|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Wróciłam ze sklepu z bielizna i jestem mega zadowolona (pomijając fakt ze zapomniał kuponu z gazety wiec musiałam kupić jeszcze raz). Tak wiec przymierzylam sobie dwa staniki do karmienia, dobrałam ładnie rozmiar i zamiast 70zl za sztukę dałam 50
polecam na E-bielizna.pl stanik firmy Naturana w porównaniu do mitexa czy innych szmatek co zamówiłam przez neta i odesłałam jakość i komfort rewelacyjna
|
|
|
|
#4172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam wlasnie usg. 35t 1d mlody wazy 2850 a tak wszystko ok.
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się Wam dziewczyny, że wyciągnełam dzisiaj swoje jesienno/zimowe swetro-tuniki i swetro-sukienki i poza jedną jedyną swetro-sukienką cała reszta jest na mnie dobra
Także mam w czym chodzić w tym okresie jesienno-zimowym Poza kurtką/płaszczem, ale najwyżej nie będę się zapinać Doooti a musiałaś okazać kartę z gazety z rabatem, czy wystarczy podać ten kod? Bo chcę kupić coś w Douglasie stacjonarnym a nie mam gazety. |
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
Człowienia chwilę nie ma i tyle nadrabiania ale udało się!Szpitalne dziewuszki trzymam za Was kciuki, niech Wam będzie dobrze w szpitalu (na tyle na ile może być dobrze ).Zielinka mniam pysznie ta sałatka wygląda, jadlabym! A propos miesa, to ja wrecz przeciwnie, w czasie ciąży zjadłam tyle, ile normalnie gdzieś w ciâgu 3 lat ![]() KarolinaNL bidulo trzymaj się tam! Ja dziś rano byłam w szpitalu na kontroli płynu, 2 tyg temu afi 22, teraz 20,37. Nadal w górnych granicach, do kontroli, ale jest ok,bo to jeszcze norma. We wtorek wizyta u mojej gin. Po wizycie mężu pomógł mi zrobić duże zakupy, potem obiadek i się zdrzemnęliśmy, bo mezu biedny przeziębiony, no ale i tak pojechał do pracy ![]() Teraz kończę kawkę i coś w domu ogarnę, chociaż łazienkę i kurze. Ahhh i chcę zrobić mielone, pierwszy raz w życiu trzymajcie kciuki ![]() Pstryczek widzę, że masz mocny sikowy kryzys, robić pod siebie, no co za pomysły Basiczek super łożeczko i bryka ![]() Matko ja chyba dziś zaczęłam 37tc!! ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- A propos dolegliwości, to czy ktorąś z Was bolą dłonie po nocy?? |
|
|
|
#4177 |
|
Zadomowienie
|
Basiczek, dopiero weszłam na kompa i widzę brykę. Super kolory, kocham szary
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fiii i Domek, dziękować
Dziewczyny ile macie wkładek laktacyjnych na start, ja mam 100 sztuk i zastanawiam się czy coś dokupić już czy później. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- I posprzątałam, ufff ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w douglasie chyba tylko na perfumy jest ? ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- tak samo budzę się z mrówkami.. |
|
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
i w ogóle wczoraj byłam na KTG, okazało się, że robi to położna ze szpitala, w którym będę rodzić. Powiedziała, że jest na zastępstwo za koleżankę, ale kolejne też będę miała z położną z tego szpitala. No i że to jest czas dla mnie i mogę pytać o cokolwiek. Więc w sumie całe pół godziny przegadałyśmy o tym jak wygląda przyjęcie do szpitala (w międzyczasie był remont IP i pytałam jak się tam dostać), co zabrać, jak wygląda sam poród.
Powiedziała, że podczas przyjęcia na IP, przychodzi lekarz i obczaja sytuację i w zależności od tego co powie to albo na oddział albo od razu do sali porodowej, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu by sobie jakoś minimalnie te rzeczy w torbie rozdzielić. Powiedziała, że torba obojętnie jaka, byle na kółkach, bo często to położne biorą torby. Powiedziała też (i to dla mnie fajna podpowiedź) by sobie wypisać na kartce wszystkie leki, które się brało w czasie ciąży, bo jak nam zadadzą takie pytanie to o połowie nie powiemy/zapomnimy albo w ogóle nam nie przyjdzie do głowy. I w sumie to prawda bo jak byłam poprzednio w szpitalu to o połowie nie powiedziałam, bo zapomniałam więc teraz przygotuję karteczkę z rozpiską, że w 1 trymestrze luteina, potem pregna plus + aspargin itp. Mówiła, że istotne jest powiedzieć, że brało się np. żelazo czy coś. Generalnie pozytywnie mnie nastroiła teraz ktg co tydzień, następne w czwartek i wtedy będę też ustalać z ginem co i jak.
|
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie prawie zasnęłam przy ktg, wcale się nie dziwię, że te misie szumisie różne tak dobrze usypiają dziecko, jak i dorosłego takie szumienie koi
Tak się zastanawiam, jak to ze mną będzie i tak na logikę, to pewnie ze 3 tygodnie tu mam jak w banku - bo wtedy praktycznie będę miała ciążę donoszoną, 37 tc. W sumie chyba już lepiej zostać i mieć spokój, tak myślę. Strasznie dużo tu dziewczyn i na patologii i na położnictwie, w nocy było 5 porodów! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4185 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Ale to tylko i wyłącznie gdyby wszystkie wyniki były w porządku
|
||
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4187 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
Aleksandramaj, powodzenia z mielonymi
![]() A mi też puchnięcie palców u dłoni coraz bardziej dokucza ![]() W ogóle znów mam jakiś kiepski humor, ratunku |
|
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4190 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bola bola i zginac nie moge doczytalam ze to zespol ciesni nadgarstka mniero robic lapkami bolec bedzie mniej a po porodzie przejdzie wszystko nam po tych porodach przejdzie bedziemy jak nowonarodzone Cytat:
|
||
|
|
|
#4191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie... już od dawna... strasznie upierdliwe :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Oj gaduły ;-)
Jutro ostatnie zakupy do szpitala i się smakuje co by się mój chłop nie denerwował |
|
|
|
#4193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To musze kupic te Grazie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
tylko co, jak bedzie zakaz odwiedzin?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już mam torby spakowane, muszę jeszcze tylko przygotować mężowi ciuchy dla Małego na wyjście i dla siebie.
Zastanawiam się właśnie nad tym co dla siebie przygotować... Mówicie, że brzuch na ok 5 miesiąc po porodzie wygląda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4199 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie do tych z was, które używają belly best friend albo ovufriend - czy można tam wydrukować sobie kalendarz ciąży, albo zapis cyklu starań?
|
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nogi najbardziej kostek to zaraz widać nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
a co z resztą ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

polecam na E-bielizna.pl stanik firmy Naturana 

nie dosc ze malo to i nie dobre. poza tym ja sie przyzwyczailam do 7/8 posilkow dziennie a tam dostane co najwyzej 3 i to ilosc mikro zapewne 

28.062014
czuję się jak kupa, kolejny dzień z katarem, pękającą głową, nic mi się nie chce. Nawet zrobienie obiadu to będzie dzisiaj wyczyn. W dodatku zaczęłam strasznie tyć na końcówce. Niby ogólnie od początku nie mam dużo na liczniku, ale tempo teraz na końcu mnie przeraża.