Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-09, 20:07   #3811
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Moja wciąż niedrapki nosi, ma sucha skórę więc kremuje jeszcze.

Ja mam dwa, jeden taki dla dziecka już siedzącego z wibracjami a drugi dostałam, do 6kg od urodzenia. Więc póki co korzystam tylko z tego drugiego, bo ma opcję pozycji leżącej.
Załącznik 6682311

Niedrapki też mojemu zakładam, chociaż zdejmuje je notorycznie. Wiele razy się podrapał po twarzy konkretnie. W ogóle wydaje mi się że paznokietki strasznie szybko mu rosną!! Przycinam co drugi dzień.

Kąpie w Emolium i jak na razie odpukać, skóra nawilżona.

Dzięki za słówko w sprawie bujaczka!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-10-09 o 20:08
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 20:12   #3812
AneczkaJ
Rozeznanie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
I fajna data do rodzenia : 16.10.16
i wtedy przypada pełnia
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 20:17   #3813
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Mi się podoba ten co konwalia wysłała bardzo tylko nie wiem jaki rozmiar wziąć. ..

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Wiesz ciężko mi Tobie doradzić bo nie wiem czy jakieś już masz. Teraz je oba dokładnie obejrzałam i tak -ten mniejszy ma krótsze trochę rękawy i jest trochę węższy od pachy do pachy ale na długość tylko 4 cm różnicy. Jak chcesz to mogę Ci dokładnie zmierzyć. Powiem tak jeśli chcesz mieć kombinezon od noworodka do trzeciego miesiąca to wybierz mniejszy a jeśli chcesz do końca zimy to wybierz większy,na początku będzie trochę za duży ale starczy na dłużej. Decyzja należy do Ciebie
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 20:21   #3814
stokrotka24
Zakorzenienie

Ewula haha mnie też tak wciągnął😊 chociaż miałaś fajny dzień

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 20:21   #3815
KC Karolajna
Zadomowienie

A dziecko takie 56 nie utopi się w tym większym? W sensie oprócz nie wiem podwiniecia rękawów to będzie spełniał swoją funkcję z tymi zapieciami w fotelik?
Wiesz ja mam ciepły 62 z reserved. Reszta to takie Misiaki hm ale to jesienno wiosenne bardziej a nie na takie chłody zimowe

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 20:25   #3816
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Niedrapki też mojemu zakładam, chociaż zdejmuje je notorycznie. Wiele razy się podrapał po twarzy konkretnie. W ogóle wydaje mi się że paznokietki strasznie szybko mu rosną!! Przycinam co drugi dzień.

Kąpie w Emolium i jak na razie odpukać, skóra nawilżona.

Dzięki za słówko w sprawie bujaczka!

Ja mam tylko jedne dobre, reszta też spada więc zakładam skarpetki. Ja swojej jeszcze nie obcinałam... jakoś się boję że jej krzywdę zrobię.
Ja łapie teraz w oilatum, ona od uderzenia taką ma, wygląda mi to na tą jeszcze pierwszą skórę bo już jest dużo lepiej
Stary 2016-10-09, 20:33   #3817
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Ja mam tylko jedne dobre, reszta też spada więc zakładam skarpetki. Ja swojej jeszcze nie obcinałam... jakoś się boję że jej krzywdę zrobię.
Ja łapie teraz w oilatum, ona od uderzenia taką ma, wygląda mi to na tą jeszcze pierwszą skórę bo już jest dużo lepiej
Przypomniało mi się apropo niedrapek opinia w szpitalu, że niedrapki to zło. Burzyły sie strasznie jak widziały dzieci w niedrapkach. Tłumaczyły że mają dotykać, chwytać etc a nie być ograniczone niedrapką. Jak powiedziałam jednej że zdejmę mu jak skrócę paznokcie to jeszcze większe "ale" się pojawiło bo w szpitalu obcinać nie wolno bo jest znacznie więcej zarazek i zagrożeń w przypadku zacięcia.

Ja też sie bałam obcinać i pierwszy raz zrobił to mąż. Potem się przełamałam i nie jest to takie straszne.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-10-09 o 20:34
Stary 2016-10-09, 20:38   #3818
ana909
Erudycja

Cytat:
Przypomniało mi się apropo niedrapek opinia w szpitalu, że niedrapki to zło. Burzyły sie strasznie jak widziały dzieci w niedrapkach. Tłumaczyły że mają dotykać, chwytać etc a nie być ograniczone niedrapką. Jak powiedziałam jednej że zdejmę mu jak skrócę paznokcie to jeszcze większe "ale" się pojawiło bo w szpitalu obcinać nie wolno bo jest znacznie więcej zarazek i zagrożeń w przypadku zacięcia.

Ja też sie bałam obcinać i pierwszy raz zrobił to mąż. Potem się przełamałam i nie jest to takie straszne.

Już zrobiłam bo właśnie zasnęła u męża na rękach. Rzeczywiście, jak śpi idzie łatwo. A u nas od razu zakładali po kąpieli. Na noc jej zdejmę
Stary 2016-10-09, 20:39   #3819
Isa1987
Raczkowanie

Dziewczęta czy zwiększyła się wam ilość wydzieliny z pochwy pod koniec ciąży? Od paru dni mam zwiększoną ilość (po nocy wkładka przemoknięta) ale biorę dopochwowo nystatynę. Dzisiaj mnie znajoma nastraszyła opowieściami o sączących wodach i oczywiście świruję... po nocy czuję że coś tam poleci z pochwy ale nie jest tego niedużo.

15.10.2016r. Dziekuje za to że jesteś
Isa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 20:40   #3820
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Już zrobiłam bo właśnie zasnęła u męża na rękach. Rzeczywiście, jak śpi idzie łatwo. A u nas od razu zakładali po kąpieli. Na noc jej zdejmę

Metoda na "śpiocha" jest najlepsza

Stary 2016-10-09, 21:14   #3821
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Isa1987 Pokaż wiadomość
Dziewczęta czy zwiększyła się wam ilość wydzieliny z pochwy pod koniec ciąży? Od paru dni mam zwiększoną ilość (po nocy wkładka przemoknięta) ale biorę dopochwowo nystatynę. Dzisiaj mnie znajoma nastraszyła opowieściami o sączących wodach i oczywiście świruję... po nocy czuję że coś tam poleci z pochwy ale nie jest tego niedużo.
Mi tak, tzn w 36tc myślałam że mi się wody sączą.
Ogarnęłam Bozene i czuję się wreszcie prawie jak człowiek jeszcze 4tyg do końca pologu i będę już kobieta a nie tylko matka
Stary 2016-10-09, 21:57   #3822
Megula91
Zadomowienie

Mamusie brzuszkowe powiedzcie mi, czy Wasze maleństwa tez tak szaleją u Was jak bierzecie prysznic czy kąpiel? U mnie istne szaleństwo! 😂

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 22:58   #3823
smerfetka86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Mamusie brzuszkowe powiedzcie mi, czy Wasze maleństwa tez tak szaleją u Was jak bierzecie prysznic czy kąpiel? U mnie istne szaleństwo! 😂

Moja strasznie szaleje jak jestem na basenie

smerfetka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 23:33   #3824
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Mamusie brzuszkowe powiedzcie mi, czy Wasze maleństwa tez tak szaleją u Was jak bierzecie prysznic czy kąpiel? U mnie istne szaleństwo!

Taaaaak, pamietam że jak leżałam błogo w wannie to młody szalał w najlepsze.

Stary 2016-10-09, 23:43   #3825
KC Karolajna
Zadomowienie

Mój też lubi jak w wodzie się pluskam w wannie

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-09, 23:48   #3826
WKasiarr
Zakorzenienie

Chwile temu pierwszy raz doświadczyłam pytania "Karmisz"? I aż mi się cisnęło by odpowiedzieć : "Nie, głodzę" :ekhm:

Poza tym od czasu jak młody pojawił sie na świecie usłyszałam/przeczytałam setki pytań typu: "jak poród?", "rodziłaś naturalnie?" A żadna z tych osób nie zapytała jak się czuję, jak dziecko i czy ogólnie wszystko dobrze... Ech.

Stary 2016-10-10, 00:29   #3827
pannazwanny
Rozeznanie

Isa jeśli bierzesz nystatynę to wypływa resztka globulki, to całkiem normalne i trzeba nosić wkładki.

Ja cały dzień śpię lub robię na drutach, przynajmniej nie myślę o porodzie... ale ja zazdroszczę już dzieciatym!

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 06:01   #3828
Inka_25
Rozeznanie

Dobra dziewczyny-koniec żartów!!!! Data super wiec...... ja dzisiaj rezerwuje dzien na rodzenie!!!! 10-10-2016 super

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 06:13   #3829
megilla
Zakorzenienie

Hej nie śpię od godziny 2.00
Moja Malutka zwykle chrapie jak biorę prysznic.
Inka, brawo, męska decyzja. Niech w końcu coś się dzieje
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 06:36   #3830
Dominika6
Zadomowienie

Paula z tego co kojarzę to dzis Twoje święto sto lat! Sto lat! Spełnienia wszystkich marzeń, ogromu miłości i rozwiązania szybciutko i bezbolesnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 06:37   #3831
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Moja wieczorem tak rozrabiała że już mnie rozsadzało. Do tego ból w plecach, bo naciska chyba na nerw kulszowy, rwały mnie stawy, więc ciskałam gromami. Apogeum jakieś.
Rano lecę na KTG, po 15 dzwonię do ginekologa, żeby na 14.10 umówić się na wizytę.

Złożyliśmy wczoraj łóżeczko i leżczek-bujaczek.
Kupiłam wczoraj w Tk maxx zestaw 5 śliniaków w fioletowych kolorach za 27zł i koszulę nocną na ramiączkach za 30zł, w razie czego do karmienia się też sprawdzi.

10.10 to super data.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 07:03   #3832
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Chwile temu pierwszy raz doświadczyłam pytania "Karmisz"? I aż mi się cisnęło by odpowiedzieć : "Nie, głodzę" :ekhm:

Poza tym od czasu jak młody pojawił sie na świecie usłyszałam/przeczytałam setki pytań typu: "jak poród?", "rodziłaś naturalnie?" A żadna z tych osób nie zapytała jak się czuję, jak dziecko i czy ogólnie wszystko dobrze... Ech.

Hmm, ja też byłam w szoku,gdy podczas odwiedzin(tak,tak.już pielgrzymuja do nas tłumy😖😏&#128544 jedna z ciotek na wejściu zapytała ile mam szwów. Jej wyraz twarzy bezcenny,gdy usłyszała,że w ogóle nie mam 😁
Dziewczyny kiedy unormuje się rozmiar piersi?Naprawdę dołuje mnie ten giga cyc!!!

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 07:11   #3833
styska1551
Zadomowienie

Marticzka- a mnie zastanawia czy on taki zostanie czy wróci do tego "nawet to nie jest A" ale jeszcze nie karmie wiec nie mam takiego giga.

Podłączyli mnie do ktg i czekam sobie na panią doktor, siku mi sie chce bo wyrwali mnie ze snu i zapomniałam sie zapytać czy mogę soe załatwić... wczoraj sie znowu pisały jakieś skurcze w krzyżu ale nic nowego nie wynikło.

A 10.10 to super data mam nadzieje ze mi dzisiaj coś podziałają, wywołają albo coś :p im dłużej leżę w szpitalu tym szybciej chce wyjść a bez dziecka nie wyjde juz. Wiec dodatkowa motywacja żeby rodzic w cesarce to mnie ten cewnik przeraża i to leżenie 6h grrr

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 07:12   #3834
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Haha. Glodze to najlepsza możliwa odpowiedź, ale fajne jest też karmisz piersią?nie, podwawelska.
Mnie najbardziej rozwalaly pytania o to jak mąż zareagował na ciążę i czy się cieszy (słyszałam to wiele razy w obu planowanych ciążach). W pewnym momencie zaczęłam odpowiadać że mnie pobił i wyrzucił z domu.

Pytałyście o pępek, no cóż. Ja jestem wyrodną matką ale wiecie, przy drugim dziecku człowiek mniej się przejmuje przez pierwsze 4 dni nie robiłam zupełnie nic (szczególnie że byliśmy w szpitalu a przy córce wtedy pielęgniarki się tym zajmowały przy kąpieli, teraz się pozmieniało), dopiero w czwartek zaczęłam psikac octanisept (bez żadnego wycierania tylko żeby samo wyschlo), w czwartek też pierwszy raz go kapalismy no i zupełnie nie patrzymy na to, żeby nie zalać pępka (czy uszu). W piątek już był luźno kikut, bo wcześniej nie dało się ruszyć. Psikalam w dzień kilka razy a w sobotę rano przy pierwszym przewijaniu zobaczyłam że odpadł. Teraz też trochę psikam i delikatnie wycieram gazikiem bo zbiera mu się tam trochę wydzieliny, jak przestanie to nie będę nic robić.
Co do diety przy kp to ja jadłam wszystko przy córce i teraz też będę. Wtedy dwa razy ona dostała wysypki - po sliwkach i po m'n'msach z lidla moich ukochanych. Łatwo dojść do tego co dziecku zaszkodziło i wtedy się po prostu to wyklucza. Teraz jadłam już i smażone kotlety, i gulasz z pieczarkami, zupę cebulową, tosty, placki z jabłkami, domowe drożdżówki i sernik, jakieś kupne słodycze, normalnie pije kawę (dwie dziennie bo na kolejną już brakuje mi doby). I przy córce jadłam na święta ten bigos i pierogi z kapustą nie dajcie się zwariować. Wiadomo że jeśli dziecku wyjdzie na coś alergia to potem się już próbuje ostrożniej, ale to i tak nie jest powód żeby z założenia sobie wszystkiego odmawiać. A jeśli się boicie to po prostu próbujcie jednej nowej rzeczy dziennie czy nawet co 2-3 dni.

Dziś jedziemy powtórzyć badania krwi a potem przychodzi położna. Mąż od trzech dni mi obiecuje ze posprząta więc wczoraj olałam odkurzanie i mycie podłóg, mam nadzieję że zdąży. Jutro pewnie już zacznie chodzić do pracy i wczoraj mi przypomniał że 17go wyjeżdża na dwa tygodnie. Cudna perspektywa..
Stary 2016-10-10, 07:15   #3835
styska1551
Zadomowienie

A a propo głupich pytań mnie denerwują te od pielęgniarek "mogę ktg podłączyć?" Nie proszę sobie jechać mam to w dupie

Stary 2016-10-10, 07:17   #3836
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Hmm, ja też byłam w szoku,gdy podczas odwiedzin(tak,tak.już pielgrzymuja do nas tłumy😖😏&#128544 jedna z ciotek na wejściu zapytała ile mam szwów. Jej wyraz twarzy bezcenny,gdy usłyszała,że w ogóle nie mam 😁
Dziewczyny kiedy unormuje się rozmiar piersi?Naprawdę dołuje mnie ten giga cyc!!!

Moje przez 3-4 dni były dosłownie jak u Pameli, teraz są już tylko ogromne myślę że jeszcze z tydzień-dwa i ustali się rozmiar na najbliższe miesiące.
Jak przestałam karmić córkę, to z czasem wróciły do rozmiaru sprzed ciąży, ale wcale nie musi tak być.
A i moje piersi są już całkiem miękkie, czasem mam problem żeby wymacać z której teraz karmić (także Ana - no stress ). Przy córce korzystałam z aplikacji "dziennik maluszka" - polecam, zapisuje się pory spania, przewijania i karmienia i z której piersi ile czasu dziecko jadło (albo z butelki ile i kiedy), teraz jakoś nie pamiętam żeby tego używać.
Stary 2016-10-10, 07:20   #3837
Ewula88
Wtajemniczenie

Witam sie z rana. Cała noc przespana bez przerwy na siku. Bardzo spokojna ta noc. Jejku ja chyba nigdy nie urodzę no ale jeszcze mam trochę do tp. Moja tez harcuje pod prysznicem
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 07:32   #3838
Megula91
Zadomowienie

Hej dziewczyny! witam Was po najgorszej nocy w całej mojej ciążowej karierze... mała pół nocy szalała w brzuchu... co chwilę do kibelka, bo naciskała na pęcherz i juz sama nie wiedziałam na którym boku się ułożyć...

Która dzisiaj rodzi? Styska i Inka? a ja? 🙈

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 07:32   #3839
styska1551
Zadomowienie

Ja Wam powiem czy rodzę, ale dopiero po obchodzie :p

Stary 2016-10-10, 07:44   #3840
paula1010
Zadomowienie

Dziękuje Dominika świętujemy dzisiaj razem z Fasolka nawet rok ten sam!

Mimo, że najpierw się przed tym broniłam to mogę rodzić nawet dzisiaj, w swoje urodziny ale chyba nic z tego skoro tyle przeterminowanych wstrzymuje kolejkę Megula, Inka, Styska, Lunus, mam wymieniać dalej?

Ewula ja też głownie skacze i kręcę biodrami, dołączyłam jeszcze przysiady. Spr sobie ten filmik:

http://youtu.be/zOGdj9pAV48

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości