|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- W końcu! Gratuluje!😁 |
|
|
|
|
#4052 |
|
Rozeznanie
|
No nadrabiam gratuluję wizyt i że wczorajsze zlozecznictwo dobrze się skończyło ;-)
Ja właśnie wróciłam z teatru było super w balerinki jednak się wbilam ale stopy bolą. Idę spać bom zmęczona 😴 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie opisywałam gince swoje bóle podbrzusza i ćmienie w plecach, zaczęła usg od nerek i od razu znalazła zastój. Powiedziała że to wina nacisku i nie ma na to rady. Mam nadzieję że nie rozwinie się żadna infekcja
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina kciuki za ciebie !
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby poszło bez problemu ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
a mi już druga znajoma która była w ciąży mówi że te moje bóle to braki magnezu i że żadna nospa mi nie pomoże
co prawda biorę magnez co dziennie ale może to być racja zamówiłam sobie taki specjalistyczny, oby pomógł
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Hop hop, jest tu ktos?
![]() Moze ktoras chetna opowie mi jakas bajeczke to szybciej zasne moze byc np. cos w stylu: a porod byl szybki i bezbolesny.. Kurde, moze moglam sie zsikac w galoty a nie wylazic do wc to moze bym szybciej zasnela Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A masz już podkład pod prześcieradłem?
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Mam gruba koldre to bym nie zmarzla na pewno
a podklad tez mam, od dawien dawna Dzien dobry! ![]() Ze tak zazartuje-ale sie wyspalam!!! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to nie jest tak, że to lekarz dopiero ocenia jak sie jest już w szpitalu do porodu? Wazy dziecko, mierzy kobietę i ewentualnie wtedy jak coś nie gra to podejmują decyzje o cc? Tak nam na sr polozna to opisywala. Czasami może byc spore dziecko, drobna kobieta a mieć ładną miednice i problemu z sn nie bedzie miala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:38 ---------- Cytat:
Dlatego ja trzymam się tego skończonego 37 tygodnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Majwija-dzieki!
ja chodze do niej prywatnie. Ona pracuje w szpitalu, w ktorym bede rodzic wiec jak cos ta sadze ze umowimy sie poprostu na jej dyzur na cc. Albo w razie czego da mi tez skierowanie. Nie wiem, tak mi sie wydaje, ze mogloby tak to wygladac ale jak to bedzie to zobacze w nadtepny piatek na wizycie. Mlody przybral przez ostatni miesiac 1300 wiec bardzo duzo, teraz niby pisza ze dziecko bedzie przybierac ok 250g tygodniowo wiec na ta najblizsza wizyte wypadaloby cos ok 3400 juz a to bylby dopiero skonczony 35 tydz ale to wszystko to takie gdybanie jak narazie. Trzeba czekac na rozwoj sytuacji ale jestem dobrej mysli bo z Kuba mialam doslownie identyczna sytuacje a jednak urodzil sie z ,,normalna" wagaWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Ale mi się nie chciało wstać, no ale chociaż tyle że mąż zawodzie małą do przedszkola, ja niestety tylko będę musiała iść do ciotki z zakupami i potem po odbiór dziecia. Może jakoś dojdę 😏
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Chyba 3 dni mnie nie było ale podczytywalam. Pisalyscie o torbach, ja już jestem spakowana tylko o ręcznikach zapomnialam. Bede jeszcze przekladac bo osobno chce dać rzeczy na poród. Zaznajomilam się z planem porodu i będę w czwartek z lekarzem omawiać mój plan. Gratulacje za wizyty dziewczyny. Kaga super że się nie pogorszylo. Karolina zeby Jasperek jeszcze sobie posiedzial w brzuszku. Powodzenia dla szpitalnych. Czy Wy też już macie tak, że nic się Wam nie chce?? Ja od poniedziałku prawie cały dzień śpię i wszystko mnie denerwuje. Na zakupy nie chodzę bo nie chce mi się wychodzić, sprzątać tez nie, bo len we mnie wstąpił. Tragedia jest... A jeszcze podawali że w Katowicach -3. Bryyy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4065 | |
|
Rozeznanie
|
dzien doberek ale pospalam mimo ze zmeczona poszlam wczoraj spac to i tak obowiazkowo 3 razy siku i chyba ze 4 razy sie duzsilam mokra cala bylam i meza ganalam zeby okna otwieral bo nie mialam czym oddychac straszne to
zingi powodzenia w szpitalu a fota wymiata ![]() Hosenka super wiesci i powodzenia na kp dacie rade Oskarek to zuch chlopak ![]() ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od rana mam wkur.... Nadałam we wtorek przesyłkę, nikt po nią nie przyjechał i bezczelnie napisał że jak był po paczkę to punkt był zamknięty ( siedzieliśmy w pracy do 18) dobra przyjechał w środę, ale od środy nic się z tą paczką nie wydarzyło do chol.ery
Już by pocztą szybciej była... |
|
|
|
#4067 | |
|
Wtajemniczenie
|
A wczesniej tez pisalyscie o rozstaniach związanymi z pracy. U nas było tak że jeszcze w marcu (bylam wtedy w ciąży już) ja byłam w delegacji na tydzien, przyjechalam do domu, z mężem posiedzialam 3 dni i znów on pojechał. Ja tam bez problemu się rozstawalam, jakiś smutek był ale nie taki żebym musiala płakać. Dla mnie wyjazdy służbowe to tak jakby wakacje, taka odskocznia. Nie muszę robić obiadów, śpię w hotelu i mam wszystko inne gdzieś, o nic się nie martwię i jeszcze mi za to płacą
Jednak my mało wyjezdzamy w delegacje, tak raz- 2 razy w roku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Czyli nie tylko mnie teraz już wszystko denerwuje. Nie zrozumcie mnie źle, ale się cieszę. Odliczam już dni do tp ale chciałabym wcześniej urodzic bo już sama ze sobą ciezko wytrzymuje a co dopiero jak mężu przychodzi bo on też ma czasem dosc moich humorkow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- A właśnie zapomnialam o Hosence. Super że już Oskarek nie leży w inkubatorze, czyli lada dzień i pojedzie z Wami do domciu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Przespalam noc i dzisiaj jakos mi lepiej, chociaz kaszel nie odpuszcza. Za to znowu mialam skurcze w lydkach...
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Witam po pierwszej nocce na oddziale, nawet się dało pospać. ciekawie było wieczór, bo tyle, co się rozpakowalam, wchodzą pielęgniarki i proszą, żeby się spakować, bo nas przenoszą do innych pokojów ze względu na full obłożenie porodówki. W sumie się cieszę, bo trafiłam na fajniejsze łóżko
na dobranoc przyszła tam świeżutko upieczona mama z maleństwem, więc śmiałyśmy się, że nam kotka przywieźli na oddział, bo tak miauczy Właśnie sobie patrzę na ktg, trochę mnie zastanawiają skokowe skurcze-gładka linia, nagle ☠☠☠s! skok na chyba 60. Wcześniej tak nie miałam, no ale dobra, poczekam do obchodu, co ciekawego powiedzą, jeśli coś w ogóle Coś mi się widzi, że już tu zostanę do porodu Dzięki za karmiące babską próżność komentarze do mojego zdjęcia kochane jesteście Co do pakowania się do szpitala, może się powtórzę, ale fajnie sprawdzają się ręczniki z mikrofibry, nie zajmują pół walizki i schną błyskawicznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja natomiast mialam fatalna noc... chyba z 4 razy siku, bol przy zmianie pozycji, a nad ranem wlasnie mega skurcz w lydke :/ |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
To musze sobie kupić ten ręcznik z mikrofibry, na pewno się przyda później
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie ze szpitalnego wyra po nawet przespanej nocy.
