Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-09, 17:17   #3781
Lunus
Wtajemniczenie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez Skitka Pokaż wiadomość
Lunus moja mała też ułożona z lewej strony

A jak sie na lewym boku kładziesz to bombarduje cie ? Bo moj tak

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:20   #3782
megilla
Zakorzenienie

A mi z kolei mówili, że Dzieciaczki częściej układają się z lewej manki.
Moja po prawej ma plecki i tam mi wsadza łokieć, a kopie z lewej i u góry.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:24   #3783
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ja smaruje czystym spirytusem 95% i ciężko idzie.
A jak pielegnować pępek jak już odpadnie? Bo już chyba nie spirytusem?
Ja niczym nie smaruje,bo niby teraz są takie zalecenia.Ale to zależy od szpitala. Ładnie wysycha,ale jeszcze się trzyma.A jak już odpadnie,to nie trzeba z nim nic robić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:26   #3784
Skitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
A jak sie na lewym boku kładziesz to bombarduje cie ? Bo moj tak

Dokładnie tak! I z uwielbieniem odpycha się piętą po prawej stronie
Skitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:29   #3785
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ja mam dwa zimowe na 68 i jeden na 62. Nie mam żadnego na 56 i wcale się tym nie martwie,przecież nic mu sie nie stanie jak będzie trochę za duży. Wszystkie mam takie że mają rękawy ale nie mają nogawek(mają wycięcie na pasy) i moim zdaniem one są najlepsze. Bo ma zakryte rączki i bez problemu w foteliku też się da go zapiąć.

Mam taki jak ten,tylko inny kolor
http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...551651083.html
Jest bardzoooo ciepły.
O ten wygląda fajnie i cena też jeszcze ok. Tylko rozmiar spory. Może warto mniejszy ?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:36   #3786
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Ja smaruje czystym spirytusem 95% i ciężko idzie.
A jak pielegnować pępek jak już odpadnie? Bo już chyba nie spirytusem?

Nam już odpadł i przemywam octeniseptem. Ładnie się goi i robi się już prawdziwy pępuszek

WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:40   #3787
ana909
Erudycja

Jestem w tyle z tym pępkiem mam nadzieję że już niedługo odpadnie bo nie mogę się doczekać aż będę mogła ją cala do wanny włożyć
Stary 2016-10-09, 17:41   #3788
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
O ten wygląda fajnie i cena też jeszcze ok. Tylko rozmiar spory. Może warto mniejszy ?

Ja nie kupowałam u tego sprzedawcy,tylko normalnie u siebie stacjonarnie w hurtowni. Chcialam Ci tylko pokazać jaki mam. Ten mój to jest chyba z tej samej firmy no bo wygląda identycznie i powiem tak ten co mam na 0-3m jest tylko jakieś 4 cm mniejszy niż ten co mam na 68. Więc troche niepotrzebne mi dwa ale u mnie było tak że ja kupiłam w tej hurtowni na 68 (z metki68-74cm ale wcale taki duzy nie jest) a za jakiś czas moja mama kupiła w tej samej hurtowni rozm.0-3 (na metce oprocz 0-3m pisze jeszcze 58-62cm)bo nie wiedziała ze ja juz kupiłam
Ale polecam bo jest naprawde mega ciepły. Ale widzę że na allegro drożej,bo ja w hurtowni zapłaciłam za niego 80zł.
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:43   #3789
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Jestem w tyle z tym pępkiem mam nadzieję że już niedługo odpadnie bo nie mogę się doczekać aż będę mogła ją cala do wanny włożyć

Powiem Ci że w szpitalu uznałam że dbanie o to by nie moczyć kikuta to jakiś mit, bo położne które kąpały dzieci w ogóle na to nie zwracały uwagi i kąpały normalnie. Grunt to po kąpieli porządnie osuszyć, jak mówiły. Ja szczere też nie kąpałam w domu z jakimś przesadnym dbaniem. Ładnie odpadł, ładnie sie goi więc wszystko w porządku.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-10-09 o 17:45
Stary 2016-10-09, 17:48   #3790
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Powiem Ci że w szpitalu uznałam że dbanie o to by nie moczyć kikuta to jakiś mit, bo położne które kąpały dzieci w ogóle na to nie zwracały uwagi i kąpały normalnie. Grunt to po kąpieli porządnie osuszyć, jak mówiły. Ja szczere też nie łapałam w domu z jakimś przesadnym dbaniem. Ładnie odpadł, ładnie sie goi więc wszystko w porządku.

Nie no mi też zdarza się go zmoczyc ale nie wsadzam młodej całej do wody zanurzajac ja po szyję. A wiem że będzie to dla niej przyjemniejsze niż takie wiszenie w powietrzu.
Czy Twój mały nadal tylko je i śpi? Bo moja już po jedzeniu nie idzie spać tak odrazu i tak myślę jak tu z nią dobrze czas spędzać
Stary 2016-10-09, 17:54   #3791
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no mi też zdarza się go zmoczyc ale nie wsadzam młodej całej do wody zanurzajac ja po szyję. A wiem że będzie to dla niej przyjemniejsze niż takie wiszenie w powietrzu.
Czy Twój mały nadal tylko je i śpi? Bo moja już po jedzeniu nie idzie spać tak odrazu i tak myślę jak tu z nią dobrze czas spędzać

My jak kąpiemy to trzymam młodego na ręce pod główką i pleckami i on sobie półleży w wanience. I go pluskamy Ostatnio zaczął się cieszyć i machać rękami.

Czasy jak tylko jadł i spał minęły. Staje się coraz bardziej aktywny. Rozgląda się wokół śledzi wzrokiem. Dzisiaj np położyłam go na kanapie w kojcu cebuszkowym i zaczął sie upominać głosem mojej obecności bo do kuchni myknełam na chwile. Rozmawia we własnym języku, śmieje się etc. No i taki stan moze trwać nawet kilka godzin.

Stary 2016-10-09, 17:56   #3792
ajike
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Gosia,czym pielęgnowalas pępek?My nadal mamy.

W naszym szitalu zalecają pielęgnację pępka na sucho. Gdyby coś się działo psikać Octaniseptem. I nic więcej.
ajike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 17:59   #3793
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że w szpitalu uznałam że dbanie o to by nie moczyć kikuta to jakiś mit, bo położne które kąpały dzieci w ogóle na to nie zwracały uwagi i kąpały normalnie. Grunt to po kąpieli porządnie osuszyć, jak mówiły. Ja szczere też nie kąpałam w domu z jakimś przesadnym dbaniem. Ładnie odpadł, ładnie sie goi więc wszystko w porządku.

I słusznie, w ogóle nie słyszałam o micie 'niemoczenia kikuta' Jak będzie miał styczność z wodą to nic mu się nie stanie, jednym maluchom odpadają szybciej, innym wolniej - należy według zaleceń osuszać, delikatnie wacikiem pozbywać się wydzieliny, która zbiera się dookoła. Ja zamierzam stosować Octanisept według potrzeby, bo takie były zalecenia w trakcie moich pobytów w szpitalach. I obserwować czy nie ma jakichś pierwszych oznak zakażenia, to wszystko Rodzice na początku bardzo boją się pielęgnacji kikuta

U nas dalej bez zmian. Idę jutro rano na badania krwi, mam nadzieję że już ostatnie. We wtorek wizyta u ginekologa, w środę u położnej, a od czwartku zabieram się za rodzenie Umówiłam się po porodzie z doradcą chustowym, także fajnie, bo nie wiedziałam od której strony ugryźć temat, a tak to ktoś kto się na tym zna mi we wszystkim pomoże.
Nie wierzę w tę ciszę na naszym wątku. Coś czuję że któraś z Dziewczyn dzisiaj urodziła i zaraz wpadnie z jakimiś miłymi wiadomościami

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-10-09 o 18:02
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 18:14   #3794
ana909
Erudycja

Cytat:
My jak kąpiemy to trzymam młodego na ręce pod główką i pleckami i on sobie półleży w wanience. I go pluskamy Ostatnio zaczął się cieszyć i machać rękami.

Czasy jak tylko jadł i spał minęły. Staje się coraz bardziej aktywny. Rozgląda się wokół śledzi wzrokiem. Dzisiaj np położyłam go na kanapie w kojcu cebuszkowym i zaczął sie upominać głosem mojej obecności bo do kuchni myknełam na chwile. Rozmawia we własnym języku, śmieje się etc. No i taki stan moze trwać nawet kilka godzin.

Moja właśnie też już nie zasypia tylko się rozgląda, jakoś od piątku czyli w 10 dobie. Dość szybko, myślałam że to później przyjdzie. W piątek robiła ze mną babeczki, tzn ona leżała w leżaku a ja jej tłumaczyłam co z czym się miesza później wzięłam się za cukier waniliowy i Tu już się znudziła i zasnęła
Wczoraj pierwszy raz sama ją kąpałam bo tz był w pracy i było lepiej bo mniej krzyku było niż zawsze tylko teściową jak zawsze stała nade mną.

Czy to wredne z mojej strony, że wkurza mnie jak ona się nad nią roztkliwia? Nie mam problemu zostawić ją pod jej opieką i iść do sklepu czy coś ale jak młoda pojekuje a teściowa do niej od razu gada "ćsi ćsi , nie płacz, cichutko, ojeju ćsi księżniczko..." to aż mnie skręca. Chyba nie lubię jej aż tak bardzo że irytuje mnie jej zachowanie.
Stary 2016-10-09, 18:34   #3795
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Moja właśnie też już nie zasypia tylko się rozgląda, jakoś od piątku czyli w 10 dobie. Dość szybko, myślałam że to później przyjdzie. W piątek robiła ze mną babeczki, tzn ona leżała w leżaku a ja jej tłumaczyłam co z czym się miesza później wzięłam się za cukier waniliowy i Tu już się znudziła i zasnęła .

Ja w ogóle jeszcze zaskoczona jestem, bo mój Szymek zaczął główkę podnosić i ją utrzymywać kiedy leży na brzuszku. Myślałam że ten etap dzieci zaliczają troche pózniej. :mysli: Poza tym sam się przekręca, spiąć na boku potrafi niedługo potem leżeć już na plecach z rączkami do góry.

Stary 2016-10-09, 18:38   #3796
ana909
Erudycja

Cytat:
Ja w ogóle jeszcze zaskoczona jestem, bo mój Szymek zaczął główkę podnosić i ją utrzymywać kiedy leży na brzuszku. Myślałam że ten etap dzieci zaliczają troche pózniej. :mysli: Poza tym sam się przekręca, spiąć na boku potrafi niedługo potem leżeć już na plecach z rączkami do góry.

A to moja też potrafi, albo nawet na drugi bok. Nie przekręca się tylko przez brzuch jeszcze. Główkę też unosi ale to jak jest w pozycji pionowej przy odbijaniu. Na brzuchu to tak koło 1-2 mca czytałam.
Stary 2016-10-09, 18:56   #3797
Megula91
Zadomowienie

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę Wy już oglądacie jak rozwija się Wasze dziecko a moja nie chce ssie pokazać 🙈😂

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 19:02   #3798
ana909
Erudycja

Ale jak już siwe pojawi to dni będą szybko lecieć
Stary 2016-10-09, 19:09   #3799
styska1551
Zadomowienie

Hmm 8.10 był najbardziej zatłoczonym terminem a nikt nie urodził

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 19:33   #3800
marta0o01
Rozeznanie

Może któraś urodziła ale nie zdążyła się pochwalić Trochę już nas jest przeterminowanych Ja już się dzisiaj zbierałam do szpitala ale okazało się że kolejny fałszywy alarm
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 19:36   #3801
megilla
Zakorzenienie

Wysprzatalam dziś pokoj-graciarnie, wiec może u mnie coś ruszy.
Withi_as, a co Ty zaczynasz od czwartku?
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 19:37   #3802
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja też potrafi, albo nawet na drugi bok. Nie przekręca się tylko przez brzuch jeszcze. Główkę też unosi ale to jak jest w pozycji pionowej przy odbijaniu. Na brzuchu to tak koło 1-2 mca czytałam.

No właśnie około 1-2 miesiąca, a mojemu 3 tygodnie we wtorek stuknie a on już działa.
Dzisiaj dodatkowo chyba odkrył że ma cos takiego jak stopa Trzymał się za palce u nogi i tak tkwił dłuższą chwile, pociecha.

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Hmm 8.10 był najbardziej zatłoczonym terminem a nikt nie urodził

Heh mój termin

Stary 2016-10-09, 19:41   #3803
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ja nie kupowałam u tego sprzedawcy,tylko normalnie u siebie stacjonarnie w hurtowni. Chcialam Ci tylko pokazać jaki mam. Ten mój to jest chyba z tej samej firmy no bo wygląda identycznie i powiem tak ten co mam na 0-3m jest tylko jakieś 4 cm mniejszy niż ten co mam na 68. Więc troche niepotrzebne mi dwa ale u mnie było tak że ja kupiłam w tej hurtowni na 68 (z metki68-74cm ale wcale taki duzy nie jest) a za jakiś czas moja mama kupiła w tej samej hurtowni rozm.0-3 (na metce oprocz 0-3m pisze jeszcze 58-62cm)bo nie wiedziała ze ja juz kupiłam
Ale polecam bo jest naprawde mega ciepły. Ale widzę że na allegro drożej,bo ja w hurtowni zapłaciłam za niego 80zł.
Myślisz, że jeśli Tomek urodzi się coś między 50-56 to który rozmiar lepiej?? Na allegro drożej bo nawet wiesz prowizje doliczaja sobie

Stary 2016-10-09, 19:41   #3804
Dominika6
Zadomowienie

Ale zazdroszczę mamusiom, ktore juz sa wpatrzone w swoje maleństwa, tez juz chciałabym miec porod za sobą i miec w domu swoja żywa lalkę Jednak Tobiaszkowi sie nie spieszy, czasem mnie postraszy jakimiś bólami podbrzusza i cisza, do terminu jeszcze troche mam ale obawiam sie, ze przenoszę :/

Styska opowiadala, ze taka leniwa z niej bestia wiec przypuszczam, ze rodzi jutro 10.10 o 10:10 zeby sie nie musieć wysilać z zapamiętywaniem

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 19:49   #3805
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Wysprzatalam dziś pokoj-graciarnie, wiec może u mnie coś ruszy.
Withi_as, a co Ty zaczynasz od czwartku?
A nie wiem, będę wchodzić po schodach aż padnę Nie no, to był taki żart - mam nadzieję że Mała podchwyciła i nie zaburzy moich planów

Wczoraj ćwiczyłam na sobie chwyty Leopolda i wyczułam główkę (która notabene jest dość wysoko :/), zaczęłam ją masować i dostałam takiego kopniaka w żebro, coś na zasadzie: zostaw moją głowę w spokoju

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-10-09 o 19:50
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 19:54   #3806
WKasiarr
Zakorzenienie

Ana Pisałaś w innym dziale o leżaczku dla małej... Ile Twoja malutka waży? Ja mam leżaczek bujaczek i zastanawiam się, czy moge już młodego tam wkładać... :mysli: Wszędzie jest napisane że powyżej miesiąca życia i powyżej 3 kg wagi. A mój ani miesiąca nie ma i chyba jeszcze 3 kg nie waży, chociaż tego nie wiem...
IMG_1476035658.786977.jpg

Stary 2016-10-09, 20:00   #3807
ana909
Erudycja

Cytat:
No właśnie około 1-2 miesiąca, a mojemu 3 tygodnie we wtorek stuknie a on już działa.
Dzisiaj dodatkowo chyba odkrył że ma cos takiego jak stopa Trzymał się za palce u nogi i tak tkwił dłuższą chwile, pociecha.

Heh mój termin

Moja wciąż niedrapki nosi, ma sucha skórę więc kremuje jeszcze.
Cytat:
Ana Pisałaś w innym dziale o leżaczku dla małej... Ile Twoja malutka waży? Ja mam leżaczek bujaczek i zastanawiam się, czy moge już młodego tam wkładać... :mysli: Wszędzie jest napisane że powyżej miesiąca życia i powyżej 3 kg wagi. A mój ani miesiąca nie ma i chyba jeszcze 3 kg nie waży, chociaż tego nie wiem...
Załącznik 6682206

Ja mam dwa, jeden taki dla dziecka już siedzącego z wibracjami a drugi dostałam, do 6kg od urodzenia. Więc póki co korzystam tylko z tego drugiego, bo ma opcję pozycji leżącej.
1476036000176.jpg
Stary 2016-10-09, 20:00   #3808
Ewula88
Wtajemniczenie

nie pamiętam, która mi poleciła serial stranger things ale ma przewalone cały dzień oglądam

Paula Ty ćwiczysz na piłce? Co robisz dokładnie? Ja dziś skakałam 30 min i kręciłam biodrami, ćwiczyłam oddychanie.

Wiecie, że za tydz pełnia?
Ciekawe czy się wtedy posypie

Karolina dużo kombinezonów widziałam w tesco.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 20:03   #3809
KC Karolajna
Zadomowienie

Mi się podoba ten co konwalia wysłała bardzo tylko nie wiem jaki rozmiar wziąć. ..

Stary 2016-10-09, 20:04   #3810
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
nie pamiętam, która mi poleciła serial stranger things ale ma przewalone cały dzień oglądam

Paula Ty ćwiczysz na piłce? Co robisz dokładnie? Ja dziś skakałam 30 min i kręciłam biodrami, ćwiczyłam oddychanie.

Wiecie, że za tydz pełnia?
Ciekawe czy się wtedy posypie

Karolina dużo kombinezonów widziałam w tesco.

I fajna data do rodzenia : 16.10.16

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości