|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 2
Straszne, co to się dzieje. A wiadomość o śmierci tego przedszkolaka tylko mnie utwierdziła w decyzji o szczepieniu na pneumo i meningo...
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie czytam co piszecie. Pierwsze slowo i omijam takie posty, bo później tydzień przezywam. Ostatnio kolezanka pracujaca m.in z rodzinami hmm prawie patologicznyni opowiedziala mi pewna rzecz po której chyba 2 tyg się zbieralam.
Oszczegajcie mnie przed takimi postami Piszcie na poczatku Ż
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam i zapłaciłam za dwa zamówienia ze smyka z tej promocji 50%
Zęby w ścianę, ale grunt, że dziecko obkupione
|
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Pytam o ten zestaw ubrań bo bedziemy bez wózka
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Caryca ja myślę że ok bo w kościele zimno jednak jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
Zaliczylismy dziś spacerek ale muszę wymyślić jakieś atrakcje małemu. W gondoli Budka podniesiona, przykrywka założona na nóżki ze stojka, więc nic nie widać i Frankowi się bardzo to nie podobało. Pół spaceru na rączkach, co w deszczu średnio przyjemne, ale bardziej mu się podobało niż lezenie w wozku. Trzeba coś wymyślić
Mam stresa. Jutro zaczynam szkole. Nie wiem jak wytrzymam dwa dni bez Franka. ;( Jutro od 12 do 20 a w niedzielę od 8 do 18. Zobaczymy jak będzie. Czemu takie straszne rzeczy piszecie ;( nie mogę tego czytać. Straszne. |
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Staram sie byc na bierzaco, gorzej z pisaniem, jak to ma urlopie. Ja dzis tyle razy zostawialam malego i tylko do domu na karmienie, a tak z tesviami siedzi. Teskni mi sie za nim. A teraz w poczekalni u dentysty jestem i ciekawe jak to zniesie bo u dentysty dlugo sie jest w moim przypadku, a to teraz czas na mycie i karmienie na noc. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Haneczka gratulacje jestem z Ciebie dumna. Na silke idz o niczym sie nie przejmuj
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuu Gabryśka dziś nauczyła się takk głośno krzyczeć (nie w sensie płaczu, tylko 'mówienia), że w całym domu ją słychać.Jestem na drugim piętrze i mama z dołu słyszy. Uszy mi pękają
|
|
#1089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jezu..na dzień dobry czytam takie okropne wiadomości.
Ja jestem żyję, dzieciaki zdrowe. Ostatnio znowu jakos intensywnie, w weekend goscibmamy... moze w następnym tygodniu luzniej. Pogoda masakra od poniedziałku. Nie dość ze deszcz to okropny wiatr. Ja padam ostatnio o 21. Gabi niezle spi, ale synek 1-2 razy w nocy wola ostatnio, wiec troche padnieta kraze miedzy sypialnią a jego pokojem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66113446]7.40 a my w łóżku! Spalabym dalej, ale coś mnie dziablo, normalnie jakby ugryzlo w rękę! Zabolalo jak nie wiem. Patrze, a to młodsza się przysunela i ciumka na cały głos! Nie przeszkadza jej to, że nic nie leci Starsza pod drugą pachą bo przyszła w nocy [/QUOTE]Hahaaa Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
Haneczka brawa
a innym sie nie przejmuj, pamietaj ze robisz to dla siebie i najważniejsze jest to co Ty myślisz.---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- U nas po kąpieli cycek, zaraz moja mala dziewczynka zasnie a ja sie biore za ogarniecie lazienek i prasowanie, witaj piątkowy wieczorze
|
|
|
|
#1092 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
piękne rezultaty, oby tak dalej Miszka dobrze ci napisala z tym klubem. Nie patrz ba innych, i nie mysl że oni patrzą i oceniają ciebie. Do takiegp klubu kazdy chodzi by popracować nad sobą ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Wizaz uzależnia. Fb też. Ale jakieś nalogi trzeba mieć nie pije, nie palę, to chociaż to!No i.u mnie niestety życie towarzyskie trochę się sypnelo odkąd mamy dzieci. Znajomi niektórzy też mają, to z nimi jeszcze jako taki kontakt mam. Ale niektórzy nie mają, bo jeszcze nie chcą i mam też tskichr, którzy już baardzo długo się starają i nic z tego nie wychodzi z nimi to już wręcz unikam kontaktu, bo choc nie mówią tego wprost, czuję żal z ich strony I tak piatkowy wieczór spędzam z,wami mamy wspolne tematy i jest super Mam pytanie. Jak wiecie nie cierpię jesieni gdybym nie miała dzieci zapadlabym w sen zimowy już teraz i obudzila się w marcu. Jestem strasznie senna. Śpię nawet dużo więcej niz w lato, ale dobija mnie to, ze o 7 rano jest ciemno jak cholera i popołudniu zaś jest ciemno! Nie pije kawy bo nie lubię (tylko latte ale nie umiem sobie jej zrobic). Myślałam by pic te tabletki musujące z zen szeniem na przyklad. Jak myslicie, można przy kp? Może macie jakieś swoje sposoby na pobudzenie?Czy bierzecie np wit d w tym beznadziejnym jesiennym okresie? Dzieciom daje, ale sanar nie biore. A może tran? |
|||
|
|
|
#1093 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Justynka- myślałam właśnie o Tobie i patrzę wpis pisz częściej!![]() Dziękuję za miłe słowa,kochane jesteście!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjechał siostrzeniec i kaszle... Oby mi Maję nie zarazil.
Gwiazdeczka śpi. Ja czuje się świetnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1095 |
|
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66142026]Straszne
![]() Super Ania piękne rezultaty, oby tak dalej Wizaz uzależnia. Fb też. Ale jakieś nalogi trzeba mieć nie pije, nie palę, to chociaż to!No i.u mnie niestety życie towarzyskie trochę się sypnelo odkąd mamy dzieci. Znajomi niektórzy też mają, to z nimi jeszcze jako taki kontakt mam. Ale niektórzy nie mają, bo jeszcze nie chcą i mam też tskichr, którzy już baardzo długo się starają i nic z tego nie wychodzi z nimi to już wręcz unikam kontaktu, bo choc nie mówią tego wprost, czuję żal z ich strony I tak piatkowy wieczór spędzam z,wami mamy wspolne tematy i jest super Mam pytanie. Jak wiecie nie cierpię jesieni gdybym nie miała dzieci zapadlabym w sen zimowy już teraz i obudzila się w marcu. Jestem strasznie senna. Śpię nawet dużo więcej niz w lato, ale dobija mnie to, ze o 7 rano jest ciemno jak cholera i popołudniu zaś jest ciemno! Nie pije kawy bo nie lubię (tylko latte ale nie umiem sobie jej zrobic). Myślałam by pic te tabletki musujące z zen szeniem na przyklad. Jak myslicie, można przy kp? Może macie jakieś swoje sposoby na pobudzenie?Czy bierzecie np wit d w tym beznadziejnym jesiennym okresie? Dzieciom daje, ale sanar nie biore. A może tran?[/QUOTE] Mam taką kuzynkę, świetny kontakt wcześniej, ona też długo już się stara.. Nie daje mi jakoś odczuć, że jej żal, ale ja to czuje. Poza tym ciężko mi z nią rozmawiać, i opowiadać o Hani, jak wiem, ze ona by bardzo chciała mieć dziecko.. Moje życie towarzyskie to też w zasadzie wizaż...ale nie narzekam, wręcz przeciwnie! ![]() Z pobudzeniem nie pomogę niestety;/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Sluchajcie tego: moj maz do starszaka- kiedy bedziesz sobie w koncu sam tylek wycieral!? Starszak z zimna satysfakcja: jak skonczysz 30 lat!! ( tz ma 34... I po zemscie...)
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet na late mam dobry sposob troche ponad pol szklanki mleka podgrzac (ja podgrzewam w mikrofali bo szybciej do kawy) jak słodzisz to od razu wsyp cukier. Pozniej ubijam trzepaczką taka podlozna (miedzy dlonie i pocierasz) do uzyskania pianki, robisz mocniejsza kawe tylko tyle zeby zamieściła Ci sie do szklanki z mlekiem. Jak wlejesz powoli kawe do mleka to powinnny zrobic sie warstwy.
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66142026]Wizaz uzależnia. Fb też. Ale jakieś nalogi trzeba mieć nie pije, nie palę, to chociaż to![/QUOTE] |
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Rozeznanie
|
Oj uzależnia! Muszę przynajmniej Was poczytać jeśli nie mam czasu napisać!
Z tą Wit D to dobry pomysł. Warto by się zainteresować czy nie trzeba brać Kawę pilam tylko rozpuszczalna a to sama chemia więc staram się powstrzymywać. Wiec pobudzenie by się przydało jakieś ![]() Haneczka brawo! Podziwiam Twoje samozaparcie. Niczym się nie przejmuj, na nikogo nie patrz, rob na co masz ochotę! Mi też by się przydało zgubić co nieco ;( ale coz. Cały dzień sama z małym, jak tz wraca zawsze ma coś do zrobienia. A jak mały daje kilka min wolności to marzę o herbatce lub żeby posiedzieć nic nie robiąc. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Cytat:
najlepiej się sprawdza w dużej szklance od piwa Mleko można spienic też mikserem jeśli komuś chce się go wyciągać a kawę nalewam dzbanuszkiem od mleka bo z dziubkiem łatwiej na środek trafić no i trzeba poslodzic i kawę i mleko
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1100 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam Was za te potworne rzeczy ale jak to przeczytałam to musiałam się tym z kimś podzielić
![]() Byłam dzisiaj na spotkaniu organizacyjnym dla rodziców dzieci pierwszokomunijnych... Bosz ile tematów! Chór czy orkiestra, kwiaty biało- niebieskie czy biało- różowe, jakie różańce, jakie książeczki, jakie obrazki, dokąd pielgrzymka ![]() Dla mnie to mogła by to być zwykła msza, żeby jak najszybciej to odbębnić ![]() A za rok zaś powtórka z rozrywki ![]() Ignaś zasnął ładnie sam przed chwilą. W dzień niestety nie idzie to tak łatwo. Po tej kąpieli on po prostu wie, że czas spać, a w ciągu dnia to niekoniecznie. haneczka też myślę, że nie powinnaś się przejmować ludźmi i po prostu pójść na jakieś zajęcia. Bo dlaczego ktoś miałby coś złego na Twój temat powiedzieć, i co? To, że robisz coś dobrego dla siebie i dla swojego zdrowia. To się podziwia przecież a nie obgaduje ![]() I gratuluję świetnych wyników dietowych ![]() dzanet ja myślę że witamina d jesienią i zimą na pewno nie zaszkodzi. Ja zaczęłam niedawno suplementację tranu i zestawu witamin. PikPik to się Rafkowi nie udała riposta ![]() justyna też o Tobie myślałam dzisiaj. Zastanawiałam się czy się jesce urlopujesz czy już rozpakowujesz walizki ![]() australia powiedz proszę jak szczepisz Marysię? Zaczęłaś już pneumo i meningo? Ja jeszcze nie zaczęłam i nie wiem czy już poczekać do skończenia 6 m-ca żeby było mniej o 1 dawkę czy już się za to zabrać... No i te szczepy meningo? Przeciwko którym szczepisz? |
|
|
|
#1101 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oboje ze szwagrem super zajmują się naszymi dziewczynami, widać, że potrafią i lubią zajmować się dziećmi... a taka "koleżanka" z rocznika mojej siostry jest w trzeciej ciąży, kazde dziecko z kimś innym. Jak chodzę z dziewczynami na spacer to widzę jak chleje piwska z zulami w parku. Żal dzieci, niesprawiedliwe jest to życie przeokrutnie!Cytat:
Cytat:
Można badaniem krwi określić sobie jej poziom, czy potrzebna jest suplementacja. I to chyba nie glupi pomysł. Morfologie mam wzorową, a ewidentnie czegoś mi brakuje w tym ponurym okresie |
|||
|
|
|
#1102 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem załamana! Odebrałam zamówienie że smyka.
Franek bezsmoczkowy, ale na Ząbki chcieliśmy mu kupić taki jakby gryzak w smoczku. Zamowilam. Odebrałam. W domu otwieram paczkę a tam(!) Różowy... ;( |
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gryzak to gryzakWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
Lena przemaluj
![]() Dziekuje dziewczyny ze o mnie pamietacie mi zostal jeszcze tydzien wakacji ) w niedziele chrzciny ![]() Ogolnie instytucja BABCIA to za☠☠☠ista rzecz. Potrzebujesz gdzies jechac to nie martwisz sie o dziecko, nie pakujesz w fotelik i nie meczysz go. Skoczy sie gdzies na szybko i spokoj.
|
#1106 |
|
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;66145636]Żal mi wszystkich tych, ktorzy chcą mieć dziecko, a nie mogą. My o Zosie staraliśmy się pół roku i już do.głowy dostawałam. Moja siostra stara się już dwa lata..
oboje ze szwagrem super zajmują się naszymi dziewczynami, widać, że potrafią i lubią zajmować się dziećmi... a taka "koleżanka" z rocznika mojej siostry jest w trzeciej ciąży, kazde dziecko z kimś innym. Jak chodzę z dziewczynami na spacer to widzę jak chleje piwska z zulami w parku. Żal dzieci, niesprawiedliwe jest to życie przeokrutnie!Dzięki, spróbuje, chocby jutro. Muszę sobie jakoś pomóc Dzięki za przepis. W czwartek ide prywatnie do lekarza z,dziewczynami na bilans dwulatka i kontrol przed pierwszym szczepieniem to zapytam o tą wit d dla dorosłych, jak nie zapomnę Można badaniem krwi określić sobie jej poziom, czy potrzebna jest suplementacja. I to chyba nie glupi pomysł. Morfologie mam wzorową, a ewidentnie czegoś mi brakuje w tym ponurym okresie[/QUOTE] Tak, mi też szkoda takich par... w momencie, kiedy inne wyrzucają na śmietnik, kolejna się starają latami ![]() No ale nie mamy na to wpływu! Ja się bardzo ostatnio cieszyłam, jak koleżanka mi powiedziała, ze jest z ciąży-ponad 5 lat się starali i w końcu się udało ![]() Ale myślę, że akurat w tym momencie odpuściła, bo zaczęli myśleć o budowie i na tym się skupili i sie akurat udało ![]() A kuzynka mi opowiadała, ze ma znajomych, którzy 10 lat się starali..Pewnego razu poszli na mega zakrapianą imprezę, że nic nie pamięta..i sie wtedy bzyknęli(tego też nie za bardzo pamięta) i akurat wtedy się udało:P Ale to nie tatuś będzie gryzł a Franuś a jemu to akurat obojętne przypuszczam
|
|
|
#1107 |
|
Konto usunięte
|
Też mam taki przypadek w rodzinie. Młodszy brat mojego taty z żoną, po ponad 10 latach starań w zeszłym roku zostali rodzicami. Właśnie w niedzielę Hania będzie miała roczek.
Takim to sposobem moje dzieci mają roczną ciocię
|
|
|
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
U mnie moja siostra 4 lata sie poddala, in vitro nie zadzialalo zaczeli myslec o adopcji i zaskoczylo w koncu. Teraz ma dwie corki
)Ktoras pytala o prezent dla kobiety, polecam branzoletke z Pandory. I co jakas okolicznosc to koralika do branzoletki dokupowac. Ja mam i bardzo zadowolona z niej jestem.
|
#1109 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na serio widzę,że ja wiem o wiele więcej rzeczy co robić w pewnych sytuacjach, niż moje znajome,które są zdane same na siebie,albo co gorsza na jakichś ,,wspaniałych" doradców czyt.tesciowe,mamy czy babcieŁaaaa,ja właśnie gadalam z TŻ o wywołaniu zdjęć,ale u nas więcej wyjdzie,że ślubu nawet jeszcze nie wywołane Cytat:
Cytat:
Aniu,świetne wyniki diety,też bym chciała tyle zrzucić. Tak jak dziewczyny pisały,rób swoje i nie przejmuj się innymi Super,że masz gdzie iść,w mojej miejscowości nie ma żadnego klubu ani siłowni,więc trzeba coś na własną rękę kombinowaćCytat:
No ja na meningokoki w styczniu planuję zaszczepić Cytat:
Fiu,Fiu,to ładnie moja na razie cichutka,mało się śmieje, gada itd ale i malo płaczeCytat:
![]() Cytat:
No to lecę spać,dobrej,spokojnej nocki Kochane
|
|||||||
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie szczepiłam i dokładnej decyzji nie podjęłam. Jak pójdziemy na następną dawkę 6w1 to się podpytam pediatry. Czytałam, że w Polsce najwięcej zachorowań typu B i C, ale ma typ B nie ma szczepionki... Nie wiem jak to jest. Ale na pewno w tym roku jeszcze nie będziemy na to szczepić, tylko pewnie jakoś zanim rok skończy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

Piszcie na poczatku Ż
Zęby w ścianę, ale grunt, że dziecko obkupione

jestem z Ciebie dumna. Na silke idz o niczym sie nie przejmuj

o tym dziecku z szambie słyszałam...
[/QUOTE]

nie pije, nie palę, to chociaż to!

no i trzeba poslodzic i kawę i mleko 

moja na razie cichutka,mało się śmieje, gada itd ale i malo płacze