Hosenka, ciesze sie ze Oskarek juz poza inkubatorem. Teraz będziecie miec lepszy kontakt i bedziecie sie wiecej przytulac Kaga, fajnie ze obeszlo sie bez szpitala. Moj gin to chyba jakis przewrazliwiony na te skoki wagi, ze tak wysyla do szpitala a tak serio to jak zerkam to mialam juz taki incydent w ciazy. Pstryczek, jakoś wczesniej nie zakodowalam ze hodujesz tak pokaznego facecika Zingi, fajne foto. Czyli to juz pewne ze lezysz do porodu w szpitalu? Ja wczoraj bylam przyjeta, obadali na fotelu, krew pobrali, 2 razy dziennie mam ktg, 4 razy dziennie sluchanie tetna. Poki co wylazla anemia wiec lykam zelazo, białko we krwi w dolnej granicy normy ale w normie, dzis poszly siuski na badanie pod tym katem i lepiej zeby tam bialka nie bylo bo laska z bialkomoczem bedzie lezec tu z tego powodu do porodu. Chociaz z tego mojego moczu to wyjda pewnie glupoty bo nad ranem sie zapomnialam i wysikalam a potem przyszla polozna po niecalej godzinie i mówi zeby juz oddac probke a mi sie nie chcialo to kazala sie napic i i tak oddac. Takze takie te wyniki z du.py beda. Tak to dali mi na poczatek diete surowkowa na 3 dni, zeby mi ta woda zlazla i mnie odchudzic z tych kilogramow co w tydzien nabralam, ale jak przyszly wyniki z krwi to do surowek miecho dolozyli bo morfologia kiepska ale faktycznie miesa to ja w ciazy zjadlam tyle co normalnie w miesiac
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam 33 tydzien! O KUWA ![]() ![]() :pro si:
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Ale szarówa za oknem zawiozłam Młodą i takiego mam lenia że na śniadanie płatki z mlekiem bo nic innego mi się nie chciało robić ![]() Biorę się zaraz za dalsze prasowanie
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was nie kupuje koszuli do karmienia tylko np na ramiączkach zwykłą?
Właśnie dostałam opieprz od Tż że torba nie spakowana... :-D |
|
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...na 38 tc i mogę rodzić, a nawet bardzo chcę tylko niech dzidzia podrośnie bardziej Moja córa tydzień temu miała 1900 jak czytam o wagach Waszych dzieciątek to moja się chowa, ale może to lepiej bo szybciej urodzę
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
ja mam jedna do karmienia a zwykla czarna na cienkich ramiaczkach i zastanawiam sie czy od niczego nie wziac spodni dlugich pizamowych i koszulki na ramiaczkach
|
|
|
|
#4079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam wczoraj kupić staniki do karmienia w H&M (tak na początek), ale wszystkie były za małe ![]() Możecie przypomnieć od jakiego sprzedawcy np. z Allegro kupowałyście tą piękną bieliznę?
Edytowane przez EmRzet Czas edycji: 2016-10-07 o 09:01 |
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

moze byc np. cos w stylu: a porod byl szybki i bezbolesny..

ja chodze do niej prywatnie. Ona pracuje w szpitalu, w ktorym bede rodzic wiec jak cos ta sadze ze umowimy sie poprostu na jej dyzur na cc. Albo w razie czego da mi tez skierowanie. Nie wiem, tak mi sie wydaje, ze mogloby tak to wygladac ale jak to bedzie to zobacze w nadtepny piatek na wizycie. Mlody przybral przez ostatni miesiac 1300 wiec bardzo duzo, teraz niby pisza ze dziecko bedzie przybierac ok 250g tygodniowo wiec na ta najblizsza wizyte wypadaloby cos ok 3400 juz a to bylby dopiero skonczony 35 tydz 

zawiozłam Młodą i takiego mam lenia że na śniadanie płatki z mlekiem bo nic innego mi się nie chciało robić