Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-14, 22:07   #2041
gazelcia
Raczkowanie

Dot.: Kielce

Malowałam się kiedyś w Wiośnie i powiem jedno słowo - porażka.
Takiej maski na twarzy nie miałam nigdy w życiu - całe szczęście, że nie było to moje wesele i miałam czas, żeby zrobić nowy makijaż...
Stary 2008-02-15, 07:20   #2042
julies
Raczkowanie

to ja polecam jeszcze sesje w Tokarni w skansenie. oplata wynosi 50zl, udostepnione sa wszystkie wnetrza, a zdjecia wychodza rewelacyjne!
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 07:57   #2043
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez gazelcia Pokaż wiadomość
Malowałam się kiedyś w Wiośnie i powiem jedno słowo - porażka.
Takiej maski na twarzy nie miałam nigdy w życiu - całe szczęście, że nie było to moje wesele i miałam czas, żeby zrobić nowy makijaż...
No nie mam jeszcze w zanadrzu 2 wizażystki wiec mam nadzieje ze któraś sie spisze
wszystko zaczyna się walić

Biustonosze:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77106731
oniaczeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 10:14   #2044
Puchatek M.
Rozeznanie

Mi powiedzieli w Tokarni, że płaci się po 50zł za każde pomieszczenie.
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 10:38   #2045
tiffi1
Rozeznanie

Jak macie jakieś zdjęcia z Tokarnii albo widziałyście to proszę wklejcie
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 11:00   #2046
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
A wiecie gdzie można znaleźć buty z zaokrąglonym noskiem i malym obcasem? bo wszędzie gdzie idę tylko te szpice...
Jakby Ci się nie udało znaleźć w Kielcach to zajrzyj na stronkę sklepu internetowego http://www.butyslubne.com.pl/buty_biale-k-5-pl.jsp Mają tu duży wybór,coś byś pewnie znalazła
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 11:07   #2047
mika_am
Raczkowanie

cześć dziewczyny!
jestem na etapie szukania zespołu! I mam pytanie czy u którejś z Was grał zespół Akord,albo któraś z Was go słyszała jak grają i czy goscie byli zadowoleni!przed spotkaniem z nimi chciałam poznać opinie większości!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-15, 11:25   #2048
julies
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Puchatek M. Pokaż wiadomość
Mi powiedzieli w Tokarni, że płaci się po 50zł za każde pomieszczenie.

my robilismy tam sesje w sierpniu. wchodzilismy we 3 osoby i za calosc zaplacilismy 50zl.
julies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 11:26   #2049
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
Napisane przez Estrella Pokaż wiadomość
Jakby Ci się nie udało znaleźć w Kielcach to zajrzyj na stronkę sklepu internetowego http://www.butyslubne.com.pl/buty_biale-k-5-pl.jsp Mają tu duży wybór,coś byś pewnie znalazła
Wielkie dzięki, na pewno sie przyda

Biustonosze:

Stary 2008-02-15, 11:52   #2050
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julies Pokaż wiadomość
my robilismy tam sesje w sierpniu. wchodzilismy we 3 osoby i za calosc zaplacilismy 50zl.
Ooooo, to super My chyba tam będziemy robić plener. Drugi plener mamy nad morzem
Stary 2008-02-15, 13:32   #2051
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julies Pokaż wiadomość
nam właśnie fotograf polecił to miejsce. Jeśli chodzi o plener ja lubię przyrodę dużo zieleni traw, lasów itp.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-15, 16:29   #2052
CliniqueSimply
BAN stały

GG do CliniqueSimply

Dzisiaj w Gazecie Wyborczej dodatek ŚLUBY!

