|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Prasowanie zakończone
Mam cichą nadzieję, że we wtorek gin powie, że nadal wsio ok, bo jakby mi tak przyszło leżeć to nie wiem kamień do szyi
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to chyba dlatego, ze się wysypiam.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniam, wszamałabym. Cytat:
) ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Nie pochwaliłam się. Dzwoniła do mnie położna że gbs mi wyszedł ujemny
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
Dla dziewczyn, które mają dość i chciałyby wcześniej urodzić:
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/ Była ostatnio dyskusja, kiedy ciąża donoszona itd. Jasne, wtedy już można się nie martwić, ale wciąż czas w brzuchu mamy jest na wagę złota do tego 40 tygodnia. Mam nadzieję, że ten artykuł doda Wam siły, aby jeszcze trochę tę końcówkę wytrzymać. Bo gdy słyszę o koleżankach co od 37 tygodnia już poród chcą wywoływać wszelkimi metodami to myślę, że trzeba trochę więcej o tym mówić, że 37 a 40 tydzień to jednak jest różnica. Mi jest teraz bardzo ciężko. Mam ogromne, bardzo bolesne pieczenie skóry nad brzuchem - taki nietypowy trochę objaw, ale bardzo cierpię. Do tego spojenie. Ale mam nadzieję, że maluszek do terminu porodu posiedzi u mnie. Pozdrawiam |
|
|
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
I pochwalę się łóżeczkiem i wózkiem
|
#4116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Paulinika a powiedz bo ty sie znasz? Jak robisz taką henne z brwi? Czym najlepiej na pierwszy raz samemu sobie zrobić ? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() :prosi :
|
||||
|
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio, ja juz nowych zlecen brac nie moge od 3 pazdziernika. Raz ze przez lezenie,dwa ze mi ciezko trzy ze zlozylam forme na macierzynski i nie chce potem oddawac calosci jak sie skarbowka dowie a zyczliwych ludzi nie brakuje. Zingi, dopiero zobaczylam zdjecie. Ale laska!!!! Moja mama cos mowila ze mam poszukac fotografa ale ceny sa kosmiczne... Kupilam dwa paczusie. Komu,komu?
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile w tym prawdy i czy tak bedzie do konca to nie wiem, u mnie - oby nie
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dawaj tego pączusia ![]() :pr osi:![]() ![]() ![]() ![]() :pro si:![]() ![]() : prosi:![]() :pros i:
|
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Ja robie kremem z Delia chociaz dupy nie urywa ale nie ma jakiejs innej tutaj, jeszcze szukam. W okol brwi zalozyc tlusty krem zeby skora nie zafarbowala tam gdzie nie chcesz, nalozyc henne pedzelkiem i przeczessac szczoteczka zeby zebrac produkt ktorego nie chcesz. Ja jako ze lubie mocne brwi to akurat nakladam spora ilossc henny i zostawiam na 15 min. Zmywam platkiem z ciepla woda i mydlem.
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy jak sie budze na siku to jestem cała czerwona na twarzy, pewnie dużo ciepla wytwrzam i chlody mi teraz sluza. A spie rozkryta, jak sie przebudze to czuje jedną polowe ciala taka zimną i sama się przytulam do swojej lodowatej ręki ![]() A tak w ogole byłam wczoraj u okilisty. W sumie to moglam sobie odpuscic te wizytę. Babeczka powiedziała mi, że przy plusach nie ma żadnych przecwskazan do porodu, wada tez nie powinna mi sie cofnąc. Ale przebadała, wszytsko gra, jedne oko o cwiartke mogloby miec slabsza moc ale radziła wrocic po pologu zabadac sie i wtedy pomyslec o zmianie okularów. Akurat miną 2 lata to sobie na wiosne zrobię nowe oprawki Ale 120 zł za wizytę poszlo Jeszcze spoznilam sie pare minut i wziela kogo innego i siedzialam tam pol godziny w kolejce...a klima byla tak mocno ustawiona ze momentalnie zrobilam sie czerwona, dostalam bolu głowy i w ogole musialam wychodzic na koryatrz bo słabo sie czułam. Kto to widzial tak grzać
|
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Na pewno jest już trochę "lżej", kiedy ten 38 tydzień wybiję, aczkolwiek patrząc na Nasze dziewczyny, które niestety straciły dzieciątka w wysokich ciążach to chyba lżej będzie dopiero jak dziecko przyjdzie na świat. Pstryczku ja na ostatniej wizycie rozmawiałam ze swoim ginem i pytałam o wagę przypuszczalną porodową to powiedział, że na jego oko 3500-3900 jeżeli dotrwam do terminu, ale dokładnie będzie mógł określić na następnej wizycie (36 tydzień) bo na tym etapie teraz dzieci albo zwalniają albo dalej przybierają stałą wartość. |
||
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
No ja to się dziś wyspałam... O 9.30 wstałam z łóżka. Tego mi chyba było trzeba.
![]() Zingi, Karolina, Zielinka - trzymajcie się ![]() Cytat:
ale tak strasznie mi się nie chce... masakra. |
|
|
|
|
#4125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie nawet ostatnio ginka mowila ze jesli planowana cesarka a nie ma wskazan do wczesniejszego ciecia to planuja na 39 tydzien Cytat:
![]() Cytat:
podejrzewam, ze ona pierwsza by cie pod.pier.dzielila juz szukam.... mam http://allegro.pl/show_item.php?item...RhZWI0MTAxOA==
|
|||
|
|
|
#4126 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a do łóżeczka kupiłaś dodatkowo materacyk? jak tak to jaki? bo to chyba jedyna rzecz której mi brakuje..Wrzuciłam nową focię w klubie na rozpoczęcie 34 t (33t0d) Mam wrażenie że ta ciąża niedługo mnie przeciąży do przodu.. czasami jak gdzies idę to mi TŻ podnosi brzuch i go niesie i się śmieje że powinnam mieć takiego tragarza Miałam skorzystać z tych promo z Twojego Stylu na e-bielizna ale się okazało że ten sklep jest całkiem niedaleko mnie więc zaraz się wybieram po staniki do karmienia, nie chce mi się znowu w ciemno zamawiać i potem odsyłać.. |
||
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam za tydz wizyte i tez bede w 36tyg (35t1d) i wtedy gin porowna wlasnie te przyrosty masy czy tak jak piszesz - jest stala wartosc czy jednak dziecie zwolnilo. Tylko tez pamietajmy, ze ja mam cukrzyce ciazowa wiec to tez nie jest taka prosta sprawa z tym przybieraniem aczkolwiek cukry mam super, od tej ostatniej wizyty naprawde stosuje diete, odstawilam zupelnie pieczywo wszelakie, jem duzo warzyw a malo owocow, kasze rozniste itd. waga praktycznie od poltora miesiaca prawie ze w miejscu stoi wiec grom wie o co chodzi ![]() pocieszam sie faktem, ze z Kuba bylo identyko, tez byl moment ze przybral mega a potem spowolnil |
|
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem kto sie powinien bardziej bac, ona czy ja. Jej maz od paru lat dorabia na czarno i pobiera wszystkie mozliwe pomoce od panstwa...
Bosze pekne, zjadlam te dwa paczki ale dupy nie urywaly. Jeszcze musze isc z ojcem do banku. I powinnam isc zrobic zakupy...Ja chyba zaczne pobierac oplaty za uslugi bankowe,tlumaczeniowe itp...
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dzisiaj zamowie sobie, tzeba jakos do szpitala wygldac. Mam jeszcze czas na testy ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4131 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy masz teraz wizyte? |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy Kacprze dostałam jedzenie dopiero na drugi dzień (ok 20 godz po porodzie), obrzydliwy kleik ryżowy, w ciągu dnia 2 sucharki i coś tam jeszcze równie "pożywnego". W kolejne dni trochę lepiej ale też bez szału. A teraz zaraz przed pionizacją 12 godzin po porodzie (o północy ) dostałam kanapki z wędliną i herbatę. Na śniadania zawsze zupa mleczna i jakieś kanapki, raz nawet jabłko gotowane do obiadu ![]() Od 2 lat mają konkurencję w postaci prywatnego szpitala to się starają. Nawet dzieci już są "normalnie" ubrane w pajacyki a nie tylko koszulka + szmaty wokół nóg.
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kacper w skończonym 35 tygodniu ważył 2640g, Oskar dwa dni przed skończeniem 35 tygodnia 1880g, więc była różnica. Na położnictwie leżała dziewczyna, która urodziła w skończonym 37 tygodniu dziecko z wagą 2300g, więc też małe.
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka ulga bez tego uczucia i bez zgagi
|
|
#4140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

kamień do szyi

Ale to chyba dlatego, ze się wysypiam.
Mniam, wszamałabym.
28.062014

I zajadam migdały

Oboje z mężem byliśmy mali, ja niecałe 2500, mąż 1700 wcześniak- tłumaczę sobie też to tym.