|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
|
|
|
|
#722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze to powtarzam, jako właścicielka włosów przetłuszczających ![]() Cytat:
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
Można wiedzieć ile taka pokrzywa kosztuje??? ;]
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#725 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sypana wychodziłaby drożej od torebkowanej, biorąc pod uwagę te najtańsze wersje ![]() 30 torebek-1,50 paczka sypanej-(nie pamiętam wagi)-2,50 , obydwie starczałyby na około miesiąc
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
No to ja tez się przyłączam!! Dzisiaj kupuję pokrzywę. A o włoski bardzo dbam,myje je szamponem z czarnej rzepy firmy EVA, nafta raz w tyg. i olejek i nie piję czarnej herbaty tylko zieloną-pyyszna!!!
Pozdrawiam! Będe pisać o swoje obserwacje
|
|
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
Witam
. Przeczytałam kilka stron(ok.13) i też chce mieć ładniejsze włosy. Po ostatnim farbowaniu cały czas mi wypadają i do tego jestem chora . Zaczynam pic pokrzywkę (tylko pierw muszę kogoś wysłać do sklepu Czy znacie jeszcze jakieś dobre ziółka na cerę, włoski, paznokcie?? Bo mi to ogólnie brak wszystkiego;p;p Pozdrawiam
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Dobrze działa też picie skrzypu i zielonej herbaty. I przeczytaj cały wątek- bo ważne jest robienie przerw w piciu ziółek
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ziółek - skrzyp polny, bratek, rumianek, zielona herbata - do wyboru do koloru! Skrzyp polny podobno najlepiej działa na paznokcie (ale włosy też), bratek z kolei na cerę. Z rumianku ja robię płukanki na włosy, najlepsza jaką do tej pory stosowałam. Zielona herbata to przede wszystkim metabolizm, podkręca przemianę materii i pomaga przy wzdęciach. Jest też dobra na cerę i paznokcie. Moja ulubiona, razem z pokrzywką oczywiście. Tylko musisz pamiętać, że przy piciu ziółek lepiej ograniczyć jakieś tabletki/witaminy zawierające równie dużo składników mineralnych - można przedobrzyć.Tutaj kilka linków na temat powyższych herbatek : Zielona herbata : http://www.faceci.com.pl/subskrypcja26.html Rumianek : http://zielnik.herbs2000.com/ziola/rumianek.htm Skrzyp polny : http://www.ziola.parapsycholog.com.p...zyp_polny.html |
|
|
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj kusicie do tej plukanki kusicie
. chyba dzisiaj zrobie, tylko, ze jeszcze chcialam nafte nalozyc. myslicie, ze mozna po nafcie jeszcze plukanke pokrzywowa zrobic czy nie bardzo . jak czesto można robić te płukanki ??
|
|
|
|
#732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pokrzywke pije od ponad dwócg tygodni i musz eprzyznac z ewidz esporą róznice..nie wiem czy to działąnie samej pokrzywy, ale na pewno poprwiłą mi sie troszke cera.. słyszałąm z ejeszcze dobre jest picie bratku na cere skrzyp polny te zjest dobry na włosy... pozdrawiam |
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nowe PPijaczki!
Mi się właśnie parzy drugi kubek dzisiaj
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze dziś nie piłam, teraz kubol zielonej przede mną
. Ale później wypiję szklaneczkę |
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wlasnie popijam pokrzywe
. zdrowko
|
|
|
|
#736 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Ja piję pokrzywę juz od pieciu tygodni (przy kazdym myciu robię płukankę, czyli mniej wiecej co 2-3 dni) i moje włosy ostatnio zaczęły wypadac w zastraszającym tempie. Przy przeczesaniu ich ręką zawsze kilka (a czasem nawet kilkanascie) mi wypada. Czy belissa moze miec cos z tym wspolnego? nie przesadziłam z iloscią witamin? (ostatnio brałam po pol tabletki dziennie, bo już nie wiem, gdzie szukac winowajcy...).
Choc z drugiej strony może to dobry objaw? moze stare i słabe cebulki są wypierane przez nową, lepszą generację? Swoją drogą zaczęłam pić bratka, ale nie wiem czy on może mieć cos z tym wspolnego - ta masowa emigracja włosów zaczęła się jeszcze przez nim. Ech... wspomozcie radą...
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Na początku stycznia zaczęłam was podczytywać, no i zaczęłam pić pokrzywke. Aktualnie robię sobie przerwę. Genialnie wpłynęła na moją cerę. Na włosy myślę, że też - na spółkę z ampułkami seboradinu ![]() Mam do Was pytanko, bo widzę, że odnośnie ziół, to eksperci tu są ;p: Jakie ziółka nawilżą skórę głowy?Ostatnio w niektórych miejscach skóry głowy pojawia się drobny łupież- myślę, że potrzeba nawilżenia. Wcześnie saszetka Nizoralu, i było po problemie. Może jakaś płukanka? Zawsze stosuję odżywkę po myciu + 2x w tyg. maski na włoski. A tak w ogole, to jestem z tych "suchych" . Bez balsamu ani rusz
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Isme, poczytaj sobie tutaj : http://www.zdrowystyl-web.com/zdrowysty/200705/?pg=39
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
hihi dzięki Hula_hula
|
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dzięki dziewczyny
. Hmmm czyli tak pokrzywka i bratek na razie, a czy do tego można jakieś tabletki łykać?? Skrzypowita Bellisa?? Hmm strasznie dużo tych stron do czytania;p Może powiecie mi co ile i na ile trzeba robić przerwę i co z czym można mieszać z ziółek;p( co można pić w jednym czasie) Nigdy nie piłam ziółek a zielona herbatę tylko raz bo innej u koleżanki nie było;p A zapomniałam dodać ze często choruje więc dużo witamin jem... plusze itd.;p |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, mogłabyś jednak zadać sobie troszkę trudu i przeczytać wątek. Nie po to dziewczyny piszą przez 25 stron tyle informacji, żeby potem każdej nowicjuszce to wszystko podać jak na tacy.
Nie wiem czy inne Członkinie PP się ze mną zgodzą, ale ja tam już powoli tracę cierpliwość .No, ale jeszcze raz napiszę : 1) pokrzywę pijemy 3-4 miesiące, potem robimy miesięczną przerwę 2) jeśli już pijemy pokrzywę należy odstawić wszelkie tabletki witaminowe. Po pierwsze to chemia, po drugie można przedobrzyć. (przytoczyłam słowa kokuryu 3) co do mieszania ziół to chyba wszystko jedno, nie wiem dokładnie, ale ja np. piję zieloną herbatę i pokrzywę głównie, niektóre z nas piją pokrzywę + skrzyp polny, kombinacji jest dużo, musisz przystosować to pod swoje oczekiwania. I proszę o czytanie całego wątku, aby nie powielały się ciągle te same pytania. Dziękuję. |
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję i przepraszam
Naprawdę zazwyczaj staram się czytać co jest napisane ale po przeczytaniu 13 stron trochę mi chęci odeszły;p Ale następnym razem będę starać się czytać więcej co ja mówię...na pewno. I dziękuję jeszcze raz;p
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy co ile myjesz włosy. Ja stosuję płukanki co drugie mycie, na początku stosowania można nawet przy każdym myciu.
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zaczęłam poszukiwania kubka z przykrywką do zaparzania
Nie znalazłam, ale liczę że znajdę
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, właśnie patrzyłam dzisiaj na takim stoisku i mieli za 40 zł (nie jakiś rewelacyjny)...Mam wrażenie, że to dużo, chyba, że się mylę... ![]() Ale wpadł mi w oko taki czajniczek do zaparzania, który stoi na kubku, nie wiem jak to opisać, ale był bardzo ładny I jak nic innego nie znajdę, to się na niego skuszę
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w takim sklepie wypatrzyłam dzbanuszek, który stawia się na odpowiedniej podstawce z podgrzewaczem. Jak sa goście, mozna zaparzyc herbatę czy kawe, zapalic podgrzewacz i cały czas jest gorący napój.
Ewentualnie poszukaj w supermarketach typu Auchan, ja tam często widuje rózne kubeczki i inne takie pierdólki...
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

. Zaczynam pic pokrzywkę (tylko pierw muszę kogoś wysłać do sklepu
Czy znacie jeszcze jakieś dobre ziółka na cerę, włoski, paznokcie?? Bo mi to ogólnie brak wszystkiego;p;p Pozdrawiam
. jak czesto można robić te płukanki ??

. Ale później wypiję szklaneczkę