|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Megilla faktycznie nie zauważyłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
Lunus po cc najlepiej min 2 lata zeby było miedzy porodami.... i mozna próbować rodzic SN jeśli jest spełnionych kilka warunków-np dziecko mniejsze niż 4 kg..... co u mnie sie dzisiaj wyjaśni.... bo ja wlasnie 2 lata temu miałam cc.... niby teraz powinna mi sprawdzić grubość blizny i nie powinnam przenosić a jestem juz po terminie.... i nic sie nie dzieje
![]() Co do karmienia piersią-trzeba często przykładać malenstwo i sie pobudzi laktację-ale dopiero w 2-3 dobie.... wiec nie stresuj sie jak na poczatku bedzie ciezko!!!! Fasolka&Paula-100 lat dziewczyny!!!!! Spełnienia marzeń, grzecznych aniołków, bezbolesnych porodów!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3873 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy wiecie może gdzie kupie woreczki do mrożenia jedzenia? Kiedyś miałam z ikei ale mam za daleko a potrzebuje na już
![]() chyba, że znacie jakiś inny sposób na mrożenie mięsa? Slonik ja tez mam dziś ambitne plany ale póki co piję kawę
|
#3874 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Ja w tym tygodniu 40 tc, w niedzielę 16.10 tp, ciekawe czy Młody wyskoczy terminowo Przypada pełnia księżyca, to kto wie, może... Choć mam takie wrażenie, że urodzi się jednak po terminie - mój tż urodził się 5 dni po tp, ja 4 dni po, więc wątpię by synek wcześniej Szkoda, bo tak jak większość z Was, już bym chciała być po niż czekać... Chyba to czekanie jest bardziej stresujące ![]() Mój Mały też uwielbia kąpiele w wannie Paula i Fasolka sto lat Dziewczyny!! Dużo zdrówka i szczęścia dla Was i Waszych maluszków, udanych i szybkich porodów Cytat:
Styska powodzenia jutro na CC! Dobrze, że masz znajomą lekarkę, bo jesteś spokojniejsza i pewnie lepszą opiekę masz A ja dziś prasuję ostatnia partię ubranek - te które przyszły ze Smyka z tych promocji 50%.... Dom wysprzątałam w weekend, poza tym strasznie głowa mnie boli od wczoraj, Apap nie pomaga... Chyba poczytam książkę sobie - co czytacie ciekawego??? Buziaki i miłego dnia
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Żadną z Was stres na myśl o porodzie nie ogarnia? Taka niepewność, szczególnie pierworódki z niewiedzy, tego co nas czeka.
|
|
#3876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i przenoszenie mnie trochę stresuje ...Poród traktuję zadaniowo trzeba to przejść i tyle. Nastawiam się pozytywnie i mocno wizualizuje w tym temacie i wiem, że będzie dobrze
|
|
#3877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewula mało ogarnięta kobieto jakbyś wcześniej dała znać to bym ci kupiła i wysłała ja mieszkam 10 km od ikei, a jeżeli chodzi o takie zamykane na suwaczek to moze być problem bo większość jest na taki drucik skręcany chyba ze jakieś macie takie z domowymi akcesoriami i jeszcze bym Tesco on line sprawdziła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
Pearl- No właśnie ja chyba z tego stresu pomyliłam fakty
na pewno mówiła ze jest główka nisko, a dzisiaj sie zdziwiła bo w weekend pisały sie skurcze a szyjka nic, nie ruszona dlatego miałam ciagle taka długa. Lunus- ja śmigam w zwykłej koszuli nocnej, staniku i majtkach tutaj jest bardzo gorąco. Weź sobie coś do jedzenia, czytania, może laptopa trochę nudy sa :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
Miraya podejrzewam ze bedą próbować wywołać chociaż nie wiadomo czemu ten moj taki skośny :/ cos go blokuje i nie wiadomo co
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będę tęsknić i on tez ale przecież drugiego będę mieć ze sobą. Ciężko mi o tym myśleć, od razu mi się płakać chce ze syna zostawie w domu i tylko tż się ze mnie śmieje ze te moje hormony to masakra jakaś i mam się nie mazać
|
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troche pozytywnego nastawia, bo rzeczywiście bardzo duży strach bije z Twoich wpisów. Bedzie dobrze, ale musimy nastawić sie, ze to właśnie chwilowe zadanie. Przeżyłyśmy 9miesiecy to i te pare godzin porodu nam pójdzie bardziej boje sie połogu.
|
|
#3882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jejku co ja tam robić bede ???? A to ze głodna bede to wiem. Jak wy mi piszecie ze o 16 kolacja ??? Ja o 20 jem kolacje to sa 4 godziny umierania z głodu!!!! I co ja bede jeść ?? Chyba chcą mi małego przegrodzić co by chciał wyjść Styska a co masz do jedzenia ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Bluegirl przecież ja panikuje jak nie wiem ale juz tak zmęczona jestem ciąża i przeziębieniem i remontem ze chce juz i tak zreszta mnie to czeka wiec po co odkładać to w nieskończoność. Ja sie boje krwi, wkuwan itp ale jak o tym mowię na głos to sie bardziej oswajam z tym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do samego przeżywania ciąży - owszem, jest mi ciężko pod ten koniec, bo co chwilę mnie coś pobolewa, kłuje i bardzo szybko się męczę, ale odczuwam niewyobrażalnie większy komfort od kiedy mi się obniżył brzuch. Znacznie lepiej mi się oddycha, jestem trochę sprawniejsza i kopniaki tak nie bolą
|
|||
|
|
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
Slonik czy możesz wrzucić fotkę obniżonego brzucha? Najlepiej jeszcze fotkę dla porównania z brzuchem wysoko
![]() Mój chyba ciągle wysoko....
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Lunus- ja mam paluszki, różne słodkości (bo bez tego cała ciąża ani rusz xd) i dużo dużo owoców żeby nie było problemu z wypróżnieniem, duuuuzo jabłek i soczki No i wodę. Rodzice przywieźli mi wczoraj rosół, dzisiaj może tez coś dowiozą :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam dokładnie tak samo
mimo tego, że w środę mam się pojawić w szpitalu, bo będę tydzień po terminie i będą mi wywoływać, tez podchodzę do porodu zadaniowo i bojowo chce mieć to za sobą nawet jak będzie cholernie bolało. Tez bardziej boje się samej obsługi maleństwa i połogu niż samego porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak ja sie rak tym jedzeniem poobkładam to chyba juz na nic miejsca nie bedzie, wiecie woda do picia, owoce jedzenie do tego walizki masakra jaka siara Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny które kupiły te saszetki bebilon 1 czy to starcza na jedną porcje czy więcej? Ile kupić na wszelki wypadek? Nie chce kupować całego opakowania bo może mi się nie przydać,a rossman mam daleko więc wole kupić teraz niż po porodzie,a u nas w aptece niestety tych saszetek nie ma. Nie wiem ile opakowań kupić...
|
|
|
|
#3889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja jeszcze nie kupiłam żadnej butelki do karmienia. |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
Ewula ja te woreczki do mrożenia mam w Lewiatanie pod blokiem
Wydaje mi się że są w większości supermarketów, obok papieru śniadaniowego itp.Ja sama nie wiem co się dzieje ale im bliżej porodu tym bardziej jestem wyluzowana uznaję że trzeba przeżyć i tyle. Tak strasznie chcę już nie być w ciąży i mieć przy sobie swojego dzieciaka że podchodzę to tego jak do zadania do wykonania i tyle. Jedyne czego się może boję to że preindukcja się nie uda i będą chcieli zrobić cesarkę, czego wolałabym uniknąć.
|
|
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
Styska to teraz tylko pozytywne nastawienie i czekamy na jutro
ale Ci zazdroszczę, ze bedziesz juz tulić swojego klocusia ![]() Dziewczyny od kilku dni czuje nacisk i mega wzmożone ruchy (takie bardzo dziwne i bolące) bardzo nisko w podbrzuszu, momentami sie boje czy młody sie nie obrócił znow na dupkę :/ no chyba ze takie sa odczucia gdy dzidzia ustawia sie do kanału rodnego. Jakies pomysły co to moze byc? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Lunus- mi rodzice dowieźli i przyszli z dwoma torbami wiec spokojnie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
Ja zamierzam na początek dzielić saszetkę na trzy porcje. W saszetce jest 27,2g mleka i to ma dać 200ml. Więc zważę 9g proszku i rozpuszczę w 66ml wody.
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam gotowa mieszankę bebilon w gemini... każda buteleczka po 90 ml ... kupiłam 4 szt.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- http://aptekadziecka.pl/pol_pl_Bebil...0ml-9340_1.jpg Takie ![]()
|
#3896 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam sie zgłaszac dopiero tydzień po terminie jak nie urodzę. I znowu pewnie będą i tak czekać aż samo się ruszy ( ostatnio byłam 10 dni po terminie a oni nic nie robili tylko czekać kazali to samo sie w koncu zaczęło).
|
|
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
styska trzymam kciuki, powodzenia
|
#3898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adzik ja sie boje ze 10 dni po terminie moje dziecko bedzie ważyć ponad 4 kg i aż sie boje ;/ a na dodatek jeszcze mnie tata "pocieszył" że on miał 5 kg jak się rodził, także wysoce prawdopodobne, że moje dziecko będzie duże.
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-10-10 o 13:53 |
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stałam się okropną pesymistką, coraz trudniej mi z tym, ale mam nadzieję że niedługo mi przejdzie.
Wciągnęłam dwie czekolady, sama nie wiem jak to się stało. Teraz więc nie wiem czy brzuch mnie boli z tej rozpusty, czy jest inny powód.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

26.11.2015
04.08.2017 

na pewno mówiła ze jest główka nisko, a dzisiaj sie zdziwiła bo w weekend pisały sie skurcze a szyjka nic, nie ruszona dlatego miałam ciagle taka długa.