|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Cytat:
17/40 it's a girl. |
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę do Ikei,wzięliśmy jeszcze mojego brata do pomocy. Jak wszystko ogarniemy to będzie sukces.
Mnie boli ostatnio jakby z zewnątrz, łono, nie wiem jak to wytłumaczyć, hehe 😂 tak jakbym się uderzyła i miała wielkiego bolacego siniaka. Miłego dnia! 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4413 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dla Marcela miałam przygotowana jedna albo dwa opakowania jedynek. teraz też planuje kupić max dwa.
Ale cudowny poranek. Dziecko me pozwoliło nam pospać do 8😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna masakryczna noc za mną. Zbieram sie na sesje :/ przede mną półtorej godziny jazdy w jedna stronę
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niedziele nie będzie łatwo
|
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Opryszczka nie zagraża ciąży! Już kiedyś o tym pisałam. W internecie piszą bzdury. Moja gin mi powiedziała że nie ma powodów do niepokoju. Też miałam na początku ciąży
Smarowałam lekko zoviraxem i po dwóch dniach nie było śladu. W pierwszej ciąży też miałam nawet dwa razy i córka zdrowa się urodziła. Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Witam sie z rana ![]() Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
No przeciez z opryszczka na ustach bym nie jechała. A skoro lekarz np. nie odbierze dzisiaj to wolałabym podjechac na ip. Lepiej zeby mnie uznali za głupia niz zeby dziecku cos sie stało.
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Escorpio ,nie wiem. Akurat Fantazja napisała że już miała.
Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
niesamowite Cytat:
![]() A co do pogrubionego to tez tak mam
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Ale było napisane że kiedyś było więc nic strasznego się nie dzieje ![]() Morning ja poranek rozpoczęłam od kupienia laktatora ) za 60%ceny, nieużywany )
|
|
#4421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś pospałam do 10 i zaraz ruszam z cotygodniowym sprzataniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaż na Samsung Galaxy S 7 Edge |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś spałam do 9.00.Nie pamiętam kiedy tak długo spałam
Wczoraj późno wróciliśmy z urodzin dlatego córka spała razem ze mną do 9.00 normalnie w weekend budzi się o 7.00-7.30.Moja mama zrobiła wczoraj pyyyyyszny sernik ! KOCHAM! I krokiety z barszczem ![]() Od paru dni bolą mnie okropnie plecy na samym dole po prawej stronie nie wiem czy to korzonki czy coś innego,ale nic nie przestaje
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-10-09 o 10:55 |
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole macie tez taka roznorodnosc ruchow? Wojtus jeden wieczor tak szalal kopal raz za razem, a teraz kopnie raz czy dwa i to wsio... bylabym spokojniejsza jakby wiecej kopal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchów mam tak samo
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj to miałam wrażenie, że mały cały dzień spał (przy tej pogodzie to mu się nie dziwię...). Nawet jak dostał kawałek tortu to się nie rozbudził. Za to dzień czy dwa wcześniej to cały dzień kopania. Wszystko pewnie zależy jak się akurat ułoży też. Wczoraj byliśmy na urodzinach brata TŻ. Dziś na razie sobie odpoczywam, przygotowałam spód na tartę na obiad i wyrasta mi chlebek dyniowo-cynamonowy Zaraz chwila prasowania, potem obiad... i na chwilę do moich rodziców...
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za rady
napisałam do gina, czekam na odp, ale sQuaara na pewno wypróbuję tą maść![]() Dziś teściowa robi placek po węgiersku jedziemy jeszcze raz wózki obejrzeć. Na razie waham się między amex sport i adamex.... do mnie ten pierwszy przemawia, ale nie wiem. Jeszcze inne firmy obejrzymy
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj mnie nawet w nocy kopniak obudził... Powiem Wam, że to nawet trochę męczące, aż strach, co będzie później. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4429 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi przeszlo po tygodniu L4 - duzo sie ruszałam, a nie jak w pracy siedzialam 10-12h w dziwnych pozycjach...
zycze zeby przeszło jakies oklady mozesz sobie robic czy cos zeby mniej bolalo... ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
tez tak mam... dziewczyny zaczynam 23 tydzien, od 17/18 tc czuje ruchy,... od tygodnia jest to istne disco..jakby dziecko na pwoeirzchni brzucha fikołki robiło... kiedys bylo 5-10min i tyle. czytalam ze to kwestia ze malucha ruchy mecza i zasypia zmeczony.. a od tygodnia impreza 30-40min... to normalne? ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
duzo jezdze wiec nie ryzykuje ze wyladuje caly dzien bez apteki pod nosem i nie zareaguje od razu ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- w ogole mam wrazenie ze brzuch mi zmalał... zrobił sie taki inny... zrobie jturo rano focie i Wam pokaze na przestrzeni 3-4tygodni
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy jak sie dziecko ulozy, z Michalem mialam tak jak teraz ok 4-5miesiaca, potem przerwa i 7-8 miesiac znowu wrocilo. Niestety tady na to nie ma, chyba, że bardzo by bolalo to moja gin mowila ze potem mozna jakies przeciwbolowe mocniejsze. Na szczęściemam dosyc wysoką tolerancje na ból wiec da się przeżyć.
A teraz to kładę się na boku i rogal pomiedzy nogi, albo jak leze na boku to maz masuje to miejsce. Uspokoilyscie mnie z tymi ruchami, że nie tylko ja tak mam... Obiad w piekarniku, mały śpi a mężu stwierdził, że chociaż chwile pogra w wiedźmina jak mu nikt po klawiaturze nie będzie klikał. To mu nadstawilam girki do masowania, moglabym tak chyba caly dzień leżeć
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 22+2 i melduje, że od wczoraj czuje już na 100% ruchy małej
Chyba chce mi się zrewanżować za to, że tak późno zaczęła |
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja wniedzielę. Właśnie skończyła pierogi z serem na słodko lepić,córcia pomagała,a teraz mąż je gotuje. Duuużą porcję zrobiłam, więc będzie na jakieś 3 obiady. Jedna porcja na dziś a reszta do zamrażarki.
W brzuchu mam spokój tak długo jak się ruszam, a jak siąde to się zaczyna breakdance. Dosłownie chwilkę po tym jak usiądę to od razu kopanie. Mąż się śmieje, że to znaczy "matka bujaj" Od wczoraj 25 tydzień. Zostało jakieś 95 dni do porodu
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, że pewnie waży już z 700 g to i ma więcej siły na harce w brzuchu. Dzisiaj za to tancowala w nocy i rano, a teraz od 1,5 h śpi ![]() Chyba dzisiaj zrobię domowe drożdżówki ![]() W ogóle przyjaciółka mi napisała, że ma dla mnie mnóstwo ciuszkow w tym kombinezon i w piątek jedziemy z TZem odebrać, ponoc tyle tego jest. Mega się cieszę Sent from my Venue7 3740 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się Mamusia musiala naczekać ![]() Ja nie wiem czy nie mam jakiegos zapalenia pęcherza, bo normalnie caly czas mi sie chce sikać i takie parcie czuje a moze dziecko tak się ułożyło... ale dziwne by to było...A nam siostra tż powiedziała ze dostaniemy od niej troche ubranek, karuzele na łóżeczko i moze materac lateksowy. Ucieszyłam sie bo wszystko zadbane i w dobrym stanie
Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2016-10-09 o 14:09 |
|
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak mam że od jakiegoś czasu dzidziuś szleje po 20-30 minut. I tak nagle przeszło samo czy coś robiłaś z tym? Długo Cię trzymało?
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Escorpio nic sie dziecku nie stanie od opeyszczki a na ip raczej bys została odprawiona z kwitkiem i poleceniem udania sie do apteki. Na ip się jedzie w przypadku ciężkiej choroby albo zagrożenia życia.
17/40 it's a girl. |
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba normalne z tymi ruchami, jeszcze nie musimy czuć regularnie, choć ja już wyczułam, że najlepiej czuję rano leżąc na wznak. dziś mały tak kopał, że Tż był zachwycony, uwielbia czuć te kopniaczki
![]() Ale w sumie nie ma już dnia żebym w ogóle nic nie czuła, choć raz czy dwa ale czuć. Dziś mnie złapał pierwszy raz skurcz Braxtona-Hicksa (chyba!). Bo nie wiem co to mogłoby być innego. Wiem, że większość kobiet odczuwa je nieboleśnie, ale mnie złapało okropnie i bolało. Wieszałam pranie i nagle w pół mnie zgięło, miałam uczucie jakby mi macica miała wypaść trwało to z 15 sekund i jak już chciałam wołać Tż żeby coś zrobił, to przeszło tak błyskawicznie jak się pojawiło.Opryszczka wargowa nie jest groźna dla płodu, było to już poruszane z 50x szczególnie w 1 części wątku. Bardziej może zaszkodzić branie heviranu. Posmarować erazabanem albo maścią cynkową i przejdzie. Groźna jest tylko opryszczka narządów rodnych.
❤ Maksymilian ❤ Edytowane przez mariea Czas edycji: 2016-10-09 o 14:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

w niedziele nie będzie łatwo

to się Mamusia musiala naczekać 
trwało to z 15 sekund i jak już chciałam wołać Tż żeby coś zrobił, to przeszło tak błyskawicznie jak się pojawiło.