implanty silikonowe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-23, 14:59   #1
joanna13
Przyczajenie

implanty silikonowe

Dzień dobry!
Tydzień temu, oglądałam film dokumentalny na programie "planet", dotyczący powikłań i następstw po operacyjnym zabiegu powiększania biustu. Pokazano tam między innymi , jak pieknie wyglada nowiutki implant, a następnie taki ktory pacjentce był wyciągniety po 10 latach i dosłownie rozsypywał się w dłoni, powiedziano również, że implanty nalezy wymieniać co 10-13 lat, Panie Doktorze jestem tym przerażona, sama chcialam zdecydować się na powiększenie biustu, a teraz to już nie wiem, Jak te informacje mają sie do twierdzenia Pana Doktora że implanty mają dozywotnią gwarancję!!!!!!
Dodam że ten film wyprodukowano w 2004 roku, i posiłkowano się w nim opiniami angielskich chirurgów plastycznych,
joanna13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 14:47   #2
Brook
Zakorzenienie

Dot.: implanty silikonowe

up
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 13:56   #3
emma1
Przyczajenie

HEJ! BARDZO ZAINTERESOWAŁ MNIE TEN WĄTEK. POZWOLISZ,ŻE ZACYTUJĘ CIĘ NA FORUM WWW.KAMILO.NET? INTERESUJE MNIE ZABIEG POWIĘKSZENA PIERSI I CIEKAWA JESTEM OPINI INNYCH DZIEWCZYN NA TEN TEMAT. CZY JAKIŚ LEKARZ USTOSUNKOWAŁ SIĘ DO TYCH INFORMACJI? POZDRAWIAM!
emma1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 14:58   #4
joanna13
Przyczajenie

Oczywiście że zgadzam się obyś ten wątek zacytowała na "kamilii", mnie osobiście ta kwestia bardzo interesuje, również chciałam powiększyć piersi i byłam na to zdecydowana, wiez mi to to zobaczyłam w tym filmie wywołało u mnie ciarki i zupełnie zapominam już o zabiegu, oczywiście żaden lekarz na moje pytania nie był skory na odpowiedzi a myślę że zgodnie z przysięgą Sokratesa -najważniejsze jest zdrowie a nie pieniądze pacjenta. Wyraznie w tym filmie usłyszałam że implanty należy wymieniać co 10 lat, bez względu na wszystko, wygląd implantu po wyjęciu pacjentce po tym okresie był po prostu szokujący, rozsypał się w dłoni lekarza!!!
Stary 2005-08-29, 16:01   #5
emma1
Przyczajenie

Dzięki! Zbiorę Też Info Na Ten Temat.
Pytałaś Lekarzy Na Konsultacji, Czy E-mailowo? Pozdrawiam
E
Stary 2005-08-29, 16:03   #6
czekoladka
Zadomowienie

Tak się składa, ze ja też oglądalam ten program... I powiem Ci, że do momentu jego obejrzenia też nosiłam się z zamiarem operacji powiększenia biustu... Ale kiedy zobaczylam, co sie dzieje z tymi implantami - silikonowymi, z soli fizjologicznej i z hydrożelu (wszystkie są felerne), odechcialo mi się od razu tej operacji. A z powodu biustu naprawdę cierpię katusze. I nie chodzi tutaj o brak powodzenia (bo nie narzekam, wiec nie w tym problem) czy też o to, że poczuję się atrakcyjna po tej operacji (bo wiem, że jestem atrakcyjna). Po prostu ja chcę MIEĆ biust - tylko tyle i tylko o to mi chodzi. Bo męczy mnie już noszenie "staników z ołowiu" (ihihih). Jednak chyba wolę już te staniki niż męczarnie po operacji - jak pokazali na Planete. Najbardziej ubawila mnie babka, ktora chciala miec jak największy biust, tak duży, jak to tylko możliwe - -to chore przecież...A ta modelka, ktora powiększyla sobie piersi...Pogięło ją, bo wedlug mnie przed zabiegiem miala calkiem przyzwoite, ona po prostu MIAŁA piersi, więc nie wiem, po co jej było powiększanie biustu...Masakryczne są skutki takiej operacji, według mnie - nie warto. Tak wpłynął na mnie ten program na Planete, bo naprawdę, bylam gotowa na wszystko, zanim go zobaczzylam!!!
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-29, 16:37   #7
AaniaA
Zakorzenienie