CliniqueSimply jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 16:31   #2053
EVEEELIN
Raczkowanie

Hej dziewczynki..My wreszcie zamówiliśmy zaproszenia. Nie myslałam ze nam az tak długo zejdzie z wyborem zaproszenia Obrączki zamówilismy przy solnej u Jubilera tez juz sa gotowe... w środe idziemy na pierwsze spotkanie do poradni. Teraz chiałam kupic sobie buty ale jakos nic ciekawego w tych sklepach nie ma. Ja poszukuje butów na maleńkim obcasiku najmniejszym jaki sie da bo w przeciwnym razie bede wyzsza od mojego mężczyzny....
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 19:33   #2054
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Jeśli chodzi o zdjęcia w plenerze to ja też myślę i mam kilka pomysłów, ja osobiście wybiorę na pewno Kadzielnie, park tradycyjnie jak większość, myślałam też o lotnisku w Masłowie i zdjęciach z samolotem bądź w środku jakiegoś i jeszcze na zamku w Chęcinach, mam jeszcze jedno miejsce ale nie wiem czy się właściciele tego obiektu zgodzą więc na razie nie będę zdradzać ale jeśli się zgodzą to na pewno i zdjęciami i wiedza się podzielę
Stary 2008-02-15, 19:54   #2055
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oniaczeq Pokaż wiadomość
No nie mam jeszcze w zanadrzu 2 wizażystki wiec mam nadzieje ze któraś sie spisze
Ja polecam Panią Martę - tą od tipsów Naprawdę robi świetne makijaże - tylko nie przyjeżdża chyba do domu, ale dla mnie to nie problem. Tak czy tak ja już jestem do niej zapisana na 2 sierpnia
Stary 2008-02-15, 20:30   #2056
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam Panią Martę - tą od tipsów Naprawdę robi świetne makijaże - tylko nie przyjeżdża chyba do domu, ale dla mnie to nie problem. Tak czy tak ja już jestem do niej zapisana na 2 sierpnia
Gazelcia a wiesz może ile bierze za makijaż razem z próbnym?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 10:08   #2057
Puchatek M.
Rozeznanie

Oto nasze zaproszenia
http://allegro.pl/item292342519_zapr..._czerpany.html

Kieliszki
http://www.weselne.com/szampanowki-d...l09-p-288.html

Ozdoby na butelki- bordowe
http://allegro.pl/item291772941_slub...ohol_hit_.html
Stary 2008-02-16, 10:46   #2058
tiffi1
Rozeznanie

My też mamy zaoproszenia z czerpanego papieru, gdzies je już wczesniej wklejałam.
Ja nie wiem, czy my będziemy kupować jakieś ozdoby na butelki.
Stary 2008-02-16, 12:52   #2059
gazelcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Gazelcia a wiesz może ile bierze za makijaż razem z próbnym?
Razem z próbnym to nie wiem, bo nie robiłam sobie jeszcze próbnego. Ale za normalny makijaż bierze 70 zł z tego co pamiętam.
W sumie nie orientuje się czy to dużo czy mało, ale wiem, że naprawdę warto Pani Marta pracuje razem z Pania Ewa, która tez bardzo ładnie i trwale maluje.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-16, 13:35   #2060
ewusiula
Przyczajenie

Cytat:
Razem z próbnym to nie wiem, bo nie robiłam sobie jeszcze próbnego. Ale za normalny makijaż bierze 70 zł z tego co pamiętam.
W sumie nie orientuje się czy to dużo czy mało, ale wiem, że naprawdę warto Pani Marta pracuje razem z Pania Ewa, która tez bardzo ładnie i trwale maluje.
A możecie dziewczynki powiedzieć mi gdzie one pracują??
Bo jakoś albo nie moge sie skupić na tym co czytam albo nie nie pisałyście nic gdzie moge tych Pań szukać
Pozdrawiam
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 14:10   #2061
mimezis
Raczkowanie

Miałam podsumować wydatki zwiazane z samodzielnym wykonaniem zaproszen - za 100 zaproszen (czesc w kopertach, czesc w butelkach) plus 150 winietek wyszlo ok. 200zł plus druk - drukowalam w domu, czyli jakies 2 zl za jedno zaproszenie plus winietka osobowa (plus druk) - cena zawiera 2 rodzaje ozdobnego papieru, 45m wstazki, klej, tasma dwustronna, 100 kapsli plus kaplownice.

O czas lepiej nie pytać - wczoraj pol dnia zajelo mi samo wiazanie 120 kokardek. Ale z efektu jestem zadowolona - wyszly profesjonalnie, orginalnie, no i z sercem

Nasza dzidzia
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev299pr___.png
mimezis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 15:59   #2062
oniaczeq
Zakorzenienie

GG do oniaczeq

Cytat:
To mało...bo zazwyczaj biorą ok 100 zl .. a jak Ciebie malowała to makijaż długo sie trzymał? nie było żadnej maski?

Biustonosze:

Stary 2008-02-16, 17:13   #2063
ewusiula
Przyczajenie

co do bucików to znalazłam dziewczynki cosik takiego
http://www.e-rylko.com/index.php?pag...hpshop&Itemid=
może którejś z Was coś przypasuje
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 20:54   #2064
Zochenka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
jestem na etapie szukania zespołu! I mam pytanie czy u którejś z Was grał zespół Akord,albo któraś z Was go słyszała jak grają i czy goscie byli zadowoleni!przed spotkaniem z nimi chciałam poznać opinie większości!
Cześć, ja byłam na weselu gdzie grał zespół Akord i jak dla mnie było ok . To są ludzie, którzy wcześniej grywali w orkiestrze wojskowej. Ja sama się nad nimi zastanawiam i jeszcze nad Combo Dance (też byli zresztą wojskowi).
Zochenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 12:01   #2065
mika_am
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zochenka Pokaż wiadomość
Cześć, ja byłam na weselu gdzie grał zespół Akord i jak dla mnie było ok . To są ludzie, którzy wcześniej grywali w orkiestrze wojskowej. Ja sama się nad nimi zastanawiam i jeszcze nad Combo Dance (też byli zresztą wojskowi).
dzięki za odpowiedź!
dziś jade do nich zobaczyć jakąś kaste bo nie słyszałam ich, ale widziałam że którejś z wizażanek (chyba Gosiaczkowi) też ten zespół sie podobał!mam nadziej że mi sie spodoba, a do muzyki jestem wybredna!a możesz mi napisać na prv skąd jest zespół Combo Dance i ile ten zespół bierze za jeden dzień a ile za 2 jeśli sie orientujesz!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-17, 18:04   #2066
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimezis Pokaż wiadomość
Miałam podsumować wydatki zwiazane z samodzielnym wykonaniem zaproszen - za 100 zaproszen (czesc w kopertach, czesc w butelkach) plus 150 winietek wyszlo ok. 200zł plus druk - drukowalam w domu, czyli jakies 2 zl za jedno zaproszenie plus winietka osobowa (plus druk) - cena zawiera 2 rodzaje ozdobnego papieru, 45m wstazki, klej, tasma dwustronna, 100 kapsli plus kaplownice.

O czas lepiej nie pytać - wczoraj pol dnia zajelo mi samo wiazanie 120 kokardek. Ale z efektu jestem zadowolona - wyszly profesjonalnie, orginalnie, no i z sercem
OO to wklejaj koniecznie swoje dzieła!

Cytat:
Napisane przez ewusiula Pokaż wiadomość
co do bucików to znalazłam dziewczynki cosik takiego
http://www.e-rylko.com/index.php?pag...hpshop&Itemid=
może którejś z Was coś przypasuje

Tak widziałam na żywo co niektóre buty, i oto moje wnioski, niektóre są zbyt masywne i nie nadają sied o wszystkich sukienek, poza tym największy minus jak dla mnie kolor: są białę i beżowe, ecru nie ma

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-02-17 o 21:47 Powód: proszę edytować swoje posty!!!
Stary 2008-02-17, 20:16   #2067
mimezis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
OO to wklejaj koniecznie swoje dzieła!
ależ wkleiłam pare stron wczesniej na zdjeciu nie bylo jedynie zlotych kapsli ktore dokupilam pozniej, gdyz bardziej mi pasowaly do butelek po piwie (pierwotnie myslalam o korkach do wina)

Nasza dzidzia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-17, 20:35   #2068
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
ależ wkleiłam pare stron wczesniej na zdjeciu nie bylo jedynie zlotych kapsli ktore dokupilam pozniej, gdyz bardziej mi pasowaly do butelek po piwie (pierwotnie myslalam o korkach do wina)
Tak tak, ale wiesz zawsze ulepszona wersja to nowość i miło pooglądać
Stary 2008-02-17, 20:52   #2069
mimezis
Raczkowanie

A. Bylam w Pasternaku i mam teraz male porownanie z cukiernia Braci Janusz.

W Pasternaku bardzo fachowo i profesjonalnie podchodza do sprawy, widać że znaja się na rzeczy, maja duży bardzo duży wybór smaków, dekoracje robią też ze wszystkiego - lukier, marcepan, karmel, czekolada lub żywe kwiaty. Robia tez torty na wzor tych angielskich, gladkich, ale smaczniejszych, bo srodek na bazie bitej smietany. Plusem jest też różnorodność standow. Minus to bardzo mało zdjeć tortow, niektore luzem, nawet nie powklejane do albumu - to akurat bylo malo profesjonalne... Jedynie jeden może dwa torty ze zdjeć mi się w miarę podobały. Chociaż powiedzieli że podejmą się zrobienia tortu ze zdjęcia. Zaliczka 100zl. Koszt ktos tu podawal - chyba od 32 do 35zl za kg. Trasport i wypozyczenie standu gratis. Uwaga: na maj maja juz duzo zamowień, na czerwiec kilka. Lepiej wczesniej zarezerwowac stand i termin, a szczegoly omowic na 2tyg przed slubem.

U Braci Janusz podobaly mi się nawet zdjecia, otrzymalam je w duzym formacie do obejrzenia w katalogu, wiekszosc ladnie dekorowanych zywymi kwiatami. Zdziwiło mnie, że wyglad cukierni taki... nijaki, w ogole bym jej nie zauwazyla i gdybym o niej nie uslyszala od Was to nawet bym nie zajrzala do srodka. Pan doradzal smak tortu - tez robia wiele smakow, ale wie co najbardziej smakuje, na co jest popyt, dlatego doradza truskawka-wisnia i truskawka-banan. Minus to jeden rodzaj standu - prosty. Poza tym nie sa tak elastyczni jesli chodzi o dekoracje, nie wszystko odzworuja ze zdjecia. Pokrycie tortu to bita smietana. zaliczka 50zł. Transport i stand gratis. Z terminem nie bylo tak goraca. Podobno 2 mce wczesniej starczy, acz im wczesniej tym spokojniejsza glowa. Cena 31,90 za kg.

Smakow tortu obu cukierni niestety nie ocenie, bo nie kosztowalam zadnego. Od Was jedynie wiem, że polecacie obie, wiec ufam że wysmienite

Moj wybor to Pasternak, ale tylko z tego wzgledu, ze potrafia zrobic torty angielskie, a mnie sie takie właśnie podobaja, bez żywych kwiatów, ktore potem i tak bedzie trzeba wyjmowac z tortu. Poza tym wydaje mi sie ze posiadaja wieksza wiedze. Przekonalo mnie np to, ze na 150os u Braci Janusz proponowali mi 3 patery a w Pasternaku 5. Poczatkowo myslalam ze 3 to lepiej, ale Pan mi wytlumaczyl, ze na 3 te torty beda ogromne i kawalek tortu nie zmiesci sie nawet na talerzu, bedzie nieefektownie wygladal i na tyle osob trzeba by bylo dzielic kazdy trojkat na pol :/ Na smak niestety nie mogłam się zdecydować - może ktoś z Was zna dobrze te cukiernie i może polecić ktorys??

Dolaczam zdjecie tortu, jaki bym chciala.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wow1m.jpg (59,2 KB, 71 załadowań)

Nasza dzidzia
Stary 2008-02-17, 21:12   #2070
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
A. Bylam w Pasternaku i mam teraz male porownanie z cukiernia Braci Janusz.

W Pasternaku bardzo fachowo i profesjonalnie podchodza do sprawy, widać że znaja się na rzeczy, maja duży bardzo duży wybór smaków, dekoracje robią też ze wszystkiego - lukier, marcepan, karmel, czekolada lub żywe kwiaty. Robia tez torty na wzor tych angielskich, gladkich, ale smaczniejszych, bo srodek na bazie bitej smietany. Plusem jest też różnorodność standow. Minus to bardzo mało zdjeć tortow, niektore luzem, nawet nie powklejane do albumu - to akurat bylo malo profesjonalne... Jedynie jeden może dwa torty ze zdjeć mi się w miarę podobały. Chociaż powiedzieli że podejmą się zrobienia tortu ze zdjęcia. Zaliczka 100zl. Koszt ktos tu podawal - chyba od 32 do 35zl za kg. Trasport i wypozyczenie standu gratis. Uwaga: na maj maja juz duzo zamowień, na czerwiec kilka. Lepiej wczesniej zarezerwowac stand i termin, a szczegoly omowic na 2tyg przed slubem.

U Braci Janusz podobaly mi się nawet zdjecia, otrzymalam je w duzym formacie do obejrzenia w katalogu, wiekszosc ladnie dekorowanych zywymi kwiatami. Zdziwiło mnie, że wyglad cukierni taki... nijaki, w ogole bym jej nie zauwazyla i gdybym o niej nie uslyszala od Was to nawet bym nie zajrzala do srodka. Pan doradzal smak tortu - tez robia wiele smakow, ale wie co najbardziej smakuje, na co jest popyt, dlatego doradza truskawka-wisnia i truskawka-banan. Minus to jeden rodzaj standu - prosty. Poza tym nie sa tak elastyczni jesli chodzi o dekoracje, nie wszystko odzworuja ze zdjecia. Pokrycie tortu to bita smietana. zaliczka 50zł. Transport i stand gratis. Z terminem nie bylo tak goraca. Podobno 2 mce wczesniej starczy, acz im wczesniej tym spokojniejsza glowa. Cena 31,90 za kg.

Smakow tortu obu cukierni niestety nie ocenie, bo nie kosztowalam zadnego. Od Was jedynie wiem, że polecacie obie, wiec ufam że wysmienite

Moj wybor to Pasternak, ale tylko z tego wzgledu, ze potrafia zrobic torty angielskie, a mnie sie takie właśnie podobaja, bez żywych kwiatów, ktore potem i tak bedzie trzeba wyjmowac z tortu. Poza tym wydaje mi sie ze posiadaja wieksza wiedze. Przekonalo mnie np to, ze na 150os u Braci Janusz proponowali mi 3 patery a w Pasternaku 5. Poczatkowo myslalam ze 3 to lepiej, ale Pan mi wytlumaczyl, ze na 3 te torty beda ogromne i kawalek tortu nie zmiesci sie nawet na talerzu, bedzie nieefektownie wygladal i na tyle osob trzeba by bylo dzielic kazdy trojkat na pol :/ Na smak niestety nie mogłam się zdecydować - może ktoś z Was zna dobrze te cukiernie i może polecić ktorys??

Dolaczam zdjecie tortu, jaki bym chciala.
Dziękuję bardzo za informacje. ja byłam tylko u Braci janusz,a le moze jeszcze wybiorę się do Pasternaka i wtedy zdecyduję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości