawkę letroxu, moja tarczyca nieźle się rozkręciła ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja juz w poradni, czekam na swoja kolej... mam takiego stresa dzisiaj jak nigdy.. przez to spac niemoglam, teraz boli mnie brzuch ze stresu :ptrzymam kciuki za wizyty pozostalych i za te szpitalne tez
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj moje dziecko bylo malo aktywne, ale dzis nadrabia bo czuje wszystkie swoje narzady, jak sie w srodku rozciaga.
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jakie torby bierzecie do szpitala. Tzn czym sie kierujecie. Wiem ze ktoras z Was zabiera walizke ale u mnie mozliwe jest wyjscie nawet do 6h po porodzie (tak, wiem, bez komentarza) a ja torb nie posiadam w ogole. Tylko jakas mala torebke,wole plecaki albo kieszenie
![]() Chcialam cos takiego co bede mogla pozniej uzywac i chce dzisiaj zamowic torbe. Ale nie wiem jaka...
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sprawdzało się to, w ciążę zachodziłam od razu, gdy tego nie robił. Teraz jednak wolę coś bardziej pewnego bo to różnie może być. Choć w sumie od ponad 3 lat z sexem u nas bardzo kiepsko, raz na ruski rok. Może z tabletkami będę miała większy komfort psychiczny.Pewnie wrócę do tabletek, które zażywałam lata temu, bo wkładka czy plastry jakoś nie bardzo do mnie przemawiają.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-10-06 o 08:40 |
|
|
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
Masakra...druga noc z rzędu nieprzespana...
mam już dość...do tego dziś jestem obrzeknieta jak nigdy....weszłam na wagę i przez tydzień 2 kg do przodu...dobrze ze dziś wizyta Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

Powiem Ci że ja non stop coś piję w snach: wino, wódkę, piwo... Potem się orientuję że przecie jestem ciężarna i jest panika, i płacz, że wyrządziłam dziecku krzywdę i co ja teraz zrobię.
)

ale kurde, patrzac tak realnie to majac nawet tylko jedna rodzaca na miesiac (a sadze ze ma o wiele wiecej ) to ona cale zycie nie bedzie tykac alkoholu i nie ruszac sie nigdzie dalej z domu 

okropienstwo!