a ja wiem od lekarza, ze tak czy siak implanty trzeba zmieniac i wcale taki jeden implant nie moze siedziec dozywotnio w ciele kobiety. powiedziano mi, ze raz na 5-6 lat trzeba ten zabieg wykonywac i przestraszyłam sie, bo dowiedzialam sie, ze jest to naprawde bolesne. o rany, i jak tu sie na cos decydowac :-( nie dosc, ze raz przez to przejdziesz to i tak musisz cierpiec co iles lat, zeby te implanty wymienic.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-29, 21:47   #8
emma1
Przyczajenie

Hej, hej! Czy była tam też mowa o implantach silikonowych? Czy podawali nazwy producentów tych implantów? Dziewczyny na www.kamilo... piszą, że współczesne implanty są na tyle "nowoczesne", że podobne problemy nie są możliwe. Być może to tylko chwyt markeingowy ze strony klinik. Co wy na to?
poza tym podobno na tvn style ma być wyemitowany program o op plastycznych. Wiecie może kiedy?
Stary 2005-08-30, 09:55   #9
sara17
Raczkowanie

GG do sara17 Send a message via Skype™ to sara17

Hej, implanty renomowanych firm maja gwarancje i na pewno tak sie nie stanie A pozatym co ok. 20 lat implany należy wymieniać Biust powieksza sie za pierwszy razem 1-2 rozmiary (bo pozniej moga byc problemy z rozstepami itp)!!!
Warto porozmaiwac z renomowanymi lekarzami i ich popytać o zdanie
Mam nadzieje ze w przyszlosci tez bede takim lekarzem ;D Wtedy sie zgłaszajcie
Pozdrawiam
sara17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-30, 12:45   #10
joanna13
Przyczajenie

Up, nie sądzę aby to był chwyt marketingowy, aby promować dane implanty a przestrzegać przed innymi, po prostu był to film który rzetelnie przedstawiał skutki takich operacji i nie podawano w nim przekładow jakie implanty jakiej firmy są tak felerne, myślę że to dobrze bo nie mozna doszukiwać się podtekstów i kryptoreklam, ten film był nowy z zeszłego roku tak sądzę że mieli w nim na uwadze właśnie implanty tzw "nowej generacji" również,
mnie absolutnie nie chodzi o to aby odwieżć diewczyny od tych zabiegów, lecz o to aby ktoś podjął ten temat i w miarę żerelnie się do niego odniósł. Tak lekarze informują młode dziewczyny 20 letnie o tym że w wieku ok.30 lat ponownie bedę musiały poddać się operacji wymiany implantów, u nas tego sie nie praktykuje. Ponadto jeden z lekarzy powiedział że wszczepienie implantów pod mięsień moze nieść ryzyko np. "przyklejenia" sie po czasie do żeber brrrrr! Nie wypowiadam się o przypadkach w tym filmie panien rodem z filmów cenzurowanych lecz o takich po prostu które nie miały w tym miejscu nic a po prostu chciały byc szcześliwe z nowym biustem, sama już nie wiem co o tym wszystkim sądzią. Szkoda że Pan Doktor, nie wypowiedział sie na ten temat, może gdyby to zrobił nasze wątpliwosci legły by w gruz, i znów mogłybyśmy pomarzyć o ładnych biuścikach.
Stary 2005-08-30, 22:47   #11
emma1
Przyczajenie

Mam nadzieję, że P. Doktor jeszcze się wypowie. Prosimy o rozwianie naszych wątpliwości!
Ale z tego co się orientuję, chirurdzy pl. informują o wskazaniu wymiany implantów silik. po ok 10-15 latach ze względu na deformację, rozciągnięcie skóry pod wpływem wieku. Mentor daje na impl. dożywotnią gwarancję, co oznacza, że teoretycznie z samymi implantami nie powinno się nic dziać i jeśli nie przeszkadza nam, że piersi nie są już kształtne jak na początku, możemy nie robić korekty nigdy.
Czekam na potwierdzenie ze strony P. Dr Skupina, do którego notabene chcę wybrać się na konsultację. Dzięki i Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-31, 13:31   #12
joanna13
Przyczajenie

Emmo, w tym filmie nie poruszano kwestii wymiany imolantow ze wzgledu na deformacje klatki piersiowej po latach, zwiotczenia skóry iyp, lecz własnie informowali że wymiana jest konieczna ze wzgledu na same implanty i ich trwałośc, (pokazano jak implanty wygladają po 10 latach i jak się "cudnie " rozsypują) dltego nurtuje mnie twierdzenie że implanty mają dożywotnią gwarencję, myslę że warto zadawać takie pytania póki nie jest za późno
Stary 2005-08-31, 13:50   #13
fliegusiak
Przyczajenie

Też widziałam ten program brrr okropne to było ale wymiana co 10 lat chyba nie jest aż czymś tak strasznym?? Mnie ten program nie odstraszył tylko douczył Co tam raz na 10 lat!
Stary 2005-08-31, 15:30   #14
emma1
Przyczajenie

hej joasiu! W programie pokazywali implanty silikonowe, czy także solne?
Co do gwarancji dożywotności, to Mentor ją daje.
Stary 2005-08-31, 17:45   #15
joanna13
Przyczajenie

implanty silikonowe na pewno, ale głowy nie daje czy chodziło również o solne.
Stary 2005-08-31, 22:34   #16
pskupin
Zadomowienie

Materiał filmowy dotyczył implantów stosowanych 10 lat wczesniaj. Należy jeszcze dodać rok realizacji filmu. Żadne implanty nie są doskonałe, ale obecnie stosowanych raczej bym nie porównywał z tymi sprzed kilkunastu lat.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 22:52   #17
moniola
Raczkowanie

Co wg.Pana można zarzucić dzisiejszym implantom? na czym polega ich niedoskonałość? Przy okazji chciałam zapytać z jakich powodów (i czy to naprawdę konieczne) wymienia się implanty co 10 lat? Ostatnie pytanie dotyczy tego o czym wspomniała jedna z dziewczyn...:Czy to prawda że umieszczając implant pod mieśniem istnieje ryzyko przyrośnięcia implantu do żeber???
moniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 15:24   #18
emma1
Przyczajenie

Mnie także bardzo interesuje odpowiedź dr. Skupina na pytania Maniolii
Stary 2005-09-04, 20:42   #19
DIANA-BLANKA
Przyczajenie

Question Dot.: implanty silikonowe

Na forum pojawia się tylko jedna nazwa mentor. Wiem, że jest zachwalana przez wielu lelarzy. A czy może Pan wypowiedzieć się o wkładkach NAGOR? Czy one też mają tak długą gwarancję? Wiem, że nacięcie wykonuje się mniejsze niż przy zakładaniu MENTOR. Chciałaby prosić o więcej informacji o wkładkach tej angielskiej firmy. Dziękuję.
DIANA-BLANKA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 14:06   #20
joanna13
Przyczajenie

Dziękujemy Panu Doktorowi za wypowiedzenie się, Chciałam tylko dodać że w sobotę 3 września o godz. 23.40 raz jeszcze ten film był emitowany ,
( Tytuł: " Pewnego dnia pękły mi piersi"), raz jeszcze obejrzałam ten film i chciałabym potwierdzić że wyprodukowano go 2004 Roku!!!!! Piszę o tym dlatego aby potwierdzić fakt że mowa była o nowych implantach również!!!!!!!!!!! Bardzo nie chciałabym abym została żle zrozumiana przez "wizazanki" ani przez Pana Doktora ale po prostu nie rozumiem stwierdzenia że "implanty firmy Mentor maja dozywotnią gwarancję" do tego że '' żadne implanty nie są doskonałe"!!!!
Stary 2005-09-06, 07:33   #21
Brook
Zakorzenienie

ludzie no to w takim razie nie sa dozywotnie i najlepiiej jest zmieniac je co pare lat - i poprostu musimy sie z tym pogodzic ,albo pogodzic znaszymi bejbi piersiami
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-06, 09:25   #22
honey53
Przyczajenie

Ja zdecydowanie bym polecała implanty silikonowe własnei firmy Mentor. Moja kolezanka w zeszłym roku powiekszyła sobie piersi i zapewnim was ze naprawde wygladaja suuper. wiec dla tak rewelacyjnego efektu chyba warto wymieniac je nawet co 10 lat. Poza tym bardzo wiele zalezy od klinki w której wykonuje sie operacije.Ja natomiast maiął bym jedno pytanie do dr.Skupina Czy decydując sie na powiekszenie
(wkładajc implanty pod miesniowo) przed zajsciem w ciąże istnieje ryzyko ze po karmieniu piersią bedą wymagały ponownej operacij bo sie zdeformuja??i jeszcze jedno czy włozenie zbyt duzych implantów moze spowodować ze blizny wfałdzie piersiowym bedą bardziej widoczne

Edytowane przez honey53
Czas edycji: 2005-09-06 o 09:50
honey53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-06, 09:49   #23
honey53
Przyczajenie

A jeszcze dla wszystkich ciekawych jak wyglada operacja powiekszenia piersi i nie tylko,a niemajacy okazij obejzec filmu o którym tak czesto tu wspominacie dołamczam link http://www.jollymed.pl/index.php?serwis=pokaz&ax=03 jakość moze nie najlepsza ale zawsze to coś
honey53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-09-06, 18:37   #24
joanna13
Przyczajenie

Hej Dziewczyny!!! Absolutnie nie mam nic przeciwko temu aby wymieniać implanty co 10 lat, ale niech o takiej koniecznej wymianie się mówi i już ,
a nie omamia o dozywotniej gwarancji bo przecież jedno kłóci się z drugim.!!!!
Pozdrawiam wszystkich!
Stary 2005-09-07, 08:19   #25
eko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joanna13
a nie omamia o dozywotniej gwarancji bo przecież jedno kłóci się z drugim.!!!!
Pozdrawiam wszystkich!
witaj to nie jest dożywotnia gwarancja na implanty,tylko dożywotnia gwarancja wymiany co oznacza,że firma Mentor w ciągu całego życia pacjentki zobowiązuje się na ewentualną wymianę uszkodzonego implantu.
pozdrawiam
eko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 23:13   #26
pskupin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniola
Co wg.Pana można zarzucić dzisiejszym implantom? na czym polega ich niedoskonałość? Przy okazji chciałam zapytać z jakich powodów (i czy to naprawdę konieczne) wymienia się implanty co 10 lat? Ostatnie pytanie dotyczy tego o czym wspomniała jedna z dziewczyn...:Czy to prawda że umieszczając implant pod mieśniem istnieje ryzyko przyrośnięcia implantu do żeber???
Niestety, nadal implanty mogą ulec uszkodzeniu. Na szczęście dzieje sie to coraz rzadziej, zwłaszcza jeżeli chodzi o zjawiska samoistne.
Niektóre firmy, np. Mentor, nie wymaga wymiany implantów w okreslonym czasie. Jeżeli z implantami nic sie nie dzieje, a piersi nie ulegają zmiejszeniu poprzez zaniki tkanek to sytuacja taka nie wymaga zadnej ingerencji.
Umieszczenie implantu wiąże sie z powstaniem torebki wokół implantu (sytuacja normalna). Gdy implant jest pod gruczołem to torebka ma swoja przednią powierzchnię w okolicy gruczołu, a tylną na przedniej powierzchni mięśnia piersiowego. Implant umieszczony pod mięsniem ma przednia powierzchnie torebki na tylnej powierzchni mięśnia, a tylna na przedniej powierzchni ściany klatki piersiowej (żebra i mięśnie międzyżebrowe) - dzieki temu jest mniejsze uczucie dodatkowego ciężaru oraz z czasem nie dochodzi do zwiększonego opadania piersi związanego z obecnością implantu (wszystko odwrotnie jak przy umieszczeniu pod gruczołem).
Stary 2005-09-08, 23:15   #27
pskupin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DIANA-BLANKA
Na forum pojawia się tylko jedna nazwa mentor. Wiem, że jest zachwalana przez wielu lelarzy. A czy może Pan wypowiedzieć się o wkładkach NAGOR? Czy one też mają tak długą gwarancję? Wiem, że nacięcie wykonuje się mniejsze niż przy zakładaniu MENTOR. Chciałaby prosić o więcej informacji o wkładkach tej angielskiej firmy. Dziękuję.
Implanty firmy Nagor również maja dobra opinię.
Co do gwarancji prosze zapytać lekarzy je stosujących lub w polskim przedstawicielstwie firmy.
Długośc cięcia jest taka sama.
Stary 2005-09-08, 23:22   #28
pskupin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna13
Dziękujemy Panu Doktorowi za wypowiedzenie się, Chciałam tylko dodać że w sobotę 3 września o godz. 23.40 raz jeszcze ten film był emitowany ,
( Tytuł: " Pewnego dnia pękły mi piersi"), raz jeszcze obejrzałam ten film i chciałabym potwierdzić że wyprodukowano go 2004 Roku!!!!! Piszę o tym dlatego aby potwierdzić fakt że mowa była o nowych implantach również!!!!!!!!!!! Bardzo nie chciałabym abym została żle zrozumiana przez "wizazanki" ani przez Pana Doktora ale po prostu nie rozumiem stwierdzenia że "implanty firmy Mentor maja dozywotnią gwarancję" do tego że '' żadne implanty nie są doskonałe"!!!!
Co do ostatniego zdania:
Gdyby implanty były doskonałe to nie wymagały by żadnej gwarancji. Gwarancja zapewnia otrzymanie bezpłatnego implantu do wymiany. Jeżeli implanty są soloidne i powikłania zdarzaja się rzadko to firma moze pozwolic sobie na takie podejście do pacjentek. W przeciwnym razie istniała by na rynku bardzo krótko - nie nadążyła by z wymianami gratis i nie zarobiła na siebie.
Stary 2005-09-08, 23:25   #29
pskupin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez honey53
Ja zdecydowanie bym polecała implanty silikonowe własnei firmy Mentor. Moja kolezanka w zeszłym roku powiekszyła sobie piersi i zapewnim was ze naprawde wygladaja suuper. wiec dla tak rewelacyjnego efektu chyba warto wymieniac je nawet co 10 lat. Poza tym bardzo wiele zalezy od klinki w której wykonuje sie operacije.Ja natomiast maiął bym jedno pytanie do dr.Skupina Czy decydując sie na powiekszenie
(wkładajc implanty pod miesniowo) przed zajsciem w ciąże istnieje ryzyko ze po karmieniu piersią bedą wymagały ponownej operacij bo sie zdeformuja??i jeszcze jedno czy włozenie zbyt duzych implantów moze spowodować ze blizny wfałdzie piersiowym bedą bardziej widoczne
Takie ryzyko zawsze istniej, statystycznie częsciej po drugim karmieniu. Nie jest to jednak reguła.
Zbyt duże implanty = nadmierne napiecie skóry = mozliwośc rozejścia się blizny na szerokość.
Stary 2005-09-08, 23:27   #30
pskupin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eko
witaj to nie jest dożywotnia gwarancja na implanty,tylko dożywotnia gwarancja wymiany co oznacza,że firma Mentor w ciągu całego życia pacjentki zobowiązuje się na ewentualną wymianę uszkodzonego implantu.
pozdrawiam
A dokładnie - zapewnia nowy implant nieodpłatnie (nie zabieg).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości